Fog szólni az biztos. De azért "kicsit" más az áramerősség a két kábelben, így az IC nem lesz igazán jó. Meg aztán attól is függ az eredmény, hogy milyen az a hangfal kábel.DonThomasino írta: ↑2019.01.13., vas. 07:21[i]Egy hangfalkábel és egy IC kábel anyaga szerkezetileg eltérő?
A kérdés az lenne hogy ha van egy hangfal kábelem csinálhatok belőle IC
kábelt ha lecserélem a banán dugót RCA ra ?
Ha igen vállalok ezzel valami kompromisszumot?
Köszönöm[/i]
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
- DonThomasino
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 2
Kábelezzünk
Egy hangfalkábel és egy IC kábel anyaga szerkezetileg eltérő?
Köszönöm
Köszönöm
Én pl. rendeltem legutóbb 2db fülest, úgy voltam vele, vagy megy mindkettő vissza vagy valamelyik marad. Az egyik forgalmazóval meg is beszéltem, hogy ezzel a feltétellel rendelem meg (a másikkal sajnos nem tudtam beszélni, mert vasárnap éjfélig volt az akció).
Szerintem ez is egy lehetőség, ha előre lebeszéled a bolttal, akkor nem kell magad sz@rul érezni, ha visszaküldöd.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Igen,ezt a Pestiek meg tudják oldani ,letét ellenében oda adja a legtöbb üzlet,ha vidéki az ember akkor ez már macerásabb....nálam is a próba lesz a megoldás.
A HFP-t meg inkább hagyjuk,most akartam venni 2 kábelt aztán eladták szerintem,pedig elvileg elrakta nekem,pénteken beszéltünk,hétfőn már gyakorlatilag tudtam volna fizetni....Itt azért családiasabb,jobban kontrollálható 1 adás-vétel......
A HFP-t meg inkább hagyjuk,most akartam venni 2 kábelt aztán eladták szerintem,pedig elvileg elrakta nekem,pénteken beszéltünk,hétfőn már gyakorlatilag tudtam volna fizetni....Itt azért családiasabb,jobban kontrollálható 1 adás-vétel......
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7698
Az AQ Diamond-ot szerintem biztosan ki tudod otthon próbálni, a Kácsa-ból letéttel el lehet vinni otthoni próbára.Aszpirin írta: ↑2019.01.10., csüt. 18:30Ez a "próbáld ki a saját rendszeredben" annyiszor elhangzik itt a fórumban, hogy kíváncsi lennék, ki hogy csinálja. Pl. ha kíváncsi lennék egy AudioQuest Diamond USB-kábelre a saját rendszeremben, azt hogy csináljam? Rendeljem meg úgy százötbvenezerért, azt' ha nem érte meg, küldjem vissza? Ehhez hogyan állnak a magyar boltok? Hányadik ilyen "próba"-megrendelés után hajtanak el a francba'?
Vagy vannak boltok, ahol ideadják kipróbálásra a kábeleket, az általam kívánt hosszban, szerelve?
Ti hogyan próbáljátok ki a (nem AVX-en vagy HFP-ón hirdetett használt, hanem új) kábeleket vásárlás előtt?
Elsősorban külföldi gyártők termékeire gondoltam.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Vagy vannak boltok, ahol ideadják kipróbálásra a kábeleket, az általam kívánt hosszban, szerelve?
Ti hogyan próbáljátok ki a (nem AVX-en vagy HFP-ón hirdetett használt, hanem új) kábeleket vásárlás előtt?
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6116
Ez a "próbáld ki a saját rendszeredben" annyiszor elhangzik itt a fórumban, hogy kíváncsi lennék, ki hogy csinálja. Pl. ha kíváncsi lennék egy AudioQuest Diamond USB-kábelre a saját rendszeremben, azt hogy csináljam? Rendeljem meg úgy százötbvenezerért, azt' ha nem érte meg, küldjem vissza? Ehhez hogyan állnak a magyar boltok? Hányadik ilyen "próba"-megrendelés után hajtanak el a francba'?
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Semmi értelme mástól tápkábel véleményt kérni, mert a tápkábel jó vagy rossz volta készülék függő, próbáld ki a saját rendszeredben!
- DonThomasino
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 2
QED
A Qed márkáról mit érdemes tudni megérik az árukat?
Egy IC kábelt szeretnék venni.
Lehet hasonlítania mondjuk a Van den Hul hoz?
Létezik olyan szabály hogy egy rendszeren belül célszerű arra törekedni
hogy a kábelezés csak réz vagy csak züst legyen,
vagy érdemes lehet kevergetni.
Köszönöm
Egy IC kábelt szeretnék venni.
Lehet hasonlítania mondjuk a Van den Hul hoz?
Létezik olyan szabály hogy egy rendszeren belül célszerű arra törekedni
hogy a kábelezés csak réz vagy csak züst legyen,
vagy érdemes lehet kevergetni.

Köszönöm
Nézem az általad linkelt szer leírását, és megakad a szemem egy mondaton: “Megakadályozza a súrlódási korróziót”.
Hmmm... “súrlódási korrózió”... az nem “kopás” magyarul?
OFF off.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6116
OFF on.asebestyen írta: ↑2019.01.08., kedd 22:06Mi ezt használjuk és tényszerűen nagyon jó: http://www.avstream.hu/spd/avs986876/Wi ... EOXIT-GOLD
Persze biztos van más is, ami szintén jó, ha visszaolvasol, volt már szó erről itt sokszor.
Nézem az általad linkelt szer leírását, és megakad a szemem egy mondaton: “Megakadályozza a súrlódási korróziót”.
Hmmm... “súrlódási korrózió”... az nem “kopás” magyarul?

OFF off.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Sziasztok!
HiDiamond D2 hálózati kábelről mik a vélemények?
Előre is köszi!
HiDiamond D2 hálózati kábelről mik a vélemények?
Előre is köszi!
- cat7505
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 52
Ha már megint előkerült... egy ideje már -ferde szemmel- nézegettem a cuccot:asebestyen írta: ↑2019.01.08., kedd 22:06Mi ezt használjuk és tényszerűen nagyon jó: http://www.avstream.hu/spd/avs986876/Wi ... EOXIT-GOLD
Persze biztos van más is, ami szintén jó, ha visszaolvasol, volt már szó erről itt sokszor.
Viszont most éppen nincs kedvem sok ezret költeni 1-2db
mindössze pár ml-es gyanúsan titkos összetételű löttyre.
Elsőre benézetem pár nyugati fórumra -hátha ők már tudják a tutit- de elég nagy
a sötétség, -vagy aki tudja az hallgat-, még tippjük sincs pl. a piros olajra sem...
Mivel "elég sok mindenhez nem értek", ezért elővettem szerény kémiai tudásom,
és átnéztem pár hasonló termékek (nem titkosított) MSDS-ét.
Ezt követően fogtam néhány célirányosan kiválasztott háztartási- és műhely-vegyszert,
csak ami kéznél volt és kábére meg nagyobb részben az ami kell.
Az első próba eredmény még nem konzisztens, de összerázás után jól használható.
Persze egy darabka zsíros-oxidos PCB volt az első áldozat, ahol a WD40-et (is) simán verte.
Eddig 2X kentem át mindent az AC-tól a hangfalig minden csatit, és jól hallható javulást okozott

Intuitív és autodidakta alkotó (DIY-er), középsúlyú pákaforgató,
holisztikus szemléletű gondolkodó, spirituális anyag suttogó…
mellesleg nem vagyok százas, sosem voltam olyan gyenge IQ-ra
Köszönöm!
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3248
Visszaolvastam, de ez elkerülte a figyelmem, vagy talán nem elég sokáig olvastam vissza. Ilyet valószínű beszerzek, viszont aranyékszer tisztító folyadék van ithon, ezért is kezdtem ezzel a kérdést.asebestyen írta: ↑2019.01.08., kedd 22:06Mi ezt használjuk és tényszerűen nagyon jó: http://www.avstream.hu/spd/avs986876/Wi ... EOXIT-GOLD
Köszönöm!

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7698
Mi ezt használjuk és tényszerűen nagyon jó: http://www.avstream.hu/spd/avs986876/Wi ... EOXIT-GOLD
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3248
Szép estét!
Van egy kérdésem. Aranyozott csatlakozó felületek( rca, banán dugók, aljzatok, stb) tisztítására, használható-e az aranyékszer tisztító folyadék? Esetleg valami jobb alternatíva?
Köszönöm!
Van egy kérdésem. Aranyozott csatlakozó felületek( rca, banán dugók, aljzatok, stb) tisztítására, használható-e az aranyékszer tisztító folyadék? Esetleg valami jobb alternatíva?
Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- cat7505
- Kezdő Fórumlakó
Igen már sejtem hogy mire gondolsz, annak ellenére hogy amivel egy számot sem lenne kedvem meghallatni
az én nem nevezném "nem csinál semmit" -nek.
Ez 1 elég durva rossz tulajdonság, szerencsére -mezei pécékábel kivételével- még nem tapasztaltam ilyet.
Van ugyan egy "negatív referencia" hf. kábelem, ami valódi hosszútávú hallgathatósági diszkonttal rendelkezik,
napokba telt rájönni mi a baj vele...(előtte még nem volt dolgom hasonlóval).
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1263
Igen ezt talan rosszul fejtettem ki.cat7505 írta: ↑2019.01.06., vas. 13:51![]()
![]()
![]()
![]()
Hát pedig kb. ez lenne ideális kábel definíciója.
De akkor miért neveznék ezt (csak) "alapkebelnek" ?
Szerintem (diyer-ként) nem könnyű olyan kábelt összehozni, amiről a releváns vevő csak ennyit mond:
"nem csinál semmit, de azt jól teszi"a fent vázolt logikai vonalon ez számomra értelmezhetetlen (ideálisnál jobb?)
A legalapabb kabelek nagy hibakat nem csinalnak. A "nem csinal semmit" , arra vonatkozna, hogy nem csinalnak hibat, de sajnos sok mást sem, amit meg kellene ahhoz , hogy öröm legyen hallgatni. Elsőre oks, de igazaból az első szám után le is lehet kapcsolni a cuccot mert felesleges hogy szóljon. Mert minek.
Szóval nem arról van szó amit gondoltál, hogy nem csinal semmit de azt jól teszi!
Bocs a félreértelmezhetőségért.
Látom lett aki félre is (akarta)értelmezni. :)
Bár ez sokaknak még mindig jobb jang mint a következő néhány kategória kábelek amik már akarnak valamit "csinálni" , de ez nem sikerül jól, vagy mellette bekerülnek durva hibák is a hangjába. Vagy csak egyszerűen kicsit részletezőbb lett, de csak annyira , hogy a többi hibája ettől annyira érvényesül hogy az összkép nem kellemes .
Remélem szemléletesebbre sikerült most fogalmaznom.
- cat7505
- Kezdő Fórumlakó

Hát pedig kb. ez lenne ideális kábel definíciója.
De akkor miért neveznék ezt (csak) "alapkebelnek" ?
Szerintem (diyer-ként) nem könnyű olyan kábelt összehozni, amiről a releváns vevő csak ennyit mond:
"nem csinál semmit, de azt jól teszi"
a fent vázolt logikai vonalon ez számomra értelmezhetetlen (ideálisnál jobb?)
- SoundMania
- V.I.P.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6329
Úgy látom te a LIMAR (és nem Bécó) idézeten maradtál rajta.Én nem erről beszélek, hanem arról amit először írtam-de úgy látom hiába az egész-és most már tényleg kiszállok ebből mert parttalannak tűnik a dolog.SoundMania írta: ↑2019.01.06., vas. 11:52Nem tudom ezt miért vetted akkor magadra?! Vagy nem kellett volna Bécót idézned, ha nem osztod a nézetet! Szerintem ennyi az egész.tonee73 írta: ↑2019.01.06., vas. 11:42Akkor most mondjam azt, hogy ez eddig nálam járt személyeknek (és nem csak auiofülekről beszélek, hanem a dologhoz tök laikusként hozzáálló pld, gáz és telefonszerelőről) eddig még tetszett, az jobb?SoundMania írta: ↑2019.01.06., vas. 11:15
Szerintem ez egyáltalán nem az önigazolásról kell , hogy szóljon de nem tudok elképzelni egy olyan jó hangú rendszert sem ami csak a tulajdonosának tetszik. Sokszor mondtam már , akkor jó igazán a rendszer , ha sokaknak tetszik. De ennek szerintem érthetőnek kell, hogy legyen.
Persze itt is megint bejátszik a személyes ízlés, de mindegy.Remélem átment végre az amit próbáltam kérni tőled, ha nem nem-én itt kiszálltam.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- SoundMania
- V.I.P.
Nem tudom ezt miért vetted akkor magadra?! Vagy nem kellett volna Bécót idézned, ha nem osztod a nézetet! Szerintem ennyi az egész.tonee73 írta: ↑2019.01.06., vas. 11:42Akkor most mondjam azt, hogy ez eddig nálam járt személyeknek (és nem csak auiofülekről beszélek, hanem a dologhoz tök laikusként hozzáálló pld, gáz és telefonszerelőről) eddig még tetszett, az jobb?SoundMania írta: ↑2019.01.06., vas. 11:15
Szerintem ez egyáltalán nem az önigazolásról kell , hogy szóljon de nem tudok elképzelni egy olyan jó hangú rendszert sem ami csak a tulajdonosának tetszik. Sokszor mondtam már , akkor jó igazán a rendszer , ha sokaknak tetszik. De ennek szerintem érthetőnek kell, hogy legyen.
Persze itt is megint bejátszik a személyes ízlés, de mindegy.Remélem átment végre az amit próbáltam kérni tőled, ha nem nem-én itt kiszálltam.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6329
Akkor most mondjam azt, hogy ez eddig nálam járt személyeknek (és nem csak auiofülekről beszélek, hanem a dologhoz tök laikusként hozzáálló pld, gáz és telefonszerelőről) eddig még tetszett, az jobb?SoundMania írta: ↑2019.01.06., vas. 11:15
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- SoundMania
- V.I.P.
Zsolt Avantgardejait hallgatva ezt nem hallottuk. Inkább unalmas volt az egész.
De nem tudom a Móvári Tamás is mit mondana róla. Nála nem ezek voltak amikor ott jártam. De itt a városban sem azzal van kábelezve ilyen tölcséres és bizony nem unalmasan szólt mikor utoljára hallottam.
Ami hálózati kábeljeit hallottam az még részletező sem volt túlzottan , nemhogy nyílt hangú, vagy rendszerhibákra rámutató!
Amúgy sem értem miért mindig ezekre a kábelekre jutunk vissza, amikor én csak példának említettem . A többivel mi van? A gyáriakkal.
- SoundMania
- V.I.P.
Nekem elég, ha meg véletlenül még másnak is tetszik az meg csak hab a tortán.
Ha neked ez önámítás ám legyen az.
Én nem a mások megelégedésére hallgatom a rendszerem, s nem attól tartom jónak, mert más szerint is az.
Van aki így van bekötve és önigazolást vár másoktól-tegye.

[/quote]
Ínnye, ezt mintha már olvastam volna fórumokon, igaz más kábelek kapcsán...hollohazi írta: ↑2019.01.05., szomb. 21:28A Radnai kábelek épp hogy nyitott, lineáris hangúak, sokaknak túságosan is jók/rávilágíthat a rendszer gyenge pontjaira/.SoundMania írta: ↑2019.01.05., szomb. 16:46Kábelekkel sok a baj valóban. A legalapabbak legtöbbször nem csinálnak semmit. Ez legalabb abból jó, hogy nem tolják túl a dolgokat. Aztán a kicsivel (meg akár a jóval) drágábbak már bizony sokmindent elszúrnak amellett, hogy bizonyos paraméterekben már jobbak. De ez a tábor a legnépesebb, ezért van annyi kábelekben csalódott ember.kupecke írta: ↑2019.01.04., pén. 08:57Én nem néztem szét, gugli dobta, a kérdezőnek talán adhat támpontot.
Már nem érdekelnek a "speckó" kábelek, ha már e topicben vagyunk. Visszatértem a kezdetekhez, egyeres tömör rézkábel, 'oszt jónapot. Nem hajszolom a felbontást, próbálom kitolni a sávszéleket stb. Ez jön be, csodás középtartomány, és ahogy egy "oldhifi" személy mondta-akivel egyetértek- itt dől el 90%. A maradék tízben kutakodjon, akinek sok ideje van![]()
( Fentiektől függetlenül nemrég olvastam egy másik topikban, hogy mishow is talán ezen a területre tért vissza, nagyon más rendszeren, de valami hasonló indíttatással.)
Másrészt nem hiszem el , hogy nem tűnik fel a hobbitársaknak, hogy mennyi kábelgyártó lett a világban és ezek mennyisége féle "jó" kábelt készítenek. Szerintem ez eleve óvatosságra intő jel. Szerencsére sok kábelt hallhattam már és sikerült megtalálni a számomra legoptimalisabb vonalat. Erre persze mondhatjak, hogy másnál meg nem valik be, de ha jól utana nézünk a dolognak akkor kiderül, hogy nem véletlenül. Mert a készülékei sem semleges hangúak és ezért jobb híján a kábelekkel akarja helyrehozni a hibát. Pl ilyenek a Radnai kábelek ( amiket hallottam tőle) , meg nemrég volt itt az Ocelia is. Hát eléggé fület dugító volt a hangja annak is. Kevés helyre lehet beilleszteni. A saját hangszórójukat tartalmazó rendszerbe viszont nagyon passzolhat.
A másik dologról is már írtam, de itt is megemlítem, hogy barkácsoló kis országunkban miket el nem adnak. Pl egy AN vz kábellel jártunk úgy nemrég , hogy annak bizony semmi köze nem volt az eredeti vz hanghoz, wbt dugók ide vagy oda. Szóval ha valaki még nem hallott jó vz-t , akkor ettől nem csoda, hogy elment a kedve örökre. Pedig ez nem a kábel hibaja volt. Szóval a jót is tönkre lehet tenni rendesen. És ez persze a barati társaságban körbe járva további növeli az ellentábor méreteit,csak sajnos nem valós alapokon nyugodva.
Ilyen is van. Gondoltam jobb ha tudtok róla.....
A tanulságot mindenki vonja le magának.