wittao írta: ↑2019.01.29., kedd 22:27
Kedves Jester,
En reszemrol befejeztem veled a folosleges korok ujrafutasat, megint visszaerkeztunk az usb-kabelekhez. Jovoheten majd jonnek a kartyak, utana majd a te szupcsi SoundBlaster hangkartyad amin megmertel valamit, es vegul ujra eljutunk az ethernet kartyak 1070-es evekbeli szabvanyaihoz. Ennel az is hasznosabb, ha nezek ki magam elott az ablakon es bamulom a kutyaim hogyan jatszanak. Inkabb ezt teszem. Te pedig legyel boldog, es lehetoleg a korulotted levok is. En itt nem tudok mit csinalni, hat elvisellek nagy nehezen, meg meg egy paran, ez van. Valami cisco-s forum nincs veletlenul? Csak kerdezem, erdeklodes szintjen
Az a baj nem is akarjátok érteni amit ír. Amit viszont én nem értek, hogy immáron a Core Audio tagjaként szerintem a rendszeresen képviselt stílus, hogyismondjam, nem viszi előrébb a cég hírnevét. De nem az én dolgom...
Már több éve mióta megy a vita az audofil lan kábelekről és egyéb kütyükről, azt hittem megegyeztünk valamiben. Mi pécések mindig azt hangozattuk, hogy az adatátvitel csak helyes lehet, ezért nem lehet különbség. A hifisták meg jöttek azzal, hogy a kábeleken keresztül ilyen-olyan zavarok bejuthatnak az analóg áramkörökre. Ezt én akkor elfogadtam, azóta is elfogadom.
Jester nem tudom elfogadta-e, az az ő dolga.
Ha megnézitek, pont nemrég osztottam meg egy cikket, ami arról szólt, hogy használjunk optikai hálózati kábeleket, hogy a lehető legkisebb zavart vigyünk a rendszerbe. Az egész hóbelebanc megvan 100-150 dolcsiból a cikk szerint. Gondolom európában valamivel több, de még bőven ésszerű és reális fejlesztés.
De mindig előjön egy újabb és újabb atomfizikus-filozófus, aki kitalálja, hogy audofil router, rezgéscsillapító, gyémánt platina ribbon kábel nélkül az adatátvitel sem tökéletes. Egyszerűen hihetetlen, hogy az egész világ használja ezeket a technológiákat, csak a feketöves hifisták képtelenek 2 bitet hibátlanul továbbítani 1 méteren belül ... Szóval legalább ebbe legyen már egyetértés... Én meg elfogadom, ahogy évekkel ezelőtt is elfogadtam, hogy a lan kábelen meg zavar kerülhet a rendszerbe. Más kérdés hogy jobb fajta hálózati lejátszó galvanikusan le van választva ezekről a zajokról, de ez itt off...
Szóval mindig előjön egy újabb és újabb atomfizikus-filozófus, aki kitalálja, hogy audofil router, rezgéscsillapító, gyémánt platina ribbon kábel nélkül az adatátvitel sem tökéletes. Szóval nem kell csodálkozni, ha ilyenkor azért felmegy a pumpa.
Ilyenkor nem ritka, hogy még meg is próbálják magyarázni, gyártják a teóriákat. Utána pedig - Jester kifejezését mocskosul plagizálva - a feketöves hifisták jól körbelájkolják egymást, hogy "naugye, én is megmondtam ugyanezt".
A fő baj az, hogy sokan még mindig az analóg világban megszokott szemléletet erőltetik. Egyszerűen bele van kódolva a gondolkodásba, hogy ha valamiből nem lóg ki ezüstkábel, nincs alul feltüskézve, mágneses készüléklábbal rezgésmentesítve, nem akkuról vagy analóg tápról megy,gyémánt platina ribbon tápkábelről, masterclock nélkül, akkor jön a világvége. Addig nem tud nyugodtan zenét hallgatni, mert feszélyezve érzi magát. De persze a másik tábor ugyanez. A szkeptikusok meg ugyanúgy egymást lájkolják körbe, és az álláspontok kb. semmit nem közeledtek évek óta. Ugyanezek a körök mennek le x havonta, hetente, ugyanazon személyek által és pepitában ugyanazok az érvek is hangoznak el. Ilyenkor szokott jönni az, ami most is fog, hogy elvonulok pár hétre, vagy hónapra ebből a topikból.