Ha van valakinek még ötlete, akkor várom!
Ja oks, más ötlet most nem jut eszembe.sony309 írta: ↑2019.02.01., pén. 16:14Hi!
Kábeltv antenna be van dugva valahol a rendszerbe? Ha igen akkor húzd ki, teszteld le úgy. Nálunk konkrétan az "bizsergette" a készülék házakat. Kellett hozzá egy leválasztó.
Igen, be volt dugva mindkét TV. Kihúztam, csak csinálja tovább!
(Lehet, hogy én bizsergetem a készüléket és nem az engem?![]()
Lehet én vagyok nagyon feltöltődve?![]()
Szólok a páromnak gyorsan!)
Hi!
Hi!sony309 írta: ↑2019.02.01., pén. 15:47Ne nézzetek hülyének, de ha kihúzom a hálózatból, akkor is csinálja!![]()
Valamelyik csatlakozó (RCA vagy digit koax, elég csak egy) be kell, hogy legyen dugva!
A vicc, hogy az RCA másik végén egy hálózatra kötött erősítő van, a digit koax végén meg egy olyan erősítő, amelyik nincs is hálózatra kapcsolva!
(Elektromos hálózatra gondolok, persze!)
La_Valse:
Köszönöm!
A teteje es oldala is fem vagy muanyag?
Nincs semmi baj, az alumínium előlap textúráját érzed.sony309 írta: ↑2019.02.01., pén. 14:22Sziasztok!
Nem biztos, hogy ide tartozik a kérdésem, de egy Onkyo NS-6130 tipusú lejátszóról van szó, így ide teszem fel!
Ha nagyon nem idevaló, akkor majd átirányít valaki.
Fenti lejátszót használok. Ha az előlaphoz hozzáérek,akkor olyan érzés, mintha rezonálna az előlap.
Ha a másik kezemmel hozzáérek a készülék előlapján kívül bárhol (pl. tetején, oldalán), ez a jelenség megszűnik.
Nem gyári tápkábelt használok, de a gyári tápkábelével is ugyanezt produkálja.
Lehúztam a csatlakozókat is (RCA, digit koax), nem szűnt meg.
Másik konnektorból, más tápkábellel táplálva ugyanez érezhető.
A készülék kettős szigetelésű, ún. borotvacsatlakozóval van ellátva.
Mi ez a jelenség?
Köszönöm!
szerintem - azaz az én fülemmel az én rendszeremen hallgatva - hangban nincs jelentős különbség. Hozzátenném, hogy nálam a laptop egy ASUS UX305 amit a zenehallgatást a fejben tartva vettem, nincs benne semmilyen mozgó alkatrész, passzív hűtéses stb. Még annyi kiegészítés, hogy neke laptopról a sima TIDAL app ment és kész, semmi egyéb.
na ez jó hír, akkor hangminőséggel nem lesz gond. Hmm csak ötletelek lehet segít ha feltelepíted, illetve ártani nem árt biztosan az USB audio player PRO-t. Ez arra szolgál pont, hogy az android eszközből a lehető legjobb hangminőséget lehessen kicsikarni usb-n keresztül. 2700FT ha jól emlékszem, szóval ha nem akarod elvesztegetni a pénzt azért érdemes még utána olvasni, hogy ez így okés lesz-e.Kobuc írta: ↑2019.01.30., szer. 15:12Technikailag alkalmas az okosító, mert usb kimenetén veszem le a jelet és küldöm egy jóféle dacra. Viszont beélesítettema deezer hifi szolgáltatást. Ha a sztali gépen nyitom meg az appot három hangminőséget lehet beállítani: standard mp3 128kb, kiváló minőség mp3 320kb és Hifi minőség 1018 kbs. Az androidos okosítón viszont 320 kbs mp3-nál jobbat nem tudok beállítani. Van erre valami frissítés? Most mit csináljak?
azt nem tudom, hogy működik-e mert én még nem próbáltam, de tippem szerint működnie kell. A kérdés inkább, hogy androidos TV cuccon, milyen hang kimenet van, ha csak analóg akkor sejtésem szerint abban egy közepes vagy inkább gyenge dac van, annak a hanagja akkor max olyan mint egy mobiltelefoné. Ha van rajta valamilyen usb, vagy spdif vagy optikai kimenet, és van külső dac akkor már jobb hangot is el tudsz érni.
Nagyon sok mindennnek a függvénye, hogy ennek mi lesz az eredménye. Az optikai csatlakozás, ethenet hálózati elemek reclockolása, földfüggtetlenné tétele sem mindenkinél egyformán ható megoldások. A Sonore, SoTM és még jó páran kisérleteznek ezzel.-KP- írta: ↑2019.01.26., szomb. 12:09Electrically Isolate Your Networked Audio
https://www.audiostream.com/content/ele ... rked-audio
De lehet. Én is erre gondoltam, csak azt reméltem, hogy valaki ismeri ezt a készüléket, és biztosabbat tud mondani. Minden esetre gyanús, hogy valami nincs jól beállítva.
csak tippelek. Nem lehet, hogy a driverben a MAX sample ratet lehet megadni, és ezt is jelzi ki, de a valóságban a megfelelő sample ratel játsza le a zenéket?jattila48 írta: ↑2019.01.23., szer. 15:27Nem ír ki 'signal unlock"-ot, minden működik rendesen. Szerintem is automatikusan kellene detektálnia a sampling rate-et, lehet hogy meg is teszi, de mindig a driverben beállítottat jelzi ki.SSS írta: ↑2019.01.23., szer. 14:57tippem szerint most automatikusan felkonvertál mindent 24bitre, gondolom ezt abból, hogy a Spoty tuti nem 24bit/192khz, de a Tidalon lévő zenék többsége ami nem MQA az is inkább 16bit/44khz. (Sőt az MQA anyagok egy része is "csak" 88khz.)
Elvileg ennek automatikusan kellene detektálni a sampling rate-t, ha nem megy neki akkor ki kell írnia, hogy 'signal unlock". Látsz ilyet?
Nem ír ki 'signal unlock"-ot, minden működik rendesen. Szerintem is automatikusan kellene detektálnia a sampling rate-et, lehet hogy meg is teszi, de mindig a driverben beállítottat jelzi ki.SSS írta: ↑2019.01.23., szer. 14:57tippem szerint most automatikusan felkonvertál mindent 24bitre, gondolom ezt abból, hogy a Spoty tuti nem 24bit/192khz, de a Tidalon lévő zenék többsége ami nem MQA az is inkább 16bit/44khz. (Sőt az MQA anyagok egy része is "csak" 88khz.)
Elvileg ennek automatikusan kellene detektálni a sampling rate-t, ha nem megy neki akkor ki kell írnia, hogy 'signal unlock". Látsz ilyet?
Ez a lejátszó csak a Spotify-t és Airplayt tudja, a Tidalt nem. Ezért a Tidalt csak laptopról USB-DAC-ként használva a Marantzot tudom hallgatni. Egyébként szerintem a Spotify jobb USB-n, mint közvetlenül. A "mezei" laptop (Lenovo 250X) miért ront a hangminőségen? Digitális adatot küld át (asszinkron USB B) USB-n, amit a Marantz újra órajelez. Kipróbáltam 25 ezer Ft-os USB kábellel, meg 3 ezer Ft-ossal is, semmi különbség. Maradt a 3e Ft-os. Hogy kéne megoldani, hogy a Marantz ne a driverben beállított bitrátára konvertáljon, hanem a forrás eredetijében játsszon le?-KP- írta: ↑2019.01.23., szer. 14:41Nem értem network lejátszót miért usb-vel használsz. Ennek akkor lenne értelme, ha egy dedikált audio pc lenne a forrás, nem egy mezei laptop. Szerintem így veszítesz a minőségből. Másrészt gondolom a konfigban így megadtad, hogy minden konvertáljon fel 192khz-re. Bár szerintem itt is érdemesebb lenne felkonvertálás nélkül használni és inkább Roon/HQPlayer-re vagy Jriver-re bízni inkább a felkonvertálást. Vagy meghallgatni felkonvertálás nélkül és úgy használni. Ahogy a legjobb, ki kell próbálni.