Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Hores
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 62

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Hores »

Szia!

Ha picit visszapörgetsz, az első tipp az online zenehallgatáshoz:

1. NEVER USE WIFI FOR STREAMING MUSIC CONTENT TO YOUR NETWORK PLAYER.
Wireless connection while very convenient is not desired in a hi-end audio system. It adds latency, often leads to dropouts or stuttering, but most importantly it never sounds as good as a wired Ethernet connection. The use of WIFI in a computer audio system should be limited to controlling playback from a remote device (smartphone or tablet) – never for transferring audio.

... persze lehet, hogy hülyeséget írnak, ezért javasoltam a múltkor, hogy inkább próbálgassatok, aztán lesz tapasztalat is.
Jester írta:
2019.01.29., kedd 19:14

És mondjuk a wifivel mi a helyzet? Ott nincs galvanikus összeköttetés az eszközök között. Vagy mi a helyzet akkor ha neked audiofil ethernet kábeled van, meg audiofil routered, de a netszolgáltatód közönséges cisco eszközöket használ? Az audio PC-ben tuningolva van az alaplapi hálókártya is? gondolkodik.gif

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Hozzászólás Szerző: Jester »

wittao írta:
2019.01.29., kedd 19:19
Jester írta:
És mondjuk a wifivel mi a helyzet? Ott nincs galvanikus összeköttetés az eszközök között. Vagy mi a helyzet akkor ha neked audiofil ethernet kábeled van, meg audiofil routered, de a netszolgáltatód közönséges cisco eszközöket használ? Az audio PC-ben tuningolva van az alaplapi hálókártya is? gondolkodik.gif
Igen.
És itt mi volna a mögöttes filozófia? A hagyományos hálózati kártyákkal is teljesen hibamentes átvitelt a TCP/IP protokoll ~1970es definiálása óta garantálja.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 351

Hozzászólás Szerző: marconi »

Jester írta:
marconi írta:
2019.01.29., kedd 18:28
Inkább csak a hülyeség és az értetlenség ellen ágálnak.
Én nem ágálok a teszt ellen egyáltalán pedig boritékolhatom az eredményt mert végigjártam az utat, alaposan hoztam meg a döntésem mit veszek. De örülök ha hallja más is mi a helyzet.
Tehát még egyszer leírom, hülyeség erőltetni a tidalt mert annak a minősége nem csak a lejátszó készüléktől függ hanem az azt kiszolgáló hálózattól, kábelektől, routertől. A file meg egy és ugyan az, mindig, mindenhol.
Wiszont wifi meg nincs benne természetesen! 😁 mondom, ez egy audio pc...
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Hozzászólás Szerző: Jester »

marconi írta:
Én nem ágálok a teszt ellen egyáltalán pedig boritékolhatom az eredményt mert végigjártam az utat, alaposan hoztam meg a döntésem mit veszek. De örülök ha hallja más is mi a helyzet.
Tehát még egyszer leírom, hülyeség erőltetni a tidalt mert annak a minősége nem csak a lejátszó készüléktől függ hanem az azt kiszolgáló hálózattól, kábelektől, routertől. A file meg egy és ugyan az, mindig, mindenhol.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7570

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

L5S1 írta:
2019.01.29., kedd 18:58
.
Baromi OFF, de már mindegy...
Jó a nicked, nekem az S1 nyitott, és pont az L5-S1 közt van némi probléma. ;peace;
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

L5S1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: L5S1 »

asebestyen írta:
2019.01.29., kedd 18:18
...Hogy baj-e ez? Én nem tudom, talán. Ha nem tetszik, lehet-e tenni ellene valamit? Szerintem nem, mivel a felvételek ilyen szemlélettel készülnek, legyen az fotó, videó, vagy akár hanganyag. Innentől... szeretni nem kell, de ez van.
Erről már írtál pár hete csak valahogy elsiklottak felette a többiek pedig nagyon fontos dologra mutatsz rá. Még a Yarlung Records is játszik a potikkal. Az első 5 percben lenyűgöző a kapott hang utána le kell kapcsolni. Valamit túlvezérelnek. Ha egy elvakult LP rajongó belefut egy ilyenbe joggal kritizálhatja a digitális vonalat.
AK120 II - AK SE100 - Adl Stratos - HD600 - Ether C

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 121

Hozzászólás Szerző: SSS »

marconi írta:
robi20064 írta:
2019.01.29., kedd 18:16
Bodoraudio írta:
2019.01.29., kedd 17:00
Rudolf, annyi a dolgod hogy elmész meghallgatni oda ahol kínálják. Hozzám is jöhetsz, ezt a tesztet nem érdemes erőltetni.
Miert van az hogy latszolag a hazai Audio PC gyartok agalnak leginkabb a teszt ellen? Nem lesz publikalva 5 kulonbozo nemzetkozi szaklapban, csak az a fel tucat/tucat ember fog levonni barminemu kovetkeztetest aki ott lesz es hallotta a kulonbozo Audio PC-ket / halozati lejatszokat. Nem igazan erzem megalapozottnak az aggodalmat.
Ha a forrás készülék, illetve forrás lánc ebben az esetben - router, kábel mifene, bár ezeknek szerintem ezredrangú a szerepe - azonos mindig, csak egy elemet az audio pc-t cseréled akkor a tidal teljesen alkalmas a tesztre szerintem. De Kaef már leírta amit érdemes volt...
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5149

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nálam lehet tesztelni, tidallal meg anélkül, elég jó az akusztika, és audio pc is van, AP Linux op rendszerrel. Spdif a kijárata, mert benne van az usb-spdif átalakító is.
Kutya is van, a késhegyre menő viták rendezésére :D
Csatolmányok
q1.jpg
q1.jpg (37.81 KiB) Megtekintve 2221 alkalommal

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 351

Hozzászólás Szerző: marconi »

robi20064 írta:
2019.01.29., kedd 18:16
Bodoraudio írta:
Rudolf, annyi a dolgod hogy elmész meghallgatni oda ahol kínálják. Hozzám is jöhetsz, ezt a tesztet nem érdemes erőltetni.
Miert van az hogy latszolag a hazai Audio PC gyartok agalnak leginkabb a teszt ellen? Nem lesz publikalva 5 kulonbozo nemzetkozi szaklapban, csak az a fel tucat/tucat ember fog levonni barminemu kovetkeztetest aki ott lesz es hallotta a kulonbozo Audio PC-ket / halozati lejatszokat. Nem igazan erzem megalapozottnak az aggodalmat.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7570

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Gondolom szinte mindenki látott HDR rendszer demót. Én egyszer annó a MM-ban láttam, egy baromi nagy színes virágcsokrot vettek HDR kamerával és jelenítették meg HDR hajlított képernyőjű 4k TV-n. Akik megálltak megnézni hosszabban, főleg 50+ párok (érdekes): "jobb a kép, mint a valóság". gondolkodik.gif
Talán a nagy hifizés meg mozizás közben annyi egyezségre juthatunk, hogy az eredetinél jobb nem lehet, max valakinek jobban tetsző (legalábbis adott pillanatban). Hogy lehet ez? Bizonyos olyan részleteket kiemelünk, elmélyítünk, meg ne sértődjön senki, de eltúlzunk amikhez a szemünk, fülünk addig nem szokott, mert a valóságban nincs jelen olyan arányban, akkor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy nőtt a felbontás, holott tudatosan meghamisítottuk a valóságot. Persze a loudness az a HiFista ellensége papíron. Namost a gyártókat meg lehet hülyének nézni, de pontosan tisztában vannak azzal, hogy az emberi érzékelést hol lehet kicsit megcsípni és annak mi a technikai módja. Igen, azokat a hyper érzékeny érzékszerveket, amik minden műszernél jobbak, pontosabbak, reálisabbak, az általuk adott pillanatban fogott jelek bármeddig agyunkban eltárolhatóak tökéletes állapotban. Szóval miközben a készülékekből kiirtották a szabályozható loudness gombokat, hatásuk fixen beépítésre kerültek az eszközökbe.
Hogy baj-e ez? Én nem tudom, talán. Ha nem tetszik, lehet-e tenni ellene valamit? Szerintem nem, mivel a felvételek ilyen szemlélettel készülnek, legyen az fotó, videó, vagy akár hanganyag. Innentől... szeretni nem kell, de ez van.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Bodoraudio írta:
Dehogynem.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Kobuc
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1
Kapcsolat:

DEEZER HIFI ANDROIDOS TV OKOSÍTÓN?

Hozzászólás Szerző: Kobuc »

Sziasztok! Meg tudja valaki itt mondani, hogy a deezer hifi szolgáltatás működik androidos tv okosítókon? Érdemes volna a deezer hifire előfizetni, ha egy androidos smart boxxal használnám?

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4060

Hozzászólás Szerző: juliush »

Nem is kell feltétlenül több információt kibányászni, a már meglevő tálalásán is sok múlhat!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

L5S1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: L5S1 »

cables írta:
2019.01.29., kedd 15:19
Azé legyen valami teszt... én szeretnék beleszeretni a PCs hangba!
Az LP piac nem bír lépést tartani a letölthető hanganyagok kínálatával. Szoktam nézegetni a 300-400 (!) dolláros félórás hanganyagokat kínáló szalagos felvételeket is de ott sincs bíztató jel. Ez van. Ha ez a helyzet ár és kínálat tekintetében változik majd elgondolkodom az LP vagy szalagos vonalon. Addig meg marad ez. Gondolom mindenki a zenei gyűjteményéhez igazítja a lejátszó láncát. Fordítva nagy szívás lenne.
AK120 II - AK SE100 - Adl Stratos - HD600 - Ether C

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

arzachel írta:
2019.01.29., kedd 15:55
Bécó írta:
2019.01.29., kedd 15:16
Nem a legjobbat keressük csak azokon a fránya lemezeken még mindig van olyan információ amit még nem hallottunk. :napsut:
Azt már megszoktam hogy a hanglemezekből még mindég lehet információt kibányászni,de amit nem hittem volna,hogy a CD-ből is lehet. :rolleyes:
Ráadásul nem is CD! ;)
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Bécó írta:
2019.01.29., kedd 15:16
Nem a legjobbat keressük csak azokon a fránya lemezeken még mindig van olyan információ amit még nem hallottunk. :napsut:
Azt már megszoktam hogy a hanglemezekből még mindég lehet információt kibányászni,de amit nem hittem volna,hogy a CD-ből is lehet. :rolleyes:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Az új 8as Intel proci amit használok, simán gond nélkül játssza a videókat.

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 121

Hozzászólás Szerző: SSS »

wittao írta:
2019.01.29., kedd 15:36
fapaci írta:
2019.01.29., kedd 15:05
arzachel írta:
2019.01.29., kedd 13:56
Az azért vicces,hogy egy hifis fórumon ciki hifisnek lenni.... :smile29:
Szerintem nem ez a helyzet. A hifizést több módon lehet űzni, de az mindannyiunkban közös, hogy keressük a jobbat. Ám vannak olyan hobbitársaink, akik A Legjobbat keresik, ami számomra tényleg rémisztően reménytelen tud lenni. Leginkább az agárversenyekre hasonlít, ahol a szerencsétlen ebek előtt húzzák a műnyulat, de ügyelnek rá, hogy pont olyan távolságra legyenek tőle, hogy soha ne érjék el, csak loholjanak utána, míg erejükből futja. Csak hát ugye kérdéses, mennyire élvezik közben a tevékenységet azon testvéreikhez képest, akik bár nem kapnak trófeákat, meg tapsot sem, de néha levadásznak egy eleven nyulat.
4995 EUR munyul vagy igazi? :)
van egy usb kimenete, a RPI-nek is van és az 35 Eur. Szerinted? :smile29:
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2286

Hozzászólás Szerző: cables »

Azé legyen valami teszt... én szeretnék beleszeretni a PCs hangba!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11000
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

arzachel írta:
2019.01.29., kedd 13:56
Szerintem nem ez a helyzet. A hifizést több módon lehet űzni, de az mindannyiunkban közös, hogy keressük a jobbat. Ám vannak olyan hobbitársaink, akik A Legjobbat keresik, ami számomra tényleg rémisztően reménytelen tud lenni. Leginkább az agárversenyekre hasonlít, ahol a szerencsétlen ebek előtt húzzák a műnyulat, de ügyelnek rá, hogy pont olyan távolságra legyenek tőle, hogy soha ne érjék el, csak loholjanak utána, míg erejükből futja. Csak hát ugye kérdéses, mennyire élvezik közben a tevékenységet azon testvéreikhez képest, akik bár nem kapnak trófeákat, meg tapsot sem, de néha levadásznak egy eleven nyulat.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

wittao írta:
2019.01.29., kedd 14:31
mgus írta:
2019.01.29., kedd 14:15
Tényleg nem is olyan egyszerű pc-n zenét hallgatni.
Időnként olyan jókat nevetek, pc ami nem tud videót lejátszani :D ,tényleg arra külön videofil pc-t kell építeni?
A Bodor pc-t kifelejtettem a tesztből az is többkörös táppal van megáldva, és talán a videókat is lejátsza, gondolom az audio fájlokkal is elbír, remek választás lehet,és nem kerül annyiba mint a videót nem játszó társa.
Le tud jatszani mindegyik. A kerdes az, hogy ki milyen keppel elegszik meg es milyen hanggal.
De ha valakinek van otlete, hogy egy 300-400W-os videokarit egy Streacom FC10 meretu hogyan lehet betenni gond nelkul, elpuskazni a hot rola es full analog tappal (tehat nem egy picoPSU filleres kapcsi szarral) megtapolni, akkor hajra.
Addig maradnak az integralt megoldasok, vagy a kapcsi tap. Dontse el ki-ki maga mi a fontos szamara es mit aldoz erte.
Senkit sem koteleznek a draga megoldasokra.
Az i7 vagy i5 be épített vga simán viszi a hd-s videókat és kevesebbet fogyasztanak mint egy külső videokártya.A proci hűtése megoldható nagyobb bordával.
Csatolmányok
IMG_1316.jpg.3c7535898cf7669a4249586b9cf463ac.jpg
IMG_1316.jpg.3c7535898cf7669a4249586b9cf463ac.jpg (1.6 MiB) Megtekintve 2342 alkalommal
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

Tényleg nem is olyan egyszerű pc-n zenét hallgatni.
Időnként olyan jókat nevetek, pc ami nem tud videót lejátszani :D ,tényleg arra külön videofil pc-t kell építeni?
A Bodor pc-t kifelejtettem a tesztből az is többkörös táppal van megáldva, és talán a videókat is lejátsza, gondolom az audio fájlokkal is elbír, remek választás lehet,és nem kerül annyiba mint a videót nem játszó társa.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: arzachel »

-KP- írta:
2019.01.29., kedd 13:42
avl2 írta:
2019.01.29., kedd 13:24
bar itt is mintha többször latnam az "elég jó" megközelítést ! a delibab keresgeles helyett. (legalabb ideig-óráig :smile29: )
Egészen addig, amíg meg nem érkeznek a feketeöves hifisták.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3609

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

wittao írta:
2019.01.29., kedd 12:31
Isten éltessen kaef2 :napsut:
köszönöm.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”