Shimano írta: ↑2018.11.15., csüt. 19:05
Aszpirin írta: ↑2018.11.15., csüt. 18:38
Shimano írta: ↑2018.11.15., csüt. 10:40
Ja,viszont ennek a tulaja lehet idegesebb azért mert kényszerből itt ált meg,és kockáztat egy lehetséges büntetést.Időnként nekem is meg kell állnom úgy hogy az nem szabályos,de mivel egyszerűen nincs parkoló,és a dolgomat el kell végeznem,így be kell vállalnom.
Sok nagyvas tulaj magasról tesz erre,és baromira nem is érdekli őket a lehetséges büntetés.Látom ezt sűrűn,és mikor mondom nekik hogy ott a kamera és 30 ezer lesz,csak legyintenek.
A drága nagyvasakat elszállíttatni vagy bilincselni kellene, akkor már számítana a tulajnak is...
Másrészt: nem tudom sajnos, hogy hol készült a kép, de ha a fővárosban, akkor annyit tudok mondani a “kényszerből parkol itt”, hogy Budapestnek világszínvonalú tömegközlekedése van, senkit nem kényszerítenek, hogy bemenjen a belvárosba autóval. Én pl. utálok a belvárosba beautózni, inkább kinn hagyom valahol az autót, és bemetrózok/villamosozok, ha ott van dolgom hétköznap... ez a megoldás még gyorsabb is, a legtöbb esetben, mint dugóban araszolgatni, majd félórán át keringeni egy parkolóhelyért. Ja, és még parkolóházak is vannak, ha már mindenképp autóval kell bemenni.
“Just my two pence”
Ja,persze,mert ez ilyen egyszerű.Nem kirándulni,meg szórakozni járok be hetente kétszer,ha nem a megélhetés miatt.Ide kell a kocsi,parkoló meg nincs.Annyira nincs,hogy egyedül be sem tudunk menni már,és két ember végzi ez miatt egy munkáját.Az egyik teszi a dolgát,a másik meg ül a kocsiban parkolót keresve.Botrány ez az egész,rühellem ezt a várost.
Nézd, biztos vagyok benne, hogy rengetegen járnak be a belvárosba dolgozni vagy dolgukat elvégezni, tömegközlekedessel. Ha Neked olyan dolgod van ott, amihez mindenképpen autó kell (nem csak a helyszín megközelítéséhez használod az autót), akkor persze kényszerítve vagy.
Én naponta járok be 50 km-ről Budapestre autóval, de ha csak tudom, hétköznap elkerülöm a belvárost, mert autóval lassú és ott az általad is felhozott parkolóhelyzet. Amiért szerintem nem a belvárost kell szidni és utálni, ami egyébként szerintem gyönyörű, csak az útjait történelmileg nem a mai autótömegre méretezték. Volt olyan nemrég, hogy egy céges rendezvény miatt egy hétig a belvárosi hotelbe kellett járnom mindennap, egész napra, mert ott volt dolgom. Szépen kinn hagytam az autót a “nemannyira-belvárosban (XI. ker.), és villamossal mentem be. Még gyorsabban is célba értem, mint ha a dugóban araszoltam volna minden reggel és délután a Nagykörúton.
A “botrányost helyzetet” szerinted hogy kellene megoldani? Lebontani a történelmi épületeket, és parkolóházakat építeni helyettük? Vagy esetleg kitiltani a teljes forgalmat, kivéve az ott lakókat, es az engedéllyel rendelkező célforgalmat (én nem ott lakom, de ezt a megoldást még értelmesnek is tartanám), mint pl. a Várnegyed esetében?
Ha csak az közlekedne a belvárosban személyautóval, akinek - mint neked is ezek szerint - semmilyen egyéb lehetősége nincs, akkor egy sokkal élhetőbb város lenne, mind a turisták, mind az ott dolgozók, mind pedig az ott lakók számára.