Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hifilala mozija, kicsit másképp

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Re: Hifilala mozija, kicsit másképp

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

R.G. írta:
2018.11.25., vas. 23:45
Tenyleg Turbo-t vettel otthonra??? ;peace; Kezdunk kicsit elkanyarodni vagy elrugaszkodni valamitol... nem igy gondoljatok??? gondolkodik.gif
Kovetkezore majd egy Dynacord?
Nem,nem otthonra vettem.Viszont ha már van,akkor kipróbálok pár dolgot ezzel kapcsolatban.Az egyik,hogy mekkora erőre van szükség a referenciaszint eléréséhez?Nekem egész biztosan nem lesz ilyen mozim,ha akartam volna már nagyon régen lehetene.

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 299

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Tenyleg Turbo-t vettel otthonra??? ;peace; Kezdunk kicsit elkanyarodni vagy elrugaszkodni valamitol... nem igy gondoljatok??? gondolkodik.gif
Kovetkezore majd egy Dynacord?
Lexicon MC-10, Anthem MCA525 Gen2, Arendal 1723 THX Tower, 1723S THX, Emotiva B1, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Vention,

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Most,hogy megérkezett a Turbosound is,kíváncsi vagyok,hogy mennyire kell meghajtani,hogy elérjem a referencia szintet? Gyanítom,hogy nem nagyon.
59DF863F-B8E3-4768-8E45-DE689005BBAF.jpeg
59DF863F-B8E3-4768-8E45-DE689005BBAF.jpeg (2.36 MiB) Megtekintve 1042 alkalommal

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 450

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Egyébként praktikus lehet otthoni TV-zéshez is ha valaki normál hsngerőn akarja hallgatni és a családod sem zavarja így.

Másik ami hasznos felhasználása, pl. a baratom apósa nagyott hall, így ő fülessel TV-zik így a csaladnak sem kell az üvöltő TV-t hallgatni.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

nadtom írta:
2018.11.23., pén. 18:34
TSanyi írta:
2018.11.23., pén. 18:19
Sennheiser nem jöhet szóba? Nem vagyok jártas a fülesekben.
De de, a HD800S (ahogyan írtam is). Az viszont elég húzós, használtan is, 285e-ért adtak el itt nemrég egyet.
Az szép! Nem is nagyon volt a fülemen ilyen komoly cucc. Ezekkel is lehet virtuális surrond hangzást hallgatni.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

TSanyi írta:
2018.11.23., pén. 18:19
De de, a HD800S (ahogyan írtam is). Az viszont elég húzós, használtan is, 285e-ért adtak el itt nemrég egyet.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Ezeket a dolgokat sosem ertettem....
Adott egy speciális termék jelesül a fülhallgató. Amit az emberek a fülükön hordanak, hosszabb ideig.
Számomra alap lenne hogy kényelmes legyen!

Ezek szerint meg ezt sem tudják, 100.000 Ft-ért meg pláne elvárható lenne. A hangminőségről még nem is beszéltünk, de ezzel most ne is foglalkozzunk. Az ergonómiai kialakítás nem hinném hogy olyan bonyolult meg vagyonokat emésztene fel. Pláne ha régóta gyártanak ilyeneket.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Re: Hifilala mozija, kicsit máskép

Hifilala írta:
2018.11.23., pén. 17:55
Köszönöm,hogy megosztottad a tapasztalatokat és tanulságos történet a keteskedői hozzáállás is.Az sejthető,hogy a Sonus ennyi pénzért nem kínál túl sokat,nem mintha olcsó lenne,de az Oppo nagyobb típusa sem olcsó,a kisebb pedig kicsit mélyhiányos.Sajnos a párna mérete is általános probléma,nem tudom minek a fülére szánták,ha már egyszer fül körüli típus?
Nincs mit. Kedden kapok egy AR-H1-es fülest, még BF-es akcióban (megbeszéltem a hififutárral, hogy leküldik és ha nem jön be visszaküldöm). Abban bízok még, hogy végre olyat hallok amit szeretnék. Ha az sem jön be, akkor marad a HD800S majd valamikor ha találok használtan elfogadható áron.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

nadtom írta:
2018.11.23., pén. 16:34
Hifilala írta:
2018.11.23., pén. 09:17
Ha megfülelted írj róla kérlek! Én is teszteltem közben a Pioneert és meglepődtem,mert úgy gondoltam,hogy durva eltolódás lesz mély irányba és nem.Pont a basszust hiányolom egy kicsit.A közép és felső tartomány nem tolakodó és nagyon terhelhető.Az Akg K141 viszont több mélyhangot produkál érdekes módon.
Ma voltam az Extremeaudioban és az Audiophile Szalonban, fülesvadászaton.

Extremaudio: közölték Black Friday miatt nincs lehetőség fülelésre (menjek vissza hétfőn?!?), amúgy is csak egy HD600-suk van, ja és ami akciós, az is csak a neten rendelhető, náluk nem lehet kedvezményesen megvenni...először voltam itt az új helyükön, és azt hiszem utóljára...

Audiophile szalon: A szokásos kedves fogadtatás, beszélgetés, majd fülesteszt.
A SFaber fülesével keztünk (99eFt). Kinézetere szép, minőségi anyagokbó lett összerakva. A fém részek mutatósak, de egyben hátrányt is jelentenek hosszabb távon, mert sokkal nehezebb lesz miatta a füles. A füles az én nagyobb fejemre is könnyen beállítható volt. Viselete elég kényelmetlen, igazából nem értem, hogy ez over ear füles akarna lenni, mert ahhoz kicsi, de a fülemről meg lelóg (legalább is a fele), szóval ahhoz meg nagy (talán gyerekeknek lehetne over ear füles). Nem találtam kényelmes viselési pozíciót, szóval ez egy nagy hátrány volt nekem (az emített, amúgy szép fém részek miatt nehéz is volt ami még kényelmetlenebbé tette a viseletét).
Meghallgatás: számomra fátyolos, tompa, beszűkült volt a hangzás, egyetlen pozitívumként a precíz, pontos mélykezelést tudnám kiemelni. Olyan volt, mintha egy dobozból szólna a zene, azaz közöttünk lenne még valami térelvalasztó függöny, a részletek nem jöttek át, illetve nem igazán érztem, hogy körbe venne a zene. Rövid hallgatózás után le is vettem, biztos voltam benne, hogy nem ez kell nekem.

Volt még egy Meze 99 Classic füles is, ezt nem ismertem, az ára 80eFt.
Ez a füles sokkal kényelmesebb volt felvéve, könnyebb is, illetve ebbe rendesen belefért a fülem (ez tényleg over ear). A kidolgozása renben volt, nem volt annyira elegáns, mint a Sonus fülese, de az árával összhanban volt.
A meghallgatás során semmi különlegeset nem mutatott egy átlag füles, ami a mindenevő igényekre lett kialakítva kicsit sok mélyhanggal. A mélykezelése koránt sem volt precíz megfogott, mint a Sonus-nak, szétcsúsztak, terjengősek voltak a mély hangok. A magas, közép átlagos volt, de a Sonus fülesétől jobb. A térérzet is jobb volt, a hangszereket is jobban el lehetett különíteni. Tiszábban, jobban szól, mint a Sonus, de még erre sem tudtam azt mondani, ez amit keresek.

Ha a két füles között kellene valasztani akkor egyértelmű a Meze lenne számomra a nyerő, a kényelmesebb viselet, és a jobb magas és közép miatt, de itt a “loudness-es” mély hangok hosszú távon fárasztóak, talán azt is mondhatom számomra idegesítőek lennének.

Ezután volt még egy kis hallgatózás Sonus Faber Venere S álló hangsugárzót próbáltuk ki különböző elektronikákkal (most akciósan 1,8 helyett 1,1MFt/pár), de még bejáratas alatt van, így nem tudta megmutattni az igazi arcát. Mindenesetre (szerencsére) nem éreztem azt, hogy rohannom kellen a cofidis-hoz, hogy erre cseréljem az Elac-okat. :rolleyes:
Köszönöm,hogy megosztottad a tapasztalatokat és tanulságos történet a keteskedői hozzáállás is.Az sejthető,hogy a Sonus ennyi pénzért nem kínál túl sokat,nem mintha olcsó lenne,de az Oppo nagyobb típusa sem olcsó,a kisebb pedig kicsit mélyhiányos.Sajnos a párna mérete is általános probléma,nem tudom minek a fülére szánták,ha már egyszer fül körüli típus?

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Hifilala írta:
2018.11.23., pén. 09:17
Ha megfülelted írj róla kérlek! Én is teszteltem közben a Pioneert és meglepődtem,mert úgy gondoltam,hogy durva eltolódás lesz mély irányba és nem.Pont a basszust hiányolom egy kicsit.A közép és felső tartomány nem tolakodó és nagyon terhelhető.Az Akg K141 viszont több mélyhangot produkál érdekes módon.
Ma voltam az Extremeaudioban és az Audiophile Szalonban, fülesvadászaton.

Extremaudio: közölték Black Friday miatt nincs lehetőség fülelésre (menjek vissza hétfőn?!?), amúgy is csak egy HD600-suk van, ja és ami akciós, az is csak a neten rendelhető, náluk nem lehet kedvezményesen megvenni...először voltam itt az új helyükön, és azt hiszem utóljára...

Audiophile szalon: A szokásos kedves fogadtatás, beszélgetés, majd fülesteszt.
A SFaber fülesével keztünk (99eFt). Kinézetere szép, minőségi anyagokbó lett összerakva. A fém részek mutatósak, de egyben hátrányt is jelentenek hosszabb távon, mert sokkal nehezebb lesz miatta a füles. A füles az én nagyobb fejemre is könnyen beállítható volt. Viselete elég kényelmetlen, igazából nem értem, hogy ez over ear füles akarna lenni, mert ahhoz kicsi, de a fülemről meg lelóg (legalább is a fele), szóval ahhoz meg nagy (talán gyerekeknek lehetne over ear füles). Nem találtam kényelmes viselési pozíciót, szóval ez egy nagy hátrány volt nekem (az emített, amúgy szép fém részek miatt nehéz is volt ami még kényelmetlenebbé tette a viseletét).
Meghallgatás: számomra fátyolos, tompa, beszűkült volt a hangzás, egyetlen pozitívumként a precíz, pontos mélykezelést tudnám kiemelni. Olyan volt, mintha egy dobozból szólna a zene, azaz közöttünk lenne még valami térelvalasztó függöny, a részletek nem jöttek át, illetve nem igazán érztem, hogy körbe venne a zene. Rövid hallgatózás után le is vettem, biztos voltam benne, hogy nem ez kell nekem.

Volt még egy Meze 99 Classic füles is, ezt nem ismertem, az ára 80eFt.
Ez a füles sokkal kényelmesebb volt felvéve, könnyebb is, illetve ebbe rendesen belefért a fülem (ez tényleg over ear). A kidolgozása renben volt, nem volt annyira elegáns, mint a Sonus fülese, de az árával összhanban volt.
A meghallgatás során semmi különlegeset nem mutatott egy átlag füles, ami a mindenevő igényekre lett kialakítva kicsit sok mélyhanggal. A mélykezelése koránt sem volt precíz megfogott, mint a Sonus-nak, szétcsúsztak, terjengősek voltak a mély hangok. A magas, közép átlagos volt, de a Sonus fülesétől jobb. A térérzet is jobb volt, a hangszereket is jobban el lehetett különíteni. Tiszábban, jobban szól, mint a Sonus, de még erre sem tudtam azt mondani, ez amit keresek.

Ha a két füles között kellene valasztani akkor egyértelmű a Meze lenne számomra a nyerő, a kényelmesebb viselet, és a jobb magas és közép miatt, de itt a “loudness-es” mély hangok hosszú távon fárasztóak, talán azt is mondhatom számomra idegesítőek lennének.

Ezután volt még egy kis hallgatózás Sonus Faber Venere S álló hangsugárzót próbáltuk ki különböző elektronikákkal (most akciósan 1,8 helyett 1,1MFt/pár), de még bejáratas alatt van, így nem tudta megmutattni az igazi arcát. Mindenesetre (szerencsére) nem éreztem azt, hogy rohannom kellen a cofidis-hoz, hogy erre cseréljem az Elac-okat. :rolleyes:

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

nadtom írta:
2018.11.23., pén. 01:11
Érdekes én is füles vásárlásán töröm a fejem. :rolleyes:

A SFaber-t ma megyek megfülelni az Audiophile Szalonba, illetve képbe került még a AR-H1-es fülese is:
http://www.hififutar.hu/index.php?P=1&K=7&ID=17826

A veszteségmentes lejátszók is jó áron vannak :D:
http://www.hififutar.hu/index.php?P=1&K=3&ID=13799

Ha nem lenne egy FiioX3-asom, ezen komolyan elgondolkodnék vagy a kistesóján:
http://www.hififutar.hu/index.php?P=1&K=3&ID=17829

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Érdekes én is füles vásárlásán töröm a fejem. :rolleyes:

A SFaber-t ma megyek megfülelni az Audiophile Szalonba, illetve képbe került még a AR-H1-es fülese is:
http://www.hififutar.hu/index.php?P=1&K=7&ID=17826

A veszteségmentes lejátszók is jó áron vannak :D:
http://www.hififutar.hu/index.php?P=1&K=3&ID=13799

Ha nem lenne egy FiioX3-asom, ezen komolyan elgondolkodnék vagy a kistesóján:
http://www.hififutar.hu/index.php?P=1&K=3&ID=17829

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

A "tölcséres hangra" egy példa.
Érdekes videó, ahol a Klipsch és az SVS ULTRA hangfal hangját hasonlítják össze zenén.
Persze nem sok jön át, de talán valami.
A tesztelt Klipsch nem az igazi "fő" center, hanem a kicsit gyengébb típus.

https://www.youtube.com/watch?v=EA3WaD52aXU

:smile32:

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Ha már hangoskodás,sajnos az AKG K141 nem igazán tűri ha nagyon meghajtják,így rendeltem egy ilyet.Kíváncsi vagyok rá!
6937075.jpg
6937075.jpg (35.32 KiB) Megtekintve 965 alkalommal

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Csutka írta:
2018.11.17., szomb. 14:51
Hifilala írta:
2018.11.17., szomb. 12:41
Egy elég részletes teszt arról,hogy nem mind arany,ami fénylik.
Különös tekintettel a szuperlatívuszokban emlegetett JBL Synthesis rendszerről.
Előre szólok,hogy nincs bajom vele,nem is hallottam ilyet szólni,így mellékelem a teszt eredmény,mindenki vonja le a saját következtetéseit:
http://www.geckohomecinema.com/wp-conte ... YSTEMS.pdf
Áááá, itt van! OK!

A teszt nagy baja, hogy teljes rendszert tesztel és nem csak hangfalakat, v. csak elektronikát.
Az Anthem P2 és P5 és egy Sherbourn végfok között lényeges különbség van. Nem is beszélve az Anthem proci-Sherbourn proci között, stb...
Ettől függetlenül a hangfalak hibái még ott vannak.Hiába akasztanál nagyon jó procit az Artcoustic elé,még a gyengeségek megmaradnak.ugyan így az aktív sub sem lesz feltétlenül jobb.Ez is csak egy teszt,de kiemeli a tölcsérek problémáját is a maguk harsányságával,ami valakit zavar,valakit nem.

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Hifilala írta:
2018.11.17., szomb. 12:41
Előre szólok,hogy nincs bajom vele,nem is hallottam ilyet szólni,így mellékelem a teszt eredmény,mindenki vonja le a saját következtetéseit:
Áááá, itt van! OK!

A teszt nagy baja, hogy teljes rendszert tesztel és nem csak hangfalakat, v. csak elektronikát.
Az Anthem P2 és P5 és egy Sherbourn végfok között lényeges különbség van. Nem is beszélve az Anthem proci-Sherbourn proci között, stb...

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

upetat2 írta:
2018.11.17., szomb. 14:22
Komoly iromány ! :smile32:
Artcoustic jól elhasalt....
Azt nem is figyeltem,de tényleg csúnyán lehúzták.
Nincs tapasztalatom vele,így nem is tudok mit mondani,pedig nem olcsó darabok.

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: upetat2 »

Komoly iromány ! :smile32:
Artcoustic jól elhasalt....
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Még mindig a decibelek bűvöletében!

Amikor egy mozi hangos,mert mondjuk eléri a 110dB-t,akkor sajnos,vagy szerencsére nagyon messze vagyunk a valóságtól.

Szerintem senki nem akarna egy valóságos géppuskalövést hallani,ami 168dB egy méterről,de még egy sugárhajtású gép hangját sem 30 méterről ami 150 decibel.Amúgy a fájdalomküszöb 120 dB :ohnoohnoohno:

Tegnap este azért sikerült az AKG fejhallgatót úgy kivezérelni,hogy zenehallgatás után csengett a fülem.Szóval nem vagyok én ellene a hangos dolgoknak 31_1_21.gif

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1760

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Hifilala írta:
2018.11.12., hétf. 21:47
Nem nagy a hallgatási távolság kicsit?
Nem külön zeneszoba, hanem dolgozó, ezért vannak adottságok. Amúgy nem rosszabb az összhatás, mint előbbre ülve :)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

ZolaBA írta:
2018.11.12., hétf. 21:33
Hifilala írta:
2018.11.12., hétf. 20:35
Jól nyomják a kis dynók! Elég messze van a hallgatási pozíció.Mekkora a távolság a két sugárzó között és milyen tanulságot szűrtél le a tesztből?
köszi :) (kb. 210 centi van közöttük)
Mit szűrtem le?:) Leginkább, hogy jobban utána kell olvassak az erősítők felépítésének... nem hinném, hogy 1600 wattokat kell tüske szerűen betenni háztartási zenehallgatáshoz :D Az mondjuk szerintem megnyugtató, hogy a szokásos hangerővel nincs megterhelve az erősítőm, ha felvesz 100 wattot még mindig csak félgőzön megy. és te mit szűrtél le? :D
Azt szürtem le,hogy a másik videoban látot vattok kicsit túlzóak voltak és valóban nem kell hatalmas teljesítmény,persze nem hátrány.Nem nagy a hallgatási távolság kicsit?

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1760

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Hifilala írta:
2018.11.12., hétf. 20:35
Jól nyomják a kis dynók! Elég messze van a hallgatási pozíció.Mekkora a távolság a két sugárzó között és milyen tanulságot szűrtél le a tesztből?
köszi :) (kb. 210 centi van közöttük)
Mit szűrtem le?:) Leginkább, hogy jobban utána kell olvassak az erősítők felépítésének... nem hinném, hogy 1600 wattokat kell tüske szerűen betenni háztartási zenehallgatáshoz :D Az mondjuk szerintem megnyugtató, hogy a szokásos hangerővel nincs megterhelve az erősítőm, ha felvesz 100 wattot még mindig csak félgőzön megy. és te mit szűrtél le? :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Csutka írta:
2018.11.11., vas. 21:11
Mennyire pontosak ezek a mérések? gondolkodik.gif

Phone-Sound-Level-Meter-1.jpg
Android telefonoknál nagyobb a szórás,mert különböző mikrofont használnak.Én összehasonlítottam anno a telefont és rew mérést és nem volt drasztikus eltérés,igazából szinte semmi.IMAX-ben is 105dB-t mértem,ami reális is.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

ZolaBA írta:
2018.11.12., hétf. 19:00
Csutka írta:
2018.11.11., vas. 19:35
Nem (csak) a hangerőre vonatkozik, de roppant érdekes!

Egy fórumtárs engedelmével - mivel nem bírom ki - beteszem a linkeket.

https://www.youtube.com/watch?v=UP8i8F62OlM

https://www.youtube.com/watch?v=bRMR9JZ1m0s
Nagyon tetszett és elgondolkodtatott ez tegnap. Muszáj volt a rendelkezésre álló tök amatőr eszközökkel megnézzek valami ilyesmit saját környezetben :D Felvettem, hátha érdekel valakit :rolleyes:

Azt tudjuk természetesen, hogy a gagyi fogyasztásmérő lassú, átlagol és alkalmatlan a csúcsok kijelzésére... mégis érdekelt, hogy mit mutat. Az SPL(C) ablak REW, egy kalibrált (!) daytonautdio mikrofonnal. Háttében foobar. Zene: Daft Punk - The Grid. Az erősítő NAD C326BEE (max. 200W). Még annyi, hogy ez a hangerő több, mint amit megőrült állapotban szoktam hallgatni, az 85-90dB helyett csak 80-85, nálam, nekem elég... A mikronfon hallgatási pozicióban van, kb. 3.2méterre a kis dynóktól :)
Ja és bocs, hogy remeg meg életlen :)

https://www.youtube.com/watch?v=yHzBlsG ... e=youtu.be

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”