Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hifilala mozija, kicsit másképp

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6558

Re: Hifilala mozija, kicsit másképp

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Quetz írta:
2018.10.21., vas. 10:22
Ez számomra olyan, mint amikor valaki Bmw 314i-t, vagy I7-es "gamer" számítógépet vesz IGPU-val.
314i? gondolkodik.gif Az meg mi fán terem? Nem is tudtam, hogy létezik ilyen.
(de a mondandódat természetesen értem)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

MGMART írta:
2018.10.21., vas. 17:23
Ezek az MK hangsugárzók csak nekem tűnnek durván túlárazottnak? S300 darabja egymillió, 95ST háttérsugárzó 500.000 ft ?
Értem én , hogy nagyon jók de ezért a pénzért már rengeteg más alternatíva is képbe kerül.
Szerintem jók,de Európában borsos az ára.Találkoztam pár emberrel,akinek nem jött be,szóval ízlés dolga is.Na meg a marketing költséget is meg kell fizetni valakinek.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 509

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Ezek az MK hangsugárzók csak nekem tűnnek durván túlárazottnak? S300 darabja egymillió, 95ST háttérsugárzó 500.000 ft ?
Értem én , hogy nagyon jók de ezért a pénzért már rengeteg más alternatíva is képbe kerül.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Quetz írta:
2018.10.21., vas. 10:22
Hifilala írta:
2018.10.21., vas. 00:03
Nem biztos,hogy a referencia hangerő a legfontosabb szempont.Nem mindenkinek.Nálam is kb 90dB a plafon.Egy demónál még ok,de komplett filmnél lehet sok.Persze nem vagyunk egyformák.Van aki 16 nm-re is bepakol egy komplett diszkó hangosítást.Egészségére!
Fenntartom, hogy szerintem erősen arányt tévesztett az az AVR-es rész. Kiépítenek egy Atmos THX rendszert, majd beraknak egy AVR-t motornak. Mindeközben a kábelezésre többet költenek, mint az AVR-re. Az eladó felelőssége lenne, hogy kiegyensúlyozott rendszert kínáljon. A Marantz 6012 ilyen felállásban pedig nem az.

Ez számomra olyan, mint amikor valaki Bmw 314i-t, vagy I7-es "gamer" számítógépet vesz IGPU-val. Viszont a kábelezés példás, 1000 font környékén marad, függetlenül attól, hogy 15k vagy 80k font a végösszeg.
Egyetértek veled,egy ekkora rendszerbe nekem is furcsa,inkább csak érdekességként írtam,hogy ilyen is van.Ekkora összegnél már egy proci végfok lehetne a minimum.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Hifilala írta:
Nem biztos,hogy a referencia hangerő a legfontosabb szempont.Nem mindenkinek.Nálam is kb 90dB a plafon.Egy demónál még ok,de komplett filmnél lehet sok.Persze nem vagyunk egyformák.Van aki 16 nm-re is bepakol egy komplett diszkó hangosítást.Egészségére!
Fenntartom, hogy szerintem erősen arányt tévesztett az az AVR-es rész. Kiépítenek egy Atmos THX rendszert, majd beraknak egy AVR-t motornak. Mindeközben a kábelezésre többet költenek, mint az AVR-re. Az eladó felelőssége lenne, hogy kiegyensúlyozott rendszert kínáljon. A Marantz 6012 ilyen felállásban pedig nem az.

Ez számomra olyan, mint amikor valaki Bmw 314i-t, vagy I7-es "gamer" számítógépet vesz IGPU-val. Viszont a kábelezés példás, 1000 font környékén marad, függetlenül attól, hogy 15k vagy 80k font a végösszeg.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Cutler írta:
2018.10.21., vas. 00:22
Hifilala írta:
Van aki 16 nm-re is bepakol egy komplett diszkó hangosítást.Egészségére!
Bölcsebb lettél volna, ha csendben maradsz. Ismét! ;)
Ezt én is mondhatnám!

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1493

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Hifilala írta:
Van aki 16 nm-re is bepakol egy komplett diszkó hangosítást.Egészségére!
Bölcsebb lettél volna, ha csendben maradsz. Ismét! ;)

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

TSanyi írta:
2018.10.21., vas. 00:10
Hifilala írta:
2018.10.21., vas. 00:05
TSanyi írta:
2018.10.20., szomb. 23:21

Hirtelen csak az MK-k árára. Az S300 nálunk 1 guriga, az S150 500.000, a 950-es valmivel 300 felett.
Lehet a falba építhető olcsóbb :)
Vagy erős volt a £ mikor a cikk íródott, a mi Forintunkat meg leértékelték....
Nem egy olcsó hobbi ez sajnos.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 450

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Hifilala írta:
2018.10.21., vas. 00:05
TSanyi írta:
Hifilala írta:
2018.10.20., szomb. 22:47

Mire gondolsz?
Hirtelen csak az MK-k árára. Az S300 nálunk 1 guriga, az S150 500.000, a 950-es valmivel 300 felett.
Vagy erős volt a £ mikor a cikk íródott, a mi Forintunkat meg leértékelték....

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

TSanyi írta:
Hifilala írta:

Mire gondolsz?

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Quetz írta:
2018.10.20., szomb. 23:02
Szerintem csak annyit jelent, hogy az első két esetben nem nagyon fogják referencia hangerő közelében hallgatni a mozit, mert nem fogja bírni az AVR. A Denon X4300 hasonló paraméterek mellett legalább is nem bírta.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Hifilala írta:

Mire gondolsz?

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Szerintem csak annyit jelent, hogy az első két esetben nem nagyon fogják referencia hangerő közelében hallgatni a mozit, mert nem fogja bírni az AVR. A Denon X4300 hasonló paraméterek mellett legalább is nem bírta.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

TSanyi írta:
2018.10.20., szomb. 22:40
Hifilala írta:
2018.10.20., szomb. 21:40
Egy kis érdekesség a Gecko Home Cinema 3 rendszere.

Az elsőt egy Marantz SR6012 hajtja.
http://www.mkloudspeakers.uk/mk-sound-s ... -system-1/

A másodikat egy Marantz SR 8012
http://www.mkloudspeakers.uk/mk-sound-s ... -system-2/

És csak a harmadikhoz használnak végfokokat:

http://www.mkloudspeakers.uk/mk-sound-s ... -system-3/

Mostanában egyre divatosabb számháború a wattokkal.Ezek a pédák némiképp rácáfolnak a dologra!
Ezek azért jobb árban vannak mint nálunk...
Mire gondolsz?

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Hifilala írta:
2018.10.20., szomb. 21:40

Mostanában egyre divatosabb számháború a wattokkal.Ezek a pédák némiképp rácáfolnak a dologra!
Ezek azért jobb árban vannak mint nálunk...

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Még egy nagyon fontos dolog.A legtöbben nem otthon saját rendszerben hallották a D2V-t,így nagyon nehéz megítélni valamit.Az én rendszerem a Sonusokkal az apró nüanszok megmutatására és a minél természetesebb hangzásra lett kihegyezve.Ez nem feltétlenül a legfontosabb szempont egy mozirendszernél,tehát ez is lehet az oka annak,hogy én így nyilatkozok.Tegyük még hozzá azt is,hogy ez nem mindíg előny például egy pocsék szinkron keverésnél,amiből sajnos akad bőven.Ilyen volt például a 24 című sorozat,főleg az elején.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2586

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

nemtomm írta:
2018.10.16., kedd 22:36
Tonyka írta:
2018.10.16., kedd 20:01
Látom megy a gittrágás.

Ugyan face to face nem hallottam a két vasat, de, egymás után igen. Mégpedig a Dream-nél. Az AVM 60-nak nincs szégyellni valója, mozin semmiképp. Nem hallottam egetverő különbséget, sőt tök ua. a hangkarakter jött át mozin, mint a nagy tesónál. Semmilyen visszalépést nem tapasztaltam, meg is jegyeztem akkor. Amiben 100% erősebb a nagy vas az a zene, abban tutira elkalapálja a kicsit, ami nem is csoda. Hifilalának meg valószínűleg ez fontos, így érthető az ő meglátása reakciója. Szvsz.
Bocsánat, hogy beleszólok de anno én is a DC-ben hallottam másodszorra a dv2-est ami meglehetősen jól tette a dolgát de amikor ki lett cserélve az avm60-ra nekem nem jött be annyira mint a dv2 aminek jobb volt a tere és pontosabb és precizebb volt és tisztább a hangja. Ez a saját véleményem, pedig nem járok minden héten a dc-be.
De hát nem vagyunk egyformák hál istennek kinek ez kinek az a hangkarakter jön be... :D
Ilyen ez, mindannyian másképp ítélünk meg dolgokat. Van aki nálam járt, és nagyon tetszett neki a " hangom " van akinek meg nem. Ilyen ez, nincs ezzel gond.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 991

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Tonyka írta:
Látom megy a gittrágás.

Ugyan face to face nem hallottam a két vasat, de, egymás után igen. Mégpedig a Dream-nél. Az AVM 60-nak nincs szégyellni valója, mozin semmiképp. Nem hallottam egetverő különbséget, sőt tök ua. a hangkarakter jött át mozin, mint a nagy tesónál. Semmilyen visszalépést nem tapasztaltam, meg is jegyeztem akkor. Amiben 100% erősebb a nagy vas az a zene, abban tutira elkalapálja a kicsit, ami nem is csoda. Hifilalának meg valószínűleg ez fontos, így érthető az ő meglátása reakciója. Szvsz.
Bocsánat, hogy beleszólok de anno én is a DC-ben hallottam másodszorra a dv2-est ami meglehetősen jól tette a dolgát de amikor ki lett cserélve az avm60-ra nekem nem jött be annyira mint a dv2 aminek jobb volt a tere és pontosabb és precizebb volt és tisztább a hangja. Ez a saját véleményem, pedig nem járok minden héten a dc-be.
De hát nem vagyunk egyformák hál istennek kinek ez kinek az a hangkarakter jön be... :D
"Az igazi barát szemből támad."

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

irishcream írta:
2018.10.16., kedd 20:56
Hifilala írta:
2018.10.16., kedd 20:51
Továbbgondolva a dolgot,most tegyük fére az AVM60-at és vegyük elő a Marantz AV8801-et amiről váltottam.

Milyen volt a különbség,ég és föld? Nem,de egy egész más világ.Használtan háromszoros árkülönbség van a kettő között.
Ez azt jelenti,hogy háromszor jobb?
Nincs ilyen mértékegység amivel ezt ki lehetne fejezni.
Amíg nem hallgatsz otthon egy ilyen szintű processzort megfelelő rendszerben,addig nehéz bármiről beszélni.

Azt is megkockáztatom,hogy lenne akinek a Marantz hangja jönne be.

Amikor az egyik haverommal csináltunk egy tesztet,amit korábban ide is linkeltem,a haver rendre az MP3-at hallotta jobbnak és volt,hogy én is tévesztettem.Amikor ilyen kis különbségekről beszélünk,bizony nagyon mellé lehet lőni.

Az is emlékezetes amikor a Meridian /Marantz kombó alul maradt egy Pio LX83-al szemben.Szóvan nagyon szubjektív ez,nem szabad túl komolyan venni.
Ennek, amit írsz a másik vonulata viszont az : mindenkinek kizárólag a szubjektum számít, a paraméterek a műszeres mérések fontosak, de mindenki döntsön a saját füle alapján.
Pontosan ez a lényeg,mindenki a saját fülére halgasson.Én csak leírom a véleményem,de ez szubjektív,nem szentírás!

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

Hifilala írta:
2018.10.16., kedd 20:51
Továbbgondolva a dolgot,most tegyük fére az AVM60-at és vegyük elő a Marantz AV8801-et amiről váltottam.

Milyen volt a különbség,ég és föld? Nem,de egy egész más világ.Használtan háromszoros árkülönbség van a kettő között.
Amíg nem hallgatsz otthon egy ilyen szintű processzort megfelelő rendszerben,addig nehéz bármiről beszélni.

Amikor az egyik haverommal csináltunk egy tesztet,amit korábban ide is linkeltem,a haver rendre az MP3-at hallotta jobbnak és volt,hogy én is tévesztettem.Amikor ilyen kis különbségekről beszélünk,bizony nagyon mellé lehet lőni.

Az is emlékezetes amikor a Meridian /Marantz kombó alul maradt egy Pio LX83-al szemben.Szóvan nagyon szubjektív ez,nem szabad túl komolyan venni.
Ennek, amit írsz a másik vonulata viszont az : mindenkinek kizárólag a szubjektum számít, a paraméterek a műszeres mérések fontosak, de mindenki döntsön a saját füle alapján.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Fish írta:
2018.10.16., kedd 20:22
valószínű egy komolyabb sztereó cucc meg mindet maga mögé utasítana zenén, a nagy anthem mozin nem hiszem hogy sokkal jobb lenne, és valljuk be őszintén ha valaki atmos-ozni szeretne akkor meg szóba sem jöhet, így elavult, nincs miről beszélni és nem is érdemes hasonlítani! Valószínű bitang jó masina ,de elmúlt felette az idő ,mint ahogy az összes nagy tsai -val is történt!

Érdekes ,hogy a nagy nevek kitudtak jönni a baromi drága procikkal ,atmos képesen( lexicon,trinnov,synthesis,Acurus stb..) Anthem hova késik vele azt nem tudom és miből gondolja ,hogy egy 10 éves zászlóshajóval megoldja ezt az űrt! gondolkodik.gif
Emlékszem,hogy valakinél az elavult szó verte le a biztosítékot korábban.

Engem aztán nem zavar ha valaki ez mondja,mert számomra fontosabb a kapott hang,de teljesen elfogadom,ha másnak az a fontos,hogy tudja a legújabb formátumokat.
Az meg,hogy valaki valamit nem hall,még nem biztos,hogy nincs is.

A kapott hangot nagyon is érdemes hasonlítani és akkor kiderül,hogy attól,hogy tíz éves konstrukció és kb 6 év van közöttük még mindig komolyabb vasról van szó.(szerintem)

Ezt a sokkal jobbat nem lehet mérhetővé tenni,mert nagyon szubjektív. Van akinek egy kábelcsere is ég és föld,míg másnak az se tűnik fel,ha a magas alig szól a centerben.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

valószínű egy komolyabb sztereó cucc meg mindet maga mögé utasítana zenén, a nagy anthem mozin nem hiszem hogy sokkal jobb lenne, és valljuk be őszintén ha valaki atmos-ozni szeretne akkor meg szóba sem jöhet, így elavult, nincs miről beszélni és nem is érdemes hasonlítani! Valószínű bitang jó masina ,de elmúlt felette az idő ,mint ahogy az összes nagy tsai -val is történt!

Érdekes ,hogy a nagy nevek kitudtak jönni a baromi drága procikkal ,atmos képesen( lexicon,trinnov,synthesis,Acurus stb..) Anthem hova késik vele azt nem tudom és miből gondolja ,hogy egy 10 éves zászlóshajóval megoldja ezt az űrt! gondolkodik.gif
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Tonyka írta:
Látom megy a gittrágás.

Ezt el is tudom fogadni.Sokat számít kinek mi a fontos.Nekem mozin például biztos nem ugyan az,mint Cutlernek,ez már korábban is bebizonyosodott amikor a digitális erősítőkről ment a vita.

Nem saját vélemény,de egy barátom összemérte a Marantz 8801-et és az AVM 60-at és neki a Marantz jött be,akkor most mi van?Semmi neki az tetszett!
Azt is tudjuk,hogy egy szint felett nem is beszélhetünk egetverő különbségekről,én sem tettem,de a maszatolás igen is ott van,még ha ez mozinál nem is annyira nyilvánvaló!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”