Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
2006-os Denon erősítők
-
Vendég
2006-os Denon erősítők
Tök egyszerű, nekem a Technics már annó 5 éve tudta ezt (meg most is tudja )
A frontok a frontok helyén vannak, csak van A és B frontsugi csatlakozó. Amikor a műsor 5.1, vagy DS PL vagy , akkor az A és B kimeneteken ugyanaz a jel jön ki, itt kettős kábelezés esete forog fenn.
Amikor viszont sztereo a műsor, akkor a háttér hangszórók erősítőit (amik ilyenkor ugye pihiznének) előrekapcsolja pár relé, a B kimenet erősítésére. Ilyen módon létre jön a kettős erősítés esete.
Ennyi. :taps:
Szerintem 5.1 erősítőben nincs 7 végfok. Akkor viszont az A és a B frontkimenetet ugyanaz a végfok hajtja meg, tehát nem kettős erősítésről, csak kettős kábelezésről lehet szó.
A 7.1-es erősítőkben van az a lehetőség, hogy a nem használt végfokokat (és nem csak üres hangfalkimeneteket) kettős erősítésre használjuk fel.
- Surround Back L/R (Bi-Amping Front). Ez mit jelenthet, bikábelezni lehet a frontokat?
Erre teljesen stimmel amit írtam
Pont arról van szó, hogy a surround erősítők erősítik a frontokat, és ehhez elég az 5 csatornányi végfok is.
A 7.1-es az már más tészta, de házimozi esetén szerintem tök felesleges a frontok kettős erősítése, mikoris leginkább a centeren van a lényeg
2006-os Denon erősítők
A frontok a frontok helyén vannak, csak van A és B frontsugi csatlakozó. Amikor a műsor 5.1, vagy DS PL vagy , akkor az A és B kimeneteken ugyanaz a jel jön ki, itt kettős kábelezés esete forog fenn.
Amikor viszont sztereo a műsor, akkor a háttér hangszórók erősítőit (amik ilyenkor ugye pihiznének) előrekapcsolja pár relé, a B kimenet erősítésére. Ilyen módon létre jön a kettős erősítés esete.
Szerintem 5.1 erősítőben nincs 7 végfok. Akkor viszont az A és a B frontkimenetet ugyanaz a végfok hajtja meg, tehát nem kettős erősítésről, csak kettős kábelezésről lehet szó.
A 7.1-es erősítőkben van az a lehetőség, hogy a nem használt végfokokat (és nem csak üres hangfalkimeneteket) kettős erősítésre használjuk fel.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
-
Vendég
2006-os Denon erősítők
Az új erősítő miatt a régebbi modell (2105) ára erősen lemennek. Ha kettő közül választanék inkább a 2105-öt lenne a befutó, de inkább egy 2803-assal szemeznék szívem szerint.
Egyenlőre még nincs 2105-ös akció! De igen, várható.
OFFTOPIC:
129e Ft-ért most van is 3802-es.175e Ft körül szokott lenni a 3803-as.
230e Ft-ért pedig már lehet kapni 3805-öt.
2006-os Denon erősítők
Szerintem nem sok különbség van a két készülék között, a DSP-ket pedig nem bánd, úgy sem nagyon használnád őket.
Mint írtam lent: "Nem mintha olyan fontos, lenne, de ez sem növelés, újítás. Inkább downgradnek tűnik"
Előre mondom egyet nem fogok használni (független attól, h milyen erősítőm lesz)
Az új erősítő miatt a régebbi modell (2105) ára erősen lemennek. Ha kettő közül választanék inkább a 2105-öt lenne a befutó, de inkább egy 2803-assal szemeznék szívem szerint. :taps:
-
Vendég
2006-os Denon erősítők
Szerintem nem sok különbség van a két készülék között, a DSP-ket pedig nem bánd, úgy sem nagyon használnád őket.
Mint írtam lent: "Nem mintha olyan fontos, lenne, de ez sem növelés, újítás. Inkább downgradnek tűnik" :taps:
Előre mondom egyet nem fogok használni (független attól, h milyen erősítőm lesz)
2006-os Denon erősítők
-
Vendég
2006-os Denon erősítők
2006-os Denon erősítők
Látom forgi már megelőzött amíg összetákoltam a képet! :taps:
2006-os Denon erősítők
Newman!
Dehogynem! :taps:
Hát hova máshovakötnéd?
A 4 hangfalbemenet közötti lapokat kiveszed, az alsó kettő (mélyközép szekció) kapja a front kimenetekről, a a felső kettő (magas szekció) meg a 6. 7. csatorna kimenetéről külön!
OFFTOPIC:
De akkor h kötötte be a CS-122-t kettőskábelezve? Mindent értek csak ezt nem.
Már megint kevered!
Nem kettős kábelezve, hanem kettős erősítéssel! (Bi-Amp!)
A kettő nem ugyanaz.
Valszeg 4 pár cs-122-vel kötötte be a 2 frontsugárzót.
Itt egy móricka rajz, ez alapján egyértelműen láthatod a különbséget.
2006-os Denon erősítők
És itt egy kép a Bi-wiringről is:
Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek
Négy láb jó, két láb rossz
2006-os Denon erősítők
De nem kell bekötni a hangfal mind a négy banánjára kábelt azért, h használjam ezt a kettős erősítést?
Dehogynem. A Bi-ampingot így képzeld el:
2006-os Denon erősítők
OFFTOPIC:
forgi:Írtam a körülményekről is. Azt mondják a sat-ba nem vmi jó. Nem így lenne?
- nem tudom, h-h örülnének majd nekem, mint egy kis srácnak, ellenben egy öltönyös harmancas éveket taposó úriembernek. Nem hiszem, h hozzám is úgy állnak oda. Vagy nem tudom.
- mikor kéne mennem, h kevesen legyenek, mert egy kis srác, mint én, aki bemegy és hallgatom már jó 1 órája a három erősítőt, h veszik, h ha a végén azt mondom (mert ezt kellene mondanom): köszönöm, de van még egy másik erősítő is, amit szeretnék meghallgatni, de az itt sajnos nincs/nem kapható. Ha az nem tetszik akkor meg visszajövök (persze semmiképpen sem megyek vissza, nem ott fogom venni).
A Satsystemben valóban nem ideális az akusztika, de még mindég jobb mint a semmi. Én ott hallgattam Denon Yamaha és H/K erősítőket, és ott is vettem meg. És nem bántam meg a választásomat. Amikor mentem nem öltönyösként voltam ott, hanem farmeros verzióban. Bár én valóban a harmincasok táborához tartozom. Egyébként, ha munkanap nap közben mész hozzájuk, akkor nem tobzódnak a vevők náluk.
Az írásod vége viszont elbizonytalanított. Én személy szerint nem mennék oda egy boltba egy készüléket kipróbálni, ha tudom, hogy ott nem vásárolok. Tudom, hogy sokan csinálják, de szerintem ez nem etikus. Ebben az esetben azt tudom javasolni, hogy nézd meg melyik fórumtársnál hallgatható meg az általad áhított erősítő és kérd meg őt, hogy mutassa meg a készüléket. Itt elég segítőkész emberek írkálnak, biztos Neked is segíteni fognak.
-
Vendég
2006-os Denon erősítők
Newman!
Dehogynem! :taps:
Hát hova máshovakötnéd?
A 4 hangfalbemenet közötti lapokat kiveszed, az alsó kettő (mélyközép szekció) kapja a front kimenetekről, a a felső kettő (magas szekció) meg a 6. 7. csatorna kimenetéről külön!
OFFTOPIC:
De akkor h kötötte be a CS-122-t kettőskábelezve? Mindent értek csak ezt nem.
2006-os Denon erősítők
- Surround Back L/R (Bi-Amping Front). Ez mit jelenthet, bikábelezni lehet a frontokat? Ez nem lenne benne a 2105-ben? :taps:
A Bi-Amping az nem kettős kábelezés, hanem kettős erősítés.
Ez nagyjából minden jobb készülékben így műkösdik. Én próbáltam is a Marantzon. Javított is a hangon!
sajti
Látom neked is CS-122-d van. Nekem is.. De nem kell bekötni a hangfal mind a négy banánjára kábelt azért, h használjam ezt a kettős erősítést?
Newman!
Dehogynem!
Hát hova máshovakötnéd?
-
Vendég
2006-os Denon erősítők
- Surround Back L/R (Bi-Amping Front). Ez mit jelenthet, bikábelezni lehet a frontokat? Ez nem lenne benne a 2105-ben? :taps:
Ez nagyjából minden jobb készülékben így műkösdik. Én próbáltam is a Marantzon. Javított is a hangon!
sajti
Látom neked is CS-122-d van. Nekem is.. De nem kell bekötni a hangfal mind a négy banánjára kábelt azért, h használjam ezt a kettős erősítést?
Egyébként ezzel az új Denonnal, nagyon megingott bennem a kép. Mármint, h eddig olyan biztosan indultam a h/k 235 felé. Ha Denon lesz, akkor a DVD-m pedig 1920-as (DiVX, SACD, HDMI). Rea-val már konzultáltam is ezekről.
2006-os Denon erősítők
- Surround Back L/R (Bi-Amping Front). Ez mit jelenthet, bikábelezni lehet a frontokat? Ez nem lenne benne a 2105-ben?
A Pio 1014-esemben is úgy van, hogy 7.1-es az erősítő, de ha 5.1 felállásod van, akkor a nem használt 2 végfokot a frontok kettős erősítésére lehet használni. Ez menüből állítható. Valójában létezik egy harmadik beállítás is, a Zone B, ahol a frontok sztereó jele egy másik pár hangfalra (pl. másik szobába) mehet ki.
Ezeket azért is kell külön beállítani, mert a mikrofonos bemérésnél másképpen kezeli a készülék a különböző elrendezések esetén a hangfalkimeneteket. (Pl. a másik szoba hangszóróit nem akarja bemérni, vagy kettős erősítés esetén nem vár mélyfrekvenciákat a magassugárzótól és fordítva.)
sajti
2006-os Denon erősítők
YvsMad:Ez a technológia javítja a sztereó hangot is? Mit kell ez alatt a front erősítésen érteni?
A kettős erősítéssel külön erősítő végfok hajtja meg a magas v. magas+közép és külön végfok a mély vagy mély/közép sugárzókat (3 ill. 2 utas dobozok esetén). Ezzel kikerülhető a magasak és a mélyek közötti keresztváltó annak minden szűrőhatásával együtt. Okosabbak további előnyöket is fel tudnak sorolni.
Ez a frontokra vonatkozik, sztereó és 5.1 esetén egyaránt. Cserébe feláldozzuk a 6.1 vagy 7.1 lehetőségét.
-
Vendég
2006-os Denon erősítők
OFFTOPIC:
forgi:Írtam a körülményekről is. Azt mondják a sat-ba nem vmi jó. Nem így lenne?
- nem tudom, h-h örülnének majd nekem, mint egy kis srácnak, ellenben egy öltönyös harmancas éveket taposó úriembernek. Nem hiszem, h hozzám is úgy állnak oda. Vagy nem tudom.
- mikor kéne mennem, h kevesen legyenek, mert egy kis srác, mint én, aki bemegy és hallgatom már jó 1 órája a három erősítőt, h veszik, h ha a végén azt mondom (mert ezt kellene mondanom): köszönöm, de van még egy másik erősítő is, amit szeretnék meghallgatni, de az itt sajnos nincs/nem kapható. Ha az nem tetszik akkor meg visszajövök (persze semmiképpen sem megyek vissza, nem ott fogom venni).
YvsMad:
Ez a technológia javítja a sztereó hangot is? Mit kell ez alatt a front erősítésen érteni?
2006-os Denon erősítők
- Video Inputs Component bandwidth freely assignable: 30Mhz helyett 100Mhz ezuttal végre a 2106 javára. Jelentőségében nem vagyok teljesen biztos.
Elvileg magasabb ferkvencián kevésbé számít a digi kábel belső vezetőerének minősége és kevésbé vesz fel zajt kívülről.
2006-os Denon erősítők
- Surround Back L/R (Bi-Amping Front). Ez mit jelenthet, bikábelezni lehet a frontokat? Ez nem lenne benne a 2105-ben?
A Pio 1014-esemben is úgy van, hogy 7.1-es az erősítő, de ha 5.1 felállásod van, akkor a nem használt 2 végfokot a frontok kettős erősítésére lehet használni. Ez menüből állítható. Valójában létezik egy harmadik beállítás is, a Zone B, ahol a frontok sztereó jele egy másik pár hangfalra (pl. másik szobába) mehet ki.
Ezeket azért is kell külön beállítani, mert a mikrofonos bemérésnél másképpen kezeli a készülék a különböző elrendezések esetén a hangfalkimeneteket. (Pl. a másik szoba hangszóróit nem akarja bemérni, vagy kettős erősítés esetén nem vár mélyfrekvenciákat a magassugárzótól és fordítva.)
2006-os Denon erősítők
[offtopic]Mint aki tudja voltam pár hete a Satsystem-be, láttam élesbe a Denon, harman/kardon és Yamaha erősítőket is. Pozitív nagy csalódás volt a Denon külseje. Nagyon szép letisztul, ellenben a neten látott képekkel. Amit ezen topic legelső hozzászólásban beszúrtam, jobban lejön arról a képről az igazi külseje, h a Denon erősítők h is néznek ki élőben. Ellenben akár a nagyfelbontású 100% szemben fényképezett képekkel. A Yamaha-ról olyanokat hallottam, h számomra nem tartanám jó választásnak, mint erősítőt. Tudjátok azt is rólam, h szeretem a szép dolgokat, próbálom is kombinálni a jó hanggal, amennyire lehetséges, hiszen már léptem volna. Végére megjegyzem a Yamaha biztos kiesett darab.
Mivel nem tudom meghallgatni (jó azért tudnám, de!) a tapsztalatom HM erősítők terén gyakorlatilag nulla, nem tudom ha meghallgatnám, hallanék-e különbséget (tudom meg kellene próbálni). Főleg, h egy helyen, ráadásul rendes körülmények között, ugyanazon a hangfalon és kábelekkel stb.-n, ez szinte lehetetlen. Ha meg két helyre mennék, különböző komponensekkel tesztelve, h eldöntsem melyik a jobb, megint csak szinte lehetetlen (ezeket nem lehet összehasonlítani). Annyira ugye nem értek hozzá, mint mondtam és tudjátok is, h ki tudjam szűrni h az én hangfalmmal h szólna ezzel vagy azzal a HM erősítővel, nem azt h vajon mennyire szólhat jobban az egyik, mint a másik. Főleg a Denon 2105 vs 2106 harcban biztos elvérezne a fülem. Vagy ennyire szigorú lennék magamhoz és bátortalan?
Egy íráson belül írod le, hogy nem tudod egyenlő körülmények között meghallgatni a Denon, H/K, Yamaha erősítőket, és, hogy a Satsystemben árulják mind a hármat, meg is nézted őket. Nem érzel ellentmondást?
Én ott hallgattam meg mindhárom tipust a H/K kiválasztásakor. És érezhető volt a különbség az erősítők között. Ezért javaslom, Te is próbáld ki.
-
Vendég
2006-os Denon erősítők
Nekem mindegy. Csak vicces egy ma kapható modellt 2006-osnak hívni. Akkor a Pioneer 585-ös is 2006-os és rossz topicban van, akárcsak a Pio 575-ös ami szintén tavaly ilyenkor jelent meg és a 2004-esben van - ezek szerint rosszul.
Nekem is. És részemről akkor, de erről utoljára.
Csak vhol olvastam (meg nem mondom már h hol). A 2006-ra szánt Denon HM erősítők: ...
és olvastam.
Ennyi erővel minden egyes terméket egy évvel előrehozhatnánk, ez a Pio példa nem volt annyira helytálló. Visszakanyarodva ez a Denon "hülyesége" nem én találtam ki és legyen az ő dolguk.
OFFTOPIC:
Meg a MadOnion-nak a 3DM-ok. Betegesen minden egyes fejlesztésük egy bizonyos évben elkészült és azt a rá következő évjárattál nevezték el.
ON:
Így hoztam létre a topicot, de aki úgy gondolja, h 2005-ös modellek, csak mert 2005-öt írunk, az tekintse a topic-ot: új Denon erősítőknek. És már lehet is hozzászólni :taps:
-
Vendég
2006-os Denon erősítők
Most h ez is letisztázódni készül, akár bele is vághatunk.
Engem inkább csak a 210x-es érdekel. Amikor váltok AVR-re, akár ez is szóbajöhet. Az különbség is minimális. Lássuk milyen lényegesebb különbségeket tartalmaz a 2106 javára. Már ha tartalmaz lényegesebb ilyet.
Előnyök/újdonságok:
- Accurate microphone-on is "újítottak". A 2105-ös modellben a DM-S305 szerepel, még 2106-osban a DM-S205, ami ettől lehet még jobb, de akkor ez is furcsán jelzett, h nem mondjuk 405 lett az új szerkentyű 'száma'. Érdekes ez is.
- Plussz egy koax.
- Video Inputs Component bandwidth freely assignable: 30Mhz helyett 100Mhz ezuttal végre a 2106 javára. Jelentőségében nem vagyok teljesen biztos.
"Hátrányok":
- 3 DSP prgrammal kevesebbet tartalmaz a 2106-ös modell. Nem mintha olyan fontos, lenne, de ez sem növelés, újítás. Inkább downgradnek tűnik és...
- Súly | 2105: 13,3kg; 2106: 12,8kg. Az új modellből mit spórolhattak ki vajon? Vagy vmi szuperkönnyű új NASA találmányú vasat ratak bele, ami hatékonyabb és könnyebb? De akkor az ára nem ennyi lenne.. A válasszal lehettek komolyabbak is. Komolyabban: már ha ez hátrány, h könnyebb az új erősítője a Denon-nak?! Ide tartozik, de nem hátránya, h fizikai méretén nem változtattak.
Teljesítmény, ilyesmi minden fontosabb adat megegyezik. Ellenben pld. h/k 130 vs 135 és stb. modellei, sőt ott még a 5.1 helyett 6.1-et is tud a 135-ös újabb, szóval ott volt újítás rendesen. Teljesítményük terén is ha nem jelentős akkor is. Itt csak ennyire tellett? De miért? Azt hittem vmi hasonló újítás lesz, mint a fent említett h/k példámnál. Én azt vártam. Eddig úgy tűnik a spec.-ből nem sok új dologra bukkantam rá. Ha csak ennyi lenne akkor már csak a hangjában bízhatók, remélem ezuttal már nem negatívan.
Külső is szerintem teljesen megegyezik a távirányítóval egyetemben.
A specifikációkból, csak ezekre jöttem rá, talán nem hagytam ki semmit. Ha vmi elkerülte a figyelmem azt írjátok le.
A hangja mennyivel jobb, mint a 2105-ös? Sztem ezt még senki nem mondja meg ezen a fórumon. Esetleg külföldi oldalakon olvasott tesztek/review-k alapján, ha tud vki vmit, az osztja meg velünk (engem máris érdekelne).
OFFTOPIC:
Mint aki tudja voltam pár hete a Satsystem-be, láttam élesbe a Denon, harman/kardon és Yamaha erősítőket is. Pozitív nagy csalódás volt a Denon külseje. Nagyon szép letisztul, ellenben a neten látott képekkel. Amit ezen topic legelső hozzászólásban beszúrtam, jobban lejön arról a képről az igazi külseje, h a Denon erősítők h is néznek ki élőben. Ellenben akár a nagyfelbontású 100% szemben fényképezett képekkel. A Yamaha-ról olyanokat hallottam, h számomra nem tartanám jó választásnak, mint erősítőt. Tudjátok azt is rólam, h szeretem a szép dolgokat, próbálom is kombinálni a jó hanggal, amennyire lehetséges, hiszen már léptem volna. Végére megjegyzem a Yamaha biztos kiesett darab.Mivel nem tudom meghallgatni (jó azért tudnám, de!) a tapsztalatom HM erősítők terén gyakorlatilag nulla, nem tudom ha meghallgatnám, hallanék-e különbséget (tudom meg kellene próbálni). Főleg, h egy helyen, ráadásul rendes körülmények között, ugyanazon a hangfalon és kábelekkel stb.-n, ez szinte lehetetlen. Ha meg két helyre mennék, különböző komponensekkel tesztelve, h eldöntsem melyik a jobb, megint csak szinte lehetetlen (ezeket nem lehet összehasonlítani). Annyira ugye nem értek hozzá, mint mondtam és tudjátok is, h ki tudjam szűrni h az én hangfalmmal h szólna ezzel vagy azzal a HM erősítővel, nem azt h vajon mennyire szólhat jobban az egyik, mint a másik. Főleg a Denon 2105 vs 2106 harcban biztos elvérezne a fülem. Vagy ennyire szigorú lennék magamhoz és bátortalan?
Azért azt kérem, ha erre válaszoltok, mert inkább csak megjegyeztem, h lássátok előttem a képet. Vagy röveden, de ebbe ne menjünk bele mélyen (mint ah én), ez nem az a topic lenne. Annyi azért van benne, h 2105 vs 2106. Csak én egy kicsit mélyebbre ástam.
-
Vendég
2006-os Denon erősítők
Amúgy ezt azért mondod, mert 2005-öt írunk? Ez így is van, de sztem ezek a 2006-ra szánt modellek. Lehetne is annak tekinteni attól függetlenül, h most milyen évszámot írunk.
Ezt én is így tudom, hogy a jövőévi modellek az előző év szeptemberében jönnek ki. :taps:
Nekem mindegy. Csak vicces egy ma kapható modellt 2006-osnak hívni. Akkor a Pioneer 585-ös is 2006-os és rossz topicban van, akárcsak a Pio 575-ös ami szintén tavaly ilyenkor jelent meg és a 2004-esben van - ezek szerint rosszul.