Ízlésről tényleg nincs értelme vitatkozni meg ez egy olyan téma ahol nincs közös nevező. Demózáskor két kérdés vetődhet fel. Az egyik, hogy mit hallgatunk? A másik, hogy mivel? Én az első kérdést tenném fel legelőször és ha azt hallanám, hogy Handel lesz egy 40 éves old school előadásban azonnal kifordulnék a helyiségből.
Egy csomóan azt csinálják, hogy vagyonokat ölnek bele az elektronikába miközben a zenéjükkel kapcsolatban tőmondatokban tudnak csak fogalmazni vagy max. annyit, hogy tetszik vagy nem tetszik. Hifiről van szó, egy olyan dologról amelynek pont az volna a célja, hogy magas színvonalon tudjuk élvezni értékes zenei felvételeinket.
Egyszer láttam a tévében a volt akusztika tanáromat és éppen azt mesélte, hogy pár nappal azelőtt egy fizikus növendéke vadul magyarázta neki az utcán, hogy éppen milyen hifis fejlesztésben van. Mikor visszakérdezett, hogy az aranyozott dugók milyen zenéhez kellenek a válasz hallatán csak annyit mondott, hogy azért a zenéért igazán kár volt akkora költségbe vernie magát.
Ahogyan a márvány mosdóba sem tennék csipketerítőt, vagy ahogyan a meisseni porcelán tányérból sem ennék transzzsíros mekis szendvicset úgy a high-end fejhallgatómon sem hallgatnék vackot. Arra az LG telefon és egy olcsó IEM is tökéletes volna. Veszik is őket szép számmal.
Kinek a pap, kinek a papné. Őrült nagy baj ez. És köze nincs az ízléshez.
[/quote]
Ezt ugye te sem gondoltad komolyan !
Ne már, hogy csak a "fajsúlyos " darabokat szabad komoly rendszereken hallgatni !
Kinek van joga megítélni, mi a kóser és mi a tréfli ?
A barokk zene mára ránk maradt műveinek jó része a kora ' könnyűzenei ' termése. Szórakoztató és könnyed hallgatásra való volt. Hogy mára ki és miért emelte piedesztálra , erről lehetne vitatkozni.
Az általad leírtak , szerintem, már súrolják a sznobizmust, pont nem a zenehallgatás szeretetét sugallják.
Az ízlést otthonról hozod, ami azért tanulható és fejleszthető, de hozott anyagból dolgozol. Ezért ne kárhoztass senkit.