én csak tidalt, hallgatok sajnos NAS és más lejátszási módokkal zéró tapasztalatom van.sutemenyx írta: ↑2018.12.16., vas. 08:50Hát igen végülis az sem rossz, csak gondoltam kihagyom az airplayt is akkormár a láncból, ha épp a legjobb minőséget hallgatnám. NAS-rol lejatszasra van ötleted, hogy miért csinalja ezt?SSS írta: ↑2018.12.15., szomb. 22:45nem ez sajnos ilyen, illetve ha almás cuccal használod akkor airplayen kilőheted közvetlenül a tidal-ból az RPI-re.sutemenyx írta: ↑2018.12.15., szomb. 21:43Amugy a tidal mostmar megy. Fel kellett raknom a legujabb volumiot hozza. Viszont azthittem a tidal appban lesz valami kivalasztosdi, hogy átlövöm az rpi-re. A volumio sajat tidal browsere elég ratyi. Nasrol tovabbra is csak teljes konyvtarat hajlando elkezdeni jatszani.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Re: Hálózati audio lejátszók
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2880
- Kapcsolat:
Hát igen végülis az sem rossz, csak gondoltam kihagyom az airplayt is akkormár a láncból, ha épp a legjobb minőséget hallgatnám. NAS-rol lejatszasra van ötleted, hogy miért csinalja ezt?SSS írta: ↑2018.12.15., szomb. 22:45nem ez sajnos ilyen, illetve ha almás cuccal használod akkor airplayen kilőheted közvetlenül a tidal-ból az RPI-re.sutemenyx írta: ↑2018.12.15., szomb. 21:43Amugy a tidal mostmar megy. Fel kellett raknom a legujabb volumiot hozza. Viszont azthittem a tidal appban lesz valami kivalasztosdi, hogy átlövöm az rpi-re. A volumio sajat tidal browsere elég ratyi. Nasrol tovabbra is csak teljes konyvtarat hajlando elkezdeni jatszani.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
nem ez sajnos ilyen, illetve ha almás cuccal használod akkor airplayen kilőheted közvetlenül a tidal-ból az RPI-re.sutemenyx írta: ↑2018.12.15., szomb. 21:43Amugy a tidal mostmar megy. Fel kellett raknom a legujabb volumiot hozza. Viszont azthittem a tidal appban lesz valami kivalasztosdi, hogy átlövöm az rpi-re. A volumio sajat tidal browsere elég ratyi. Nasrol tovabbra is csak teljes konyvtarat hajlando elkezdeni jatszani.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Amugy a tidal mostmar megy. Fel kellett raknom a legujabb volumiot hozza. Viszont azthittem a tidal appban lesz valami kivalasztosdi, hogy átlövöm az rpi-re. A volumio sajat tidal browsere elég ratyi. Nasrol tovabbra is csak teljes konyvtarat hajlando elkezdeni jatszani.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Az normalis, hogy volumioban nason levo adott trackre bökve az nem indul el, csak ha az egesz konyvtarat inditom el, az megy. A trackekre max leptetni tudom.
de ez nehezebbTomrider írta: ↑2018.12.15., szomb. 12:18És annyiba kerül mint egy TEAC NT503...SSS írta: ↑2018.12.14., pén. 16:28nincs digitális kimenet rajta, azaz nem lehet külső dac-ot rácsatlakoztatni. Ez azért korlátozza a "felhasználhatóságát".
Azt sem nagyon reklámozzák, hogy milyen szoftverrel vezérelhető? Pedig az azért elég fontos szempont. Semmi bemutató erről működés közben. Google playen 5000+ letöltés, 27 vélemény 3-as értékelés. Viszont dolgoznak rajta legutóbb egy hete frissítették. Desktop app, ha jól látom nincs.
Ettől persze lehet baromi jó a cucc, és ha valaki nem akar külső dacot csatlakoztatni, hanem megelégszik az egy db analóg kimenettel, meg a saját szoftverrel, és a telefonos/tablettes vezérléssel akkor érdemes lehet meghallgatni, és kipróbálni az appot működés közben.

hmm este remélhetőleg megjön a thinkerboard, azon tudom megnézni mert így most fejből más ötletem nincs. Esetleg Volumio forumra próbálj írni szoktak segíteni.sutemenyx írta: ↑2018.12.15., szomb. 11:17Tudom, de ott azt irja, engedelyeznem kell ezen az eszkozon a myvolumiot. Ott viszont nem làt egyetlen eszkozt sem.SSS írta: ↑2018.12.15., szomb. 11:16Ez trükkös, én is szenvedtem vele, ez nem a pluginoknál van. A MY MUSIC menüpontból tudod hozzáadni a Tidalt.sutemenyx írta: ↑2018.12.15., szomb. 08:14Egy kis segítséget szeretnék kérni. Megvettem SSS fórumtárstól a pijét. Működik tökjól, csak egyetlen dologgal nem tudok dűlőre jutni. Szeretnék Tidal connectet rá. Ehhez regisztraltam a Myvolumiora. Először az appban nem akart beengedni a loginomal, de aztán miutan weben beléptem egyszer vele, mostmár beenged a telefonon is az appban. Föltenném a tidal streaming plugint, de a myvolumio profilomban nem jelenik meg device. Sem telefonon, sem weben, sem ha az rpi ip címére megyek és az ottani volumio felületen lépek be. Hogyan kell device-t hozzáadni myvolumiohoz?
- tomrider
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 110
És annyiba kerül mint egy TEAC NT503...SSS írta: ↑2018.12.14., pén. 16:28nincs digitális kimenet rajta, azaz nem lehet külső dac-ot rácsatlakoztatni. Ez azért korlátozza a "felhasználhatóságát".
Azt sem nagyon reklámozzák, hogy milyen szoftverrel vezérelhető? Pedig az azért elég fontos szempont. Semmi bemutató erről működés közben. Google playen 5000+ letöltés, 27 vélemény 3-as értékelés. Viszont dolgoznak rajta legutóbb egy hete frissítették. Desktop app, ha jól látom nincs.
Ettől persze lehet baromi jó a cucc, és ha valaki nem akar külső dacot csatlakoztatni, hanem megelégszik az egy db analóg kimenettel, meg a saját szoftverrel, és a telefonos/tablettes vezérléssel akkor érdemes lehet meghallgatni, és kipróbálni az appot működés közben.
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Tudom, de ott azt irja, engedelyeznem kell ezen az eszkozon a myvolumiot. Ott viszont nem làt egyetlen eszkozt sem.SSS írta: ↑2018.12.15., szomb. 11:16Ez trükkös, én is szenvedtem vele, ez nem a pluginoknál van. A MY MUSIC menüpontból tudod hozzáadni a Tidalt.sutemenyx írta: ↑2018.12.15., szomb. 08:14Egy kis segítséget szeretnék kérni. Megvettem SSS fórumtárstól a pijét. Működik tökjól, csak egyetlen dologgal nem tudok dűlőre jutni. Szeretnék Tidal connectet rá. Ehhez regisztraltam a Myvolumiora. Először az appban nem akart beengedni a loginomal, de aztán miutan weben beléptem egyszer vele, mostmár beenged a telefonon is az appban. Föltenném a tidal streaming plugint, de a myvolumio profilomban nem jelenik meg device. Sem telefonon, sem weben, sem ha az rpi ip címére megyek és az ottani volumio felületen lépek be. Hogyan kell device-t hozzáadni myvolumiohoz?
Ez trükkös, én is szenvedtem vele, ez nem a pluginoknál van. A MY MUSIC menüpontból tudod hozzáadni a Tidalt.sutemenyx írta: ↑2018.12.15., szomb. 08:14Egy kis segítséget szeretnék kérni. Megvettem SSS fórumtárstól a pijét. Működik tökjól, csak egyetlen dologgal nem tudok dűlőre jutni. Szeretnék Tidal connectet rá. Ehhez regisztraltam a Myvolumiora. Először az appban nem akart beengedni a loginomal, de aztán miutan weben beléptem egyszer vele, mostmár beenged a telefonon is az appban. Föltenném a tidal streaming plugint, de a myvolumio profilomban nem jelenik meg device. Sem telefonon, sem weben, sem ha az rpi ip címére megyek és az ottani volumio felületen lépek be. Hogyan kell device-t hozzáadni myvolumiohoz?
https://volumio.org/forum/tidal-native- ... 10682.html
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Megvettem SSS fórumtárstól a pijét. Működik tökjól, csak egyetlen dologgal nem tudok dűlőre jutni. Szeretnék Tidal connectet rá. Ehhez regisztraltam a Myvolumiora. Először az appban nem akart beengedni a loginomal, de aztán miutan weben beléptem egyszer vele, mostmár beenged a telefonon is az appban. Föltenném a tidal streaming plugint, de a myvolumio profilomban nem jelenik meg device. Sem telefonon, sem weben, sem ha az rpi ip címére megyek és az ottani volumio felületen lépek be. Hogyan kell device-t hozzáadni myvolumiohoz?
nincs digitális kimenet rajta, azaz nem lehet külső dac-ot rácsatlakoztatni. Ez azért korlátozza a "felhasználhatóságát".
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Na ma elvitték a Raspbery-W-met, és a megrendelt új kütyük csak pár nap múlva kezdenek el érkezni. Amikor hazaértem hirtelen zavarba is jöttem, min hallgassak zenét. De aztán rájöttem van még a fiókba pár chromecast audio, meg talán más is. Mire ezt végig gondoltam rájöttem egy-két napra nem biztos, hogy előkeresem ezeket. Maradt a lemez. Jó rég hallgattam lemezt akkor is rohantam nem ültem le igazán. Na most igen. És azért lemezezni jó nagyon más a hangulata, meg a hangja is 

- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 864
Spotify nem CD minőség előfizetve sem csak nincs benne reklám.Jogosan hallod jobbnak a Tidal-t.Spotyfy csak ködösít.study írta: ↑2018.12.11., kedd 13:25persze de az alap spoty az mp3, ha előfizetsz prémiumra az is CD minőség. Van különbség úgy is a Tidal-al, de bevallom nem teszteltem mélyrehatóan, mert a feleségem használ spotifyt premiumot általában apple airplayen keresztül, én meg Tidalt volumio desktop appon vagy telefonon UPNP-n keresztül. Valami különbséget én is hallok mint már írtam egyszer, de nem tudom, nem ültem neki meghallgatni, hogy mi meg mekkora stb.
[/quote]
Nekem is van mar Spotify-m es hat be kell valjam az Audio PC-en nagyon jol szol az osszevalogatott "nagyfelbontasu" albumokhoz kepest es meg csak nem is kell vele annyit szorakozni, hogy jo legyen a JRiver-ben na meg legalabb tamogatom egy kicsit a zeneszeket is. Mondjuk nincs fent minden de van helyette 20 masik album, egyenlore tetszik. A hangositast mondjuk valahogy megoldhatnak, hogy ne kelljen megegy taviranyito hozza mint pl a JRiver-ben van na meg, hogy a Jplay-en keresztul is kimehetne a hang. :) De ha majd beleimplementaljak a JRiver-be (normalisan) na az lesz a csucs szamomra.
Meg annyit ha megveszitek oten a csaladi csomagot akkor joval olcsobb, 9 euro osztva 5.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Spotify nem CD minőség előfizetve sem csak nincs benne reklám.Jogosan hallod jobbnak a Tidal-t.Spotyfy csak ködösít.study írta: ↑2018.12.11., kedd 13:25persze de az alap spoty az mp3, ha előfizetsz prémiumra az is CD minőség. Van különbség úgy is a Tidal-al, de bevallom nem teszteltem mélyrehatóan, mert a feleségem használ spotifyt premiumot általában apple airplayen keresztül, én meg Tidalt volumio desktop appon vagy telefonon UPNP-n keresztül. Valami különbséget én is hallok mint már írtam egyszer, de nem tudom, nem ültem neki meghallgatni, hogy mi meg mekkora stb.
[/quote]
Nem csak a reklám hiányában különbözik. 128k vs 320k ogg vorbis.
A signaure az egy RPI3 egy Digi kártya (hogy legyen Spdif kimenet mert az RPI-n nincs) és a signatureba még van valami kártya aszem ami le izolálja a digi kártyát az RPI-ről de ebben nem vagyok biztos. Jobb lesz valószínű, mint a sima RPI usb-n keresztül.sutemenyx írta: ↑2018.12.11., kedd 16:15Közben tovább turkáltam. Van egy olyan, hogy Allo DigiOne Signature vagy sima player, és akkor ahhoz mondjuk kezdésnek hozzáraknék egy Schiit Modi 3-t vagy egy AudioEngine D1-et. Nem lehetséges, hogy a signature pont tud annyival többet minőségben, mint az említett sotm200?
De ha már céleszköz, és nem SOTOM - szerintem túl van hypeolva - akkor én ezt javasolnám:
https://www.ebay.com/itm/Allo-Usbridge- ... 3354327742
marad az USB vonalon de tesztek, és az elérhető vélemények szerint hozza amit a SOTOM, csak heted áron.
A fenti készülék is egy SBC-re alapul az Alllo saját tervezésű Sparky nevű SBC-re, és ehhez raknak egy usb kártyát, mindez alu dobozban 200Eur. Volumio van erre is telepítve, így ez egy valódi plug n play cucc, nem kell hozzá média szerver, meg egyebek. Ezzel én is szemezgetek

- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Közben tovább turkáltam. Van egy olyan, hogy Allo DigiOne Signature vagy sima player, és akkor ahhoz mondjuk kezdésnek hozzáraknék egy Schiit Modi 3-t vagy egy AudioEngine D1-et. Nem lehetséges, hogy a signature pont tud annyival többet minőségben, mint az említett sotm200?
[/quote]
igazad van, most néztem meg, én is bedőltem. mondjuk mentségemre legyen mondva, hogy nekem mindegy is nem használom, csak a feleségem azért szoktam hallani. De legalább tudom akkor miért hallok különbséget

[/quote]
Így van, a Spotify évek óta csak igérgeti a veszteségmentesen tömörített streaminget, de semmit nem tesznek érte. Mondjuk amíg elég sokan hajlandóak fizetni az internetrádió minőségért, miért is tennének?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- study
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 47
persze de az alap spoty az mp3, ha előfizetsz prémiumra az is CD minőség. Van különbség úgy is a Tidal-al, de bevallom nem teszteltem mélyrehatóan, mert a feleségem használ spotifyt premiumot általában apple airplayen keresztül, én meg Tidalt volumio desktop appon vagy telefonon UPNP-n keresztül. Valami különbséget én is hallok mint már írtam egyszer, de nem tudom, nem ültem neki meghallgatni, hogy mi meg mekkora stb.
[/quote]
Spotify nem CD minőség előfizetve sem csak nincs benne reklám.Jogosan hallod jobbnak a Tidal-t.Spotyfy csak ködösít.
[/quote]
Spotify nem CD minőség előfizetve sem csak nincs benne reklám.Jogosan hallod jobbnak a Tidal-t.Spotyfy csak ködösít.
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
persze de az alap spoty az mp3, ha előfizetsz prémiumra az is CD minőség. Van különbség úgy is a Tidal-al, de bevallom nem teszteltem mélyrehatóan, mert a feleségem használ spotifyt premiumot általában apple airplayen keresztül, én meg Tidalt volumio desktop appon vagy telefonon UPNP-n keresztül. Valami különbséget én is hallok mint már írtam egyszer, de nem tudom, nem ültem neki meghallgatni, hogy mi meg mekkora stb.wwwolfman írta: ↑2018.12.11., kedd 09:55Pontosan ezt hallottam én is, de nem tudtam utána nézni, és hülyeséget nem akartam leírni. Szóval az alap spotify+airplay kombó az gyönyörűen hallatszik egy helyiséggel odébb is.
Azért baj, mert Airplay szabvány nem teljesen veszteségmentes tömörítést alkalmaz, így hangminőségromlást okoz, ami ha nem is annyira nyilvánvaló mint a Bluetooth esetén, de azért egy jobb rendszeren egyértelműen hallható.
SSS írta: ↑2018.12.11., kedd 10:07OK, pontatlanul fogalmaztam. Úgy értettem a nem teljesen veszteségmentest, hogy az Airplay mindent 16bit/44.1 Khz-re konvertál le, tehát az ennél nagyobb felbontású anyagoknál okoz konkrét minőségveszteséget. Másik probléma az Airplay-el a buffer kezelés, ezt a szabvány 2 másodpercben rögziti. Gyakorlati tapasztalatom, hogy amíg az upnp általában atomstabil, az aiplay esetén viszonylag gyakran előfordulhatnak dropoutok. Nem véletlen, hogy az új Airplay2 szabványban többek közt pont a bufferelésen változtattak.SSS írta: ↑2018.12.11., kedd 10:01na egy perc google kereséssel meg is találtam apple official forum.
https://discussions.apple.com/thread/7784965
AirPlay is a proprietary protocol that uses the Apple Lossless codec (at up to 16/44.1 kHz), encryption, metadata forwarding, and a combination of networking stacks.
ugy tűnik jól tudtam veszteségmentes, így hangban nem okozhat különbséget elvben, aztán gyakorlatban ki it hall...![]()
BARTIMEX AUDIO Honlap
SSS írta: ↑2018.12.11., kedd 10:01na egy perc google kereséssel meg is találtam apple official forum.
https://discussions.apple.com/thread/7784965
AirPlay is a proprietary protocol that uses the Apple Lossless codec (at up to 16/44.1 kHz), encryption, metadata forwarding, and a combination of networking stacks.
ugy tűnik jól tudtam veszteségmentes, így hangban nem okozhat különbséget elvben, aztán gyakorlatban ki it hall...