Ha elég jól értem, ez angolul annyit tesz, hogy "bocsika...."BLX írta: ↑2019.01.04., pén. 11:23Ez a válasz jött a Yamahától:
Thank you for your continued interest in Yamaha products. Yamaha has found that a part of network products now experience unstable connection to internet radio stations. Yamaha is confirming the situation. We sincerely apologize for any inconvenience.
Best Regards
Your Yamaha Customer Service Team
Ezek alapján én arra gondolok, hogy a helyzet átmeneti lehet...![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
Re: Hálózati audio lejátszók
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- study
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 47
Erre illik Hofi mondása : ha ébren vagy ne álmodj.Életem során sok készülékem vált használhatatlanná.Például Astra Digital Rádio, Digitalis Music Express.Legutob az Asus bluray hálózati része hallgatott el.A gyártok nem szégyenlik otthagyni a termékük támogatottságát mint kutya a sz@rát.
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1025
Ez a válasz jött a Yamahától:
Thank you for your continued interest in Yamaha products. Yamaha has found that a part of network products now experience unstable connection to internet radio stations. Yamaha is confirming the situation. We sincerely apologize for any inconvenience.
Best Regards
Ezek alapján én arra gondolok, hogy a helyzet átmeneti lehet...
Best Regards
Ezek alapján én arra gondolok, hogy a helyzet átmeneti lehet...

- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Amit illene szépen a Yamahának orvosolni egy fw frissítéssel.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Reméljük nem Pioneer effektus.

Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Továbbra sem elérhetőek a rádió állomások... :(
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 429
Attól tartok egyébként, hogy nem a Yamahával lesz a baj, hanem átvariálták a VTuner honlapját, felületét...
- BLX
- Törzsvendég
Én írtam az európai Yamaha forgalmazónak a weboldalon keresztül. Gondolom csepp a tengerben, de hátha írnak majd...

- PgSpa
- Fórumlakó
A Yamaha Europe honlapjáról eltüntették az összes logót, ami azelőtt a vTuner-re utalt...
Azért ez magas fokú görénység, normális gyártó ilyenkor kiad egy közleményt...
Van-e valamilyen áthidaló meggoldás, pl. mobil app? -a minőség meg majd kiderül...
Azért ez magas fokú görénység, normális gyártó ilyenkor kiad egy közleményt...
Van-e valamilyen áthidaló meggoldás, pl. mobil app? -a minőség meg majd kiderül...
Ennek mi lehet az oka? Egyelőre a Google nem adott választ.
- BLX
- Törzsvendég
Yamaha RN500-nál most, hogy mondod érzékelem a problémát. Eltűntek a mentett internetes rádió csatornáim.

Ennek mi lehet az oka? Egyelőre a Google nem adott választ.
- Rotox
- Beköltözött
- Értékelés: 1270
Yamaha hálózati lejátszó vásárlásán gondolkodom. Most jól elbizonytalanítottál, lehet, hogy mégis az ilyen esetleges változásoktól gyakorlatilag függetleníthető PC+USB DAC combónál kellene maradni?

- PgSpa
- Fórumlakó
Azt kérdezném, hogy másnál sem működik Yamahán a vTuner Radio? Megszüntették a támogatását?
Ha így van, akkor kiakadok...
Ha így van, akkor kiakadok...
Szerintem itt nem off hogy érdemes-e a tápellátással foglalkozni hálózati lejátszóknál (is)
Próbáltam egyszerűbb linearis tápot is, de nálam egy ifi ipower lett a befutó( ami egy trükkös aktív zajszűrős kapcsoló üzemű táp).
Nálad miről megy a thinkerboard?
[/quote]
Saját gyári tápjáról, ami persze kapcsoló üzemű. Asust érdemes a saját tápról hajtani, mert szemben az RPI-vel, nagyobb az áram felvétele. Aksiról - amiről az RPI vidáman elment - el sem indul, de arról a telefon töltőről sem amiről egy RP-W simán ment. Kell neki a gyárilag megadott 5V3A.
Még annyi, hogy én megvettem a gyári házat is a Thinkerboard-hoz, mert az passzív hűtőként is funkcionál. Szerintem aki ebben gondolkozik annak érdemes ugyan így eljárnia, megvenni a teljes szettet, de persze ez az én véleményem.
Ja így oks. Csak a következtetésed miatt (hogy nem szükséges drága lineáris táp) gondoltam.
Szerintem itt nem off hogy érdemes-e a tápellátással foglalkozni hálózati lejátszóknál (is)

Próbáltam egyszerűbb linearis tápot is, de nálam egy ifi ipower lett a befutó( ami egy trükkös aktív zajszűrős kapcsoló üzemű táp).
[/quote]
Saját gyári tápjáról, ami persze kapcsoló üzemű. Asust érdemes a saját tápról hajtani, mert szemben az RPI-vel, nagyobb az áram felvétele. Aksiról - amiről az RPI vidáman elment - el sem indul, de arról a telefon töltőről sem amiről egy RP-W simán ment. Kell neki a gyárilag megadott 5V3A.
Még annyi, hogy én megvettem a gyári házat is a Thinkerboard-hoz, mert az passzív hűtőként is funkcionál. Szerintem aki ebben gondolkozik annak érdemes ugyan így eljárnia, megvenni a teljes szettet, de persze ez az én véleményem.
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
- vlaca
- Fórumlakó
- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Ja így oks. Csak a következtetésed miatt (hogy nem szükséges drága lineáris táp) gondoltam.SSS írta: ↑2018.12.31., hétf. 10:18OFF - nekem nem ez jött le, ellenkezőleg, ö csak azt mondja, hogy mérhetően nincs különbség, egyébként meg döntsd el. Ezen egyébként szerintem nem túl lépni kellene, hanem meglépni kellene, mert minden hifi eszköznek ez lenne az alapja, hogy legalább mérhető szabványoknak feleljen meg. A HI-FI ugye nem egy jelentés nélküli marketing kijelentés mint a high end, hanem egy valós szabványt takar. - OFF vége, ha gondolod folytassuk magánba, vagy másik topicba de ne itt offoljuk szét..vlaca írta: ↑2018.12.31., hétf. 08:28Olvasgattam én is régebben ezeket a cikkeket, ez a “szokásos”, ami nem mérhető az nincs, hozzáállás. Érdemes ezen picit tovább lépni.SSS írta: ↑2018.12.30., vas. 22:52érdemes leolvasni, kissé hosszú, és elkalandozó de nagyon tanulságos. Én táp témában keresve futottam bele, és ugyan azt csak éppen hogy érinti, de ezzel is megválaszolja a kérdésemet. Nincs szükség "drága" lineáris tápra az SBC meghajtásához.
http://archimago.blogspot.com/2017/01/m ... b.html?m=1
Tanulságos az is amit az MQA-témáról ir a végén.

Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
OFF - nekem nem ez jött le, ellenkezőleg, ö csak azt mondja, hogy mérhetően nincs különbség, egyébként meg döntsd el. Ezen egyébként szerintem nem túl lépni kellene, hanem meglépni kellene, mert minden hifi eszköznek ez lenne az alapja, hogy legalább mérhető szabványoknak feleljen meg. A HI-FI ugye nem egy jelentés nélküli marketing kijelentés mint a high end, hanem egy valós szabványt takar. - OFF vége, ha gondolod folytassuk magánba, vagy másik topicba de ne itt offoljuk szét..vlaca írta: ↑2018.12.31., hétf. 08:28Olvasgattam én is régebben ezeket a cikkeket, ez a “szokásos”, ami nem mérhető az nincs, hozzáállás. Érdemes ezen picit tovább lépni.SSS írta: ↑2018.12.30., vas. 22:52érdemes leolvasni, kissé hosszú, és elkalandozó de nagyon tanulságos. Én táp témában keresve futottam bele, és ugyan azt csak éppen hogy érinti, de ezzel is megválaszolja a kérdésemet. Nincs szükség "drága" lineáris tápra az SBC meghajtásához.
- vlaca
- Fórumlakó
- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Olvasgattam én is régebben ezeket a cikkeket, ez a “szokásos”, ami nem mérhető az nincs, hozzáállás. Érdemes ezen picit tovább lépni.SSS írta: ↑2018.12.30., vas. 22:52érdemes leolvasni, kissé hosszú, és elkalandozó de nagyon tanulságos. Én táp témában keresve futottam bele, és ugyan azt csak éppen hogy érinti, de ezzel is megválaszolja a kérdésemet. Nincs szükség "drága" lineáris tápra az SBC meghajtásához.
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
https://volumio.org/product/allo-digione/
DAC HAT, ennek nyilván van csomó előnye, relatíve olcsó, nincs kábelezésre gond, kis hely igény stb. Hátránya, hogy azért a legjobb minőségűek sem igazán vetekszenek a jobb külön dac-okkal, hogy lehet nehezebb lesz eladni, ha tovább lépnél, és korlátozottabb a felhasználhatósága is. Néhány oldallal lejjebb beraktam egyébként egy linket egy blogra ahol rengeteg HAT DAC-ot tesztelnek, de itt van újra.
https://volumio.org/forum/volumio-sound ... tml#p50701
Én a rugalmasabb felhasználás miatt a külön dac-ot választanám. Egy Dragonfly Red használtan már megcsíphető 40-50 ezerért, annyiba egy jobb HAT dac is belekerül. Vagy egy shiit modi még kevesebből kijön. Végtelen a választék, csak az ízlésed dönt
Már megvan az RPI? Ha még csak tervezed vedd számításba az Asus Thinkerboardod is arra még HAT-sem kell, csak egy kis forrasztás, és ott van rajta az spdif out is. És még olcsóbb is, mint ez a digi one kártya, meg hozzá ház egyebek.jengab írta: ↑2018.12.30., vas. 14:22Sziasztok!
Raspberry Pi-hez DAC témában kérném a tanácsotokat. Tidal, netrádió, lokál flac fájlok, AirPlay szól rajta (ez is Idagio, vagy Tidal). Elsőre két megoldást látok: Veszek egy HiFiBerry-s kártyát, amit hozzákapcsolok a pi-hez, és ezt használom mint analóg kimenet (van egy 3000ft-os kínai külső USB-s kártyám, az nem igazán jó, néha zajokat hallok zene nélkül, főleg ha dolgozik a háttérben a gép, de hallok pl. netrádión is apró szaggatásokat (nem hálózati probléma, ezt kipróbáltam, mert más DAC-al tökéletesen ment)). Másik megoldás lenne a külső DAC, itt jó lenne az USB bemenet, mivel a pi-nek nincs nagyon más kimenete gyárilag. Bár gondolkozok egy régebbi (Denon DA-500) DAC-on is, ebben szimpatikus, hogy 5 eszközt fogad, amik között váltogathatok, így használhatnám másra is a DAC-ot, mint pi mellé. Probléma, hogy ennek nincs USB bemenete még (túl régi darab hozzá). Esetleg tudnék valahogy a Pi-re Coax vagy SPDIF kimenetet csinálni? És milyen DAC-okat ajánlanátok? Másik, amit néztem egy Cambridge Audio DACMagic (Plus), vagy a Fiio pár DAC-ja. Mi ezekről a véleményetek? Ajánlanátok esetleg mást? Köszi.
https://volumio.org/product/allo-digione/
DAC HAT, ennek nyilván van csomó előnye, relatíve olcsó, nincs kábelezésre gond, kis hely igény stb. Hátránya, hogy azért a legjobb minőségűek sem igazán vetekszenek a jobb külön dac-okkal, hogy lehet nehezebb lesz eladni, ha tovább lépnél, és korlátozottabb a felhasználhatósága is. Néhány oldallal lejjebb beraktam egyébként egy linket egy blogra ahol rengeteg HAT DAC-ot tesztelnek, de itt van újra.
https://volumio.org/forum/volumio-sound ... tml#p50701
Én a rugalmasabb felhasználás miatt a külön dac-ot választanám. Egy Dragonfly Red használtan már megcsíphető 40-50 ezerért, annyiba egy jobb HAT dac is belekerül. Vagy egy shiit modi még kevesebből kijön. Végtelen a választék, csak az ízlésed dönt

érdemes leolvasni, kissé hosszú, és elkalandozó de nagyon tanulságos. Én táp témában keresve futottam bele, és ugyan azt csak éppen hogy érinti, de ezzel is megválaszolja a kérdésemet. Nincs szükség "drága" lineáris tápra az SBC meghajtásához.
"esetleg tudnék valahogy a Pi-re Coax vagy SPDIF kimenetet csinálni?"
Igen. VAn sokféles Spdif HAT. Pld. Hifiberry Digi+ Allo, stb.
"Másik, amit néztem egy Cambridge Audio DACMagic (Plus), vagy a Fiio pár DAC-ja. Mi ezekről a véleményetek? "
Fiio DAC szerintem pénzkidbás. A Dacmagic referenciapont lehet a jövőben ha továbblépnél róla. Sokaknak volt, sokan hallották, így szóbeszéd alapján - ami egyben tévutak alapja is lehet - jobban tudsz komolyabb DAC-ok irányába lépni. Én óvnálak a számdobálózós DAC-ok-tól. Ennél fontosabb a jó tápellátás.
Igen. VAn sokféles Spdif HAT. Pld. Hifiberry Digi+ Allo, stb.
"Másik, amit néztem egy Cambridge Audio DACMagic (Plus), vagy a Fiio pár DAC-ja. Mi ezekről a véleményetek? "
Fiio DAC szerintem pénzkidbás. A Dacmagic referenciapont lehet a jövőben ha továbblépnél róla. Sokaknak volt, sokan hallották, így szóbeszéd alapján - ami egyben tévutak alapja is lehet - jobban tudsz komolyabb DAC-ok irányába lépni. Én óvnálak a számdobálózós DAC-ok-tól. Ennél fontosabb a jó tápellátás.
Sziasztok!
Raspberry Pi-hez DAC témában kérném a tanácsotokat. Tidal, netrádió, lokál flac fájlok, AirPlay szól rajta (ez is Idagio, vagy Tidal). Elsőre két megoldást látok: Veszek egy HiFiBerry-s kártyát, amit hozzákapcsolok a pi-hez, és ezt használom mint analóg kimenet (van egy 3000ft-os kínai külső USB-s kártyám, az nem igazán jó, néha zajokat hallok zene nélkül, főleg ha dolgozik a háttérben a gép, de hallok pl. netrádión is apró szaggatásokat (nem hálózati probléma, ezt kipróbáltam, mert más DAC-al tökéletesen ment)). Másik megoldás lenne a külső DAC, itt jó lenne az USB bemenet, mivel a pi-nek nincs nagyon más kimenete gyárilag. Bár gondolkozok egy régebbi (Denon DA-500) DAC-on is, ebben szimpatikus, hogy 5 eszközt fogad, amik között váltogathatok, így használhatnám másra is a DAC-ot, mint pi mellé. Probléma, hogy ennek nincs USB bemenete még (túl régi darab hozzá). Esetleg tudnék valahogy a Pi-re Coax vagy SPDIF kimenetet csinálni? És milyen DAC-okat ajánlanátok? Másik, amit néztem egy Cambridge Audio DACMagic (Plus), vagy a Fiio pár DAC-ja. Mi ezekről a véleményetek? Ajánlanátok esetleg mást? Köszi.
Eddig nem működöttek a Volumio alatt a Tidal-ban saját magam által összeállított playlistek. Nem jelentek egyszerűen meg. Ez már azóta "bosszant" mióta van Tidal integráció. Gondoltam ma utánajárok, hogy lehet megoldani. Sokat nem kellett dolgoznom vele, volumio forumon ott volt, hogy ez egy bug dolgoznak rajta, és az is, hogy frissíteni kell az újabb verzióra abban már majd látni lehet a playlisteket. Frissítettem, működik. Thinkerboardom van de szerintem az RPI-ken is jó.
A színe...