4K? Minek az? Parasztvakítás!thxfan írta: ↑2018.11.19., hétf. 10:54Az a baj, hogy 4K hájp elég gyakran az ilyen brutálisan kinagyított részletekkel történik, aminek valójában semmi értelme. Jóval több részletet sem lehet érzékelni egy mozgalmasabb jelenetnél, a lenti képen meg semmi jelentősége, hogy pontosan hányan és hogy fogják a korlátot.
A DLP élességét az ok.
Persze, mekkora TV-n és honnan, a 65" UHD Tv-n, kb. 1,5 m-ről a szépen lassan mozgó kamerákkal készített 4K demó anyagoknál. A lenti legendás színész állítólag még a képcsövesen is meg tudja különböztetni a HD és 4K anyagot
.
Az a baj, hogy 4K hájp elég gyakran az ilyen brutálisan kinagyított részletekkel történik, aminek valójában semmi értelme. Jóval több részletet sem lehet érzékelni egy mozgalmasabb jelenetnél, a lenti képen meg semmi jelentősége, hogy pontosan hányan és hogy fogják a korlátot.Csutka írta: ↑2018.11.16., pén. 19:01
Természetesen a lány hajrjának különbségét nem lehet normál nézési távolságból észrevenni. Az ilyen kinagyított részleteket.
Az össz-képen látszik a különbség, hiszen sokkal-sokkal nagyobb a felbontás.
A DLP-LCD között is megvan az élesség különbség.
TV-n is látszik.![]()
Te alaprendszeres, te...
Elfogadtam az elesseget, Ezt leirtak mar parszor, a miertjet is. Tevedesbol azt hittem komolyebb dologrol van szo. Havonta egyszer erdemes lesz elohozni. De csak szigoruan az elonyt, hatranyokrol szo se essen. :)
Jah hat persze, igy oke. Technologiai kulonbseg. Ez olyan mintha en keszitenek a ket gep kozti feketerol kepet. Aztan panaszkodnek errol meg a szivarvanyrol.
Csutka írta: ↑2018.11.16., pén. 08:56Ha így gondolkodunk, akkor semmi értelme nem volt a 720P-t leváltani 1080P-re.Tonyka írta: ↑2018.11.16., pén. 08:46Ez nem valasz, mi ertelme ha nem latod, ertem ha ott az orrod hegye a kepnel, akkor ok, csak ki nezi ugy? Tok jo a 4K csak ertelme nincs igazan. Marketingbol rafogjak, milyen jo a nagyobb felbontas. Csak azt felejtik el, h nem is eszleled azt ami ott van. Egy zoom funkcioval szepen el lehet kalandozni a kepen. Felefedezni egy csomo apro reszletet. Nahat ez is, meg az is ott van, csak eppen zoom nelkul a letezeserol sem tud az ember. Mert annyira pici es apro reszlet. A kep racsot regota nem latni az altalanos nezesi tavolsagokbol. Persze a nagy felbontas miatt nagyithatod addig ameddig ujra latod. :)
Felvetődik a kérdés, akkor mi értelme.Normál nézési távolságból, ebből semmi nem látszik, még sas szemmel sem. A Diósdi szobában, nekem közel van a kép, de ott sem látszik így. Az én nézési távolságomnál meg még FHD esetén sem látszik.
A különbség mindenesetre ott van és azért egy TV-n is előjön a valódi 4K és a 1080P közötti különbség.
Ha így gondolkodunk, akkor semmi értelme nem volt a 720P-t leváltani 1080P-re.
Felvetődik a kérdés, akkor mi értelme.
De bizony be van kapcsolva!
Csutka írta: ↑2018.11.15., csüt. 16:58Hát igen.motorgyilkos írta: ↑2018.11.14., szer. 19:34Tegnap este állítgattam megint a projit. Azt gondolván hogy fogadja és kezeli a 4k-s jelet a mediaplayer-t be is állítottam uhd felbontásra amit a vetítő el is fogadott, ellenben nem működött ebben a felbontásban a pixel eltolás vagy mi a..ezért láttam a pixeleket eddig. Tegnap visszaállítottam full hd -ba és akkor elérhető lett a 4k pixel varázslat. Most nem látom már a pixeleket, ellenben a kép nem él, nem elég pop-os vagy hogy mondjam.![]()
Azt hiszem nekem meg kell kukkolnom egy lézeres dlp-t vagy a jvc új 4k-s gépét.![]()
![]()
Mondjuk ilyen különbség van az Epson 9300 és egy Acer DLP között:
epson1.jpg
acer1.jpg
Hát igen.motorgyilkos írta: ↑2018.11.14., szer. 19:34Tegnap este állítgattam megint a projit. Azt gondolván hogy fogadja és kezeli a 4k-s jelet a mediaplayer-t be is állítottam uhd felbontásra amit a vetítő el is fogadott, ellenben nem működött ebben a felbontásban a pixel eltolás vagy mi a..ezért láttam a pixeleket eddig. Tegnap visszaállítottam full hd -ba és akkor elérhető lett a 4k pixel varázslat. Most nem látom már a pixeleket, ellenben a kép nem él, nem elég pop-os vagy hogy mondjam.![]()
Azt hiszem nekem meg kell kukkolnom egy lézeres dlp-t vagy a jvc új 4k-s gépét.![]()
Most is van.TSanyi írta: ↑2018.11.15., csüt. 06:41Dreamcinemában volt a nyílt napon, igaz az 5k-s volt rezegtetéssel..nemtomm írta: ↑2018.11.14., szer. 20:48motorgyilkos írta: ↑2018.11.14., szer. 19:34Tegnap este állítgattam megint a projit. Azt gondolván hogy fogadja és kezeli a 4k-s jelet a mediaplayer-t be is állítottam uhd felbontásra amit a vetítő el is fogadott, ellenben nem működött ebben a felbontásban a pixel eltolás vagy mi a..ezért láttam a pixeleket eddig. Tegnap visszaállítottam full hd -ba és akkor elérhető lett a 4k pixel varázslat. Most nem látom már a pixeleket, ellenben a kép nem él, nem elég pop-os vagy hogy mondjam.![]()
Az Epson 9300 nem tudja a nativ 4K-t sajna, csak el kellene olvasni az adatlapját![]()
Nálam nem bejövös az epson de egy jó dlp gépet azért megnéznék![]()