SSS írta: ↑2019.01.04., pén. 15:11
asebestyen írta: ↑2019.01.04., pén. 14:43
Kollégák! Akinek Roon ready a lejátszója, és használja is a Roont esetleg, van-e, lehet -e különbség hangban a szokásos upnp/dlna-hoz képest ugyanazon eszközön és milyen egyéb előnyei/hátrányai vannak?
Köszönöm,
ákos
erre én is kíváncsi vagyok. Te mire használod/használnád? Amit én előnynek láttam - nem használom, csak utánanéztem/olvastam aztán saját igényeimhez túlzásnak találtam - az az brutal jó kezelő felület, különösen akkor ha több forrást - stream, NAS, rádió stb. - használ valaki.
Az Auralic egy marha okos kis cucc, de pl a netrádió beállításhoz almás cucc kéne, ahogy olvastam a saját lighningDS appal. Az új, 6.0.2 firmware települése óta (azaz 1-2 hete) a Tidal-t végre a Linn kazoo-val is rendesen lehet kezelni. Gyors is, minden szépen megy. A többi android app, pl a Bubble meg a Linn mind valamit rosszul csinál vagy épp kifagy állandóan. A Bubble ingyenesben pl max 16 tracket tölt át a lejátszási listába.
Namost ez is már valami, de én jobb szeretem a számítógépről vezérelni a dolgokat, mivel az folyamatosan megy, nagy tv-n sokkal kényelmesebb böngészni a kínálatot, esetleg elolvasni egy adott albumról az infókat. Vásároltam még régebben az Audirvana winfosos verzióját, amit nagyon szeretek, ha PC a lejátszó eszköz, minden szempontból. Ez ráadásul upnp eszköz kimenetet is tud, tehát a kimeneti eszközök közt ott van az Auralic is. Viszont track váltásnál az Audirvana-n megáll az állapotjelző, nem megy tovább, az Auralicon megjelenik az újabb track és mutatja is hol tart a lejátszása. Kis idő múlva azonban egyszercsak leáll a lejátszás és már nem is lehet onnan folytatni. Mindenen állítottam, amin csak lehet, de sehogy nem akar jó lenni.
Kérdésedre, nekem is pont azért keltette fel az érdeklődésem a Roon, mert mindent használnék, ha már van, Tidal, Minim szerver, Netrádiók. A Linnek jó a wines appja is, viszont mivel a HTPC-n fut a minim szerver is, ha a HTPC-re teszem a Linn appot, akkor a helyi mappákat nem látja, de tudok frankón tidalozni, netrádió meg egyáltalán nincs. Ha a Linn egy másik számítógépen van, akkor van Tidal, minim szerver, de akkor még egy gép az ölemben feleslegesen.
Kaef fórumtárs írt annó nagyon jókat a Roon-ról pl, de akkor még nem volt kompatibilis lejszó eszközöm, most meg már nem aktív sajnos itt.