A beépített DAC chip típusa önmagában nem feltétlenül határozza meg a kapott hangot, pl. a Sabre csúcs DAC chipjét beleteszik a 4 milliós Lumin X1-be, de 200ezres belépő szintű cuccba is, nyilván tök más végeredménnyel.sutemenyx írta: ↑2018.12.10., hétf. 15:09Urak lenne egy kérdésem. Eddig egy marantz na6005-öst használtam nagy megelégedéssel. Nagyon kényelmes, hogy van airplay, telefonrol tudom streamelni az apple musicot. Ezen felül néha használom a NAS-rol lejatszos képességét is. Optikai bemenetet is néha etetem appletv-vel. Eddig azthittem tökjo minöségű a DAC benne, de tegnap átalakitottam egy Denon DNP720AE kimenetet, amiben egy AK dac van, csak gyarilag borzalmas áramkörben. Gyárilag nagyon ronda hangja van, még a magyar teszt szerint is érdemes áldozni egy bármilyen külső dacra hozzá. Tegnap megcsinaltam normalisan, hogy bufferelt kimenet legyen, és a némítás ne tranzisztorokkal, hanem relével. Most a Denon jócskán legyorsulta minőségben a Marantz-ot, és meglepődtem. És hát most felmerült a kérdés bennem, hogy akkor tulajdonkeppen mi a francot erdemes venni. Amúgyis nézegettem az uj marantz na6006/nd8006-ost, szimpatikus hogy azok már tudnak nativban tidalt streamelni és plusz kidobták a francba a halálokádék javás szar oprendszert, és az egészet lecsereltek a HEOS-os örületre.
Viszont megnéztem az uj marantzokban ESS9016 DAC van, ami sima consumer grade DAC, amit mindenféle tömeglejatszokba ajánl az ESS. A nagyobbik modellben is ugyanez a DAC van sajnos. Mostanság épp kerestem Topping D10 DAC/Headamp. Abban 9018k2, ami már audophile grade a gyártó szerint. Szóval elbizonytalanodtam, mert szolgáltatásában a marantz tökjó. ( bár nemtudom tudja-e azt az mqa vagy mi formatumot, ami kell a tidalhoz) Ellenben miért nem futja egy normális dac-ra? Melóban fejhallgatóval egy Audioengine D1-et hallgatok, amiben szinten AK dac van. Ez is jobb talán, mint az na-ban levö cs4398. Szóval mit vegyek?
- marantz + kulso valami dac, ami tetszik
- audio pc + dac, de akkor oda a kenyelem
- auralic jellegű cucc + dac
- mi egyéb van még?
Ha tetszik a Marantz kezelhetősége és funkcionalítása, egy külső DAC-al (pl. Heed Abacus, Luxman DA-150) jelentősen "feljavítható" a hangja. Azt érdemes figyelembe venni, hogy a DSD képes DAC-ok csak USB bemeneten képesek DSD jelet fogadni, így a DSD dekódolásról ebben a felállásban le kell mondanod.
VAgy veszel egy minden szükséges funkcióval rendelkező, komolyabb, jó hangú hálózati lejátszót, pl Limun D2.