Én írtam az európai Yamaha forgalmazónak a weboldalon keresztül. Gondolom csepp a tengerben, de hátha írnak majd...

Én írtam az európai Yamaha forgalmazónak a weboldalon keresztül. Gondolom csepp a tengerben, de hátha írnak majd...
Yamaha RN500-nál most, hogy mondod érzékelem a problémát. Eltűntek a mentett internetes rádió csatornáim.
Yamaha hálózati lejátszó vásárlásán gondolkodom. Most jól elbizonytalanítottál, lehet, hogy mégis az ilyen esetleges változásoktól gyakorlatilag függetleníthető PC+USB DAC combónál kellene maradni?
Ja így oks. Csak a következtetésed miatt (hogy nem szükséges drága lineáris táp) gondoltam.
Ja így oks. Csak a következtetésed miatt (hogy nem szükséges drága lineáris táp) gondoltam.SSS írta: ↑2018.12.31., hétf. 10:18OFF - nekem nem ez jött le, ellenkezőleg, ö csak azt mondja, hogy mérhetően nincs különbség, egyébként meg döntsd el. Ezen egyébként szerintem nem túl lépni kellene, hanem meglépni kellene, mert minden hifi eszköznek ez lenne az alapja, hogy legalább mérhető szabványoknak feleljen meg. A HI-FI ugye nem egy jelentés nélküli marketing kijelentés mint a high end, hanem egy valós szabványt takar. - OFF vége, ha gondolod folytassuk magánba, vagy másik topicba de ne itt offoljuk szét..vlaca írta: ↑2018.12.31., hétf. 08:28Olvasgattam én is régebben ezeket a cikkeket, ez a “szokásos”, ami nem mérhető az nincs, hozzáállás. Érdemes ezen picit tovább lépni.SSS írta: ↑2018.12.30., vas. 22:52érdemes leolvasni, kissé hosszú, és elkalandozó de nagyon tanulságos. Én táp témában keresve futottam bele, és ugyan azt csak éppen hogy érinti, de ezzel is megválaszolja a kérdésemet. Nincs szükség "drága" lineáris tápra az SBC meghajtásához.
http://archimago.blogspot.com/2017/01/m ... b.html?m=1
Tanulságos az is amit az MQA-témáról ir a végén.
OFF - nekem nem ez jött le, ellenkezőleg, ö csak azt mondja, hogy mérhetően nincs különbség, egyébként meg döntsd el. Ezen egyébként szerintem nem túl lépni kellene, hanem meglépni kellene, mert minden hifi eszköznek ez lenne az alapja, hogy legalább mérhető szabványoknak feleljen meg. A HI-FI ugye nem egy jelentés nélküli marketing kijelentés mint a high end, hanem egy valós szabványt takar. - OFF vége, ha gondolod folytassuk magánba, vagy másik topicba de ne itt offoljuk szét..vlaca írta: ↑2018.12.31., hétf. 08:28Olvasgattam én is régebben ezeket a cikkeket, ez a “szokásos”, ami nem mérhető az nincs, hozzáállás. Érdemes ezen picit tovább lépni.SSS írta: ↑2018.12.30., vas. 22:52érdemes leolvasni, kissé hosszú, és elkalandozó de nagyon tanulságos. Én táp témában keresve futottam bele, és ugyan azt csak éppen hogy érinti, de ezzel is megválaszolja a kérdésemet. Nincs szükség "drága" lineáris tápra az SBC meghajtásához.
Olvasgattam én is régebben ezeket a cikkeket, ez a “szokásos”, ami nem mérhető az nincs, hozzáállás. Érdemes ezen picit tovább lépni.SSS írta: ↑2018.12.30., vas. 22:52érdemes leolvasni, kissé hosszú, és elkalandozó de nagyon tanulságos. Én táp témában keresve futottam bele, és ugyan azt csak éppen hogy érinti, de ezzel is megválaszolja a kérdésemet. Nincs szükség "drága" lineáris tápra az SBC meghajtásához.
Már megvan az RPI? Ha még csak tervezed vedd számításba az Asus Thinkerboardod is arra még HAT-sem kell, csak egy kis forrasztás, és ott van rajta az spdif out is. És még olcsóbb is, mint ez a digi one kártya, meg hozzá ház egyebek.jengab írta: ↑2018.12.30., vas. 14:22Sziasztok!
Raspberry Pi-hez DAC témában kérném a tanácsotokat. Tidal, netrádió, lokál flac fájlok, AirPlay szól rajta (ez is Idagio, vagy Tidal). Elsőre két megoldást látok: Veszek egy HiFiBerry-s kártyát, amit hozzákapcsolok a pi-hez, és ezt használom mint analóg kimenet (van egy 3000ft-os kínai külső USB-s kártyám, az nem igazán jó, néha zajokat hallok zene nélkül, főleg ha dolgozik a háttérben a gép, de hallok pl. netrádión is apró szaggatásokat (nem hálózati probléma, ezt kipróbáltam, mert más DAC-al tökéletesen ment)). Másik megoldás lenne a külső DAC, itt jó lenne az USB bemenet, mivel a pi-nek nincs nagyon más kimenete gyárilag. Bár gondolkozok egy régebbi (Denon DA-500) DAC-on is, ebben szimpatikus, hogy 5 eszközt fogad, amik között váltogathatok, így használhatnám másra is a DAC-ot, mint pi mellé. Probléma, hogy ennek nincs USB bemenete még (túl régi darab hozzá). Esetleg tudnék valahogy a Pi-re Coax vagy SPDIF kimenetet csinálni? És milyen DAC-okat ajánlanátok? Másik, amit néztem egy Cambridge Audio DACMagic (Plus), vagy a Fiio pár DAC-ja. Mi ezekről a véleményetek? Ajánlanátok esetleg mást? Köszi.
bitrograde írta: ↑2018.12.27., csüt. 11:46Itt azért nem erre vonatkozott a kérdés, hanem hogy "minden, kivéve a hangsugárzó". Az kérdés lehet, hogy adott összegből milyen forrást (az igényekhez mérten), ahogyan az is, hogy mennyit szánjon forrásra az ember hifistája a teljes lánc árából. De ha láncban gondolkodunk, akkor nehéz megkerülni az erősítő és a hangsugárzó szinergiáját. A "csak 70W-ra lesz szükségem" ebből a szempontból szerintem rossz irányba visz. Ennyit bátorkodtam volna sugallni.SSS írta: ↑2018.12.27., csüt. 11:05mások szerint meg a forrással... de mindegy is, mert a nap végén egy komplett rendszer fog szólni nem egy forrás, vagy egy hangsugárzó.bitrograde írta: ↑2018.12.26., szer. 20:20
Az építkezést általában "a szobához hangsugárzót" lépéssel kezdjük. Van valami különös oka, hogy azt hagynád a végére?![]()
Itt azért nem erre vonatkozott a kérdés, hanem hogy "minden, kivéve a hangsugárzó". Az kérdés lehet, hogy adott összegből milyen forrást (az igényekhez mérten), ahogyan az is, hogy mennyit szánjon forrásra az ember hifistája a teljes lánc árából. De ha láncban gondolkodunk, akkor nehéz megkerülni az erősítő és a hangsugárzó szinergiáját. A "csak 70W-ra lesz szükségem" ebből a szempontból szerintem rossz irányba visz. Ennyit bátorkodtam volna sugallni.SSS írta: ↑2018.12.27., csüt. 11:05mások szerint meg a forrással... de mindegy is, mert a nap végén egy komplett rendszer fog szólni nem egy forrás, vagy egy hangsugárzó.bitrograde írta: ↑2018.12.26., szer. 20:20Az építkezést általában "a szobához hangsugárzót" lépéssel kezdjük. Van valami különös oka, hogy azt hagynád a végére?Vincsó írta: ↑2018.12.25., kedd 17:18Sziasztok!
Mostanában el kezdtek érdekelni, a minden egyben eszközök, ilyenek mint HEGEL Röst, MOON ACE NEO, és társaik.
Azt viszont nem tudom, hogy ha ezt az összeget tegyük azt 800-1.1 milliót elköltöm külön komponensekre, DAC, erősítő, zene pc, az jobb hangot eredményezne e. No meg ugye akkor kell normális usb kábel software, ez is pénzbe kerül.
Én azt gondolom, hogy ugyanabban az árban olcsóbban kijövök egy egybe készülékkel(most a DIY hagyjuk... ) mint külön vásárolt komponensekkel. Amúgy mit lenne érdemes nézni ebben az ársávban? Nagy teljesítmény nem kell 70 watt ár bőven sok lenne szerintem.![]()
mások szerint meg a forrással... de mindegy is, mert a nap végén egy komplett rendszer fog szólni nem egy forrás, vagy egy hangsugárzó.bitrograde írta: ↑2018.12.26., szer. 20:20Az építkezést általában "a szobához hangsugárzót" lépéssel kezdjük. Van valami különös oka, hogy azt hagynád a végére?Vincsó írta: ↑2018.12.25., kedd 17:18Sziasztok!
Mostanában el kezdtek érdekelni, a minden egyben eszközök, ilyenek mint HEGEL Röst, MOON ACE NEO, és társaik.
Azt viszont nem tudom, hogy ha ezt az összeget tegyük azt 800-1.1 milliót elköltöm külön komponensekre, DAC, erősítő, zene pc, az jobb hangot eredményezne e. No meg ugye akkor kell normális usb kábel software, ez is pénzbe kerül.
Én azt gondolom, hogy ugyanabban az árban olcsóbban kijövök egy egybe készülékkel(most a DIY hagyjuk... ) mint külön vásárolt komponensekkel. Amúgy mit lenne érdemes nézni ebben az ársávban? Nagy teljesítmény nem kell 70 watt ár bőven sok lenne szerintem.
Az építkezést általában "a szobához hangsugárzót" lépéssel kezdjük. Van valami különös oka, hogy azt hagynád a végére?Vincsó írta: ↑2018.12.25., kedd 17:18Sziasztok!
Én azt gondolom, hogy ugyanabban az árban olcsóbban kijövök egy egybe készülékkel(most a DIY hagyjuk... ) mint külön vásárolt komponensekkel. Amúgy mit lenne érdemes nézni ebben az ársávban? Nagy teljesítmény nem kell 70 watt ár bőven sok lenne szerintem.
Ha megfogadsz egy amatőr tanácsot a "sok kereskedő között"...