Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

Sene
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 89

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Sene »

tibi62 írta:
2018.11.06., kedd 19:15
Szép estét! :)
Kérdezném, hogy ti milyen hangfalkábeleket használtok Heed erősítőkhőz?
2x~0,6m Cable Talk 4.1

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

tibi62 írta:
Evidence Audio Siren II.
10 éve ez a rendszerem fix pontja.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2175

Hozzászólás Szerző: Shimano »

mishow írta:
2018.11.06., kedd 19:32

nálam az egész rendszerben a Heed saját kábelei szólnak
Na és mivel,azaz hogy milyen vasak maradtak végül is?

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7701

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

tibi62 írta:
2018.11.06., kedd 20:05
A Belden 9497 ismeritek?
Minimum duplázva, de inkább triplázva, akkor egy jó közepes kábel.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

tibi62
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 275

Hozzászólás Szerző: tibi62 »

A Belden 9497 ismeritek?

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2579

Hozzászólás Szerző: mishow »

tibi62 írta:
2018.11.06., kedd 19:54
Heed pre, Heed Ps hangfal Martin logan Source.
Ezzel megfogtál, elektrosztatikus hangfallal (itt lehet így írni :rolleyes: ) kapcsolatban nincs tapasztalatom gondolkodik.gif

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 88

Hozzászólás Szerző: TurboSteve »

Nálam a PM -ek , és Tannoy DC6T között a VDC 4x4 es kábelekből van 2x4,5 m . Még korábbi kábel "barangolásaimból" öröklődött , és nem érzek semmilyen ingert a változtatásra . Régebben az Ion System Nexus végfok (és a Tannoy?)viszont elég finnyás volt a különböző hangfal kábelekre .

tibi62
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed pre, Heed Ps hangfal Martin logan Source.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2579

Hozzászólás Szerző: mishow »

tibi62 írta:
Én 2x3 métereset :kapdelm:

Hüeséget félretéve, nálam az egész rendszerben a Heed saját kábelei szólnak, viszont a kérdés feltevése így féloldalas, mert nagyon nem mindegy, milyen hangdobozhoz?

tibi62
Törzsvendég
Törzsvendég

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2679

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Az egyik fórumtárs érdeklődött az iránt,hogy mit csináljon akkor ha a készüléke nem stabil az állványon,azaz billeg.Leírom itt a megoldást hátha mások is találkoznak ilyennel.Ez több ok miatt is előfordulhat,tárolás,a fedlap visszatétele nem sík helyen,stb. Szóval a megoldás az hogy sík felületre helyezve kilazítjuk a fedlap csavarokat,és miután már nem tapasztalunk billegést,újra meghúzzuk azokat.
De mindezt csak óvatosan nehogy megkarcoljuk a készüléket,és nem kell túl nagy erővel meghúzni sem.Ez még akkor is működhet,ha nem teljesen sík az a felület ahová tesszük,de ebben az esetben a helyén kell ezt óvatosan elvégezni.

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1314

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Shimano írta:
2018.11.01., csüt. 12:48

Ha úgy érzed hogy kell,akkor használd,de nem is azt akartam mondani hogy nem kell,csak a fene tudja miért,de én már az érezhető jobbat sok esetben nem érzem élvezetesebbnek is.Lehet öregszem,vagy csak változom,de most már fontosabb az amit érzek annál mint amit hallok zenehallgatás közben.
Időnként persze még mindig eltud csábítani a jobb,de egy idő után ha észreveszem azt hogy ez sem okoz nagyobb élvezetet,akkor teszek egy hátra arcot egy akkor meg minek jeligével. :D
Régebben szinte üldöztem a jobbat én is,most már elég az ha élvezem azt amit hallok.Valamiért a jobb nálam nem mindig tud élvezetesebb is lenni egyben.Lehet azért mert jó az alapom is,vagy nem tudom,de így érzem.
Furcsán is nézek ma már azokra,akik pl egy kábelt is olyan áhitattal fognak a kezükben mintha az egy csodatévő szent grál lenne,de megértem mert én is voltam ilyen helyzetben.
Valamiért sokkal egyszerűbbnek is gondolom a hifit most mint régebben.
Hm, erre nyomok egy 36_1_11.gif szmájlit. Néha beleolvasok a fórum "nyugalom szigetébe", bár még nem mentem át a HÍD-on, de jó látni, hogy aki hasonlóan gondolkodik, nincs egyedül, függetlenül attól, mit is hallgat.

Audio-Phil
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: Audio-Phil »

[/quote]
Én is kezdek így lenni vele, viszont az X2 az kell. Pont a zene miatt, nem a hifi miatt. :smile32:
[/quote]

Én az Si érkezése után nem sokkal megvettem hozzá az X2-t is, így nincs sok tapasztalatom nélküle, de úgy érzem, hogy a külső táppal nagyvonalúbban, lazábban szól az Si.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2018.11.01., csüt. 12:48
asebestyen írta:
2018.11.01., csüt. 11:42

Az Si-t sajnos nem tudom, milyen, de az első Obeliskhez kötelező az X2 és sokkal élvezetesebb is vele a zene. Sokkal felszabadultabb, energikusabb, élettelibb vele.
Ha úgy érzed hogy kell,akkor használd,de nem is azt akartam mondani hogy nem kell,csak a fene tudja miért,de én már az érezhető jobbat sok esetben nem érzem élvezetesebbnek is.Lehet öregszem,vagy csak változom,de most már fontosabb az amit érzek annál mint amit hallok zenehallgatás közben.
Időnként persze még mindig eltud csábítani a jobb,de egy idő után ha észreveszem azt hogy ez sem okoz nagyobb élvezetet,akkor teszek egy hátra arcot egy akkor meg minek jeligével. :D
Régebben szinte üldöztem a jobbat én is,most már elég az ha élvezem azt amit hallok.Valamiért a jobb nálam nem mindig tud élvezetesebb is lenni egyben.Lehet azért mert jó az alapom is,vagy nem tudom,de így érzem.
Furcsán is nézek ma már azokra,akik pl egy kábelt is olyan áhitattal fognak a kezükben mintha az egy csodatévő szent grál lenne,de megértem mert én is voltam ilyen helyzetben.
Én is kezdek így lenni vele, viszont az X2 az kell. Pont a zene miatt, nem a hifi miatt. :smile32:

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
2018.11.01., csüt. 11:42

Az Si-t sajnos nem tudom, milyen, de az első Obeliskhez kötelező az X2 és sokkal élvezetesebb is vele a zene. Sokkal felszabadultabb, energikusabb, élettelibb vele.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2018.11.01., csüt. 11:37
Érdekesek ezek a külső tápok,mert ugyan azt nem mondanám hogy élvezetesebb az si vele,de hogy minden jobbnak tűnik az elég nyilvánvaló.
Kb olyan ez a változás mint azzal a nővel való együttélés akivel hétközben is jó az élet,mert benne van a természetes szépség és a kedvesség,de mást is tud mutatni egy csinosabb ruhában,kozmetika,smink,és fodrászat után ha az alkalom úgy kívánja.
Kontúrosabb és figyelemfelkeltőbb a hangzás vele,de nélküle is jó az élet,tehát nem a boszorkányból lett királylány esete forog fent. :D

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Érdekesek ezek a külső tápok,mert ugyan azt nem mondanám hogy élvezetesebb az si vele,de hogy minden jobbnak tűnik az elég nyilvánvaló.
Kb olyan ez a változás mint azzal a nővel való együttélés akivel hétközben is jó az élet,mert benne van a természetes szépség és a kedvesség,de mást is tud mutatni egy csinosabb ruhában,kozmetika,smink,és fodrászat után ha az alkalom úgy kívánja.
Kontúrosabb és figyelemfelkeltőbb a hangzás vele,de nélküle is jó az élet,tehát nem a boszorkányból lett királylány esete forog fent. :D

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Itt is felteszem a kérdésem, hátha van ötlet, infó, tapasztalat...

Urak!
Zappiti ( Dune) Base 3.0...Heed Dactilus II.

Van egy olyan kérdésem hogy tapasztaltatok-e már ilyet?
Adott a Zappiti, utána egy Heed Dactilus II (coax, optika) és onnan a Denonba analógon megy a zene.
Tapasztaltatok olyat hogy zene lejátszásnál léptetésnkor mielőtt elkezdené a soron következő számot akkor előtte az előző számból bő 1 mp megszólal (hálózatról és belső vinyó esetében is ez van).
Cd játszóval ezt nem tapasztaltam.
Másik hálózati lejátszóval nem tudtam kipróbálni!
Régebben a Dune Prime 3.0 nem produkálta ezt (azonos beállítások).
És a Zappiti esetében sem tapasztaltam ezt csak mióta vissza került a Dactilus a láncba.
Ötlet?
Köszönöm!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Audio-Phil
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Bécó írta:
2018.10.30., kedd 21:48
Szerintem jobban zenél egy Heed rendszer mint a kiállításon szólt a Sonus.Szerintem az nem volt valami nagy szám.
Érdekes dolog ez, mert én szombaton kb. 4-5 helyen hallottam olyan hangot, ami bejött nekem. Az egyik közülük az Allegro Audio volt, én éppen a Rega CD játszót hallottam a (nem tudom milyen márkájú) német erősítőkkel és a Franco Serblin Accordo hangsugárzókkal, bejött. Sajna a P8-as lemezjátszót nem tudtam meghallgatni, majd elmegyek a bemutató terembe. Azért ezek a taljánok tudnak hangsugárzót építeni.....

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Vissza a múltba,vagy inkább a jól beválthoz tettem elkövetése után ismét az si2,dt,x2,enigma rendszer néz szembe velem. :D Hát én ezektől már biztosan nem szabadulok,mert időnként ugyan hanyagolom egy kicsit őket egy másik miatt,de előbb utóbb mindig visszakéretkeznek. Hallgatom,és azon morfondírozom éppen,hogy ezek annyira egymásnak vannak teremtve egy kerek egészet mutatva,hogy szinte így együtt egy egységcsomagban kellene kínálni is őket,egy kösd be és élvezd a zenét felirattal a dobozán. :D
Nagyon erős ez a szett,az otthoni zenehallgatáshoz nem is kell ennél több,én így érzem.Eddig egyébként az x2 nélkül hallgattam,és tökéletesen elégedett voltam az si-vel úgy is,most bekötve egy x2 tápot meg éppen morgolódok magamban hogy minek is kellett ez,mert jó volt minden nélküle is.Persze be kell járatni,mondta is Zsolt,aztán jó lesz az. :D
Na szóval egy házon belüli kiruccanás után ismét visszatértem a múltba.Élveztem minden percet a pre,ps,px vasakkal is,de ezzel az si-vel én valamiért úgy vagyok hogy egyszerűen nem enged el.Ne kérdezzétek hogy miért,mert nem tudom rá a választ,csak hallgatom és azt érzem hogy ez kell,és ez való nekem.
Soha rosszabb hifit,de ezt már mondtam többször is.

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 311

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Ear írta:
2018.10.30., kedd 10:05
most inkább az ideális hangszedőt kéne megtalálnom.
Az Audio Technica 33 PTG II kegyvesztett lett? :)

Egy Michell Gyro SE/Tecnoarmo/Quasar/Px/Benz Ace L-t hallgatok. Meg nem aktualis, de mar keresem a Benz utodjat. Atalakitott Rega karba egy Rega Apheta 2 logikus lenne, "csak" az arara valot kene osszeszedni.

Audio-Phil
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

kopaszbarack írta:
2018.10.29., hétf. 10:52
Volt a hétvégi HIFI Show után egy jó tapasztalásom.
Nincs semmi hiányérzetem az otthoni hang reprodukálásban :D
(Si2, X2, Da, Enigma1, Bodor audio pc)
Szombaton én is kint voltam és az volt a legjobb, hogy itthon a rendszer elindítása után semmi hiányérzetem nem volt, míg korábban mindig volt valamennyi, esetenként eléggé komoly. Ami meglepő volt, hogy számomra hangzásban a Heed-hez legjobban "hasonlító" rendszer a Djabe bemutatón zenélő Audio Research - Sonus Faber összeállítás volt, ami alsó hangon 30 millióba kerül - a lemezjátszó nélkül....

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Ear írta:
2018.10.30., kedd 10:05
jott/ment írta:
2018.10.28., vas. 20:06

Nekem PX tapom van. Kabelbol milyet ajanlasz?
Akkor a lényeget megugrottad. Nálam a PX-el nagyobbat ugrott a phono, mint bármilyen dróttal. Sőt, gyakorlatilag egy új elektronika lett belőle.
A px mindenből amihez illeszkedik szinte új elektronikát farag.Zsolt egyszer említette is hogy ő nem tudja hogy mi van,de több px fogy mint az indokolt lenne.Aztán derült ki hogy a lelkes hobbisták a phononál is bepróbálták,és mivel jól működött,vitték is. :D
A kis dactilusnak is jó párja,mondjuk itt sem tűnik egy egyértelmű lépésnek,de ha egyszer jó,akkor miért ne. :rolleyes:

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 373

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Erre a kérdésre engem is érdekelne a válasz!

Tehát phono kábelből ki mit hasznàl?

#Nyilván ez hangszedő és karkábel függő is.

jott/ment írta:
2018.10.28., vas. 20:06
Ear írta:
2018.10.28., vas. 08:34
tibi62 írta:
2018.10.27., szomb. 11:59
Segítsetek eldönteni, hogy Heed Quasar, vagy a Pre előfokba tehető mm phono kártya szól jobban? Van e hangzásban különbség a két phono között ha csak mm hangszedőt használok?
Van, de ez attól is erősen függ, hogy milyen kábelt használsz és milyen tápot a Quasarhoz.
Nekem PX tapom van. Kabelbol milyet ajanlasz?

Lezárt

Vissza: “Hifi gyártók”