Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Jester »

kaef2 írta:
2019.01.31., csüt. 09:29
Kicsit összekeveredtek az idézetek még egyszer külön, amit írtam:

Hangot és fizikai jellemzőket tudunk mérni. A zene hallgatása ( élvezete ) inkabb mentális mintsem fizikai folyamat. A méréseknek így a hang és nem a zene hallgatása szempontjából lehetne jelentősége.

A mérések közül talán a szoba akusztikai mérések azok, amiknek a hatása a leginkább hasznos lehet, mert az rendszerszintű mérés. A mérések többsége viszont eszköz -vagy alkatrész szintű. Ezekből rendszer szintű következtetéseket levonni nem egyszerű, különösen nem a zene és nem a hang hallgatás vonatkozásában.
Szerintem a DAC analóg kimenetét mérve is már rendszerszintű mérést kapsz, hiszen az előtte lévő összes eszköz beleszól a hangba. A szobaakusztikát én direkt kihagynám egy olyan mérésből amivel alacsony jelszintű elektronikákat akarsz hasonlítani, hiszen a szoba és a hangsugárzó által keltett torzítások és egyéb hibák több nagyságrenddel haladják meg az elektronikák torzítását.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

marconi írta:
2019.01.31., csüt. 09:04
Hello,
gondolom abban egyet érthetünk hogykülönböző audio valamint digitális kábelek között elég nagy hangzásbeli differencia érzékelhető. Ezt a roppant egyszerű dolgot (drótokról beszélünk ugyebár) alátámasztotta már valaki valaha, MÉRÉSEKKEL?? Ha tudsz róla szólj, tudomásom szerint még ezt a hatást sem sikerült egzakt módon leírni, bizonyítani.
Valószínűleg ez azért lehet mert sok esetben a fülünk, érzékelésünk sokkal érzékenyebb mérőeszköz mint a műszereink.
Nem bántásból mondom, de ezt akarják elhitetni veled/velünk azok akiknek ez az anyagi érdeke.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Bodoraudio írta:
2019.01.31., csüt. 08:53
Aztán mit fogsz leszűrni a mérési eredményről?
Nem hiszel a fülednek? Pedig ha a hangról van szó, nincs jobb műszer.
Szerintem ez egy óriási ferdítés, és teret ad rengeteg félremagyarázásnak. Az egyik ilyen tipikusan felmerülő analógia szokott lenni, hogy hogyan méred meg egy zene jóságát, hogyan méred meg egy étel ízét stb... Erről lenne szó itt is? Nem hiszem. Egy hangreprodukáló lánc akkor jobb mint a másik ha jobban tudja közelíteni az eredeti felvételt. Pont. Ezek mérhető dolgok. Az ideális lejátszó lánc olyan lenne, hogy a DA konverzió után, az analóg kimenetet ha felveszed egy szintén ideális AD konverterrel, akkor nullteszten ugyanazt kapd mint ami az eredeti digitális file volt. Természetesen ez elérhetetlen, de a cél mindig az, hogy ezt közelítsük. Természetesen szubjektíven tetszhet valakinek egy adott DAC kellemes torzítása, tetszhet neki az ha tonálisan van egy saját hangja, de ezeket az eszközöket én minőségileg abszolút kifogásolhatónak érzem. Számomra az a jó eszköz ami a lehető leg transzparensebb, leginkább közelíti az eredetit, legkisebbet torzít. Aztán, hogy én erre aktuálisan milyen hangfalat kötök, milyen akusztikában helyezem el, milyen szobakorrekciót alkalmazok az már egyéni ízlés kérdése.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3609

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Kicsit összekeveredtek az idézetek még egyszer külön, amit írtam:

Hangot és fizikai jellemzőket tudunk mérni. A zene hallgatása ( élvezete ) inkabb mentális mintsem fizikai folyamat. A méréseknek így a hang és nem a zene hallgatása szempontjából lehetne jelentősége.

A mérések közül talán a szoba akusztikai mérések azok, amiknek a hatása a leginkább hasznos lehet, mert az rendszerszintű mérés. A mérések többsége viszont eszköz -vagy alkatrész szintű. Ezekből rendszer szintű következtetéseket levonni nem egyszerű, különösen nem a zene és nem a hang hallgatás vonatkozásában.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

marconi írta:
2019.01.31., csüt. 09:04
Quetz írta:
2019.01.31., csüt. 08:28
wittao írta:
2019.01.30., szer. 10:51
De visszakanyarodva: akik itt vannak nehanyan, nem a tema eloremozditasaert kuzdenek, hanem ellene. Kifejezetten karos es nem egeszseges ertelemben vett objektiv szemlelet az, ha az elo faba is belekotnek. Gyakorlatilag ott tartunk, hogy a topikba semmit nem lehet beirni, mert woodoo , vagy egy lottyedt toku unatkozo merozseni egyszer valahol ezt meg azt merte amit kiposztolt 2 eve, es onnantol az mar ugy is van.

Nagyon egyszerűen rövidre zárhatnátok ezt a témát: el kellene kezdenetek mérési eredményeket publikálnotok. Ráadásul, mivel ismert lenne a mérési metódus, bárki, aki elég elszánt és érdeklődő, maga is megtudná ismételni a mérést. Ezek után pedig eltudná dönteni, szüksége van-e a megoldásotokra, vagy elégséges az, amivel rendelkezik. Maga a mérés nem sértene "szakmai titkokat", hisz senkit nem érdekel, hogyan jutottak el az út végére, csak az, mit találtatok ott.
Hello,
gondolom abban egyet érthetünk hogykülönböző audio valamint digitális kábelek között elég nagy hangzásbeli differencia érzékelhető. Ezt a roppant egyszerű dolgot (drótokról beszélünk ugyebár) alátámasztotta már valaki valaha, MÉRÉSEKKEL?? Ha tudsz róla szólj, tudomásom szerint még ezt a hatást sem sikerült egzakt módon leírni, bizonyítani.
Valószínűleg ez azért lehet mert sok esetben a fülünk, érzékelésünk sokkal érzékenyebb mérőeszköz mint a műszereink.

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 351

Hozzászólás Szerző: marconi »

Quetz írta:
2019.01.31., csüt. 08:28
wittao írta:
De visszakanyarodva: akik itt vannak nehanyan, nem a tema eloremozditasaert kuzdenek, hanem ellene. Kifejezetten karos es nem egeszseges ertelemben vett objektiv szemlelet az, ha az elo faba is belekotnek. Gyakorlatilag ott tartunk, hogy a topikba semmit nem lehet beirni, mert woodoo , vagy egy lottyedt toku unatkozo merozseni egyszer valahol ezt meg azt merte amit kiposztolt 2 eve, es onnantol az mar ugy is van.
Nagyon egyszerűen rövidre zárhatnátok ezt a témát: el kellene kezdenetek mérési eredményeket publikálnotok. Ráadásul, mivel ismert lenne a mérési metódus, bárki, aki elég elszánt és érdeklődő, maga is megtudná ismételni a mérést. Ezek után pedig eltudná dönteni, szüksége van-e a megoldásotokra, vagy elégséges az, amivel rendelkezik. Maga a mérés nem sértene "szakmai titkokat", hisz senkit nem érdekel, hogyan jutottak el az út végére, csak az, mit találtatok ott.
Hello,
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Aztán mit fogsz leszűrni a mérési eredményről?
Nem hiszel a fülednek? Pedig ha a hangról van szó, nincs jobb műszer.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

wittao írta:
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Tudom, hogy itt jriver, roon meg hqplayeren kívül más lejátszót szentségtörés leírni, de én bátor fiú vagyok :D
Szóval tök véletlen belefutottam egy eddig általam ismeretlen lejátszóprogramba: TuneBrowser

Számomra ez az első modern jellegű,albumképes/lapozgatós felület ami egyből tetszik a foobar logika után. Nem mellesleg villámgyorsan a fő képernyőről állíthatóak mélységi funkciók, felkonvertálás, kimenet, replygain, stb. stb.

Szerintem a hangja is jó. Nagyon megér egy próbát ;)

trial ingyenes eredeti ms árruházból... link: https://www.microsoft.com/hu-hu/p/tuneb ... reviewstab
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

OFF; Ez jut sokszor az eszembe, mikor a fórumot olvasom...😉
9B70642A-01DF-43AC-B974-3535AC0C4153.jpeg
9B70642A-01DF-43AC-B974-3535AC0C4153.jpeg (126.31 KiB) Megtekintve 2138 alkalommal
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

robi20064 írta:
2019.01.30., szer. 22:56
Azt esetleg nezte valaki hogy mi a kulonbseg a HQPlayer 3.x es az uj HQPlayer Pro 4.x valtozatok kozott?

https://www.signalyst.com/professional.html
A Pro-val lehet konvertálni és exportálni a tracket, talán ez a legfontosabb változás és különbség. Nagyjából ugyanaz van benne algoritmusok és zajformálás tekintetében. Sajnos a Roon-nal nem kompatibilis, nekem legalábbis nem sikerült összeismertetni őket sajnos.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

ThorSteinar írta:
2019.01.30., szer. 22:27
kaef2 írta:
2019.01.30., szer. 22:22
b_t írta:
2019.01.30., szer. 21:34
Nem gondoltam volna, hogy ennyivel drágább, mint a Tidal...

Jól elvagyok a Tidal/Roon/Hqplayer/NAA kombóval is, az az igazság.
Maximálisan megértelek. Nálam is pontosan ez a felállás :rolleyes:

De legalább megtanulhattam, hogy nem vagyok így elég igényes leborulok.gif

Mellesleg elég jól megy a Roon alatt végre a DSD512 felkonvertálás, még DSD-ről is. Az 1.6 verzióban ezt sikerült jól megfejteni, és küldi ki az SMS200-ra mint Roon Endpointra.

Most például ezt hallgatom, nagyon jó kis zene és egészen jó felvétel.
Képernyőfotó 2019-01-30 - 22.39.23.png
Képernyőfotó 2019-01-30 - 22.39.23.png (1.31 MiB) Megtekintve 2099 alkalommal

ThorSteinar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 25

Hozzászólás Szerző: ThorSteinar »

kaef2 írta:
2019.01.30., szer. 22:22
b_t írta:
ThorSteinar írta:
2019.01.30., szer. 21:21

Feltétlenül kell a Qobuz? Majdnem 3x annyiba kerül, mint a Tidal hasonló szolgáltatása. Szerintem a Tidal nagyon megéri a havi 3.000 HUF-ot, de nem biztos hogy szeretnék a Qobuzért évi kb. 100.000 HUF-ot fizetni... Ilyen magas ár már eltérít a sötét oldal, vagyis a letöltés világa felé.
Maximálisan megértelek. Nálam is pontosan ez a felállás :rolleyes:
Core Audio Daido Barebone Entry alapú PC|SOtM sMS-200ultra,Plixir Elite BDC mkII|Etherregen,sPS-500|Ayre QX-5 Twenty|Ayre KX-5 Twenty|ATC SCM150 ASLT|Isotek EVO3 Titan, GII Sigmas,
LessLoss C-MARC/Reference,ValhallA Aurora V1 XLR,LessLoss Homage to Time XLR,Curious USB,Audioquest Vodka ethernet

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

b_t írta:
ThorSteinar írta:
kaef2 írta:
2019.01.30., szer. 21:02

Az akár segithetne is, de nem használok ilyesmit. Nem tudom sajnos, az előfizetés persze akkor is gond lenne, mert valószínűleg kellene hozzá egy olyan hitelkártya, ami a támogatott országokban van kibocsájtva.
Feltétlenül kell a Qobuz? Majdnem 3x annyiba kerül, mint a Tidal hasonló szolgáltatása. Szerintem a Tidal nagyon megéri a havi 3.000 HUF-ot, de nem biztos hogy szeretnék a Qobuzért évi kb. 100.000 HUF-ot fizetni... Ilyen magas ár már eltérít a sötét oldal, vagyis a letöltés világa felé.

ThorSteinar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

b_t írta:
ThorSteinar írta:
kaef2 írta:

Az akár segithetne is, de nem használok ilyesmit. Nem tudom sajnos, az előfizetés persze akkor is gond lenne, mert valószínűleg kellene hozzá egy olyan hitelkártya, ami a támogatott országokban van kibocsájtva.
Sajnos igen. A Tidal Hi-Fi szolgáltatás (amint említettem) havi 3.000 HUF és ez Magyarország specifikus, mivel máshol drágább, míg a Qobuz havi 25 EUR. Kicsit csalóka, hogy a Tidal Hi-Fi-vel már elérhetők az MQA fájlok, míg a Qobuz esetén hasonló high-resolution fájlokhoz ehhez a legdrágább előfizetés kell.
Core Audio Daido Barebone Entry alapú PC|SOtM sMS-200ultra,Plixir Elite BDC mkII|Etherregen,sPS-500|Ayre QX-5 Twenty|Ayre KX-5 Twenty|ATC SCM150 ASLT|Isotek EVO3 Titan, GII Sigmas,
LessLoss C-MARC/Reference,ValhallA Aurora V1 XLR,LessLoss Homage to Time XLR,Curious USB,Audioquest Vodka ethernet

b_t
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 372
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: b_t »

ThorSteinar írta:
kaef2 írta:
-KP- írta:
2019.01.30., szer. 20:47

VPN se segít?
http://carbon4copy.blogspot.com/

ThorSteinar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

kaef2 írta:
-KP- írta:
kaef2 írta:
2019.01.30., szer. 20:39

Nem sajnos nem. Én is csak a reményemet fejeztem ki az említésével. Addig elég jól el vagyok a Tidallal. Most példáula karácsony előtt kiadott Carpenters felvételt hallgatom és amellett hogy jól szól középiskolás koromat idézi. Jó hallgatni. Karen Carpenter nagyszerű énekesnő volt, kár hogy olyan korán meghalt.
VPN se segít?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

-KP- írta:
kaef2 írta:
b_t írta:
2019.01.30., szer. 15:38
Elérhető itthoni IP címről a Qobuz? Mert ha igen, akkor én lemaradtam valamiről...
Nem sajnos nem. Én is csak a reményemet fejeztem ki az említésével. Addig elég jól el vagyok a Tidallal. Most példáula karácsony előtt kiadott Carpenters felvételt hallgatom és amellett hogy jól szól középiskolás koromat idézi. Jó hallgatni. Karen Carpenter nagyszerű énekesnő volt, kár hogy olyan korán meghalt.
VPN se segít?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

kaef2 írta:
b_t írta:
Elérhető itthoni IP címről a Qobuz? Mert ha igen, akkor én lemaradtam valamiről...
VPN se segít?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

b_t írta:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

AST írta:
2019.01.30., szer. 13:16
Így olvasgatva a topicot, pro és kontra, ha ennyi minden szükséges a jó PC-s lejátszáshoz, nagyságrendileg 10000 Euró alatt kár is belevágni ? sad.gif
A fenéket kár... nagyon is érdemes. Zenehallgatásra nagyon is jó kis számítógép-alapú rendszereket építeni már egészen kevés pénzből is.

L5S1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: L5S1 »

cables írta:
2019.01.30., szer. 18:27
Olvasgatva ezt a szépen pörgő topikot csak ámulok, hogy mennyi szempont, változat, vélemény kavarog itt a hozzáértők beírásaiban. Szegény kezdők...

Pár hete a székházunk előcsarnokában összefutottam az egyik hazai készülék gyártóval, aki azt mondta, hogy kikezdik az idegeit azok a vásárlók, akik nem értenek eléggé a számítástechnikához és őt zargatják, ha valami nem stimmel a rendszerben. Gondolom úgy értette, hogy akkor is nála reklamálnak, ha jó a készüléke, de valami más gond van a felhasználó ismeret hiánya miatt.
A McIntosh miért szállítja már eleve beállított karral a lemezjátszóit?
AK120 II - AK SE100 - Adl Stratos - HD600 - Ether C

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11000
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

kakaox írta:
2019.01.30., szer. 18:57
Itt meg a ....paraszt üti F8... és semmi, más tudás kell.
Visszatérő kifogás ez a PC világgal szemben, ám én azt gondolom, egy jól beállított masina egy rendezett zenetárral sok hónapig elketyeg úgy, hogy még a monitort sem kell rákötni, bekapcsolni. Az én gépem reggel 8-kor automatikusan elindul és egész nap csak arra vár, hogy telefonon, vagy a másik PC-n kiválasszam a hallgatni vágyott muzsikát, majd éjfélkor aludni tér. Pont ebben látom egy normális szoftver előnyét, hogy nem kell hozzányúlni, pötyögtetni, kattintgatni. Lehetséges, hogy van olyan megoldás, ami a jRivernél egy hajszállal jobb hangzást ad, de a kényelmet és megbízhatóságot én nem könnyen adom fel. Persze aki hetente szoftvert vált, az kénytelen a gép lelkivilágával is foglalkozni. Én erre félévente szánom rá magam egy frissítés során, amire elmegy fél órám, aztán újabb fél év nyugalom következik.

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 381

Hozzászólás Szerző: kakaox »

Vinkler írta:
2019.01.30., szer. 18:34

Relax! Semmivel sem rosszabb, mint a csöves elektronika, vagy a lemezjátszók lelki világa. :tutiok:
Igen, de ott egy forrasztópákával, vagy egy "vízimértékkel" csodát lehet tenni ;peace;
Itt meg a ....paraszt üti F8... és semmi, más tudás kell.
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

cables írta:
2019.01.30., szer. 18:27
Olvasgatva ezt a szépen pörgő topikot csak ámulok, hogy mennyi szempont, változat, vélemény kavarog itt a hozzáértők beírásaiban. Szegény kezdők...

Pár hete a székházunk előcsarnokában összefutottam az egyik hazai készülék gyártóval, aki azt mondta, hogy kikezdik az idegeit azok a vásárlók, akik nem értenek eléggé a számítástechnikához és őt zargatják, ha valami nem stimmel a rendszerben. Gondolom úgy értette, hogy akkor is nála reklamálnak, ha jó a készüléke, de valami más gond van a felhasználó ismeret hiánya miatt.
Relax! Semmivel sem rosszabb, mint a csöves elektronika, vagy a lemezjátszók lelki világa. :tutiok:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”