A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kérlek segítsetek irányba állnom, mert elvesztem az erdőben! :-)
Előzmények: 10 éve vettem egy akkor 40e forintos Krups XP4020-as gépet. Jól elvoltam vele, aztán egy jó ideig mellőzve volt, de mára már lejárta az idejét, ezért inkább vennék egy újat. Innen indulunk.
A Gaggia Classic-ot néztem először. Úgy láttam, hogy több verzió is van forgalomban. Ha jól értettem a helyzetet, most jött ki egy 2018/19-es változat, aminél OPV-t és más fajta gőzcsövet emlegetnek, mint a korábbi verziónál, de ez már kb. dupla annyiba is kerül, mint a régebbi verzió (valahol 4-500 EUR között). Érdeklődésemre az árusító oldalon azt mondták, hagyjam az egész Gaggia-projektet és inkább vegyek Rancilio Silviát. Hm... szintén dupla áras, kb. 500 EUR. Ennyiből kijönne a régebbi Gaggia és egy Nemox Lux daráló. A Gaggia és a Rancilio karja is más (dupla falú vagy nyomásfokozós?), erről is írtak, de nem tudom, kell-e, hogy ez engem érdekeljen.
Na itt adtam fel. :-)
Amit érdemes tudni:
- nem vagyok kávé rajongó, főleg tejes italok készítése lenne a cél
- korábban főleg ESE pod volt a kiszerelés, mert kényelmes és tiszta megoldást adott és nem volt darálóm sem.
- mindenhol azt látom, a kávé minősége meghatározó, ezért nem zárkóznék el a darálós verziótól
- a tejes dolgok lennének továbbra is a középpontban, de szívesen meginnék néha egy ízletes kávét is
- használt gépem már van, ha egy mód van rá, újat vennék
- a keret az az 500 EUR (ha már külföldi oldalakon nézelődtem), de ez nagyon a max. A Gaggiával kb. a 220-ról indultam.
Kérlek segítsetek irányba állnom, mert elvesztem az erdőben! :-)
Előzmények: 10 éve vettem egy akkor 40e forintos Krups XP4020-as gépet. Jól elvoltam vele, aztán egy jó ideig mellőzve volt, de mára már lejárta az idejét, ezért inkább vennék egy újat. Innen indulunk.
A Gaggia Classic-ot néztem először. Úgy láttam, hogy több verzió is van forgalomban. Ha jól értettem a helyzetet, most jött ki egy 2018/19-es változat, aminél OPV-t és más fajta gőzcsövet emlegetnek, mint a korábbi verziónál, de ez már kb. dupla annyiba is kerül, mint a régebbi verzió (valahol 4-500 EUR között). Érdeklődésemre az árusító oldalon azt mondták, hagyjam az egész Gaggia-projektet és inkább vegyek Rancilio Silviát. Hm... szintén dupla áras, kb. 500 EUR. Ennyiből kijönne a régebbi Gaggia és egy Nemox Lux daráló. A Gaggia és a Rancilio karja is más (dupla falú vagy nyomásfokozós?), erről is írtak, de nem tudom, kell-e, hogy ez engem érdekeljen.
Na itt adtam fel. :-)
Amit érdemes tudni:
- nem vagyok kávé rajongó, főleg tejes italok készítése lenne a cél
- korábban főleg ESE pod volt a kiszerelés, mert kényelmes és tiszta megoldást adott és nem volt darálóm sem.
- mindenhol azt látom, a kávé minősége meghatározó, ezért nem zárkóznék el a darálós verziótól
- a tejes dolgok lennének továbbra is a középpontban, de szívesen meginnék néha egy ízletes kávét is
- használt gépem már van, ha egy mód van rá, újat vennék
- a keret az az 500 EUR (ha már külföldi oldalakon nézelődtem), de ez nagyon a max. A Gaggiával kb. a 220-ról indultam.
Ez egy nagyon messzirevezető téma, ma már kiterjedt irodalommal. Igaz a jó megoldás még várat magára. Röviden nem. Nem tesz jót se a gépnek, se a kávénak.
Két lehetőség van. Vagy simán visszasózod, a rendszer végére kötött sópatronnal, ezt lehet extrázni bwt magnéziummal. Vagy készítesz spéci kávévizet, nem bonyolult, ha érdekes tudok linkelni receptet.
A berendezésemben nincs benne az automatikus visszasózás, de végülis manuálisan meg tudom oldani.
De mindenképp érdekel a recept is.
Köszönöm.
Nem találtam RO (fordított ozmózis) vizes topicot a fórumon.
Mi a véleményetek, lehet/érdemes ebből a vízből főzni a KV-t?
Az én berendezésem nem sóz vissza, tehát sznte minden szennyeződést, ásványi anyagot, vegyszert kiszed a vízből.
Közel desztillált víz minőségű lesz az eredménye.
Ez egy nagyon messzirevezető téma, ma már kiterjedt irodalommal. Igaz a jó megoldás még várat magára. Röviden nem. Nem tesz jót se a gépnek, se a kávénak.
Két lehetőség van. Vagy simán visszasózod, a rendszer végére kötött sópatronnal, ezt lehet extrázni bwt magnéziummal. Vagy készítesz spéci kávévizet, nem bonyolult, ha érdekes tudok linkelni receptet.
A berendezésemben nincs benne az automatikus visszasózás, de végülis manuálisan meg tudom oldani.
De mindenképp érdekel a recept is.
Köszönöm.
Nem találtam RO (fordított ozmózis) vizes topicot a fórumon.
Mi a véleményetek, lehet/érdemes ebből a vízből főzni a KV-t?
Az én berendezésem nem sóz vissza, tehát sznte minden szennyeződést, ásványi anyagot, vegyszert kiszed a vízből.
Közel desztillált víz minőségű lesz az eredménye.
Ez egy nagyon messzirevezető téma, ma már kiterjedt irodalommal. Igaz a jó megoldás még várat magára. Röviden nem. Nem tesz jót se a gépnek, se a kávénak.
Két lehetőség van. Vagy simán visszasózod, a rendszer végére kötött sópatronnal, ezt lehet extrázni bwt magnéziummal. Vagy készítesz spéci kávévizet, nem bonyolult, ha érdekes tudok linkelni receptet.
A berendezésemben nincs benne az automatikus visszasózás, de végülis manuálisan meg tudom oldani.
De mindenképp érdekel a recept is.
Köszönöm.
Nem találtam RO (fordított ozmózis) vizes topicot a fórumon.
Mi a véleményetek, lehet/érdemes ebből a vízből főzni a KV-t?
Az én berendezésem nem sóz vissza, tehát sznte minden szennyeződést, ásványi anyagot, vegyszert kiszed a vízből.
Közel desztillált víz minőségű lesz az eredménye.
Ez egy nagyon messzirevezető téma, ma már kiterjedt irodalommal. Igaz a jó megoldás még várat magára. Röviden nem. Nem tesz jót se a gépnek, se a kávénak.
Két lehetőség van. Vagy simán visszasózod, a rendszer végére kötött sópatronnal, ezt lehet extrázni bwt magnéziummal. Vagy készítesz spéci kávévizet, nem bonyolult, ha érdekes tudok linkelni receptet.
Nem találtam RO (fordított ozmózis) vizes topicot a fórumon.
Mi a véleményetek, lehet/érdemes ebből a vízből főzni a KV-t?
Az én berendezésem nem sóz vissza, tehát sznte minden szennyeződést, ásványi anyagot, vegyszert kiszed a vízből.
Közel desztillált víz minőségű lesz az eredménye.
egyebkent mi a baj a szarvasi fozovel? annyira rossz lenne?
Úgy általában az olcsó espresso gépekkel van baj. Megbízhatatlan, olcsó konstrukciók, gyorsan elromlanak, és érdemi előnyük csak egy rendes darálóval lenne (ami önmagában 30k(tól indul), a nyomásfokozót ki kell szerelni a karból a jó eredményhez stb. Ha nagyon árérzékeny a projekt akkor szerintem a Brikka (vagy valamelyik Bialetti a jobb választás. Ha presszószerű testes ital a cél akkor valamelyik pumpás gép jöhet szóba csak, nyomásfokozóval és ha előrébb lépnél akkor jöhet egy Graef702 daráló, és a nyomásfokozó eltávolítása majd ha még tovább lépnél akkor egy rendes espressogép.
A segitsegetek kernem! Nem vagyok egyaltalan jaratos a kv-zas vilagaban. Most viszont a felesegemmel azt beszeltuk,hogy venni kellene egy jobb minosegu kv fozot,mert mostanaig egy nem kifejezetten erre alkalmas kv es tea fozo kombos geppel csinaltunk magunknak kv-t es ez tonkre ment.
A problema annyi,hogy ket kicsi gyerek van,es az anyagi lehetosegeink igen szerenyek. A projektre kb 15,max 20 ezer forintot tudok aldozni. :( Tudom nem sok de ez van. :(
A kerdes a kovetkezo: Tudtok e ennyi penzbol megbizhato gepet ajanlani,hasznalt is jo lenne,de en nem ertek hozzajuk.
Ha pedig minden kotel szakad,akkor venni fogunk egy szarvasi mini expressot,bar nem tudom errol mi a velemenyetek?
Koszonom a segitsegetek.
Ebből a keretből anno egy kotyogóst vettem egy darálóval. Bármelyik jobb kotyesszel sokkal jobb eredményt kapsz mint egy Szarvasival, de kell a jó alapanyag is hozzá. Akár itt a shopbannis találsz megfelelőt. Bialetti brikka, és egy pl DeLonghi kg79-es daráló (a propellereseket felejtsd el, túl sok lisztszerű őrleményt csinálnak, és keserű lesz a végeredmény).
A segitsegetek kernem! Nem vagyok egyaltalan jaratos a kv-zas vilagaban. Most viszont a felesegemmel azt beszeltuk,hogy venni kellene egy jobb minosegu kv fozot,mert mostanaig egy nem kifejezetten erre alkalmas kv es tea fozo kombos geppel csinaltunk magunknak kv-t es ez tonkre ment.
A problema annyi,hogy ket kicsi gyerek van,es az anyagi lehetosegeink igen szerenyek. A projektre kb 15,max 20 ezer forintot tudok aldozni. :( Tudom nem sok de ez van. :(
A kerdes a kovetkezo: Tudtok e ennyi penzbol megbizhato gepet ajanlani,hasznalt is jo lenne,de en nem ertek hozzajuk.
Ha pedig minden kotel szakad,akkor venni fogunk egy szarvasi mini expressot,bar nem tudom errol mi a velemenyetek?
Már a Debreceni Mediamarkt-ban is ottvannak a kávéink.
Igen, a héten láttam is a kávéitokat a Media Markt melleti kávéshopban (persze lehet, hogy az is a Media Markt-hoz tartozik).
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Szerintem mindenkinek másképp ízlik. Neked kell kipróbálnod. Én mikor Reneka szűrőt használtam, picivel finomabbra őröltem. Most meg azt olvasom, hogy durvítani kell.