Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 123

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: SSS »

vlaca írta:
2018.12.31., hétf. 11:22
Ja így oks. Csak a következtetésed miatt (hogy nem szükséges drága lineáris táp) gondoltam.
Szerintem itt nem off hogy érdemes-e a tápellátással foglalkozni hálózati lejátszóknál (is) :smile29:

Próbáltam egyszerűbb linearis tápot is, de nálam egy ifi ipower lett a befutó( ami egy trükkös aktív zajszűrős kapcsoló üzemű táp).
Nálad miről megy a thinkerboard?
[/quote]

Saját gyári tápjáról, ami persze kapcsoló üzemű. Asust érdemes a saját tápról hajtani, mert szemben az RPI-vel, nagyobb az áram felvétele. Aksiról - amiről az RPI vidáman elment - el sem indul, de arról a telefon töltőről sem amiről egy RP-W simán ment. Kell neki a gyárilag megadott 5V3A.

Még annyi, hogy én megvettem a gyári házat is a Thinkerboard-hoz, mert az passzív hűtőként is funkcionál. Szerintem aki ebben gondolkozik annak érdemes ugyan így eljárnia, megvenni a teljes szettet, de persze ez az én véleményem.
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

SSS írta:
2018.12.31., hétf. 10:18
vlaca írta:
2018.12.31., hétf. 08:28
SSS írta:
2018.12.30., vas. 22:52
érdemes leolvasni, kissé hosszú, és elkalandozó de nagyon tanulságos. Én táp témában keresve futottam bele, és ugyan azt csak éppen hogy érinti, de ezzel is megválaszolja a kérdésemet. Nincs szükség "drága" lineáris tápra az SBC meghajtásához.

http://archimago.blogspot.com/2017/01/m ... b.html?m=1

Tanulságos az is amit az MQA-témáról ir a végén.
Olvasgattam én is régebben ezeket a cikkeket, ez a “szokásos”, ami nem mérhető az nincs, hozzáállás. Érdemes ezen picit tovább lépni.
OFF - nekem nem ez jött le, ellenkezőleg, ö csak azt mondja, hogy mérhetően nincs különbség, egyébként meg döntsd el. Ezen egyébként szerintem nem túl lépni kellene, hanem meglépni kellene, mert minden hifi eszköznek ez lenne az alapja, hogy legalább mérhető szabványoknak feleljen meg. A HI-FI ugye nem egy jelentés nélküli marketing kijelentés mint a high end, hanem egy valós szabványt takar. - OFF vége, ha gondolod folytassuk magánba, vagy másik topicba de ne itt offoljuk szét..
Ja így oks. Csak a következtetésed miatt (hogy nem szükséges drága lineáris táp) gondoltam.
Szerintem itt nem off hogy érdemes-e a tápellátással foglalkozni hálózati lejátszóknál (is) :smile29:

Próbáltam egyszerűbb linearis tápot is, de nálam egy ifi ipower lett a befutó( ami egy trükkös aktív zajszűrős kapcsoló üzemű táp).
Nálad miről megy a thinkerboard?
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

vlaca írta:
2018.12.31., hétf. 08:28
SSS írta:
érdemes leolvasni, kissé hosszú, és elkalandozó de nagyon tanulságos. Én táp témában keresve futottam bele, és ugyan azt csak éppen hogy érinti, de ezzel is megválaszolja a kérdésemet. Nincs szükség "drága" lineáris tápra az SBC meghajtásához.

Olvasgattam én is régebben ezeket a cikkeket, ez a “szokásos”, ami nem mérhető az nincs, hozzáállás. Érdemes ezen picit tovább lépni.
OFF - nekem nem ez jött le, ellenkezőleg, ö csak azt mondja, hogy mérhetően nincs különbség, egyébként meg döntsd el. Ezen egyébként szerintem nem túl lépni kellene, hanem meglépni kellene, mert minden hifi eszköznek ez lenne az alapja, hogy legalább mérhető szabványoknak feleljen meg. A HI-FI ugye nem egy jelentés nélküli marketing kijelentés mint a high end, hanem egy valós szabványt takar. - OFF vége, ha gondolod folytassuk magánba, vagy másik topicba de ne itt offoljuk szét..
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

SSS írta:

Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

jengab írta:
2018.12.30., vas. 14:22
Sziasztok!

Raspberry Pi-hez DAC témában kérném a tanácsotokat. Tidal, netrádió, lokál flac fájlok, AirPlay szól rajta (ez is Idagio, vagy Tidal). Elsőre két megoldást látok: Veszek egy HiFiBerry-s kártyát, amit hozzákapcsolok a pi-hez, és ezt használom mint analóg kimenet (van egy 3000ft-os kínai külső USB-s kártyám, az nem igazán jó, néha zajokat hallok zene nélkül, főleg ha dolgozik a háttérben a gép, de hallok pl. netrádión is apró szaggatásokat (nem hálózati probléma, ezt kipróbáltam, mert más DAC-al tökéletesen ment)). Másik megoldás lenne a külső DAC, itt jó lenne az USB bemenet, mivel a pi-nek nincs nagyon más kimenete gyárilag. Bár gondolkozok egy régebbi (Denon DA-500) DAC-on is, ebben szimpatikus, hogy 5 eszközt fogad, amik között váltogathatok, így használhatnám másra is a DAC-ot, mint pi mellé. Probléma, hogy ennek nincs USB bemenete még (túl régi darab hozzá). Esetleg tudnék valahogy a Pi-re Coax vagy SPDIF kimenetet csinálni? És milyen DAC-okat ajánlanátok? Másik, amit néztem egy Cambridge Audio DACMagic (Plus), vagy a Fiio pár DAC-ja. Mi ezekről a véleményetek? Ajánlanátok esetleg mást? Köszi.
Már megvan az RPI? Ha még csak tervezed vedd számításba az Asus Thinkerboardod is arra még HAT-sem kell, csak egy kis forrasztás, és ott van rajta az spdif out is. És még olcsóbb is, mint ez a digi one kártya, meg hozzá ház egyebek.
https://volumio.org/product/allo-digione/

DAC HAT, ennek nyilván van csomó előnye, relatíve olcsó, nincs kábelezésre gond, kis hely igény stb. Hátránya, hogy azért a legjobb minőségűek sem igazán vetekszenek a jobb külön dac-okkal, hogy lehet nehezebb lesz eladni, ha tovább lépnél, és korlátozottabb a felhasználhatósága is. Néhány oldallal lejjebb beraktam egyébként egy linket egy blogra ahol rengeteg HAT DAC-ot tesztelnek, de itt van újra.

https://volumio.org/forum/volumio-sound ... tml#p50701

Én a rugalmasabb felhasználás miatt a külön dac-ot választanám. Egy Dragonfly Red használtan már megcsíphető 40-50 ezerért, annyiba egy jobb HAT dac is belekerül. Vagy egy shiit modi még kevesebből kijön. Végtelen a választék, csak az ízlésed dönt :D

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Hozzászólás Szerző: hukkle »

"esetleg tudnék valahogy a Pi-re Coax vagy SPDIF kimenetet csinálni?"

Igen. VAn sokféles Spdif HAT. Pld. Hifiberry Digi+ Allo, stb.

"Másik, amit néztem egy Cambridge Audio DACMagic (Plus), vagy a Fiio pár DAC-ja. Mi ezekről a véleményetek? "

Fiio DAC szerintem pénzkidbás. A Dacmagic referenciapont lehet a jövőben ha továbblépnél róla. Sokaknak volt, sokan hallották, így szóbeszéd alapján - ami egyben tévutak alapja is lehet - jobban tudsz komolyabb DAC-ok irányába lépni. Én óvnálak a számdobálózós DAC-ok-tól. Ennél fontosabb a jó tápellátás.

jengab
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: jengab »

Sziasztok!

Raspberry Pi-hez DAC témában kérném a tanácsotokat. Tidal, netrádió, lokál flac fájlok, AirPlay szól rajta (ez is Idagio, vagy Tidal). Elsőre két megoldást látok: Veszek egy HiFiBerry-s kártyát, amit hozzákapcsolok a pi-hez, és ezt használom mint analóg kimenet (van egy 3000ft-os kínai külső USB-s kártyám, az nem igazán jó, néha zajokat hallok zene nélkül, főleg ha dolgozik a háttérben a gép, de hallok pl. netrádión is apró szaggatásokat (nem hálózati probléma, ezt kipróbáltam, mert más DAC-al tökéletesen ment)). Másik megoldás lenne a külső DAC, itt jó lenne az USB bemenet, mivel a pi-nek nincs nagyon más kimenete gyárilag. Bár gondolkozok egy régebbi (Denon DA-500) DAC-on is, ebben szimpatikus, hogy 5 eszközt fogad, amik között váltogathatok, így használhatnám másra is a DAC-ot, mint pi mellé. Probléma, hogy ennek nincs USB bemenete még (túl régi darab hozzá). Esetleg tudnék valahogy a Pi-re Coax vagy SPDIF kimenetet csinálni? És milyen DAC-okat ajánlanátok? Másik, amit néztem egy Cambridge Audio DACMagic (Plus), vagy a Fiio pár DAC-ja. Mi ezekről a véleményetek? Ajánlanátok esetleg mást? Köszi.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1523

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Rotox írta:
2018.12.28., pén. 16:10
dbrnsk írta:
2018.12.28., pén. 16:06
A színe...
Köszönöm szépen, nyugodtan ki szabad nevetni. :D

Silver-black, erre nem gondoltam... :smile53:

Nem áll szándékomban. :)

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Eddig nem működöttek a Volumio alatt a Tidal-ban saját magam által összeállított playlistek. Nem jelentek egyszerűen meg. Ez már azóta "bosszant" mióta van Tidal integráció. Gondoltam ma utánajárok, hogy lehet megoldani. Sokat nem kellett dolgoznom vele, volumio forumon ott volt, hogy ez egy bug dolgoznak rajta, és az is, hogy frissíteni kell az újabb verzióra abban már majd látni lehet a playlisteket. Frissítettem, működik. Thinkerboardom van de szerintem az RPI-ken is jó.

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1268

Hozzászólás Szerző: Rotox »

dbrnsk írta:
2018.12.28., pén. 16:06
A színe...
Köszönöm szépen, nyugodtan ki szabad nevetni. :D

Silver-black, erre nem gondoltam... :smile53:

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1523

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

A színe...

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1268

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Kedves Fórumtársak! Segítséget szeretnék kérni abban, hogy van-e bármi különbség a TEAC NT-503 (http://audio.teac.com/product/nt-503/) és a TEAC NT-503-S-ként (pl.: http://www.hazimozibudapest.hu/index.php?P=1&ID=16103), vagy TEAC NT-503-B-ként (pl.: https://www.ebay.com/itm/391356211077) hirdetett készülékek között.

Előre is köszönöm! :smile53:

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

bitrograde írta:
2018.12.27., csüt. 11:46
SSS írta:
2018.12.27., csüt. 11:05
bitrograde írta:
2018.12.26., szer. 20:20

Az építkezést általában "a szobához hangsugárzót" lépéssel kezdjük. Van valami különös oka, hogy azt hagynád a végére?
mások szerint meg a forrással... de mindegy is, mert a nap végén egy komplett rendszer fog szólni nem egy forrás, vagy egy hangsugárzó. :smile29:
Itt azért nem erre vonatkozott a kérdés, hanem hogy "minden, kivéve a hangsugárzó". Az kérdés lehet, hogy adott összegből milyen forrást (az igényekhez mérten), ahogyan az is, hogy mennyit szánjon forrásra az ember hifistája a teljes lánc árából. De ha láncban gondolkodunk, akkor nehéz megkerülni az erősítő és a hangsugárzó szinergiáját. A "csak 70W-ra lesz szükségem" ebből a szempontból szerintem rossz irányba visz. Ennyit bátorkodtam volna sugallni.
:tutiok:

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

SSS írta:
2018.12.27., csüt. 11:05
bitrograde írta:
Vincsó írta:
2018.12.25., kedd 17:18
Sziasztok!

Mostanában el kezdtek érdekelni, a minden egyben eszközök, ilyenek mint HEGEL Röst, MOON ACE NEO, és társaik.
Azt viszont nem tudom, hogy ha ezt az összeget tegyük azt 800-1.1 milliót elköltöm külön komponensekre, DAC, erősítő, zene pc, az jobb hangot eredményezne e. No meg ugye akkor kell normális usb kábel software, ez is pénzbe kerül.
Én azt gondolom, hogy ugyanabban az árban olcsóbban kijövök egy egybe készülékkel(most a DIY hagyjuk... ) mint külön vásárolt komponensekkel. Amúgy mit lenne érdemes nézni ebben az ársávban? Nagy teljesítmény nem kell 70 watt ár bőven sok lenne szerintem.
Az építkezést általában "a szobához hangsugárzót" lépéssel kezdjük. Van valami különös oka, hogy azt hagynád a végére?
mások szerint meg a forrással... de mindegy is, mert a nap végén egy komplett rendszer fog szólni nem egy forrás, vagy egy hangsugárzó. :smile29:
Itt azért nem erre vonatkozott a kérdés, hanem hogy "minden, kivéve a hangsugárzó". Az kérdés lehet, hogy adott összegből milyen forrást (az igényekhez mérten), ahogyan az is, hogy mennyit szánjon forrásra az ember hifistája a teljes lánc árából. De ha láncban gondolkodunk, akkor nehéz megkerülni az erősítő és a hangsugárzó szinergiáját. A "csak 70W-ra lesz szükségem" ebből a szempontból szerintem rossz irányba visz. Ennyit bátorkodtam volna sugallni.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

bitrograde írta:
Vincsó írta:
Sziasztok!

Mostanában el kezdtek érdekelni, a minden egyben eszközök, ilyenek mint HEGEL Röst, MOON ACE NEO, és társaik.
Azt viszont nem tudom, hogy ha ezt az összeget tegyük azt 800-1.1 milliót elköltöm külön komponensekre, DAC, erősítő, zene pc, az jobb hangot eredményezne e. No meg ugye akkor kell normális usb kábel software, ez is pénzbe kerül.
Én azt gondolom, hogy ugyanabban az árban olcsóbban kijövök egy egybe készülékkel(most a DIY hagyjuk... ) mint külön vásárolt komponensekkel. Amúgy mit lenne érdemes nézni ebben az ársávban? Nagy teljesítmény nem kell 70 watt ár bőven sok lenne szerintem.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Vincsó írta:
Sziasztok!

Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8971

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

wittao írta:
2018.12.26., szer. 11:33
Audionet sztem jobb erosito,
Miért?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Házsé
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 84

Hozzászólás Szerző: Házsé »

" Egy Teac vagy Pio (Cambridge-et nagyon nem javasolnek, Yamahat es Bluesound-ot sem) "

Érdeklődés szintjén kérdezném a miérteket? Miért a Teac és Pio és miért nem az utóbbiak? ( nem rendelkezem jelenleg egyikkel sem) gondolkodik.gif

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Vincsó írta:
2018.12.25., kedd 23:38
Köszi ez is egy megoldás, hangsugárzót nem vennék még :)
Ha megfogadsz egy amatőr tanácsot a "sok kereskedő között"... :D szerintem amelyik rendszer hangja nem tetszik alap pc-vel és 5-10 ezres kábelekkel, azt tök felesleges tovább csiszold, százezres kábelekkel, VF-el vagy kék gyönggyel.
Nem mondtad, hogy milyen hangsugárzód van, de az hogy drága, hogy márkás, vagy, hogy mindenki jónak tartja még nem garancia arra, hogy annyiért vagy akár olcsóbban ne lenne ami neked, nálad jobban tetszene.

Bocs ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Vincsó írta:
Sziasztok!

Én is a különálló komponensek híve vagyok alapvetően. Azonban ha limitált összegből kell kihozni a lehető legjobb hangot, akkor nehéz überelni az "all-in-one" megoldásokat. Itt van például a KEF LS50 Wireless hangsugárzója. Közel 800ezer nem kevés érte, de ezért cserébe beépített streamer, dac, erősítő is jár, tényleg csak egy vezérlő alkalmazás kell hozzá, sőt még a Roonról is vezérelhető. A méretét komolyan meghazudtoló mélyeket képes produkálni, de ha ez kevés lenne, kiegészíthető egy jó zárt subbal, aminek az integrációját rendszer szinten támogatja. Hasonló minőségű hangot különálló komponensekkel minimum másfélszeresen áron tudok csak összerakni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Vincsó
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: Vincsó »

Köszi ez is egy megoldás, hangsugárzót nem vennék még :)

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Vincsó írta:
2018.12.25., kedd 20:58
Azt ne felejtsük el, hogy pc-t is kell építeni akkor, jelenleg, asztali gépről zenélek de a komolyabb készülékeket nyilván nem szolgálná ki, egy pc-t mondjuk építek mennyiből is? 2-300 K + sowtfare (mondjuk). Akkor már nem is olyan sok marad ha veszek egy jó usb kábelt is, főleg, hogy nem DIY cuccokból szeretnék építkezni és nem használt cuccokból.
De nyilván meghallgatás után ezt el lehet dönteni, hogy milyenek is ezek az egybe masinák :)
Szerintem köztes megoldást válasz. Egy jobb Audio Pc 500eFt körül van, és már el is ment a pénz fele.
Én valami hasonlóban gondolkodnék, pl.:
- Teac NT503 hálózati lejátazó, dac, előfok, 250eFt, Elektrowelt24.de
- Valamelyik magyar gyártó végfoka, ~400eFt.
- Quadral vagy Triangle hangsugárzó ~400 eFt.
Így csak hsz és egy rca/xlr kábel kell (ezt is érdemes innen a fórumról valamelyik gyártótól megvenni, elküldik kipróbálod, ha jó megveszed).
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8971

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

SSS írta:
2018.12.25., kedd 17:29
Vincsó írta:
Sziasztok!

van az apróban eladó ATOLL egybe készülék, akár abban is gondolkozhatsz.
Az én tippem a Linn majik dsm lenne. Hozzá az ízlésednek és a szobaméretnek megfelelő hangsugárzó, esetleg dynaudio.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vincsó
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: Vincsó »

Azt ne felejtsük el, hogy pc-t is kell építeni akkor, jelenleg, asztali gépről zenélek de a komolyabb készülékeket nyilván nem szolgálná ki, egy pc-t mondjuk építek mennyiből is? 2-300 K + sowtfare (mondjuk). Akkor már nem is olyan sok marad ha veszek egy jó usb kábelt is, főleg, hogy nem DIY cuccokból szeretnék építkezni és nem használt cuccokból.
De nyilván meghallgatás után ezt el lehet dönteni, hogy milyenek is ezek az egybe masinák :)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”