Kutya is van, a késhegyre menő viták rendezésére

Inkább csak a hülyeség és az értetlenség ellen ágálnak.robi20064 írta: ↑2019.01.29., kedd 18:16Miert van az hogy latszolag a hazai Audio PC gyartok agalnak leginkabb a teszt ellen? Nem lesz publikalva 5 kulonbozo nemzetkozi szaklapban, csak az a fel tucat/tucat ember fog levonni barminemu kovetkeztetest aki ott lesz es hallotta a kulonbozo Audio PC-ket / halozati lejatszokat. Nem igazan erzem megalapozottnak az aggodalmat.Bodoraudio írta: ↑2019.01.29., kedd 17:00Rudolf, annyi a dolgod hogy elmész meghallgatni oda ahol kínálják. Hozzám is jöhetsz, ezt a tesztet nem érdemes erőltetni.
Dehogynem.Bodoraudio írta: ↑2019.01.29., kedd 17:00Rudolf, annyi a dolgod hogy elmész meghallgatni oda ahol kínálják. Hozzám is jöhetsz, ezt a tesztet nem érdemes erőltetni.
Az LP piac nem bír lépést tartani a letölthető hanganyagok kínálatával. Szoktam nézegetni a 300-400 (!) dolláros félórás hanganyagokat kínáló szalagos felvételeket is de ott sincs bíztató jel. Ez van. Ha ez a helyzet ár és kínálat tekintetében változik majd elgondolkodom az LP vagy szalagos vonalon. Addig meg marad ez. Gondolom mindenki a zenei gyűjteményéhez igazítja a lejátszó láncát. Fordítva nagy szívás lenne.
Ráadásul nem is CD!
Azt már megszoktam hogy a hanglemezekből még mindég lehet információt kibányászni,de amit nem hittem volna,hogy a CD-ből is lehet.
van egy usb kimenete, a RPI-nek is van és az 35 Eur. Szerinted?wittao írta: ↑2019.01.29., kedd 15:364995 EUR munyul vagy igazi? :)fapaci írta: ↑2019.01.29., kedd 15:05Szerintem nem ez a helyzet. A hifizést több módon lehet űzni, de az mindannyiunkban közös, hogy keressük a jobbat. Ám vannak olyan hobbitársaink, akik A Legjobbat keresik, ami számomra tényleg rémisztően reménytelen tud lenni. Leginkább az agárversenyekre hasonlít, ahol a szerencsétlen ebek előtt húzzák a műnyulat, de ügyelnek rá, hogy pont olyan távolságra legyenek tőle, hogy soha ne érjék el, csak loholjanak utána, míg erejükből futja. Csak hát ugye kérdéses, mennyire élvezik közben a tevékenységet azon testvéreikhez képest, akik bár nem kapnak trófeákat, meg tapsot sem, de néha levadásznak egy eleven nyulat.
Szerintem nem ez a helyzet. A hifizést több módon lehet űzni, de az mindannyiunkban közös, hogy keressük a jobbat. Ám vannak olyan hobbitársaink, akik A Legjobbat keresik, ami számomra tényleg rémisztően reménytelen tud lenni. Leginkább az agárversenyekre hasonlít, ahol a szerencsétlen ebek előtt húzzák a műnyulat, de ügyelnek rá, hogy pont olyan távolságra legyenek tőle, hogy soha ne érjék el, csak loholjanak utána, míg erejükből futja. Csak hát ugye kérdéses, mennyire élvezik közben a tevékenységet azon testvéreikhez képest, akik bár nem kapnak trófeákat, meg tapsot sem, de néha levadásznak egy eleven nyulat.
Az i7 vagy i5 be épített vga simán viszi a hd-s videókat és kevesebbet fogyasztanak mint egy külső videokártya.A proci hűtése megoldható nagyobb bordával.wittao írta: ↑2019.01.29., kedd 14:31Le tud jatszani mindegyik. A kerdes az, hogy ki milyen keppel elegszik meg es milyen hanggal.mgus írta: ↑2019.01.29., kedd 14:15Tényleg nem is olyan egyszerű pc-n zenét hallgatni.
Időnként olyan jókat nevetek, pc ami nem tud videót lejátszani,tényleg arra külön videofil pc-t kell építeni?
A Bodor pc-t kifelejtettem a tesztből az is többkörös táppal van megáldva, és talán a videókat is lejátsza, gondolom az audio fájlokkal is elbír, remek választás lehet,és nem kerül annyiba mint a videót nem játszó társa.
De ha valakinek van otlete, hogy egy 300-400W-os videokarit egy Streacom FC10 meretu hogyan lehet betenni gond nelkul, elpuskazni a hot rola es full analog tappal (tehat nem egy picoPSU filleres kapcsi szarral) megtapolni, akkor hajra.
Addig maradnak az integralt megoldasok, vagy a kapcsi tap. Dontse el ki-ki maga mi a fontos szamara es mit aldoz erte.
Senkit sem koteleznek a draga megoldasokra.
Az azért vicces,hogy egy hifis fórumon ciki hifisnek lenni....
szerintem a nem lesz nagy szám-mal hasonlot akart kifejezni asebestyen forumtars.L5S1 írta: ↑2019.01.29., kedd 12:46...nagyszám volt.
...nem tudnak mit kezdeni a pénzükkel, úgy váltogatják a vagyonokat érő rendszereiket mint sokunk a mobiltelefonját és erre a rongyrázásra mint jó kereseti lehetőségre ráfeküdtek a gyártók. Mi meg lihegünk utánuk minden különösebb meggyőződés nélkül és az árcimke alapján próbálunk tájékozódni. Ha sokba kerül biztos jó.
Nem baj, ha nem értünk egyet.marconi írta: ↑2019.01.29., kedd 11:56Nem értünk egyet.kaef2 írta: ↑2019.01.29., kedd 11:36Ahogy látom, ebből az összehasonlításból, tesztelgetésből csak úgy lehet jól kijönni ha nem vár tőle az ember semmi nagyon konkrét eredményt.![]()
A PC-s lejátszás egy olyan szerteágazó és olyan sokféle technológiával és árszinten megoldható vagy bonyolítható probléma, hogy szinte teljesen esélytelen bármi olyan eredményt kapni, aminek valami igazán általános tanulsága lenne.
Lehet ugye:
0. 1 és 2 (vagy akár 3,4) gépes megoldásokat
1. oprendszereket és azok verziót
2. lejátszó szoftvereket és azok verzióit
3. formátumokat (PCM, DSD) és átmintavételező megoldásokat /Roon, Hqplayer, Foobar, Jriver, stb)
4. hardvereket
5. kiegészítőket, szűrőket, tápokat, órajel generátorokat
6. informatikai infrastruktúra megoldásokat (wifi, drótos különböző fajtái, clockolt router, stb)
7. informatikai kábeleket
8. informatikai eszközök rezgés és izoláció érzékenységét
9. ugyanannak az operációs rendszernek, lejátszó szoftvernek a futását különböző CPU-kon
10. tárolási megodásokat (lokális háttértár belül, kívül vagy NAS)
11 és ezek kombinációit
és még ki tudja hányféle dolgot tesztelni, mert hát ezeknek a dolgoknak mind van beleszólása abba, amit hallunk. A meghallgatás helyszinének és meglévő elemeinek számos egyéb további befolyásolási lehetőségéről nem is beszélve.
Ha már érdemes valami meghallgatást szervezni, úgy hogy tanulsága is legyen, akkor a magam részéről jó gondolatnak tartom a Tidal használatát. Mondjuk akár a Roon alá integrálva is. Így ha hazamegy az ember biztosan ugyanazt a filet és ugyanazon a módon tudja meghallgatni a saját rendszerében. A magam részéről nem érzem túl nagy kompromisszumnak a Tidalt, ha az is lenne azért bőven kárpótol a jelentős mennyisége a hallgatható zenéneknek. A Tidal és a helyben lévő file-ok közötti összehasonlítés is talán felesleges, mert jó esély van rá, hogy az ember nem ugyanazt a verziót, maszteringet fogja hallani. Legkisebb közös többszörösnek elfogadható forrás a Tidal szerintem.
Azzal a hangzásbéli különbséggel, ami Tidal használata során nem egyértelmű egy rendszer megszólalásakor, talán nem is érdemes foglalkozni.
Egy filet talán nem vihet haza bárki?
Mert nekem, az én zenehallgatási szokásaimhoz ideális minden szempontból. HTPC Roon-nal - Auralic. Jó. Nem a legjobb, nem a leg..., de tök jó, élvezhető (nekem). Hogy úgy mondjam: elég.L5S1 írta: ↑2019.01.29., kedd 11:34Te miért döntöttél az Auralic Aries LE futómű mellett? Emlékszem mekkora szám volt amikor megjelent. Ma már van két nagytestvére is. Kapható még vagy kifutott darabról beszélünk?asebestyen írta: ↑2019.01.29., kedd 09:50A jó hang a rendszerépítésről (is) szól. Egy kihegyezett rendszerbe illesztve bármilyen más eszközt - az lehet akár abszolút értelemben jobb is - annak esélye hogy jobb legyen, nagyon minimális, kivétel ha kategóriákkal jobb.
A legdrágább gép a saját illesztett környezetében szólalna meg, mi a gond?![]()
Van a szubjektivitás meg van az a minőségi különbség amit még a botfülűek is meghallanak szinte. Én erről beszéltem.Vinkler írta: ↑2019.01.29., kedd 11:37Illetve neked a legjobban tetszően, mert ugye ez elég szubjektív dolog. Elég, ha egy kiállításon hallottakról olvasunk beszámolókat. Ez persze nem baj, ilyenek vagyunk.marconi írta: ↑2019.01.29., kedd 11:29Ezen logika szerint akkor nálam az Ayon cd-5s dacjával az Ayon nw-t hálózati lejátszónak kellett volna legjobban szólnia... de mégis csak a 3. helyen végzett.asebestyen írta: ↑2019.01.29., kedd 09:50A jó hang a rendszerépítésről (is) szól. Egy kihegyezett rendszerbe illesztve bármilyen más eszközt - az lehet akár abszolút értelemben jobb is - annak esélye hogy jobb legyen, nagyon minimális, kivétel ha kategóriákkal jobb.
A legdrágább gép a saját illesztett környezetében szólalna meg, mi a gond?![]()
Nem értünk egyet.kaef2 írta: ↑2019.01.29., kedd 11:36Ahogy látom, ebből az összehasonlításból, tesztelgetésből csak úgy lehet jól kijönni ha nem vár tőle az ember semmi nagyon konkrét eredményt.![]()
A PC-s lejátszás egy olyan szerteágazó és olyan sokféle technológiával és árszinten megoldható vagy bonyolítható probléma, hogy szinte teljesen esélytelen bármi olyan eredményt kapni, aminek valami igazán általános tanulsága lenne.
Lehet ugye:
0. 1 és 2 (vagy akár 3,4) gépes megoldásokat
1. oprendszereket és azok verziót
2. lejátszó szoftvereket és azok verzióit
3. formátumokat (PCM, DSD) és átmintavételező megoldásokat /Roon, Hqplayer, Foobar, Jriver, stb)
4. hardvereket
5. kiegészítőket, szűrőket, tápokat, órajel generátorokat
6. informatikai infrastruktúra megoldásokat (wifi, drótos különböző fajtái, clockolt router, stb)
7. informatikai kábeleket
8. informatikai eszközök rezgés és izoláció érzékenységét
9. ugyanannak az operációs rendszernek, lejátszó szoftvernek a futását különböző CPU-kon
10. tárolási megodásokat (lokális háttértár belül, kívül vagy NAS)
11 és ezek kombinációit
és még ki tudja hányféle dolgot tesztelni, mert hát ezeknek a dolgoknak mind van beleszólása abba, amit hallunk. A meghallgatás helyszinének és meglévő elemeinek számos egyéb további befolyásolási lehetőségéről nem is beszélve.
Ha már érdemes valami meghallgatást szervezni, úgy hogy tanulsága is legyen, akkor a magam részéről jó gondolatnak tartom a Tidal használatát. Mondjuk akár a Roon alá integrálva is. Így ha hazamegy az ember biztosan ugyanazt a filet és ugyanazon a módon tudja meghallgatni a saját rendszerében. A magam részéről nem érzem túl nagy kompromisszumnak a Tidalt, ha az is lenne azért bőven kárpótol a jelentős mennyisége a hallgatható zenéneknek. A Tidal és a helyben lévő file-ok közötti összehasonlítés is talán felesleges, mert jó esély van rá, hogy az ember nem ugyanazt a verziót, maszteringet fogja hallani. Legkisebb közös többszörösnek elfogadható forrás a Tidal szerintem.
Azzal a hangzásbéli különbséggel, ami Tidal használata során nem egyértelmű egy rendszer megszólalásakor, talán nem is érdemes foglalkozni.