Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

alto írta:
2019.01.11., pén. 16:47
A hátamon is felár a szőr ettől az "audiofil" LG telefontól.
Meg kell barátkoznod a gondolattal, hogy a 21. században élünk...
https://darko.audio/2018/06/the-dap-day ... -3-lg-v30/
Ennek az audió szakírónak tele van a lakása sok ezer eurós készülékkel, mégis amikor kiteszi a lábát otthonról, csak az LGV30-at használja....
Blogom

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 123

Hozzászólás Szerző: SSS »

alto írta:
2019.01.11., pén. 16:47

miért? én meghallgattam fülessel, nekem jobban tetszett, az "átlagos" telefonnál.
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3188
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

robi20064 írta:
2019.01.09., szer. 00:32
Rovidebb vagy hosszabb kifejtest szeretnel? :) Audio PC mar elotte sem nagyon volt opcio.
nos? :)

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

R_Andras írta:
2019.01.11., pén. 12:42
Sziasztok,

Gondolkodtam azon, hogy melyik topikba írjam le az új híreket.
Azután arra gondoltam, hogy néhány napja a minőségi hálózati lejátszók kategóriájába sorolhatjuk a mobiltelefonunkat is (akiknek új LG telefonjuk van, ők már korábban is megtehették), ezért ide írom:

Akik eddig azért nem hallgattak zenét a mobiljukról, mart annak zenelejátszó képessége gyengének, vagy közepesnek volt minősíthető, mostantól esélyt kaptak a minőségi zenehallgatásra...

Karácsonykor megjelent az eddigi legjobb Androidos lejátszó az UAPP legújabb verziója, amellyel már nagy felbontású zenéket is hallgathatunk, majd január elejétől pedig a TIDAL Android alkalmazása is képes az úgynevezett Master albumokat, zeneszámokat lejátszani!

Kipróbáltam fejhallgatóval, fülhallgatóval, a telefon saját DAC-jával, külső DAC-al, sőt még Bluetooth alapú lejátszóval is és nagyszerűen szól!

További részletek a blogomon...
UAPP TIDAL öszehasonlítás.png
csak hanmgosan gondolkozom, akkor ha feltelepítem az androidot az SBC-re meg letöltöm az UAPP-t akkor más nem is kell, mehet a Tidal a dac-ba, és szól a zene. Előnye a Volumio-val szemben, hogy tud MQA-t. Hátrány lehet? Mi?
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

alto írta:
2019.01.11., pén. 13:51
Quetz írta:
2019.01.11., pén. 07:52
SSS írta:
2019.01.10., csüt. 21:15
a "nagyok" is használnak RPI-t :smile29:

http://bryston.com/products/digital_audio/BDP-Pi.html
És elég megnyomni az árat, hogy audiophile hangminőséget kapjunk :napsut:
Nem tisztem a Bryston-t védeni, és érdekem sem fűződik hozzá (nem forgalmazom), de:

1. Az 1.500 dolláros ár azért elég messze van az audiofil vagy high-end kategóriától
2. Egy sima RPI árával összehasonlítva soknak tűnhet, de azért ne felejtsük el, hogy komoly profi készülékház, rendes tápegység, LCD kijelzőt is kapunk ezért
3. Nem mindenki tud/szeret részegységeket összeszerelni, operációs rendszert telepítgetni, stb. Ezt hazaviszed, bekapcsolod, és kész.
nem hiszem, hogy meg kellene védenie bárkinek is a Brystont, nem támadta meg őket senki. A matekba meg kár belemenni, ebben az esetben különösen, hiszen a Bryston teljesen nyíltan meg is mondta, hogy mi van a dobozba. Akinek tetszik megveszi, akinek meg nem nem. Mindenki eldönti magának.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Quetz írta:
2019.01.11., pén. 07:52
SSS írta:

Nem tisztem a Bryston-t védeni, és érdekem sem fűződik hozzá (nem forgalmazom), de:

1. Az 1.500 dolláros ár azért elég messze van az audiofil vagy high-end kategóriától
2. Egy sima RPI árával összehasonlítva soknak tűnhet, de azért ne felejtsük el, hogy komoly profi készülékház, rendes tápegység, LCD kijelzőt is kapunk ezért
3. Nem mindenki tud/szeret részegységeket összeszerelni, operációs rendszert telepítgetni, stb. Ezt hazaviszed, bekapcsolod, és kész.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

Sziasztok,

Gondolkodtam azon, hogy melyik topikba írjam le az új híreket.
Azután arra gondoltam, hogy néhány napja a minőségi hálózati lejátszók kategóriájába sorolhatjuk a mobiltelefonunkat is (akiknek új LG telefonjuk van, ők már korábban is megtehették), ezért ide írom:

Akik eddig azért nem hallgattak zenét a mobiljukról, mart annak zenelejátszó képessége gyengének, vagy közepesnek volt minősíthető, mostantól esélyt kaptak a minőségi zenehallgatásra...

Karácsonykor megjelent az eddigi legjobb Androidos lejátszó az UAPP legújabb verziója, amellyel már nagy felbontású zenéket is hallgathatunk, majd január elejétől pedig a TIDAL Android alkalmazása is képes az úgynevezett Master albumokat, zeneszámokat lejátszani!

Kipróbáltam fejhallgatóval, fülhallgatóval, a telefon saját DAC-jával, külső DAC-al, sőt még Bluetooth alapú lejátszóval is és nagyszerűen szól!

További részletek a blogomon...
UAPP TIDAL öszehasonlítás.png
UAPP TIDAL öszehasonlítás.png (278.43 KiB) Megtekintve 2660 alkalommal
Blogom

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Valaki próbált már Anroidod telepíteni az RPI vagy bármilyen més SBC-re?

Csak azon gondolkozom, hogy ha telepítem az androidod, és utána android alá a tidalt akkor nem kell más pl. volumio felületet használnom a Tidal eléréséhez. Ja és Volumio sem kell, meg semmi persze ha csak Tidalt hallgatok.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

SSS írta:

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

lacimaci77 írta:
2019.01.10., csüt. 17:22
SSS írta:
2019.01.10., csüt. 10:51
lacimaci77 írta:
2019.01.09., szer. 20:40
Erről mi a véleményetek:
https://www.khadas.com/vim

Raspberry-hez vettem a https://www.khadas.com/tone-specs Tone boardot, de a kis sárga a Generic helyett a VIMs editiont küldte. Használható USB kábellel így is, vagy a Hifiberry Digi+ pro-n keresztül is. Eredmény majdnem beelőzi a 7x-áru DAC-om, így kíváncsivá tett a Vim2 sigle board is.(a kettő együtt vajon milyen lehet?)

Más..Emberek a Raspberry + Hifiberry DIGI+Pro + Moode lejátszó hangja a beszarás határán van, úgy szól, nem hiszem el.
Hmm jól néz ki, van hozzá moode támogatás? Hogy találtad meg őket? Tudsz valamit az SBC-ről is?
A nagy számok törvénye mentén gondolkodtam. Az ES chipeknél a következő sorrend van: ES9018, 9023, 9028, 9038, 9038Pro. Ezek közül próbáltam a 9018-at (egyszerű hifis hang, belépő kategória), a 9023 (egy másik dimenzió, határozottan jobb, dinamikus, jobb hangszerhangok), 9028 (nincs tapasztalat, általában drága), 9038 (nagyon kevesen gyártanak Raspberryhez DAC-ot vele (Audiophonics, magas áron). Gondoltam ez a befutó. A Khadas Tone board - amit vettem is, csak mint írtam rosszat küldtek (VIMs edition), de mire megértetem a kis ferdeszeművel, hogy nekem a Generic kell, mert az kompatibilis a Raspberry-vel, inkább elengedem és bekockáztatom a VIM2-öt. Bár mint láttam a Moode nem biztos, hogy támogatja a 9038-at, a Volumio az viszont igen, a Runeaudio kérdéses.
9038Pro semmi infó, csak horror árú DAC-ot készítenek vele még a kínaiak is.

Más...
Kapott hang alapján a Volumio végzett hangban a képzeletbeli dobogó III fokán, a II. helyet a Runeaudio szerezte meg, a győztes a Moode lett. (Sokkal szebb lecsengések, részletesebb hangszerhangok)
Próbálkoztam még a Max2Play-el is,az alapból Kodival van integrálva, de mivel teljes értékű Linux disztró, kis varázslással Deadbeef bele varázsolható, böngésző is van. Szépen fut a Raspberry-n. (1080p-t szépen viszi)

Más...
Mi az SBC?
köszi a részletes választ! Izgalmas beszámoló.

SBC=small board computer, mint az RPI, vagy a Thinkerboard.

lacimaci77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: lacimaci77 »

SSS írta:
2019.01.10., csüt. 10:51
lacimaci77 írta:
Erről mi a véleményetek:

Raspberry-hez vettem a https://www.khadas.com/tone-specs Tone boardot, de a kis sárga a Generic helyett a VIMs editiont küldte. Használható USB kábellel így is, vagy a Hifiberry Digi+ pro-n keresztül is. Eredmény majdnem beelőzi a 7x-áru DAC-om, így kíváncsivá tett a Vim2 sigle board is.(a kettő együtt vajon milyen lehet?)

Más..Emberek a Raspberry + Hifiberry DIGI+Pro + Moode lejátszó hangja a beszarás határán van, úgy szól, nem hiszem el.
Hmm jól néz ki, van hozzá moode támogatás? Hogy találtad meg őket? Tudsz valamit az SBC-ről is?
A nagy számok törvénye mentén gondolkodtam. Az ES chipeknél a következő sorrend van: ES9018, 9023, 9028, 9038, 9038Pro. Ezek közül próbáltam a 9018-at (egyszerű hifis hang, belépő kategória), a 9023 (egy másik dimenzió, határozottan jobb, dinamikus, jobb hangszerhangok), 9028 (nincs tapasztalat, általában drága), 9038 (nagyon kevesen gyártanak Raspberryhez DAC-ot vele (Audiophonics, magas áron). Gondoltam ez a befutó. A Khadas Tone board - amit vettem is, csak mint írtam rosszat küldtek (VIMs edition), de mire megértetem a kis ferdeszeművel, hogy nekem a Generic kell, mert az kompatibilis a Raspberry-vel, inkább elengedem és bekockáztatom a VIM2-öt. Bár mint láttam a Moode nem biztos, hogy támogatja a 9038-at, a Volumio az viszont igen, a Runeaudio kérdéses.
9038Pro semmi infó, csak horror árú DAC-ot készítenek vele még a kínaiak is.

Más...
Kapott hang alapján a Volumio végzett hangban a képzeletbeli dobogó III fokán, a II. helyet a Runeaudio szerezte meg, a győztes a Moode lett. (Sokkal szebb lecsengések, részletesebb hangszerhangok)
Próbálkoztam még a Max2Play-el is,az alapból Kodival van integrálva, de mivel teljes értékű Linux disztró, kis varázslással Deadbeef bele varázsolható, böngésző is van. Szépen fut a Raspberry-n. (1080p-t szépen viszi)

Más...
Mi az SBC?
Forrás: Raspberry PI 4B + Allo Digione + Rune Audio; Erősítő: DIY végfok; Hangsugárzó: Revel Performa M20; DAC: Topping D90 MQA előfok/DAC Kábelek: Crystal Cooper hangfal és IC, AudioQuest Eagle Eye koax

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

lacimaci77 írta:
Erről mi a véleményetek:

lacimaci77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: lacimaci77 »

Erről mi a véleményetek:

Forrás: Raspberry PI 4B + Allo Digione + Rune Audio; Erősítő: DIY végfok; Hangsugárzó: Revel Performa M20; DAC: Topping D90 MQA előfok/DAC Kábelek: Crystal Cooper hangfal és IC, AudioQuest Eagle Eye koax

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Hosszabbat :D

Ha nem gond :D

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

robi20064 írta:
2019.01.07., hétf. 19:47
-KP- írta:
2019.01.07., hétf. 18:37
Sonore Microrendut vagy Ultrarendut próbáltatok már?

https://www.sonore.us/index.html
En egy UltraRendu-t hasznalok jelenleg, korrekt kis keszulek, plane LPS tappal vagy Sbooster-el
Miért erre esett a választás audio pc helyett (ami irányvonal nekem azóta se szimpi) ?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Sonore Microrendut vagy Ultrarendut próbáltatok már?

https://www.sonore.us/index.html

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

asebestyen írta:
2019.01.04., pén. 19:36
Ez a Roon egy megváltás a többi szenvedés után. Baromi jó. Köszönöm a segítséget! :smile53:
Picit sokalltam anno az árát, mikor vissza tértem a hálózati lejátszóhoz, de valahogy így kell működnie egy szoftvernek. Sajnos, azért nagyon nem mindeggy, hogy min fut. Dell laptop wifin egyértelműen rosszabb hang, mint analóg tápos pc kábellel csatlakoztatva.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

PgSpa írta:
2019.01.05., szomb. 16:37
Sajnos, ha társasház esetében nincs normális antenna, helyi antennával nincs normális vétel, nem tud mit tenni az ember.
Dobozban csücsül egy Denon TU 1500, szép emlékeim vannak vele, de kb. 10 éve egyre gyengébb kezdett lenni a vétel (Szombathely)-ezt többen tapasztalták. Előtte egy ST 240-el is nagy élményeim voltak...
A webrádió végül is egy kényszermegoldás, és annak ellenére, hogy mp3, egész kellemes. Amúgy most jövök rá, hogy a rendszeremen soha nem hallgattam még mp3-at felvételről, lehet, hogy az is elég lenne... :D
A mai FM adók túlnyomó többsége eleve mp3 forrásból dolgozik. A Bartók mondjuk nem, de a stúdió és az adóállomás között digitálisan csatornán MPEG veszteséges tömörítéssel (az mp3-nál azért jobb minőség) közlekedik a jel. Nyugodtan kijelenthetjük tehát, hogy a mai FM rádiózás bár technológiájában analóg, de a műsor tartalmát tekintve digitális, így már nehezen tekinthető analóg forrásnak.
BARTIMEX AUDIO Honlap

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Sajnos, ha társasház esetében nincs normális antenna, helyi antennával nincs normális vétel, nem tud mit tenni az ember.
Dobozban csücsül egy Denon TU 1500, szép emlékeim vannak vele, de kb. 10 éve egyre gyengébb kezdett lenni a vétel (Szombathely)-ezt többen tapasztalták. Előtte egy ST 240-el is nagy élményeim voltak...
A webrádió végül is egy kényszermegoldás, és annak ellenére, hogy mp3, egész kellemes. Amúgy most jövök rá, hogy a rendszeremen soha nem hallgattam még mp3-at felvételről, lehet, hogy az is elég lenne... :D

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

dbrnsk írta:
2019.01.05., szomb. 15:12

Az egy dolog, de attól még empéhárom.
Engem nem zavar. :smile29:
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1525

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Indy írta:
2019.01.05., szomb. 15:11
dbrnsk írta:
2019.01.05., szomb. 15:04
SSS írta:
2019.01.05., szomb. 14:57

köszi!! már nézem is, mondjuk az kicsit csalódás, hogy nincs tömörítés mentes.
A Bartók rádió sem az....
Nemrég egy élő adást hasonlítottam össze a rádiómmal. A stream, bár elég jó volt, mégsem tudta megverni az 50 éves tuneremet. :)
Az egy dolog, de attól még empéhárom.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

dbrnsk írta:
2019.01.05., szomb. 15:04
SSS írta:
dbrnsk írta:
2019.01.05., szomb. 13:08
Van mindenféle minőségű, de tömörítésmentes az nincs. Az oldalon meg tudod nézni a listát.
Nemrég egy élő adást hasonlítottam össze a rádiómmal. A stream, bár elég jó volt, mégsem tudta megverni az 50 éves tuneremet. :)
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1525

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

SSS írta:
dbrnsk írta:
2019.01.05., szomb. 13:08
Van mindenféle minőségű, de tömörítésmentes az nincs. Az oldalon meg tudod nézni a listát.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”