Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: -KP- »

avl2 írta:
2019.01.29., kedd 13:24
bar itt is mintha többször latnam az "elég jó" megközelítést ! a delibab keresgeles helyett. (legalabb ideig-óráig :smile29: )
Egészen addig, amíg meg nem érkeznek a feketeöves hifisták.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

L5S1 írta:
2019.01.29., kedd 12:46
...nagyszám volt.

...nem tudnak mit kezdeni a pénzükkel, úgy váltogatják a vagyonokat érő rendszereiket mint sokunk a mobiltelefonját és erre a rongyrázásra mint jó kereseti lehetőségre ráfeküdtek a gyártók. Mi meg lihegünk utánuk minden különösebb meggyőződés nélkül és az árcimke alapján próbálunk tájékozódni. Ha sokba kerül biztos jó.
szerintem a nem lesz nagy szám-mal hasonlot akart kifejezni asebestyen forumtars.

egyetertek.

hozzatennem: sokatok cserelgeti a mobiljat (en nem :-) es nem erdemes/kell "lihegni utanuk". ...en inkabb csak megnezem, es elkepedek (mi mindenre raszedhetök az emberek, stb. a jo zenei elmenyekert szerintem nem kell vagyonokat kiadni, penznek mashol jobb helye van)

jo zenehallgatast !

bar itt is mintha többször latnam az "elég jó" megközelítést ! a delibab keresgeles helyett. (legalabb ideig-óráig :smile29: )

L5S1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: L5S1 »

[/quote]

Te miért döntöttél az Auralic Aries LE futómű mellett? Emlékszem mekkora szám volt amikor megjelent. Ma már van két nagytestvére is. Kapható még vagy kifutott darabról beszélünk?
[/quote]
Mert nekem, az én zenehallgatási szokásaimhoz ideális minden szempontból. HTPC Roon-nal - Auralic. Jó. Nem a legjobb, nem a leg..., de tök jó, élvezhető (nekem). Hogy úgy mondjam: elég. :rolleyes: Nem lóg ki (nagyon) a rendszerből, ami amúgysem versenyhifi (hála az égnek).
Egyébként szerintem sem annó, sem most nem nagy szám, mint ahogy szinte semmi sem az manapság 2 hónapnál tovább. :) Én még emlékszem a nem is olyan régen ugyanilyen jelzőkkel ellátott audio pckre, kínai tuningolt dacokra, amiket birtokoltam is és amiket ma már senki sem tart semmire. :) No ez a mostani nagyszám is pont addig fog tartani.
[/quote]

De bizony nagyszám volt. Nem győztek róla áradozni világszerte. Eltelt 3 év, a futóművek egyre nagyobbak és nehezebbek lettek, meg persze drágábbak is és sokuk bőven többe kerül mint egy AK SP1000 Ultima. Én azt látom a high-end Audio PC fejlesztések esetén amit az SACD futóműveknél is. Az arisztokrata hifisek nem tudnak mit kezdeni a pénzükkel, úgy váltogatják a vagyonokat érő rendszereiket mint sokunk a mobiltelefonját és erre a rongyrázásra mint jó kereseti lehetőségre ráfeküdtek a gyártók. Mi meg lihegünk utánuk minden különösebb meggyőződés nélkül és az árcimke alapján próbálunk tájékozódni. Ha sokba kerül biztos jó.
AK120 II - AK SE100 - Adl Stratos - HD600 - Ether C

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3614

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

marconi írta:
2019.01.29., kedd 11:56
kaef2 írta:
2019.01.29., kedd 11:36
Ahogy látom, ebből az összehasonlításból, tesztelgetésből csak úgy lehet jól kijönni ha nem vár tőle az ember semmi nagyon konkrét eredményt. leborulok.gif

A PC-s lejátszás egy olyan szerteágazó és olyan sokféle technológiával és árszinten megoldható vagy bonyolítható probléma, hogy szinte teljesen esélytelen bármi olyan eredményt kapni, aminek valami igazán általános tanulsága lenne.

Lehet ugye:

0. 1 és 2 (vagy akár 3,4) gépes megoldásokat
1. oprendszereket és azok verziót
2. lejátszó szoftvereket és azok verzióit
3. formátumokat (PCM, DSD) és átmintavételező megoldásokat /Roon, Hqplayer, Foobar, Jriver, stb)
4. hardvereket
5. kiegészítőket, szűrőket, tápokat, órajel generátorokat
6. informatikai infrastruktúra megoldásokat (wifi, drótos különböző fajtái, clockolt router, stb)
7. informatikai kábeleket
8. informatikai eszközök rezgés és izoláció érzékenységét
9. ugyanannak az operációs rendszernek, lejátszó szoftvernek a futását különböző CPU-kon
10. tárolási megodásokat (lokális háttértár belül, kívül vagy NAS)
11 és ezek kombinációit

és még ki tudja hányféle dolgot tesztelni, mert hát ezeknek a dolgoknak mind van beleszólása abba, amit hallunk. A meghallgatás helyszinének és meglévő elemeinek számos egyéb további befolyásolási lehetőségéről nem is beszélve.

Ha már érdemes valami meghallgatást szervezni, úgy hogy tanulsága is legyen, akkor a magam részéről jó gondolatnak tartom a Tidal használatát. Mondjuk akár a Roon alá integrálva is. Így ha hazamegy az ember biztosan ugyanazt a filet és ugyanazon a módon tudja meghallgatni a saját rendszerében. A magam részéről nem érzem túl nagy kompromisszumnak a Tidalt, ha az is lenne azért bőven kárpótol a jelentős mennyisége a hallgatható zenéneknek. A Tidal és a helyben lévő file-ok közötti összehasonlítés is talán felesleges, mert jó esély van rá, hogy az ember nem ugyanazt a verziót, maszteringet fogja hallani. Legkisebb közös többszörösnek elfogadható forrás a Tidal szerintem.

Azzal a hangzásbéli különbséggel, ami Tidal használata során nem egyértelmű egy rendszer megszólalásakor, talán nem is érdemes foglalkozni.
Nem értünk egyet.
Egy filet talán nem vihet haza bárki?
Nem baj, ha nem értünk egyet. leborulok.gif
Természetesen hazaviheti. A lényeg az utolsó mondatomban van.

Egyszerűen nem érdekelnek öregségemre (ma lettem 56 éves végül is) azok a különbségek, amik a Tidalon lévő zenék és elérési útvonal ((Roon /Tidal -- Hqplayer) -- SoTM SMS200 Neo / NAA -- Holo Audio Spring 2 KTE DAC R2R NOS módban, full WireWorld Platinum OCC ezüst kábelezés -- közeltéri zenehallgatás kb 1,5 m-ről) használatával nem jönnek elő, sokkal többet hallgatok Tidalon zenét mint a helyi háttértárakról, pedig van vagy pár ezer cd-m és kb 200 000 file a gyűjteményemben, lenne mihez nyúlni. Minél több fajta zenén hallható valami különbség, annál inkább valósnak mondható.
Szerintem és számomra persze. leborulok.gif

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7571

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

L5S1 írta:
2019.01.29., kedd 11:34
asebestyen írta:
2019.01.29., kedd 09:50
A jó hang a rendszerépítésről (is) szól. Egy kihegyezett rendszerbe illesztve bármilyen más eszközt - az lehet akár abszolút értelemben jobb is - annak esélye hogy jobb legyen, nagyon minimális, kivétel ha kategóriákkal jobb.
A legdrágább gép a saját illesztett környezetében szólalna meg, mi a gond? gondolkodik.gif
Te miért döntöttél az Auralic Aries LE futómű mellett? Emlékszem mekkora szám volt amikor megjelent. Ma már van két nagytestvére is. Kapható még vagy kifutott darabról beszélünk?
Mert nekem, az én zenehallgatási szokásaimhoz ideális minden szempontból. HTPC Roon-nal - Auralic. Jó. Nem a legjobb, nem a leg..., de tök jó, élvezhető (nekem). Hogy úgy mondjam: elég. :rolleyes: Nem lóg ki (nagyon) a rendszerből, ami amúgysem versenyhifi (hála az égnek).
Egyébként szerintem sem annó, sem most nem nagy szám, mint ahogy szinte semmi sem az manapság 2 hónapnál tovább. :) Én még emlékszem a nem is olyan régen ugyanilyen jelzőkkel ellátott audio pckre, kínai tuningolt dacokra, amiket birtokoltam is és amiket ma már senki sem tart semmire. :) No ez a mostani nagyszám is pont addig fog tartani.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 351

Hozzászólás Szerző: marconi »

Vinkler írta:
2019.01.29., kedd 11:37
marconi írta:
2019.01.29., kedd 11:29
asebestyen írta:
A jó hang a rendszerépítésről (is) szól. Egy kihegyezett rendszerbe illesztve bármilyen más eszközt - az lehet akár abszolút értelemben jobb is - annak esélye hogy jobb legyen, nagyon minimális, kivétel ha kategóriákkal jobb.
A legdrágább gép a saját illesztett környezetében szólalna meg, mi a gond? gondolkodik.gif
Ezen logika szerint akkor nálam az Ayon cd-5s dacjával az Ayon nw-t hálózati lejátszónak kellett volna legjobban szólnia... de mégis csak a 3. helyen végzett.
Illetve neked a legjobban tetszően, mert ugye ez elég szubjektív dolog. Elég, ha egy kiállításon hallottakról olvasunk beszámolókat. Ez persze nem baj, ilyenek vagyunk.
Van a szubjektivitás meg van az a minőségi különbség amit még a botfülűek is meghallanak szinte. Én erről beszéltem.
Érdekes eddig mondjuk 10 emberből senki se mondta azt amikor egy macbook pro után meghallgatott egy audio pc-t hogy hát... más de nem biztos hogy jobb. Egyértelmű a különbség.
Viszont az Ayon nw-t és a Macbook pro összehasonlításban már én is azt mondom, ott valóban csak ízlésbeli különbségek voltak, máshogy szólt a kettő. Én a MBP preferáltam volna, más lehet az nw-t re szavaz.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó

kaef2 írta:
Ahogy látom, ebből az összehasonlításból, tesztelgetésből csak úgy lehet jól kijönni ha nem vár tőle az ember semmi nagyon konkrét eredményt. leborulok.gif

A PC-s lejátszás egy olyan szerteágazó és olyan sokféle technológiával és árszinten megoldható vagy bonyolítható probléma, hogy szinte teljesen esélytelen bármi olyan eredményt kapni, aminek valami igazán általános tanulsága lenne.

Lehet ugye:

3. formátumokat (PCM, DSD) és átmintavételező megoldásokat /Roon, Hqplayer, Foobar, Jriver, stb)
4. hardvereket
6. informatikai infrastruktúra megoldásokat (wifi, drótos különböző fajtái, clockolt router, stb)
9. ugyanannak az operációs rendszernek, lejátszó szoftvernek a futását különböző CPU-kon
11 és ezek kombinációit

és még ki tudja hányféle dolgot tesztelni, mert hát ezeknek a dolgoknak mind van beleszólása abba, amit hallunk. A meghallgatás helyszinének és meglévő elemeinek számos egyéb további befolyásolási lehetőségéről nem is beszélve.

Ha már érdemes valami meghallgatást szervezni, úgy hogy tanulsága is legyen, akkor a magam részéről jó gondolatnak tartom a Tidal használatát. Mondjuk akár a Roon alá integrálva is. Így ha hazamegy az ember biztosan ugyanazt a filet és ugyanazon a módon tudja meghallgatni a saját rendszerében. A magam részéről nem érzem túl nagy kompromisszumnak a Tidalt, ha az is lenne azért bőven kárpótol a jelentős mennyisége a hallgatható zenéneknek. A Tidal és a helyben lévő file-ok közötti összehasonlítés is talán felesleges, mert jó esély van rá, hogy az ember nem ugyanazt a verziót, maszteringet fogja hallani. Legkisebb közös többszörösnek elfogadható forrás a Tidal szerintem.

Azzal a hangzásbéli különbséggel, ami Tidal használata során nem egyértelmű egy rendszer megszólalásakor, talán nem is érdemes foglalkozni.
Nem értünk egyet.
Egy filet talán nem vihet haza bárki?
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

kaef2 írta:

Lehet ugye:

4. hardvereket
11 és ezek kombinációit

Persze, ezért is javasoltam a tidalt.
A sokféleség is igaz, ezért mondtam, hogy hallgathatumk saját fájlokat is, csak, hogy tisztaban legyünk az eszközök kimaxolt képességével is.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

marconi írta:
2019.01.29., kedd 11:29
asebestyen írta:
Ezen logika szerint akkor nálam az Ayon cd-5s dacjával az Ayon nw-t hálózati lejátszónak kellett volna legjobban szólnia... de mégis csak a 3. helyen végzett.
Illetve neked a legjobban tetszően, mert ugye ez elég szubjektív dolog. Elég, ha egy kiállításon hallottakról olvasunk beszámolókat. Ez persze nem baj, ilyenek vagyunk.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3614

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Lehet ugye:

4. hardvereket
11 és ezek kombinációit

L5S1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: L5S1 »

asebestyen írta:
AK120 II - AK SE100 - Adl Stratos - HD600 - Ether C

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó

asebestyen írta:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7571

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

wittao írta:
2019.01.29., kedd 08:10
Ok, akkor ez egy total ertheto dolog, de ez nem egy AudioPC kontra Macmini osszehasonlitas, hanem “Vinkler kolleganak melyik a jobb platform” c. osszehasonlitas.

A “siman” lehuzott desktop verziok SEM mukodnek/szolnak ugyanugy, mert az eltero platformok miatt nem tudnak ugyanugy szolni (lasd JRiver-es peldam).

“szól rajta a kedvenc lejátszási listám, egy rádió, vagy bármi, aztán 36 perc múlva a gyerekek néznek rajta egy filmet, ezt követően a youtube-ról bármit, majd este megint én hallgatok zenét. ”
Eddig errol meg szo sem volt... most akkor filmek is lesznek? Meg youtube?
Az AudioPC egy fajlalapu zenelejatszasra kihegyezett PC.
Most gyorsan vegigmazsolazva az - egyre bovulo - feladatlistat, kavefozes nincs kozotte? :D
Meg esetleg egy .doc - .pdf konverziot be lehetne tenni a versenybe, megy egy Excel tablazatot hany mp alatt nyitnak meg! :D :D

Vinkler írta:
2019.01.29., kedd 07:44
Azert szeretném Tidal desktop verziójával tesztelni, mert engem az érdekel.
Ráadásul azért is javaslom, mert simán le tudod húzni mindegyik gépre és NEM más lehátszó szoftver alá integrálva. Osx-en nálam engedi a közvetlen hozzáférést az audio eszköznek, Win alatt nem tudom, hogy megy-e. gondolkodik.gif
Aztán persze ki lehetne próbálni egyforma fájlokkal saját háttertárolóról is, de az számomra másodlagos szempont.
Ami engem érdekel főként, az Tidal használhatósága és különbsége egy mezei veterán minin és egy kihegyezett pc-n. Ha mást is, akkor összehoztanánk egy meghallgatást és nincs szükseg (nekem nincs szükségem) audiofil hálózatra, extra routerre sem.
Nekem fontos, hogy bekapcsolom az eszközt és szól rajta a kedvenc lejátszási listám, egy rádió, vagy bármi, aztán 36 perc múlva a gyerekek néznek rajta egy filmet, ezt követően a youtube-ról bármit, majd este megint én hallgatok zenét. Közben nincs átmenet, nincs újraindítás, semmi. Csak szól és működik. Ha mindemellett elfogadható a minősége is, akkor nekem jó. Ellenben, ha ezt tudja egy kihegyezett cucc közel ennyiért, akkor hajrá, simán lecserélem a minit.
Nah ilyeneket szeretnék kideríteni.
Érdekel mást is?
Picit félreértetted, vagy én nem írtam le érthetően, mindegy.
A tesztelés kizárólag zenelejátszásról szólna. Első körben Tidal. Desktop verzió, nem egy másik lejátszó szoftver alá integrálva.
Másik körben saját háttértárról, ugyan azt a fájlt, de a kimaxolt rendszerrel.
A többi bla-bla, csak a saját preferenciáimról szólt, hogy nekem mire van szükségem. Ezt akár figyelmen kívül is lehetne hagyni. A teszt szempontjából nem releváns.
Szóval úgy gondolom, hogy a rendszer konstans, csak a forráspc-k cserélődnének. Minden más konstans.

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó

No de akkor legalább virtuálisan már le is zavartuk a tesztet hiszen Vinkler kollégának nem lenne jó a Core audio pc mivel nem tud videót lejátszani... Igen, régen ilyesmiket én is szerettem volna, de be kell látni minden nem megy. Amúgy van a Core audio terveiben vagy kínálatában extra video tudású pc, ami mellesleg jól is szól (de nem annyira mint az Audio), lehet neki az a megfelelőbb.
Egyben biztos vagyok, bármelyik apple gépnél jobban szól.
Próbáltam a tidalt Apple-n Audirvana alól... szerintem te is ki tudod próbálni mennyivel rosszabb mint ha file-t játszol le.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

Úgy vagyok ezekkel a tesztekkel, minden jó míg nem kerül a kezeim közzé, szóval én nem szoktam a lejátszó szoftverrel játszadozni, hardware-sen vizsgálva jutottam erre a következtetésre. Mint tudjuk a táp az energia ellátás a feladata, ezeket összehasonlítva megkapjuk a teszt eredményt is, ennyi.Aztán hogy utána mit csináltok otthon az már csak rátok tartozik.
Van egy közmondás is, mindig az erősebb kutya .... :D
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

Hores
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: Hores »

Sziasztok!

Picit más irányba kanyarodnék, ami az általános zenehallgatás minőségén javíthat, és viszonylag egyszerűen kivitelezhető, szinte bárki számára.

Vannak kinti oldalak, ahol szintén foglalkoznak audio eszközökkel, szoftverekkel, és volt pár olyan "tipp" lentebb is, amiket még nem hallottam, gondoltam, próbáltam korábban.

https://jcat.eu/10-tips-how-to-get-bett ... %e2%80%a8/

8. SHUT DOWN YOUR LCD SCREEN DURING PLAYBACK
LCD displays are incredibly noisy. The high-frequency noise they generate not only gets to your AC mains but is radiated from the screen. So keep your LCD away from your audio components and switch it off when music is playing. Now the funny part: a better power cord to an LCD screen makes quite a difference in sound too.

Ha a 9. pontot meg tudjuk valósítani, akkor a 8. pont már nincs is, mert nincs monitor, és egyéb eszköz sem a számítógépre kötve. Én Windows-sal dolgozom, egy régi ingyenes RealVNC -vel szinte bármivel "irányíthatjuk" az "audio PC"-t.

Az online zenéléshez is van 7 tipp - https://jcat.eu/improve-sound-quality-s ... dal-qobuz/

Itt - 7. USE LINEAR PSU FOR NETWORK DEVICES
.
Connect a linear power supply to a router, a network hub, a NAS or to a network interface adapter such as NET Card FEMTO and you will be shocked how much better your system sounds. Network related components are extremely sensitive to the quality of power supplies.

Legnagyobb hatása az áramnak van a hangra, ezt sok minden alátámasztja már, és a hálózati eszközök kis fogyasztása miatt ez nem nagy beruházás, 1-2db analóg tápot venni a router és a switch "alá".

Én számítógépekkel foglalkozom, tudom cserélgetni a forrás PC-ket ugyan azon a rendszeren, ami lehet több féle laptop, i7-es Xeon HP workstation, vagy épp passzív külső tápos mini PC is, és érdekes különbségek vannak, akár egy azon gép 2.0-ás és 3.0-ás USB portjáról hallgatott zene között is akár.

Egy i7-es játék PC hangja, és a passzív kis gép hangja között pl. olyan különbség van, mint ha tök más erősítőt, és kábelezést használnánk, teljesen mások a tónusok, más "emelődik" ki a zenéből, teljesen "más zenék" szólnak ...

Annyit még az "áramos" tapasztaláshoz, hogy többszöri próbálgatás után mondhatom, hogy a laptop, vagy egyéb kapcsoló üzemű táp csatlakoztatása a "Hi-Fi" elosztóba akkor is minősigi romlást okoz, ha zavarszűrt az elosztó és/vagy viszonylag hosszú, jó kábellel kötjük be oda. Ilyenkor a hang mindig fedettebb, fátyolosabb lesz.

Az én 11. tippem, hogy ha van kapcsoló üzemű táp a rendszerben, azt külön konektorra, és elosztóra csatlalkoztassuk, soha ne a DAC és erősítő vonalra.

Üdv!
HZ

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Szerintem ezt sikerült túltolni. Az eredmény borítékolható, a kérdés csak az, hogy milyen arányban lesz az árcédulával.
Akinek kevés pénze van forrásra, de szeretné a legjobb hangot fájlból, az majd mini-PC-zik, aki szereti a szoftveres kényelmet és svájci bicskát akar, annak ott lesz a harapott alma, aki egy kicsit turkálna a motorháztető alatt, és a középkategóriában focizik, az épít(tet) vagy vesz valamilyen audio-PC-t magának és azt húz rá, amit akar (vagy tud), akinek meg mindenből a legjobb kell, az meg megveszi a célhardvert, csillagászati áron - legyen az csúcs hálózati lejátszó vagy színes-szagos PC. Hangban szerintem ez a sorrend, de hogy melyik a "legjobb megoldás", azt úgyis a felhasználói igények (és lehetőségek) döntik el.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Bodoraudio írta:
2019.01.29., kedd 07:38
Milyen rendszerben lenne a meghallgatás?
Mert ami ennek kedvez, annak meg pont nem. Nem véletlen szoktam ellenkezni a húzd ki, dugd be teszteket.
Egy korrekt össze hasonlitáshoz fel kellene kötni a gatyát a szervezőnek.
szerintem is ez a kulcs.

1) csak korrekt összehasonlításnak van értelme
2) a körülmenyek meghatarozasa (regi HFM-os hasonlat: ha összekötjük a versenylovak labat, attol korrekt, fair, csak nem relevans lesz az eredmeny) - erre sokféle megközelítés lehet, már olvashattunk is párat: Tidal, file, ...de könnyen oda lehet kulyukadni: az összevetés nem lehet teljes körü, "ultimate" válasz, hanem akkor, ott, annak szája íze szerint. Érthetöek a különbözö szempontok persze (egyiknek a sokoldalúság, Tidal, másiknak a lokálisan meglevö file lejátszása a fontos)
3) mi alapján van "jobb" (egyiknek ez, másiknak az, mert. ....) illetve rövid táv vs. hosszútáv (hú hallod, ezen mennyire csilingel, azon ez nem is hallatszik, hú de odab..sz ....vs. hallgathatatlan, idegesít, magára vonja a figyelmet, fáraszt)

játszani jó, lehet, de valós következtetést pláne ott nem levö ember magának igen nehezen tud levonni belöle.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Bodoraudio írta:
2019.01.29., kedd 07:38
Mert ami ennek kedvez, annak meg pont nem. Nem véletlen szoktam ellenkezni a húzd ki, dugd be teszteket.
Egyáltalán nézzük meg, hogy összejön-e? Aztán mehet tovább a dolog.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Azert szeretném Tidal desktop verziójával tesztelni, mert engem az érdekel.
Ráadásul azért is javaslom, mert simán le tudod húzni mindegyik gépre és NEM más lehátszó szoftver alá integrálva. Osx-en nálam engedi a közvetlen hozzáférést az audio eszköznek, Win alatt nem tudom, hogy megy-e. gondolkodik.gif
Aztán persze ki lehetne próbálni egyforma fájlokkal saját háttertárolóról is, de az számomra másodlagos szempont.
Ami engem érdekel főként, az Tidal használhatósága és különbsége egy mezei veterán minin és egy kihegyezett pc-n. Ha mást is, akkor összehoztanánk egy meghallgatást és nincs szükseg (nekem nincs szükségem) audiofil hálózatra, extra routerre sem.
Nekem fontos, hogy bekapcsolom az eszközt és szól rajta a kedvenc lejátszási listám, egy rádió, vagy bármi, aztán 36 perc múlva a gyerekek néznek rajta egy filmet, ezt követően a youtube-ról bármit, majd este megint én hallgatok zenét. Közben nincs átmenet, nincs újraindítás, semmi. Csak szól és működik. Ha mindemellett elfogadható a minősége is, akkor nekem jó. Ellenben, ha ezt tudja egy kihegyezett cucc közel ennyiért, akkor hajrá, simán lecserélem a minit.
Nah ilyeneket szeretnék kideríteni.
Érdekel mást is?

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Most az van ha jól látom, hogy sebtiben teszteljük az audio PC-ket, de máskor napokig hallgassunk valamit hogy megtudjuk melyik a jobb, mert lehetetlen gyorsan dönteni.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

mgus írta:
2019.01.28., hétf. 22:43
Röviden ennyi a végeredmény a 1,5 m géppé a pálma. :D
Aha, csak a csepegtetett infók alapján (nem megy a Tidal app, nem megy a video lejátszás, stb.) kezd autós hasonlattal olyan lenni, mint egy dragster, fél mérföld egyenesen nagyon jó, csak ne kelljen kanyarodni :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

Csak vigyázatok, a core gépek is furutech csatikat használnak,aztán nehogy túl színes legyen minden.
Megnéztem a piros cipő fűző elég domináns szín a kékhez képest, bár az is alap szín mint a kék.
Én megveszem ezt a kártyát, aztán lenyomom mindet hangba. :fekverohog:
https://www.evga.com/articles/01281/evga-nu-audio/
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”