Sajnos nem nagyon egyezik!
A C162 A osztályba dolgozik míg a C165BEE A/B osztályba.
Nálam az utód van. NAD C165BEE
A további vizsgálódást úgy célszerű lefolytatni, hogy a hálózati vezetékbe sorosan beiktattok
adamo3 írta: ↑2018.12.31., hétf. 14:29Köszönöm! Akkor mindenképp a kapcsoló kimérésével megyünk tovább, aztán meglátjuk.jegi írta: ↑2018.12.31., hétf. 11:15Kedves Fórumozók!
Egy '80-as években gyártott Rotel erősítővel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni. Egy RA 860-as, dual mono készülékről van szó.
https://www.vintageshifi.com/repertoire-pdf/Rotel.php
A Rotel RA 840-ben is van ilyen megoldás, úgy nevezik, hogy "spark killer-szikra gyilkos".
Ahogy a neten elnézem, ez a "spark killer" egy kondi, és egy ellenállás sorba kötve. Szerintem enélkül is el kellene indulni, az erősítőnek, mert ez párhuzamosan van kötve a kapcsolóval.
A kapcsolót pedig egy egyszerű műszerrel ki tudod mérni.
Normál hangerőn nincs is gond, ott teljesen egyforma és kb. 95%-ban ott is használom, csak nagyritkán, pl. este jó lenne lejjebb venni, de akkor meg eltolódik balra a hangerő. Azért együtt lehet élni a dologgal, vagy veszek egy fejest éjszakára.BLX írta: ↑2018.12.18., kedd 00:23Ha jól tudom a sztereo potiknak lehet ilyen jellegű hangerő különbsége a két csatorna között. Általában ez csak a legelején van. Normál tartományban már nem hiszem, hogy észrevehető....?Gabcsika írta: ↑2018.12.17., hétf. 22:36Sziasztok. Van egy kisebb rajongásom a régebbi hifi cuccokért. Van itthon 2 db sztereó erősítő is kb. a 90-es évek legelejéről, meg van egy újabb is, pár éves, amit zsír újként is vettem boltban. A két réginél egyből feltűnt, hogy alacsony hangerőn eltolódik a balansz valamelyik irányba. Az újnál ezt nem hallom, ott a halk cincogástól kezdve egyforma a hangerő a két hangfalból. Szerintetek ez valaminek a hibája lehet (javítható?) a két régi vasnál, vagy ez úgymond a korral jár?
Ha jól tudom a sztereo potiknak lehet ilyen jellegű hangerő különbsége a két csatorna között. Általában ez csak a legelején van. Normál tartományban már nem hiszem, hogy észrevehető....?Gabcsika írta: ↑2018.12.17., hétf. 22:36Sziasztok. Van egy kisebb rajongásom a régebbi hifi cuccokért. Van itthon 2 db sztereó erősítő is kb. a 90-es évek legelejéről, meg van egy újabb is, pár éves, amit zsír újként is vettem boltban. A két réginél egyből feltűnt, hogy alacsony hangerőn eltolódik a balansz valamelyik irányba. Az újnál ezt nem hallom, ott a halk cincogástól kezdve egyforma a hangerő a két hangfalból. Szerintetek ez valaminek a hibája lehet (javítható?) a két régi vasnál, vagy ez úgymond a korral jár?
Nem az a baj hogy "kioktatsz mindenkit" hanem az hogy nem segítesz annak aki segítséget kér holott TE annyira profi vagy hogy megtehetnéd!
Koszonjuk a segitsegedett ,de ha te sem lattod a 20K-s potit akkor ott gond van.
kaboca36 írta: ↑2018.12.13., csüt. 11:13Screenshot_2018-12-13 Alps RK27112MC030 20K Motorised Dual-gang Rotary Potentiometer.png
Szerk.: A vacak mouser oldalan tenyleg 100K nak irja,de az osszes tobbi oldalon 20K.
Szerk.: A vacak mauser oldalan tenyleg 100K nak irja,de az osszes tobbi oldalon 20K.kaboca36 írta: ↑2018.12.13., csüt. 11:09Nem tudom hol latta a 100K-t amit linkeltel az 20K-s volt. szoval inkabb neki kellene szemuveg.
Meg egy atyai nagy pofon,hogy ujjonc letere igy beszel olyanokkal akik ezer eve a forum megbecsult tagjai.
Nem tudom hol latta a 100K-t amit linkeltel az 20K-s volt. szoval inkabb neki kellene szemuveg.
Valóban amatőr vagyok (gondolom nekem címezted), de ha te ennyire profi vagy akkor elég nagy baj hogy csak ennyire futja a segítségedből!
Lehet valami ilyen lenne benne RK27112MC030 ?Gtaati írta: ↑2018.12.10., hétf. 15:37Helló Mindenki!
Érdeklődni szeretnék, hogy barátom Cambridge audio 640A-n elromlott a motoros hangerőszabályzó potméter, ennek kapcsán szeretném kérdezni, hogy valaki tudna-e segíteni abban, hogy hol és milyen árban lehetne ilyet beszerezni. Neten keresgetve látszik, hogy ez nem egyedi probléma, viszonylag gyakran előfordul, de megoldást és cserealkatrészt nem igazán találtam sehol hozzá.
Köszönöm!![]()