Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

jojo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: jojo »

nadtom írta:
2019.02.04., hétf. 09:31
nadtom írta:
2019.02.04., hétf. 00:24
Peee írta:
2019.02.03., vas. 16:45
Minap Menyusnál jártam átvinni az elkészült monoblokkokat, és nagy meglepetésemre a korábban otthagyott audio PC-re rátelepítette a JPLAY FEMTO lejátszó programot JRiverbe ágyazva... Szenzácíós lett!!! Mindenkinek ajánlom!
Valaki le tudná írni hogyan kell a JPLAY FEMTO-t a Jriverbe beágyazni? Köszi.
Találtam egy leírást erről, ez a helyes módszer?

1. Download file and change file name and extension to like "JPLAY.zip" - ** upload site is changing file name :angry: So you need change file name to.
2. Un-Zip the file..
3. There are two folders for Official version and Alternative version.
4. Choose version which you have installed.
5. Run "JRiver_JPLAY_Patch.bat" as administrator.
6. Re-Start PC.
7. Choose "JCAT Driver[ASIO]" in JRiver.

If you still could not find "JCAT Driver[ASIO] in JRiver...
1. Copy both "JPLAYDriver.dll" and "JPLAYDriver64.dll" into "C:\JPLAY" folder.
2. Re-Run "JRiver_JPLAY_Patch.bat" as administrator.
3. Double click "JCAT_Driver.reg" file then "Yes".
4. Re-start PC.
5. Choose "JCAT Driver[ASIO]" in JRiver.
Igen,de sajnos azt a bizonyos fájlt törölték már

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Hozzászólás Szerző: Jester »

wittao írta:
2019.02.04., hétf. 10:43
Sokat valtozott az allaspontjuk, miota mar nem egy cegkent dolgoznak egyutt.
Milyen érdekes, hogy az üzleti érdekek alakítják a hangzás jóságát :) Sosem gondoltam volna... Jaa... de :)
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

nadtom írta:
Peee írta:
Minap Menyusnál jártam átvinni az elkészült monoblokkokat, és nagy meglepetésemre a korábban otthagyott audio PC-re rátelepítette a JPLAY FEMTO lejátszó programot JRiverbe ágyazva... Szenzácíós lett!!! Mindenkinek ajánlom!
Ha jól látom, ez a hivatalos Jriver álláspont:

Jplay is a Hoax
JRiver recommends that you uninstall Jplay. It adds a layer of sound processing that can degrade sound quality, performance, and stability.

You will achieve the best sound quality with JRiver alone.

The author of the foobar player agrees.

For his computeraudiophile.com blog, Mitchco tested JRiver Media Center and Jplay. Both produce measurably identical bitperfect output.

Archimago also found no benefit.

For a more detailed discussion, please visit the HydrogenAudio Forum.

To protect its customers, JRiver will remove forum posts that discuss Jplay. JRiver will not provide support for Media Center if Jplay is used.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

ZolaBA írta:
2019.02.04., hétf. 09:31
nadtom írta:
2019.02.04., hétf. 09:24
Az Audio PC-kben kerülik a mozgó, rezgő alkatrészek használatát (pl. HDD, ventilátor), ami pozítívan hat a lejátszott zene minőségére.
Gondolom itt lenne a világvége, ha úgy fogalmaznál, hogy:
- szerintem pozitívan hat
- sokak szerint pozitívan hat
- egyes vélemények szerint pozitívan hat
- az audio pc gyártók szerint pozitívan hat
stb.
Gondolom, itt lenne a vilagvege, ha mas is igy tenne:
Jester írta:
2019.02.04., hétf. 07:22

Egyértelműen nem. Sem elméletben, sem gyakorlatban.
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

Talán így kellene kinéznie a trafónak a pc-ben. :D
Csatolmányok
Árnyékolás
Árnyékolás
11-2.jpg (968.39 KiB) Megtekintve 2447 alkalommal
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

nadtom írta:
phyton71 írta:
2019.02.04., hétf. 06:37
nadtom írta:
2019.02.04., hétf. 00:28
Már kapható 211Usd-ért (~60eFt-ért) 2TB SSD az Ali-n, ilyen: http://s.aliexpress.com/Vn2yq2eU
Valaki próbálta már?
Ehhez a kérdéshez kapcsolódva,elméletben jobb zenei mnőséget lehet belső tárolóból kihozni,mint NAS vagy szerveren tárolt arhívumból?
Az Audio PC-kben kerülik a mozgó, rezgő alkatrészek használatát (pl. HDD, ventilátor), ami pozítívan hat a lejátszott zene minőségére.
A trafó is rezeg, bár nem úgy mint a ventilátor, főleg amikor terhelést kapcsolunk rá. :smile29: Vagy ezek speckó rezgésmentes kivitel?

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

nadtom írta:
Gondolom itt lenne a világvége, ha úgy fogalmaznál, hogy:
- szerintem pozitívan hat
- sokak szerint pozitívan hat
- egyes vélemények szerint pozitívan hat
- az audio pc gyártók szerint pozitívan hat
stb.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

nadtom írta:
Peee írta:
Találtam egy leírást erről, ez a helyes módszer?

1. Download file and change file name and extension to like "JPLAY.zip" - ** upload site is changing file name :angry: So you need change file name to.
2. Un-Zip the file..
3. There are two folders for Official version and Alternative version.
4. Choose version which you have installed.
5. Run "JRiver_JPLAY_Patch.bat" as administrator.
6. Re-Start PC.
7. Choose "JCAT Driver[ASIO]" in JRiver.

If you still could not find "JCAT Driver[ASIO] in JRiver...
1. Copy both "JPLAYDriver.dll" and "JPLAYDriver64.dll" into "C:\JPLAY" folder.
2. Re-Run "JRiver_JPLAY_Patch.bat" as administrator.
3. Double click "JCAT_Driver.reg" file then "Yes".
4. Re-start PC.
5. Choose "JCAT Driver[ASIO]" in JRiver.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

phyton71 írta:
nadtom írta:
Már kapható 211Usd-ért (~60eFt-ért) 2TB SSD az Ali-n, ilyen: http://s.aliexpress.com/Vn2yq2eU
Valaki próbálta már?
Ehhez a kérdéshez kapcsolódva,elméletben jobb zenei mnőséget lehet belső tárolóból kihozni,mint NAS vagy szerveren tárolt arhívumból?
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Hozzászólás Szerző: Jester »

phyton71 írta:
nadtom írta:
Valaki próbálta már?
Egyértelműen nem. Sem elméletben, sem gyakorlatban.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

nadtom írta:
Valaki próbálta már?
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Valaki próbálta már?

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Peee írta:

menyus2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 485

Hozzászólás Szerző: menyus2 »

Fut onmagabqn is csak nagyon fapados mas appal..
„A balgatag ember úgy van az élet igazságával, mint a gyerek a káposztafejjel. Száz levelét leszaggatja, s csak mikor a kemény torzsához ér, akkor veszi észre, hogy a káposztát eldobta.”

mjanosrobert
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: mjanosrobert »

Koszonom a valaszokat. Akkor probalkozok. Csak droid es win tab johet szoba. Almaval nem sikerult baratsagot kotnom.

Jplay femto. Orultem volna ha onmagaban is jo lenne, nem kene a jriver. Kevesebb szal futna a gepen :)

Peee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 23

Hozzászólás Szerző: Peee »

Nekem egyenlőre a sima van. De ez a FEMTO aranyat ért.

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 376

Hozzászólás Szerző: marconi »

Peee írta:
Ez az enyémen kedden fog bekövetkezni, már várom.
Neked is masterclock os kiépítés van?
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

Peee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 23

Hozzászólás Szerző: Peee »

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 388

Hozzászólás Szerző: kakaox »

mjanosrobert írta:
2019.02.03., vas. 15:52
Hi!

.... Szóval.... Van mód telefonnal irányítani a Tidalt?
Van valami maszek lehetőség Jrivert Tidal lejátszásra bírni? Ha igen... van értelme? Vagy a saját lejátszó jobb hangú?

Üdv
Én a kettes pontra reagálnék. Telefonodról természetesen irányítható, ha droidod van, akkor a Bubble UPNP-t javaslom,
de bármelyik UPNP/DLNA vezérlésre alkalmas applikáció jó lehet, amelyik kezeli a TIDAL-t.
Almás dolgokat messze kerülöm, szóval ahhoz való "távirányítót" javasoljanak az azt használók :-)

Jriveren keresztül is tudsz TIDAL-t hallgatni, be kell ikszelni a "WDM Driver-t" a Tools / Options / General / Features
menüpont alatt.
A TIDAL saját lejátszója Windows-on szutyok. (saját vélemény)
Remélem tudtam segíteni!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

jojo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: jojo »

wittao írta:
2019.02.03., vas. 16:06
mjanosrobert írta:
2019.02.03., vas. 15:52
Hi!

1. Személyszerint örülök, hogy naponta többször rá kell néznem a forumra, nehogy lemaradjak valami csatáról. Bár tényleg sok az értelmetlen személyeskedés. Szerinem még két hét puffogás után nem marad töltény. Felesleges ezért új felületet nyitni.

2. A karácsonyi Tidal akcióban van 3 havi elérhetőségem. A héten kezdtem ismerkedi vele. Egyenlőre egy laptopon megy a saját programjával. Az audiora szánt pcn Winserever+Jriver+Jplay és telefonon keresztüli irányítás van. A két hang ég és föld egyenlőre.
Szóval.... Van mód telefonnal irányítani a Tidalt?
Van valami maszek lehetőség Jrivert Tidal lejátszásra bírni? Ha igen... van értelme? Vagy a saját lejátszó jobb hangú?

3. Jplay femto...
Wittao. Mérések nélküli véleményedet kérném? Bevált? Neked jobban tetsző hangnak érzed mint a Jriver+Jplay 6 változatot? Hasonlóan kényelmes az irányítása telefonnal, mint a Jriver esetén?
(Természetesen nem csak Wittao véleménye érdekel a Jplayt illetően. Ha valaki megosztaná tapasztalatait, megköszönném, akár privátban is.)

Üdv
Szia, a 3. pontra reagálnék:
a Femto egyértelmű előrelépés a régebbi Jplayhez képest (6.2 volt nálunk utoljára).
Nekem a kapott hang sokkal jobban tetszik. Van belőle 21 napos trial, bátran ajánlom mindenkinek aki fogékony erre próbálja ki.
Több stabilitási hibát és üzemelés közben jelentkező hibát kiküszöböltek már. Jelenleg 7D verzió van, lassan jön majd ki az újabb. Néha nálam előfordult, hogy egy szám lejátszása megállt. Utána elindítottam megint és gond nélkül ment órákat. Tehát még valami lehet benne, de már 99%-ban ok szerintem. Más hibát nem tapasztaltuk, nyúzzuk jópár gépen, eltérő kiépítéseken. Aki meghallgatta már, eddig 100%-os volt a tetszési index a régihez viszonyítva.
Az irányításra egy almás tabletet javaslok leginkább, nálunk ez vált be a kezelőfelületet illetően.

Az irányításra egy almás tabletet javaslok leginkább, nálunk ez vált be a kezelőfelületet illetően.

Illetve Androidon a HI-FI Cast nevű program a leghasználhatóbb,szerintem.
Valóban nagy előre lépés hangra érdemes kipróbálni

mjanosrobert
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: mjanosrobert »

Hi!

1. Személyszerint örülök, hogy naponta többször rá kell néznem a forumra, nehogy lemaradjak valami csatáról. Bár tényleg sok az értelmetlen személyeskedés. Szerinem még két hét puffogás után nem marad töltény. Felesleges ezért új felületet nyitni.

2. A karácsonyi Tidal akcióban van 3 havi elérhetőségem. A héten kezdtem ismerkedi vele. Egyenlőre egy laptopon megy a saját programjával. Az audiora szánt pcn Winserever+Jriver+Jplay és telefonon keresztüli irányítás van. A két hang ég és föld egyenlőre.
Szóval.... Van mód telefonnal irányítani a Tidalt?

3. Jplay femto...
Wittao. Mérések nélküli véleményedet kérném? Bevált? Neked jobban tetsző hangnak érzed mint a Jriver+Jplay 6 változatot? Hasonlóan kényelmes az irányítása telefonnal, mint a Jriver esetén?
(Természetesen nem csak Wittao véleménye érdekel a Jplayt illetően. Ha valaki megosztaná tapasztalatait, megköszönném, akár privátban is.)

Üdv

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

Szerintem ezek mind hozzátartoznak a pc-hez mint kacsolódó dolgok,nyilván az usb kábel egy ember meggyőzése kicsit túl lett
reagálva, a digitális jelátvitel topik még biztos nincsen akkor oda irányult volna ez a sok információ.Én legalábbis örülök egy kicsit az off-nak, legalábbis tisztább képet kapok arról hogy ki mihez ért szakmailag. :D

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6590

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Vinkler írta:
2019.02.03., vas. 12:03
Aszpirin írta:
2019.02.03., vas. 10:40
Vinkler írta:
2019.02.03., vas. 10:29

Ezt komolyan kérdezed?!
Csak az elmúlt pár napban többször kértem, hog ne offoljátok szét a témát, de a FALRA HÁNYT BORSÓ esete jut eszembe...
Mit csináljak? Osszak szét pár warningot? Töröljem ki a beszólasokat? Tegyek pihenőre usereket pár napra? Folytathazom a sort, de KÖNYÖRGÖM! Felnőtt emberek vagyunk (elvileg), a kérés tényleg nem megy át? Csak erőszakból lehet éteni? gondolkodik.gif

Ott az általános csevegő topic, az általában a hifiről! Ott a kábelezzünk a kábeleknek, stb. Olyan nehéz megtalálni? :smile51:
Igen, komolyan kérdeztem.
A "Mit csináljak"-ra adtam konstruktív javaslatot, miközben úgy látszik, csak destruktív megoldás lenne a jelen állapotban.
Én is :smile51:
Off:
Nem látom értelmét új téma nyitásának. Kábelekre ott van a kábelezzünk, csevegésre ott az csevegő.
Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy nincs értelme új témák nyitásának, pár hsz után kipukkad, nezd vissza a “felhasználói igények” miatt nyitott új témákat.
Az, hogy nem tarjátok tiszteletben a kérésünket, arra mar nem is mondok semmit. Elszabadultak a csevegések már megint a hirdetésekben, össze-vissza offoljátok a témákat egyértelmű kérésünk ellenére is!!!
Az életem mostanában úgy alakult, hogy viszonylag kevés időt tudok áldozni a fórum moderálásáta, és, ahogy észrevettétek a többiek sem dúskának szabad órákban. Értem én, hogy nektek ez lesz@rom, én viszont nem.
Ha ezen múlik nyitok nektek egy témát, a nem is tudom mire, aztán meglatjuk, hogy lesz-e értelme. Sztem nem. De ezen tényleg ne múljon...

Természetesen ezt a hsz-t is törölni fogom.
Pontosan erre gondoltam, olvasva Aszpirin kérését.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9858

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Aszpirin írta:
2019.02.03., vas. 10:40
Vinkler írta:
2019.02.03., vas. 10:29
Aszpirin írta:
2019.02.03., vas. 07:26
Tisztelettel kérdezném a moderátorokat, hogy nem lehetne-e esetleg ezt a mérnökök elleni/közötti majompert kiszervezni egy külön topikba? Az embereket láthatóan foglalkoztatja a kérdés, hogy mérhető-e minden, amit hallunk, és sokaknak van is határozott véleménye, ugyanakkor már már nem ez az első topic, ami "szétoffolódik" miatta.
Ezt komolyan kérdezed?!
Csak az elmúlt pár napban többször kértem, hog ne offoljátok szét a témát, de a FALRA HÁNYT BORSÓ esete jut eszembe...
Mit csináljak? Osszak szét pár warningot? Töröljem ki a beszólasokat? Tegyek pihenőre usereket pár napra? Folytathazom a sort, de KÖNYÖRGÖM! Felnőtt emberek vagyunk (elvileg), a kérés tényleg nem megy át? Csak erőszakból lehet éteni? gondolkodik.gif

Ott az általános csevegő topic, az általában a hifiről! Ott a kábelezzünk a kábeleknek, stb. Olyan nehéz megtalálni? :smile51:
Igen, komolyan kérdeztem.
A "Mit csináljak"-ra adtam konstruktív javaslatot, miközben úgy látszik, csak destruktív megoldás lenne a jelen állapotban.
Én is :smile51:
Off:
Nem látom értelmét új téma nyitásának. Kábelekre ott van a kábelezzünk, csevegésre ott az csevegő.
Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy nincs értelme új témák nyitásának, pár hsz után kipukkad, nezd vissza a “felhasználói igények” miatt nyitott új témákat.
Az, hogy nem tarjátok tiszteletben a kérésünket, arra mar nem is mondok semmit. Elszabadultak a csevegések már megint a hirdetésekben, össze-vissza offoljátok a témákat egyértelmű kérésünk ellenére is!!!
Az életem mostanában úgy alakult, hogy viszonylag kevés időt tudok áldozni a fórum moderálásáta, és, ahogy észrevettétek a többiek sem dúskának szabad órákban. Értem én, hogy nektek ez lesz@rom, én viszont nem.
Ha ezen múlik nyitok nektek egy témát, a nem is tudom mire, aztán meglatjuk, hogy lesz-e értelme. Sztem nem. De ezen tényleg ne múljon...

Természetesen ezt a hsz-t is törölni fogom.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8053

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

menyus2 írta:
2019.02.03., vas. 11:41
Szia

Csak hogy rendbe tegyem a dolhokat. Termeszetessen merunk es meretezunk is kulonben nem lehetne specifikussan tervezni.
A problema inkabb hogy mit tudunk megmerni. Ha az orejeleket vesszuk alapul egy olyan muszer ami hiteles adatokat szolgaltat pl.az alacsony frekis fazis zajrol "ami szerintem a kapott hang szempontjabol nagyon fontos" kb 30.000000ft es tudtommal csak 2 db van az orszagban. "Rhode Spektrum analizator" Tehat marad a gyartok altal kuldott jegyzokonyv ami vagy igaz vagy nem. Tapzajt az analog agakon termeszetessen merunk. Keszul egy speciallisan a Master Clock hoz tervezett tapunk aminek az egyik aga egy ultra kis zaju kijarat lesz kifejezetten a Clock hoz. Termeszetessen meres es meretezes nelkul ez nem lehetne kivitelezni. Hogy ezek az ertekek hogy koleralnak a hangminoseggel az sokkal bonyolultabb tema hogy ezt igy forum keretein belul noncolgassuk..
Szerintem ha Te ezt és esetleg ehhez hasonló dolgokat a legelején, az első kérdéseknél ezzel a higgadtsággal leírod, ki sem alakul az elmúlt napok OFF cunamija. :) Minden esetre én köszönöm a válaszod, melyből tisztán látszik, hogy a mérés nem ördögtől való, sőt azok eredménye útmutató a várható hanggal kapcsolatban is. Természetes persze, hogy drága, magas minőségű készülékek fejlesztéséhez ugyanilyen eszközpark is szükséges, pláne ha a fejlesztők a dombon felfelé meg szeretnének szökni a mezőnytől. :smile53:
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”