A Fuchsnál jobb sosem lesz...
Még a vizeseknek is jól áll

A Fuchsnál jobb sosem lesz...

Nekem tetszik, a felireatokat le is lehet szedni.
Tényleg csini, de a segge nekem kicsit kaotikus lett. A 997.1 letisztultságát visszasírom.

És 70% ra mondta, hogy elköltözik a Marsra... Szavahihető emberAszpirin írta: ↑2018.11.28., szer. 07:43Istenem, mekkora egy hős!avl2 írta: ↑2018.11.28., szer. 07:32ilyenekkel hozzajarul Musk ahhoz, hogy sokakban ellenszenvet ebresszen a tulzott(nak tarthato) szereplesvagyával, hösnek mutatással (szerintem - de nyilvan: ki vagyok en Öhozzá képest - ilyeneket nem kell es illö es szabad nyilvanossá tenni):
"A cég vezetője szerint is túlfeszítette a húrt, szerinte sem kellene annyit dolgoznia, mint amennyire ő odatette magát azokban a hetekben. Musk bevallása szerint minden nap 22 órát dolgozott, még hétvégéken is. Ez nagyon fájdalmas, mondta Musk. Fáj az agyamnak és a szívemnek is, senkinek sem ajánlom, hogy ennyit dolgozzon, de meg kellett tennem, mert ha nem teszem, akkor nagy valószínűséggel vége lett volna a Teslának, nyilatkozta Musk."
https://www.portfolio.hu/vallalatok/csa ... 05829.html![]()

Istenem, mekkora egy hős!avl2 írta: ↑2018.11.28., szer. 07:32ilyenekkel hozzajarul Musk ahhoz, hogy sokakban ellenszenvet ebresszen a tulzott(nak tarthato) szereplesvagyával, hösnek mutatással (szerintem - de nyilvan: ki vagyok en Öhozzá képest - ilyeneket nem kell es illö es szabad nyilvanossá tenni):
"A cég vezetője szerint is túlfeszítette a húrt, szerinte sem kellene annyit dolgoznia, mint amennyire ő odatette magát azokban a hetekben. Musk bevallása szerint minden nap 22 órát dolgozott, még hétvégéken is. Ez nagyon fájdalmas, mondta Musk. Fáj az agyamnak és a szívemnek is, senkinek sem ajánlom, hogy ennyit dolgozzon, de meg kellett tennem, mert ha nem teszem, akkor nagy valószínűséggel vége lett volna a Teslának, nyilatkozta Musk."
https://www.portfolio.hu/vallalatok/csa ... 05829.html

Az Porsche-nyelven az összkerék jelzése. A sima Carrerán nem lesz. Egy sportautónál amúgy is jobb, ha csak hátul hajtkomarfamily írta: ↑2018.11.27., kedd 10:41en azzal a keresztben atfuto led csikkal nem vagyok kibekulve

Nekem a hátulja kissé fura így elsőre, még nem tudom eldönteni, tetszik-e, vagy sem. Nyílván élőben kell(ene) látni, de így képek alapján számomra a 991.2 jobban teszik. Az újban tetszik, hogy letisztult lett a lámpák körül/alatt, továbbra is nagyon tetszenek a keskeny lámpák, de ahogy a rendszám lejjebb került, kicsit vaskosnak érzem a hátsó lököst, soknak tűnik benne a fekete műanyag...Acme írta: ↑2018.11.26., hétf. 20:54992: folytatódik a sorminta :)
https://totalcar.hu/magazin/hirek/2018/ ... e_911-est/
![]()

Ooo, ne haragudj, valóbanrugózatlan tömeg. Elírtam! Sorry!Aszpirin írta: ↑2018.11.20., kedd 18:42Rugózatlan tömegre gondoltál, szerintem. Igen, ezt szokták felhozni az RFT egyik legnagyobb hátrányakért, a lennebb általad is említett rugózási komfort mellett.Vinkler írta: ↑2018.11.20., kedd 08:06Az RFT gumiabroncsok egyik fő jellemzője, a hagyományos abroncsokhoz képest, hogy sokkal vastagabb oldalfallal rendelkezik. A különbségek okát főként ebben kell keresni. Ezek az abroncsok nehezebbek is hagyományos társaiknál ezért nő a rugozott tömeg, ami befolyásolhatja a futómű tulajdonságait.Na, akkor az én tapasztalatom: egy jobbfajta futóművel a sokat emlegetett rugózási komfort romlása a nem vagy csak alig érzékelhető. 17 colos felnikre szerelt (tudom, pfuj de kicsikMinimálisan befolyásolhatja az autó dinamikaját, gyorsulását, fékezesét is negatív irányba. Az egyenesfutást persze minimálisan javíthatja. A keményebb és merevebb oldalfalnak köszönhetően a rugózási komfort is csökken, cserébe sportosabb úttartást és jobb kanyarstabilitást kapunk.
Nagy vonalakban kb. ennyi.) RFT és nem-RFT gumik rugózási komfortjában pl. egy F31 esetében semmi különbséget nem tudtam felfedezni.
Ugyanakkor, ami nagyon érdekes, hogy az átlagfogyasztásban szignifikáns eltérést tapasztaltam a nem-RFT nyári gumijaim és az RFT téli gumik között. A mérési körülményekben szerencsém volt, mert a nyárigumikkal az átlagfogyasztást október utolsó két hetére számoltam ki, a gumicsere november 2.-án volt, ugyanazokra a felnikre átszerelve az RFT téli gumikat, az átlagfogyasztás-mérést reseteltem, és november első két hetében újra szamoltattam. Ha emlékeztek (most volt, nemrég) a két időszak között nem volt szignifikáns időjárásbeli eltérés, túlnyomórészt napos, száraz idő volt, november első hetében még mértünk 20fokos napi maximumokat... A használat pedig ugyanaz volt, a napi munkábajárás (napi 100 km oda-vissza), közben reggelente ugyanazokban a dugókban tötymörgés stb.
Nos, az RFT téligumival a fenti körülmények között 13%-kal magasabb lett az átlagfogyasztás, mint a nem-RFT nyárigumikkal.
Sajnos nem tudom megállapítani, hogy ez a futófelület eltérő anyagáből vagy az RFT/nem-RFT-ségből vagy a kettő kombinációjából adódik.
De valószínűsítem, hogy:
- a téligumik magasabb átlagfogyasztást eredményeznek, mint a nyárigumik (azonos, őszi körülmények között)
- az RFT abroncsok magasabb átlagfogyasztást eredményeznek, mint a nem-RFT “normál” abroncsok (szintén azonos körülmények között)
A kérdés még mindig áll: te melyiket kedveled? RFT vagy nem?

Rugózatlan tömegre gondoltál, szerintem. Igen, ezt szokták felhozni az RFT egyik legnagyobb hátrányakért, a lennebb általad is említett rugózási komfort mellett.Vinkler írta: ↑2018.11.20., kedd 08:06Az RFT gumiabroncsok egyik fő jellemzője, a hagyományos abroncsokhoz képest, hogy sokkal vastagabb oldalfallal rendelkezik. A különbségek okát főként ebben kell keresni. Ezek az abroncsok nehezebbek is hagyományos társaiknál ezért nő a rugozott tömeg, ami befolyásolhatja a futómű tulajdonságait.
Na, akkor az én tapasztalatom: egy jobbfajta futóművel a sokat emlegetett rugózási komfort romlása a nem vagy csak alig érzékelhető. 17 colos felnikre szerelt (tudom, pfuj de kicsikMinimálisan befolyásolhatja az autó dinamikaját, gyorsulását, fékezesét is negatív irányba. Az egyenesfutást persze minimálisan javíthatja. A keményebb és merevebb oldalfalnak köszönhetően a rugózási komfort is csökken, cserébe sportosabb úttartást és jobb kanyarstabilitást kapunk.
Nagy vonalakban kb. ennyi.

Az RFT gumiabroncsok egyik fő jellemzője, a hagyományos abroncsokhoz képest, hogy sokkal vastagabb oldalfallal rendelkezik. A különbségek okát főként ebben kell keresni. Ezek az abroncsok nehezebbek is hagyományos társaiknál ezért nő a rugozott tömeg, ami befolyásolhatja a futómű tulajdonságait. Minimálisan befolyásolhatja az autó dinamikaját, gyorsulását, fékezesét is negatív irányba. Az egyenesfutást persze minimálisan javíthatja. A keményebb és merevebb oldalfalnak köszönhetően a rugózási komfort is csökken, cserébe sportosabb úttartást és jobb kanyarstabilitást kapunk.Aszpirin írta: ↑2018.11.20., kedd 00:20Nemrég volt itt abroncs-téma.
Ma ennek kapcsán jutott eszembe: RFT vagy nem-RFT? Ki mire esküszik? Mieért RFT vagy miért nem-RFT?
Aztán én is megírom a tapasztalataimat. Az én autóm nyári szettje nem-RFT, téli szettje RFT, és végeztem egy célzott összehasonlítást az október végi két hétben használt nem-RFT és a november első két hetében, nagyjából ugyanolyan időjárási körülmények között, ugyanozon az útvonalon használt téli RFT gumik között. A főpoént nem lőném le, egyelőre várom a pro vagy kontra RFT véleményeket.
(RFT=“defekktűrő kanyarfúrógép”)

Akik többnyire a triumvirátus tagjaiból fognak kikerülni
Ismét: marketing.violin írta: ↑2018.11.17., szomb. 21:55![]()
Már csak egy kérdésem van...
Ha ez az egész gyorsulás,végsebesség...stb...annyira ördögtől való,és nem zöld és pc...
akkor vajon a Tesla vagy bármelyik mai villanyautó gyártó mi a francért pont azzal reklámozza az autóját,hogy az bizony legyorsul minden mást...és miért nem azzal,hogy az ő autója bizony 2000km-t megy egy feltöltéssel,és a belsőégésű vackok meg csak 1000-et....![]()
Ahogyan te is megjegyezted,teljesen felesleges 300-350km/h végsebességű autókat készíteni....de látod,mégis ez az egyik fő érv ,hogy az új roadster majd 400-at megy...ez miért nem böki a csőrödet...?![]()
A fanpostok 90%-a a gyorsulásról szól...néhány év ,és a német triumvirátust felváltják a bunkó teszlások...