Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Wittao mozi- és zeneszobája
Re: Wittao mozi- és zeneszobája
Szia Wittao!
Ne haragudj, nem vagyok túl aktív fórumozó, ezért nekem csak most esett le, hogy ti a CoreAudio-val forgalmaztok PrimaLuna-t. Azt hittem, csak Bálint Feri forgalmazza. Vagy lehet, hogy ő a hazai viszonteladó, de mindegy is, nem releváns ez most.
Köszönöm, hogy leírtad a véleményed. Én jómagam kifejezetten odafigyeltem hangfal választásnál, hogy milyen legyen az impedancia menete. Talán érdekel, egy Quattro MkII-m van, kitből építettem:
http://www.troelsgravesen.dk/QUATTRO.htm
Az enyém megépítés után ilyen lett:
http://www.troelsgravesen.dk/Quattro_Zsolt.htm
Abból, amit leírtál mindenesetre egy dolog tisztán kirajzolódik előttem: egyszer, ha adódik egy lehetőség, meg kellene hallgatnom egy Mac-et, meg utána a PL-t, ugyan abban a rendszerben.
Jelenleg maximálisan meg vagyok elégedve a PL-val. Már eleve nagyon jó volt, de így, az összes csatolókondi V-cap lett, még jobb lett.
Szóval nem hamarkodom el.
Tápösvény téma: ebben is tudok mondani egy-két dolgot, ha érdekel, mert mi már végigjártuk ezt az utat.
Üdv:
Zsolt
Ne haragudj, nem vagyok túl aktív fórumozó, ezért nekem csak most esett le, hogy ti a CoreAudio-val forgalmaztok PrimaLuna-t. Azt hittem, csak Bálint Feri forgalmazza. Vagy lehet, hogy ő a hazai viszonteladó, de mindegy is, nem releváns ez most.
Köszönöm, hogy leírtad a véleményed. Én jómagam kifejezetten odafigyeltem hangfal választásnál, hogy milyen legyen az impedancia menete. Talán érdekel, egy Quattro MkII-m van, kitből építettem:
http://www.troelsgravesen.dk/QUATTRO.htm
Az enyém megépítés után ilyen lett:
http://www.troelsgravesen.dk/Quattro_Zsolt.htm
Abból, amit leírtál mindenesetre egy dolog tisztán kirajzolódik előttem: egyszer, ha adódik egy lehetőség, meg kellene hallgatnom egy Mac-et, meg utána a PL-t, ugyan abban a rendszerben.
Jelenleg maximálisan meg vagyok elégedve a PL-val. Már eleve nagyon jó volt, de így, az összes csatolókondi V-cap lett, még jobb lett.
Szóval nem hamarkodom el.
Tápösvény téma: ebben is tudok mondani egy-két dolgot, ha érdekel, mert mi már végigjártuk ezt az utat.
Üdv:
Zsolt
Kedves Wittao!
Köszönöm a gyors választ. Azért kérdeztem, mert nekem egy PL Dialogue Premium integrált erősítőm van, kb másfél éve vettem Bálint Feritől. Azóta csináltam rajta egy komoly tuningot V-cap kondikkal, de ettől függetlenül nagyon érdekelnek a a Macintosh erősítők. Te most adtál el egy nagyon komoly darabot.
Egy összevetés érdekelne, mert én még sosem hallgattam Macintosht.
Köszi előre is!
Zsoca
Köszönöm a gyors választ. Azért kérdeztem, mert nekem egy PL Dialogue Premium integrált erősítőm van, kb másfél éve vettem Bálint Feritől. Azóta csináltam rajta egy komoly tuningot V-cap kondikkal, de ettől függetlenül nagyon érdekelnek a a Macintosh erősítők. Te most adtál el egy nagyon komoly darabot.
Egy összevetés érdekelne, mert én még sosem hallgattam Macintosht.
Köszi előre is!
Zsoca
Kedves Wittao!
Olvasom az írásaid alatt, hogy milyen rendszert hallgatsz most. Ez aktuális?
PrimaLuna erősítőd van most?
Stax fejhallgató?
Üdv
Zsoca
Olvasom az írásaid alatt, hogy milyen rendszert hallgatsz most. Ez aktuális?
PrimaLuna erősítőd van most?
Stax fejhallgató?
Üdv
Zsoca
és ha az öntlzes hatasara kinö ?

a felület inkabb oxidalodhat, rozsdasodhat a sok nedvessegtöl, nem ?...ha csak nem az elleni bevonatos. aranyszonda ? ha meg az öntözestöl megnö, kesz aranybánya lesz valami olyat "leverni"

Persze, mert az előző felújítás a szentélyedben, a mostani meg az életteretekben folyik!

Földelésnél a legjobb lenne ha nem egy egyszerű szondát vernél le, henem egy fenyőfa azerő ágas-bogas formát. Igaz ezt ásni lehet csak.
Pl. ha a virágcserépbe simán leszúrsz egy botot kiszárad a föld mert " kivezeti" a nedvességet körülötte.
Ha nincs nedvesség akkor a szobda sem ér sokat mert sokkal szogeteletebb lesz a közeg....
Ha ágas bogas, több felületed lesz.
Vagy locsolod időnként a szonda tövét.

- R.G.
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Erre kivancsi leszek en is pont azert, ahogy a lemez nelkuliseget kedveled amit meg is ertek. Lehet ennel a markanal mast kellene probalnod a kesobbiekben
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
Teszel fel kepet az atalakitasrol? Nem tolti be tobb bongeszoben is probaltamwittao írta: ↑2019.06.13., csüt. 15:02Idokozben szert tettem egy kis Vienna monitor dobozra, mert kis helyisegben zenehallgatashoz es teszteleshez tokjo es szerettem volna valami normalisat osszepakolni.
Leharcolt allapotban vettem, de Pisti80 aldasos es mesteri munkajanak koszonhetoen uj allapotba kerultek. Ugy nez ki, nem tudok leszokni a regi doboz - Pisti80 - jobb mint az uj doboz ordogi korrol...
Bele fogok meg piszkalni a hangvaltojaba es a belso kabelezesbe is es kis ekszerdobozkent meg fogom tartani (legalabbis ez a cel, amit meg nem sikerult hosszutavon betartanom).
Belul kapott egy acelsoretes es bitumenes kitoltest, erre textilszovet, majd gyapju. A regi belenyomott uveggyapotnal ugy tunik mar most sokkal jobb, de fog ez meg feljebb lepni :)
7DC96A72-6B2F-4533-9A3A-CE7D06ED9BEC.jpeg
AC91C76D-FA28-4F31-B965-1BEEECA84680.jpeg
19398805-03CD-4683-BA40-95DAF33964D3.jpeg
Nekem is van néhány Valhalla kábelem,köztük xlr is,(tiszta ezüst kivitel) nekem is pont hasonló a tapasztalatom vele,de van tőle spdif referencia kábelem is (szintén ezüst) azzal is.
Egyébként Ákos kábeleiben még nem csalódtam,amit ígér,azt tartja is hangban.
Egyébként Ákos kábeleiben még nem csalódtam,amit ígér,azt tartja is hangban.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
- R.G.
- Törzsvendég
Várom 

Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
- R.G.
- Törzsvendég
Nem egy rovid bejegyzes lett, de jo vilt olvasni
A zene orok, barmilyen megoldast keresni kell
Jo lesz ez a nappaliban is, bar jo volt nalad felrevonulni a "zenebirodalomba"
A zene orok, barmilyen megoldast keresni kell
Jo lesz ez a nappaliban is, bar jo volt nalad felrevonulni a "zenebirodalomba"
- Speter
- Törzsvendég
- Értékelés: 268
Na persze ezért vagyunk különbözőek.
Én a moziban is azt szeretem, ha vannak lecsengések és a zene magával ragad film közben...
Nem csak puffog és üt, meg csattog
Mindenkinek más a mozi és zene is, ez így van jól.
Maradok tisztelettel...
Mindenki élvezze amije van!

Lexicon MC-10; HTPC-Intel-AMD; AudioSquare-SB Acoustics-DIY MZ/X-Kalmi aktív 5.0; NAD C272; Nobsound előfok; SB Acoustics-DIY center; Rythmik Audio F15SE-MZ/X mod; Samsung 77" S90C OLED; ValhallA kábelezés; AudioQuest; Isotek Aquarius, Polaris; Hivox Alces; Synergistic Research; Isoacoustic;
Hogy Hi-Fi-s úgy értettem "karnyi" vastag, ilyen moziszobába már túlzás. Arról nem beszélve hogy míg sztereózáshoz kell kb. 2x3m, addig egy moziszobába lazán behúzol 60m hangszóró kábelt. Árban is jóval több....Speter írta: ↑2019.05.27., hétf. 11:57
Kábelek is elég hifisek, egy házimoziban nekem már sok lenne.
A zenek nagyon tisztán, a hangok jól elkülöníthetően, szellősen szólaltak meg. Ilyen kellene otthonra csak 7.2.4-ben!
Bocs, de ez egyben üti is egymást és nem is értem...
Mi az, hogy a moziban már nem tudod elviselni, mert hifis!
A hangzása nagyon tetszett, írtam hogy otthonra is jó lenne, csak több csatornakiosztással. Természetesen nem ilyen lesz majd otthon, mivel LCR-ekből szeretném építeni szobámat, és elrejteni minden hangszórót (A jelenlegi elképzelésem szerint, de a változtatás jogát fenn tartom! :) ).
- Speter
- Törzsvendég
- Értékelés: 268
Bocs, de ez egyben üti is egymást és nem is értem...
Mi az, hogy a moziban már nem tudod elviselni, mert hifis!
Közben meg jó lenne 7.2.4-ben

Ami jó zenére, az jó mozira is, ami jó az jó.
A filmekben több a zene, mint egy akció, dirr-durr, oda jobban kellenek a jó kábelek és hogy leváljanak a hangok, ne a hangfalból szóljanak, stb.
Remélem nem zavartam...

Lexicon MC-10; HTPC-Intel-AMD; AudioSquare-SB Acoustics-DIY MZ/X-Kalmi aktív 5.0; NAD C272; Nobsound előfok; SB Acoustics-DIY center; Rythmik Audio F15SE-MZ/X mod; Samsung 77" S90C OLED; ValhallA kábelezés; AudioQuest; Isotek Aquarius, Polaris; Hivox Alces; Synergistic Research; Isoacoustic;
Szia,
mekkora a szoba, benne hol vannak a hangsugik es ahallgatasi pont ?
- szelesseg =
- hosszusag =
- hangfalak melysugarzojanak közepe oldalfaltol =
- hangfalak melysugarzojanak közepe hatso faltol =
- hallgato pozicioban fül a mögötte levö faltol =
köszi. (csak kivancsi vagyok illetve preferalom a falaktol nagy tavolsagu hangzast, akár olyan áron is, hogy közel a hangfalak egymashoz es a hallgatoi poziciohoz is)
- R.G.
- Törzsvendég
Többen is várjuk 
Ma végre sikerült eljutnom a topikgazdához!
Ez régóta húzódott. Akkor még ateista volt Wittao kábelügyileg.
, megbeszeltük hogy elviszek pár tápkábelemet meghallgatni a rendszerében hogy hogyan szólnak. Talán ezektől gyengebbek voltak az övéi. Azóta eltelt egy kis idő és sok víz lefolyt a Dunán, és kábelcserek is lettek nála, így a kabeleim egy "árnyalattal" gyengébbek mint az övéi....
. Ha anno sikerül a talákozast összehozni, hihettem volna hogy a közbenjárásomra változott meg a vélemenye a kabelekről.... ez sajnos nem így történt!
Sztereót nem szoktam hallgatni, így élmeny volt ez a délután, fura volt hogy nem is a hangfalakat hallottam, csupán közepről az énekest, zenészt! A tipikusan "Hi-fi-s" zenék kellemesen, jól szoltak. A mozis filmzenek, a zúzósabb rockoknál én elviseltem volna a subot. Igaz fzra volt hogy nem volt kép, váazon. Igaz Wittao volt kedves és beallított egy LCD TV-t!
Ezt persze csupan kíváncsiságból hogy a video PC-t kipróbáljuk, audiónál meg a borítókat lássam.
A komolyabb tápkábel persze jobb hangzàt biztosított, de azvenyémen is atment az áram!
Nem is gondoltam hogy a Core Audio termekei ilyen nagyok, élőben is jól mutatnak.
A zenek nagyon tisztán, a hangok jól elkülöníthetően, szellősen szólaltak meg. Ilyen kellene otthonra csak 7.2.4-ben! A Focalok is tetszettek!
Jót beszélgettünk, zenet hallgattunk!
Köszönöm a lehetőséget és a vendéglátast!
Ez régóta húzódott. Akkor még ateista volt Wittao kábelügyileg.

Sztereót nem szoktam hallgatni, így élmeny volt ez a délután, fura volt hogy nem is a hangfalakat hallottam, csupán közepről az énekest, zenészt! A tipikusan "Hi-fi-s" zenék kellemesen, jól szoltak. A mozis filmzenek, a zúzósabb rockoknál én elviseltem volna a subot. Igaz fzra volt hogy nem volt kép, váazon. Igaz Wittao volt kedves és beallított egy LCD TV-t!

Ezt persze csupan kíváncsiságból hogy a video PC-t kipróbáljuk, audiónál meg a borítókat lássam.
A komolyabb tápkábel persze jobb hangzàt biztosított, de azvenyémen is atment az áram!
Nem is gondoltam hogy a Core Audio termekei ilyen nagyok, élőben is jól mutatnak.
A zenek nagyon tisztán, a hangok jól elkülöníthetően, szellősen szólaltak meg. Ilyen kellene otthonra csak 7.2.4-ben! A Focalok is tetszettek!
Jót beszélgettünk, zenet hallgattunk!
Köszönöm a lehetőséget és a vendéglátast!
Ha van lehetőséged próbálj ki egy AR-H1-es fülest, szerintem kellemes meglepetés lesz, főleg, ha az árát is figyelembe veszed.wittao írta: ↑2019.01.26., szomb. 15:12Volt egy kis fejhallgatós / fejhallgató-erősítős kilengésem, készítettem erről egy - számomra - tanúlságos írást.
Innen indult: vettem egy Sennheiser HDVA600 + HD800 párost
1.jpg
Az alábbi linken a blogomon elolvasható, megköszönöm ha benézel és elolvasod:
https://wittaozeneszobaja.blog.hu/2019/ ... l_fuleivel
Üdv,
wittao
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
- R.G.
- Törzsvendég
wittao írta: ↑2019.01.26., szomb. 15:12Volt egy kis fejhallgatós / fejhallgató-erősítős kilengésem, készítettem erről egy - számomra - tanúlságos írást.
Innen indult: vettem egy Sennheiser HDVA600 + HD800 párost
1.jpg
Üdv,
wittao

Erdekes hogy nem a saját házon belüli erősítővel szól legjobban a füles.wittao írta: ↑2019.01.26., szomb. 15:12
Üdv,
wittao
Azt gondolna az ember hogy egymashoz tudnák fejleszteni, hangolni őket....

Vagy a 600-as 800-as más-más sorozat ( ugy lenne logikus számomra)?
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6103
Óh, már azt hittem, sikerült egy párat Neked is beszerezned, de akkor igen, ezeket én is hallgattam már, ámulva.wittao írta: ↑2019.01.12., szomb. 18:43Á, ezek azok a darabok amiket Te is hallgattál :) (szoval nem vettem es nem is fogom megvenni oket, es 101% az esely ha akarnam sem tudnam megvenniAszpirin írta: ↑2019.01.12., szomb. 18:31Amindenit!!! Gratula, ezeket nem egyszerű beszerezni.wittao írta: ↑2019.01.12., szomb. 17:52Megerkeztek hozzam a varva vart, es regen (kb. 2 eve kergetett) Yamaha NS1000M hangsugarzok.
Kicsit jaratom oket, es meglatjuk mit tudok kihozni veluk. Nagyon erdekel a dobozok kulonlegessege, hogy a Berylium magason kivul a kozepeket is Berylium-bol csinaltak es mindezt 30 eve!! Kivalo osszehasonlitasi alap lesz hozzajuk a Focal 1027BE paros, igaz ott “csak” a magasak vannak Berylium-bol.
Meglatjuk, most par het teszt es utana irok rola egy rovidet.
(a kepet miutan elkeszitettem, termeszetesen megcsereltem a hangfalakat a megfelelo helyukre :) ).
Engem rövid idő alatt meggyőztek ezek a 45 éves Yamahák, nálam is bakancslistások!
Ha esetleg nem jönének be nálad, keress meg![]()
)
Van belole meg egy elado par, de elso blikkre a Focal-ok jobbnak tunnek (nekem). Meg sok tesztet akarok csinalni, es raadasul itt azert meg az elhelyezesukkel is jatszani kell majd, lehet az sokat segit. A melyhangok nem akarnak kigurulni a dobozkakbol egyelore, a tobbi frekvencian pedig nagyon hasonloak.
Meg kuzdok, nem szoktam csak ugy feladni :)
Talán rendszer- és ízlésfüggő a dolog, meg talán a helyiség akusztikája is bejátszhat. Mindenesetre miután a saját erősítőmmel is meghalgattam őket, és akkor és ott, voltak basszusok is rendesen, és nagyon szerettte ez a régi japán hangfal a modern japán solid-state erősítőt (aminek a neve ezen a fórumon talán szitokszó, de ott az aláírásomban)... azóta áhítozom rájuk. De persze a Focal-okhoz nem tudom hasonlítani, mert azokat nem hallottam, Neked hangfalügyileg alighanem jóval nagyobb a tapasztalatod. Meg látom a kábeleid sem kispályások, többek között...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6103
Amindenit!!! Gratula, ezeket nem egyszerű beszerezni.wittao írta: ↑2019.01.12., szomb. 17:52Megerkeztek hozzam a varva vart, es regen (kb. 2 eve kergetett) Yamaha NS1000M hangsugarzok.
Kicsit jaratom oket, es meglatjuk mit tudok kihozni veluk. Nagyon erdekel a dobozok kulonlegessege, hogy a Berylium magason kivul a kozepeket is Berylium-bol csinaltak es mindezt 30 eve!! Kivalo osszehasonlitasi alap lesz hozzajuk a Focal 1027BE paros, igaz ott “csak” a magasak vannak Berylium-bol.
Meglatjuk, most par het teszt es utana irok rola egy rovidet.
(a kepet miutan elkeszitettem, termeszetesen megcsereltem a hangfalakat a megfelelo helyukre :) ).
Engem rövid idő alatt meggyőztek ezek a 45 éves Yamahák, nálam is bakancslistások!
Ha esetleg nem jönének be nálad, keress meg

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Szóval nekünk marad a hevenyészet kézirat!wittao írta: ↑2019.01.08., kedd 23:16Kicsit összefogtam a tapasztalatokat, és szebb formába ráztam, megköszönöm ha elolvastad!
https://wittaozeneszobaja.blog.hu/2019/ ... _vezeteken

A Core meg mindig szép, azzal a bekapcsoló gomb körüli bemélyedéssel....