Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

sony309
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 29

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: sony309 »

vlaca írta:
2019.02.01., pén. 16:05
Hi!

Kábeltv antenna be van dugva valahol a rendszerbe? Ha igen akkor húzd ki, teszteld le úgy. Nálunk konkrétan az "bizsergette" a készülék házakat. Kellett hozzá egy leválasztó.

Igen, be volt dugva mindkét TV. Kihúztam, csak csinálja tovább!

(Lehet, hogy én bizsergetem a készüléket és nem az engem? :D
Lehet én vagyok nagyon feltöltődve? gondolkodik.gif
Szólok a páromnak gyorsan!)
S3x, Hi-Fi & Rock and Roll

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

sony309 írta:
2019.02.01., pén. 15:47
Ne nézzetek hülyének, de ha kihúzom a hálózatból, akkor is csinálja! :smile51:
Valamelyik csatlakozó (RCA vagy digit koax, elég csak egy) be kell, hogy legyen dugva!

A vicc, hogy az RCA másik végén egy hálózatra kötött erősítő van, a digit koax végén meg egy olyan erősítő, amelyik nincs is hálózatra kapcsolva!
(Elektromos hálózatra gondolok, persze!)

La_Valse:

Köszönöm!
Hi!

Kábeltv antenna be van dugva valahol a rendszerbe? Ha igen akkor húzd ki, teszteld le úgy. Nálunk konkrétan az "bizsergette" a készülék házakat. Kellett hozzá egy leválasztó.
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

sony309
Fórumlakó
Fórumlakó

Ne nézzetek hülyének, de ha kihúzom a hálózatból, akkor is csinálja! :smile51:
Valamelyik csatlakozó (RCA vagy digit koax, elég csak egy) be kell, hogy legyen dugva!

A vicc, hogy az RCA másik végén egy hálózatra kötött erősítő van, a digit koax végén meg egy olyan erősítő, amelyik nincs is hálózatra kapcsolva!
(Elektromos hálózatra gondolok, persze!)

La_Valse:

Köszönöm!

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 689

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

A biztonságért egy szivárgási áram tesztet csinálhatsz. Onkyo-t nem találtam, ez Sony ajánlás.
leakagetest.png
leakagetest.png (42.23 KiB) Megtekintve 2509 alkalommal
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

sony309
Fórumlakó
Fórumlakó

wittao írta:
2019.02.01., pén. 15:15
Azért köszönöm!

sony309
Fórumlakó
Fórumlakó

robi20064 írta:
2019.02.01., pén. 15:08

A teteje es oldala is fem vagy muanyag?

Jó kérdés! Fogalmam sincs!
A teteje és az oldala egy lemezből van, ezt látom.
Csak az előlapban vagyok biztos.

sony309
Fórumlakó
Fórumlakó

Megforditod a fazist, ugyis elojon?

Kifelejtettem az írásomból, az volt az első, amit próbáltam!
Igen, előjön.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

sony309 írta:
2019.02.01., pén. 14:22
Sziasztok!

Nem biztos, hogy ide tartozik a kérdésem, de egy Onkyo NS-6130 tipusú lejátszóról van szó, így ide teszem fel!
Ha nagyon nem idevaló, akkor majd átirányít valaki.
Fenti lejátszót használok. Ha az előlaphoz hozzáérek,akkor olyan érzés, mintha rezonálna az előlap.
Ha a másik kezemmel hozzáérek a készülék előlapján kívül bárhol (pl. tetején, oldalán), ez a jelenség megszűnik.
Nem gyári tápkábelt használok, de a gyári tápkábelével is ugyanezt produkálja.
Lehúztam a csatlakozókat is (RCA, digit koax), nem szűnt meg.
Másik konnektorból, más tápkábellel táplálva ugyanez érezhető.

A készülék kettős szigetelésű, ún. borotvacsatlakozóval van ellátva.

Mi ez a jelenség?

Köszönöm!
Nincs semmi baj, az alumínium előlap textúráját érzed.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

sony309
Fórumlakó
Fórumlakó

Sziasztok!

Nem biztos, hogy ide tartozik a kérdésem, de egy Onkyo NS-6130 tipusú lejátszóról van szó, így ide teszem fel!
Ha nagyon nem idevaló, akkor majd átirányít valaki.
Fenti lejátszót használok. Ha az előlaphoz hozzáérek,akkor olyan érzés, mintha rezonálna az előlap.
Ha a másik kezemmel hozzáérek a készülék előlapján kívül bárhol (pl. tetején, oldalán), ez a jelenség megszűnik.
Nem gyári tápkábelt használok, de a gyári tápkábelével is ugyanezt produkálja.
Lehúztam a csatlakozókat is (RCA, digit koax), nem szűnt meg.
Másik konnektorból, más tápkábellel táplálva ugyanez érezhető.

A készülék kettős szigetelésű, ún. borotvacsatlakozóval van ellátva.

Mi ez a jelenség?

Köszönöm!

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 123

Hozzászólás Szerző: SSS »

tmboy írta:
2019.01.31., csüt. 09:28
Egy Raspberry Pi-nek van egyéb előnye is a méretén és azon túl, hogy nem foglalja le a laptopot? (itt arra gondolok akik egy átlagos laptoppal oldják meg a stream kérdést). Gondolom hangban valahol egy szinten lehetnek.
szerintem - azaz az én fülemmel az én rendszeremen hallgatva - hangban nincs jelentős különbség. Hozzátenném, hogy nálam a laptop egy ASUS UX305 amit a zenehallgatást a fejben tartva vettem, nincs benne semmilyen mozgó alkatrész, passzív hűtéses stb. Még annyi kiegészítés, hogy neke laptopról a sima TIDAL app ment és kész, semmi egyéb.
Amiért én áttértem az SBC használatra az a kényelem. Nincs kábel, egyszerűen böngészőből vezérlem Volumio-n keresztül az SBC-t (mikor melyik volt már Raspberry Pi, W, és most Asus TB).
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

tmboy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 18

Hozzászólás Szerző: tmboy »

Egy Raspberry Pi-nek van egyéb előnye is a méretén és azon túl, hogy nem foglalja le a laptopot? (itt arra gondolok akik egy átlagos laptoppal oldják meg a stream kérdést). Gondolom hangban valahol egy szinten lehetnek.
Plinius Tiki • Audirvāna - Qobuz • NAT Magnetic • GAUSS Optheron • Ascendo C8 Renaissance

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Re: DEEZER HIFI TV OKOSÍTÓN?

Kobuc írta:
2019.01.30., szer. 15:12
Technikailag alkalmas az okosító, mert usb kimenetén veszem le a jelet és küldöm egy jóféle dacra. Viszont beélesítettema deezer hifi szolgáltatást. Ha a sztali gépen nyitom meg az appot három hangminőséget lehet beállítani: standard mp3 128kb, kiváló minőség mp3 320kb és Hifi minőség 1018 kbs. Az androidos okosítón viszont 320 kbs mp3-nál jobbat nem tudok beállítani. Van erre valami frissítés? Most mit csináljak?
na ez jó hír, akkor hangminőséggel nem lesz gond. Hmm csak ötletelek lehet segít ha feltelepíted, illetve ártani nem árt biztosan az USB audio player PRO-t. Ez arra szolgál pont, hogy az android eszközből a lehető legjobb hangminőséget lehessen kicsikarni usb-n keresztül. 2700FT ha jól emlékszem, szóval ha nem akarod elvesztegetni a pénzt azért érdemes még utána olvasni, hogy ez így okés lesz-e.
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)

Kobuc
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Kobuc »

Technikailag alkalmas az okosító, mert usb kimenetén veszem le a jelet és küldöm egy jóféle dacra. Viszont beélesítettema deezer hifi szolgáltatást. Ha a sztali gépen nyitom meg az appot három hangminőséget lehet beállítani: standard mp3 128kb, kiváló minőség mp3 320kb és Hifi minőség 1018 kbs. Az androidos okosítón viszont 320 kbs mp3-nál jobbat nem tudok beállítani. Van erre valami frissítés? Most mit csináljak?

azt nem tudom, hogy működik-e mert én még nem próbáltam, de tippem szerint működnie kell. A kérdés inkább, hogy androidos TV cuccon, milyen hang kimenet van, ha csak analóg akkor sejtésem szerint abban egy közepes vagy inkább gyenge dac van, annak a hanagja akkor max olyan mint egy mobiltelefoné. Ha van rajta valamilyen usb, vagy spdif vagy optikai kimenet, és van külső dac akkor már jobb hangot is el tudsz érni.
Ha olcsón akarod megúszni a hálózati lejátszó kérdést akkor érdemes lehet egy rasberry Pi, vagy még olcsóbban W-t nézni. Nekem volt Raspberry-W-m Allo Mini Boss DAc-al, használtan 15 ezer és egész korrekt hang, azért az árért.
De kezdésnek egy sima chromecast audio is megteszi akár..attól függ minden mi a cél?
[/quote]

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Kobuc írta:
2019.01.29., kedd 16:48
Meg tudja valaki itt mondani, hogy a deezer hifi szolgáltatás működik androidos tv okosítókon? Érdemes volna a deezer hifire előfizetni, ha egy androidos smart boxxal használnám?
azt nem tudom, hogy működik-e mert én még nem próbáltam, de tippem szerint működnie kell. A kérdés inkább, hogy androidos TV cuccon, milyen hang kimenet van, ha csak analóg akkor sejtésem szerint abban egy közepes vagy inkább gyenge dac van, annak a hanagja akkor max olyan mint egy mobiltelefoné. Ha van rajta valamilyen usb, vagy spdif vagy optikai kimenet, és van külső dac akkor már jobb hangot is el tudsz érni.
Ha olcsón akarod megúszni a hálózati lejátszó kérdést akkor érdemes lehet egy rasberry Pi, vagy még olcsóbban W-t nézni. Nekem volt Raspberry-W-m Allo Mini Boss DAc-al, használtan 15 ezer és egész korrekt hang, azért az árért.
De kezdésnek egy sima chromecast audio is megteszi akár..attól függ minden mi a cél?

Kobuc
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1
Kapcsolat:

DEEZER HIFI TV OKOSÍTÓN?

Hozzászólás Szerző: Kobuc »

Meg tudja valaki itt mondani, hogy a deezer hifi szolgáltatás működik androidos tv okosítókon? Érdemes volna a deezer hifire előfizetni, ha egy androidos smart boxxal használnám?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3659

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

-KP- írta:
2019.01.26., szomb. 12:09
Electrically Isolate Your Networked Audio

https://www.audiostream.com/content/ele ... rked-audio
Nagyon sok mindennnek a függvénye, hogy ennek mi lesz az eredménye. Az optikai csatlakozás, ethenet hálózati elemek reclockolása, földfüggtetlenné tétele sem mindenkinél egyformán ható megoldások. A Sonore, SoTM és még jó páran kisérleteznek ezzel.

Mindenesetre például a Mikrotiknek vannak olyan egyszerű, kb 20e ft-ba kerülő routerei, amiben van 5 db gigabites port és egy sfp gigabites port is, ebbe lehet tenni optikai eszközt vagy rj45 - optikai átalakítót és egy viszonylag olcsó 12V/2A-es lineáris tápról meg lehet táplni a routert. Nálam ár / érták arányban eddig ez volt a legjobb megoldás, úgy hogy van TP-Link optikai media konverterem is és vannak hozzájuk lineáris tápok is.

A Mikrotik routerek azért is jók, mert a nagyon sokféleképpen beléjük lehet nyúlni (kicsit persze kell hozzá egy pilótavizsga :) ) és minden szükségtelen dolgot ki lehet kapcsolni illetve aminek kell tudunk prioritást adni. Kvázi lehet optimalizálni a multimedia és audio ( 1 vagy 2 gépes hallgatás, NAS-ról) környezethez.

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: Bodnapet »

Jayjay írta:
2019.01.26., szomb. 12:03
Sziasztok!

Valamikor linkelt valaki egy Tidal akciót. Ha jól emlékszem a jobb minőség 1000Ft/3hónap....
küldene valaki egy linket!
Január 2-ig tartott...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Electrically Isolate Your Networked Audio

https://www.audiostream.com/content/ele ... rked-audio

Jayjay
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Jayjay »

Sziasztok!

Valamikor linkelt valaki egy Tidal akciót. Ha jól emlékszem a jobb minőség 1000Ft/3hónap....
küldene valaki egy linket!

jattila48
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: jattila48 »

SSS írta:
2019.01.23., szer. 15:49
csak tippelek. Nem lehet, hogy a driverben a MAX sample ratet lehet megadni, és ezt is jelzi ki, de a valóságban a megfelelő sample ratel játsza le a zenéket?
De lehet. Én is erre gondoltam, csak azt reméltem, hogy valaki ismeri ezt a készüléket, és biztosabbat tud mondani. Minden esetre gyanús, hogy valami nincs jól beállítva.

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

jattila48 írta:
2019.01.23., szer. 15:27
SSS írta:
2019.01.23., szer. 14:57
tippem szerint most automatikusan felkonvertál mindent 24bitre, gondolom ezt abból, hogy a Spoty tuti nem 24bit/192khz, de a Tidalon lévő zenék többsége ami nem MQA az is inkább 16bit/44khz. (Sőt az MQA anyagok egy része is "csak" 88khz.)
Elvileg ennek automatikusan kellene detektálni a sampling rate-t, ha nem megy neki akkor ki kell írnia, hogy 'signal unlock". Látsz ilyet?
Nem ír ki 'signal unlock"-ot, minden működik rendesen. Szerintem is automatikusan kellene detektálnia a sampling rate-et, lehet hogy meg is teszi, de mindig a driverben beállítottat jelzi ki.
csak tippelek. Nem lehet, hogy a driverben a MAX sample ratet lehet megadni, és ezt is jelzi ki, de a valóságban a megfelelő sample ratel játsza le a zenéket?

jattila48
Újonc fórumos
Újonc fórumos

SSS írta:
2019.01.23., szer. 14:57
tippem szerint most automatikusan felkonvertál mindent 24bitre, gondolom ezt abból, hogy a Spoty tuti nem 24bit/192khz, de a Tidalon lévő zenék többsége ami nem MQA az is inkább 16bit/44khz. (Sőt az MQA anyagok egy része is "csak" 88khz.)
Elvileg ennek automatikusan kellene detektálni a sampling rate-t, ha nem megy neki akkor ki kell írnia, hogy 'signal unlock". Látsz ilyet?
Nem ír ki 'signal unlock"-ot, minden működik rendesen. Szerintem is automatikusan kellene detektálnia a sampling rate-et, lehet hogy meg is teszi, de mindig a driverben beállítottat jelzi ki.

jattila48
Újonc fórumos
Újonc fórumos

-KP- írta:
2019.01.23., szer. 14:41
Nem értem network lejátszót miért usb-vel használsz. Ennek akkor lenne értelme, ha egy dedikált audio pc lenne a forrás, nem egy mezei laptop. Szerintem így veszítesz a minőségből. Másrészt gondolom a konfigban így megadtad, hogy minden konvertáljon fel 192khz-re. Bár szerintem itt is érdemesebb lenne felkonvertálás nélkül használni és inkább Roon/HQPlayer-re vagy Jriver-re bízni inkább a felkonvertálást. Vagy meghallgatni felkonvertálás nélkül és úgy használni. Ahogy a legjobb, ki kell próbálni.
Ez a lejátszó csak a Spotify-t és Airplayt tudja, a Tidalt nem. Ezért a Tidalt csak laptopról USB-DAC-ként használva a Marantzot tudom hallgatni. Egyébként szerintem a Spotify jobb USB-n, mint közvetlenül. A "mezei" laptop (Lenovo 250X) miért ront a hangminőségen? Digitális adatot küld át (asszinkron USB B) USB-n, amit a Marantz újra órajelez. Kipróbáltam 25 ezer Ft-os USB kábellel, meg 3 ezer Ft-ossal is, semmi különbség. Maradt a 3e Ft-os. Hogy kéne megoldani, hogy a Marantz ne a driverben beállított bitrátára konvertáljon, hanem a forrás eredetijében játsszon le?

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

jattila48 írta:
2019.01.23., szer. 13:44
Egy Marantz NA8005 lejátszóm van, amivel bármit játszok le Tidalról, Spotifyról, Idagioról, mindig 24bit/192Khz PCM-et ír ki a kijelzőjén. A laptopra telepítettem a Marantz driverét (USB DAC-ként használom), és ott ezt a bitrátát választottam ki, ahogy a manual javasolta. Ha mást választok ki, akkor azt jelzi ki. Nem automatikusan kéne felismernie a forrást? Ha egyébként nem 24bit/192Khz PCM a forrás, akkor konvertálja erre valami módon? DSD-t honnan tudok lejátszani? A zene szolgáltatók miért nem jelzik, hogy milyen kódolású a zene?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

jattila48 írta:
2019.01.23., szer. 13:44
Egy Marantz NA8005 lejátszóm van, amivel bármit játszok le Tidalról, Spotifyról, Idagioról, mindig 24bit/192Khz PCM-et ír ki a kijelzőjén. A laptopra telepítettem a Marantz driverét (USB DAC-ként használom), és ott ezt a bitrátát választottam ki, ahogy a manual javasolta. Ha mást választok ki, akkor azt jelzi ki. Nem automatikusan kéne felismernie a forrást? Ha egyébként nem 24bit/192Khz PCM a forrás, akkor konvertálja erre valami módon? DSD-t honnan tudok lejátszani? A zene szolgáltatók miért nem jelzik, hogy milyen kódolású a zene?
Nem értem network lejátszót miért usb-vel használsz. Ennek akkor lenne értelme, ha egy dedikált audio pc lenne a forrás, nem egy mezei laptop. Szerintem így veszítesz a minőségből. Másrészt gondolom a konfigban így megadtad, hogy minden konvertáljon fel 192khz-re. Bár szerintem itt is érdemesebb lenne felkonvertálás nélkül használni és inkább Roon/HQPlayer-re vagy Jriver-re bízni inkább a felkonvertálást. Vagy meghallgatni felkonvertálás nélkül és úgy használni. Ahogy a legjobb, ki kell próbálni.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”