Csutka írta: ↑2018.12.12., szer. 18:01
Nem ez volt a lényeg, hanem amit utána írtam - a végeredmény nem lett rossz.
Vagy igen?
Ráadásul, ha beteszel egy elérhető árú szettet, attól még nem lesz szuper.
Egyéb hangfalakból nagyobb a választék.
Én ilyen TAGA meg hasonló LCR szetteket biztosan nem vennék csak azért, hogy ne látszanak a hangfalak.
A lényeg másnak sem ment át, ahogy látom. Fodesz leírta, hogy ha most kezdené máshogy csinálna mindent, talán az általad említett két érintett is, de a meglátásukat ez ügyben nem ismerjük

. Amikor pl. Dhcodoki befejezte a szobáját kb. akkor jött az akusztikai mérési és panelezési láz, ami addig is egy fontos dolog volt, csak valahogy senki nem foglalkozott azzal. A kivitelezésre és minőségre nagyon figyelt, de végeredmény mégis az lett, hogy a gyönyörű és számomra talán a legszebb itteni szobába be kellett rakni utólag basszuscsapdákat, illetve a kenhető tapéta miatt túlcsillapított falakra posztereket kellett rakni. Természetesen a tőle megszokott jó ízléssel és igényességgel megoldotta a dolgot. Kb. valami hasonló folyamat kibontakozását látom pl. az LCR és AT vászon kapcsán is, ami szerintem nagyon jó irány.
Lehet installálni úgy egy elérhető árú szettet, hogy az adott esetben mozisabban (szuperebbül) fog szólni, mint egy kevésbé jól installált magasabb kategóriás rendszer, így ezt a megállapítást nem tartom teljesen helyén valónak.
LCR szettet azért vesz valaki, hogy ne látsszon a hangfal? Te sem azért vetted

.
Kb. a Klipsch szettjének árkategóriájáról volt szó, ezért kerültek említésre ezek az olcsóbban, persze lehet menni feljebb is

. Az egyéb hangfalak különböző minőségi szintjein mindig meg lesz azok -akár márkán belüli- LCR megfelelője, ami biztosan sokkal jobb frontoldali hangképet fog eredményezni AT vászon mögött, mint egy normál vászont körberakva.
A TAGA kicsit lesajnálását meg azért nem értem, mert nálad és nálam is járt pl. az M&K 150, aminek közel 500e Ft az ára darabonként, egyikőnk sem tartotta meg, nekem nem tetszett a hangja és hiányzott abból valami talán a kisebb membránok miatt, Te azért mert az akkori -talán Dynaudio- hangfalaidat jobbnak vélted. Aztán kikötöttél egy kb. fele annyiba kerülő Klipsch THX LCR rendszernél és le is írtad már többször is, hogy nem is akarod azokat lecserélni.