Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csatlakoztatás
-
Vendég
Csatlakoztatás
Néhány hangfalkábel kérdés:
Érdemes minél nagyobb keresztmetszetű kábel, ezt már sikerült levezetnem.
Ha minőségi(bb) kábelt veszek általában a két fronthoz mérik őket vagyis, párban kaphatóak... 2×3 méter, vagy 2×2 méter. Mit csináljak a maradékkal? Érdemes egyenlőhosszúnak lenniük? (Gyanítom igen). De mit kezdjek a felsleggel, ha feltekerem, nem indukál elektromágneses mezőt?
Illetve érdemes-e a centerhez ugyanolyan kábelt (esetleg rövidebbet) berakni?
Csatlakoztatás
Nem kérdés, inkább csak meghívás együtt gondolkodásra
TV: Samsung 82cm, 16:9, lapos, 100Hz, DNIe, Invar mask, mittudomén, típusát nem tudom fejből...
DVD: Denon 1710
Na közéjük kellett drót... Kácsától hoztam egy ilyet:
KHS-562S 1665 Ft
Professzionális, SPC vezetővel készült SCART kábel, 21 pontos bekötéshez, Al, Al-Mylar és OFC harisnya árnyékolású, 75 ohmos videó és egyszeresen árnyékolt audió kábel erekkel. Kék színű PVC köpenyben, külső átmérője 13mm.
Ilyenből egy méter szerelve, az ~8500
Meg egy ilyet:
KCE-SC-15 3428 Ft
Az Expert Line professzionális SCART-SCART A/V összekötő kábele, OFC réz vezetővel és árnyékolással, 75 Ohmos videó erekkel, terrakotta színű PVC köpenyben, 21 ponton bekötött, egyenes, fém házas SCART csatlakozóval szerelve.1,5 méter hosszú kivitelben.
Tapasztalat: nagyon kell guvadni, hogy különbséget észleljen az ember. És ha nagyon guvadok, akkor sem mondanám a Neotech-et jobbnak, inkább csak másnak. Most én vagyok vak, olyan szar a TV / DVD kombó, hogy nem hozza ki a jobb kábel előnyeit, vagy tényleg nincs komoly difi? Mindegy, hétfőn megy vissza az Újtechnika és marad a terrakotta... Más is próbálta őket együtt? Jobb DVD-vel elképzelhető, hogy szignifikánsabb lenne a különbség? Van egy százéves csúcs Szonim, az képminőségben talán űbereli a Denont, de ott se nagyon észleltem különbséget kábel és kábel közt.
Ha a te rendszereden nem jön elő a drágább kábel előnye, akkor ne költs rá annyit, válaszd az olcsóbbat.
1 teszt: Állítsd meg a képet olyan helyen, ahol tök fekete a képernyő és nézd meg mind2 kábellel hogy nincs-e a képen valamilyen zavarcsík (zaj). Esetleg ha van több másodperces fekete rész, ott az állóképnél jobb a sima lejátszás. Sőt, ha van nagyon világos képed, azzal is kipróbálhatod, hogy nem csíkozódik-e lejátszáskor.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Csatlakoztatás
Nem kérdés, inkább csak meghívás együtt gondolkodásra
TV: Samsung 82cm, 16:9, lapos, 100Hz, DNIe, Invar mask, mittudomén, típusát nem tudom fejből...
DVD: Denon 1710
Na közéjük kellett drót... Kácsától hoztam egy ilyet:
KHS-562S 1665 Ft
Professzionális, SPC vezetővel készült SCART kábel, 21 pontos bekötéshez, Al, Al-Mylar és OFC harisnya árnyékolású, 75 ohmos videó és egyszeresen árnyékolt audió kábel erekkel. Kék színű PVC köpenyben, külső átmérője 13mm.
Ilyenből egy méter szerelve, az ~8500
Meg egy ilyet:
KCE-SC-15 3428 Ft
Az Expert Line professzionális SCART-SCART A/V összekötő kábele, OFC réz vezetővel és árnyékolással, 75 Ohmos videó erekkel, terrakotta színű PVC köpenyben, 21 ponton bekötött, egyenes, fém házas SCART csatlakozóval szerelve.1,5 méter hosszú kivitelben.
Tapasztalat: nagyon kell guvadni, hogy különbséget észleljen az ember. És ha nagyon guvadok, akkor sem mondanám a Neotech-et jobbnak, inkább csak másnak. Most én vagyok vak, olyan szar a TV / DVD kombó, hogy nem hozza ki a jobb kábel előnyeit, vagy tényleg nincs komoly difi? Mindegy, hétfőn megy vissza az Újtechnika és marad a terrakotta... Más is próbálta őket együtt? Jobb DVD-vel elképzelhető, hogy szignifikánsabb lenne a különbség? Van egy százéves csúcs Szonim, az képminőségben talán űbereli a Denont, de ott se nagyon észleltem különbséget kábel és kábel közt.
-
Vendég
Csatlakoztatás
Szóval ez egy minőségében kielégítő megoldás. és feltételezhetően elektromos zajt sem szed össze 4 méteren.
Inkább a KHS-441SM
Úgy valahogy...
sokkal jobbak a paraméterei, és mivel a subhoz nemigen a nagyfeszültség megy, a kis IC-s jelek zavarmentes továbbítása fontos szempont.
-
Vendég
Csatlakoztatás
Szóval ez egy minőségében kielégítő megoldás. és feltételezhetően elektromos zajt sem szed össze 4 méteren.
Inkább a KHS-441SM
-
Vendég
-
Vendég
Csatlakoztatás
Rendes árnyékolt IC kábel kéne erre a célra inkább...
Ez például?
(KHS-112C)
http://www.kacsa-audio.hu/index.php?pid ... &csoport=5
-
Vendég
Csatlakoztatás
Lehet, hogy balgaságot kérdezek, de azért csak idevésem:
költözködés után a szubom el kerül az erölködő közeléből. Kb, 4 méterre. (ez a vezeték mérete, ugye mert nem keresztve-kasba húzigálnám)
Én arragondoltam, hogy 75ohmos, 1mm-es vezetőszálú (eredetileg videókábelből) fogom megalkotni a mély jel kábelét ...
Jó ez, vagy milyen kábelt javasolnátok ekkora távra?
Rendes árnyékolt IC kábel kéne erre a célra inkább...
-
Vendég
Csatlakoztatás
Lehet, hogy balgaságot kérdezek, de azért csak idevésem:
költözködés után a szubom el kerül az erölködő közeléből. Kb, 4 méterre. (ez a vezeték mérete, ugye mert nem keresztve-kasba húzigálnám)
Én arragondoltam, hogy 75ohmos, 1mm-es vezetőszálú (eredetileg videókábelből) fogom megalkotni a mély jel kábelét ...
Jó ez, vagy milyen kábelt javasolnátok ekkora távra?
Csatlakoztatás
Lenne egy újabb kábeles kérdésem:
Nem tudja valaki, hogy létezik olyan számítógépes Y kábel, ahol az Y szára egy PS2-es aljzat, az Y 2 ága meg 1-1 PS2-es dugó?
Vagy jó fordítva is jó lenne, ahol , az Y alsó része egy PS2-es dugó a 2 felső szára meg 1-1 aljzat?
Létezik ilyen gyári kábel, vagy barkácsolni kellene?
Mit szeretnél tenni egy ilyen kábellel? :kiraly:
Először valójában mérési kivezetésnek kellene.
Az elő és a végfok ugyanis egy olyan control kábellal van összekötve, aminek PS2-es csatlakozói vannak.
És ezzel a leágazással tudnám kimérni, hogy mikor melyik lábon jelenik meg valamilyen feszültség.
Az egész meg arra lenne jó, mert én is egy hangfalátkapcsolóban gondolkodom, de nem kézi kapcsolásúban, hanem automatában.
-
Vendég
Csatlakoztatás
Nem tudja valaki, hogy létezik olyan számítógépes Y kábel, ahol az Y szára egy PS2-es aljzat, az Y 2 ága meg 1-1 PS2-es dugó?
Vagy jó fordítva is jó lenne, ahol , az Y alsó része egy PS2-es dugó a 2 felső szára meg 1-1 aljzat?
Mit szeretnél tenni egy ilyen kábellel? :kiraly:
Csatlakoztatás
Csatlakoztatás
Időközben megoldódott a dolog, mert kaptam egyet kölcsön, az jó is lett, így aztán vettem is egyet.
Csatlakoztatás
Kedves Fórumtársak!
Nincs valakinek egy kis időre kölcsönadható rgb-s xbox kábele?
Kint a Shoutboxban is kérdezd meg, nem mindenki olvassa ezt a topicot. Esetleg fél naponta megismételheted.
Csatlakoztatás
Ez jó ötlet, mert én sem szeretem a zsákbamacskát.
Neked nincs véletlenül ilyen kábeled kölcsönbe egy 1/2 órára? :kiraly:
Sajnos nincs, de kérdezz körbe itt a fórumon, vagy az ismerőseid körében, hátha valaki tud segíteni rajtad.
Kedves Fórumtársak!
Nincs valakinek egy kis időre kölcsönadható rgb-s xbox kábele?
Csatlakoztatás
Neked nincs véletlenül ilyen kábeled kölcsönbe egy 1/2 órára?
Sajnos nincs, de kérdezz körbe itt a fórumon, vagy az ismerőseid körében, hátha valaki tud segíteni rajtad.
Csatlakoztatás
Egy konzolos kérdés:
Jelenleg egy xbox kompozit videó kábellal van összekötve a tv-vel. A gond az, hogy van egy ntsc játék, ami fekete-fehérben jelenik meg.
Érdemes lenne az xbox-hoz rgb kábelt venni? Mert gondolom akkor már színesben jelenne meg a kép?
Beruházás előtt kérj valakitől kölcsön egy ilyen kábelt kipróbálás erejére. Sok bosszúságtól kímélheted meg magad.
Neked nincs véletlenül ilyen kábeled kölcsönbe egy 1/2 órára?
Csatlakoztatás
Nem,mert letiltana az erőlködő védelme (akár, egy elemi szál is hozzá érne a nem kívánatos helyre).
A Pio legalább tett egy vékony átlátszó plexilapot a hangfalcsatlakozók köré/mögé, nehogy egy szál a sodratból hozzáérjen az erősítő hátlapjához és zárlatot okozzon.
Csatlakoztatás
ha nem lenne tökéletes a bekötés, akkor meg se szólalna?
Nem,mert letiltana az erőlködő védelme (akár, egy elemi szál is hozzá érne a nem kívánatos helyre).
Ajánlott a banán dugó.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Csatlakoztatás
HELP
Péntek este végre meglett a rég várt erősítő az előző nap megvett hangfalakhoz, de két problémám is van, talán mindkettő összefügghet a csatlakoztatással (?),
1. A DTS nem megy: ha a dvd-n a filmet dts-re rakom, akkor az erősítőn gyorsan villog a dts felirat, meg a hangfalak kis ikonjai, és nincs hang (itt az is lehet, hogy a thomson dth211 lejátszó a ludas, mert egyszer amikor így hang nélkül ment, benyomtam a menü gombot, és ahelyett, hogy a lemez menüjébe jutottam volna, megszólalt a dts. Ez azonban többször nem sikerült ) A lejátszó menüjében persze aktiválva van a dts, úgyhogy ez a hibalehetőség kizárva. (Koaxszal van összekötve a lejátszó és az erősítő)
2. A center túl halk. Tudom, hogy lehet álllítgatni külön a hangerőt, de még így is, és ennek nem kéne így lennie. Kérdés: lehet-e az a gond, hogy az erősítő hátulján a center bekötője van a leghülyébb helyen, alig tudtam beleerőltetni a csupasz véget, és rácsavarni a leszorítót, néhány kis rézszál kicsit ki is áll belőle. Lehet emiatt halkabb a center, vagy ha nem lenne tökéletes a bekötés, akkor meg se szólalna?
Minden javaslatnak örülnék, mert a mostani helyzet elég elkeserítő...
Erősítő: Yamaha RXV457; Hangfalak: Heco Vitas 5.0; Mély: Magnat Monitor Sub 200A; DVD lejátszó: Thomson DTH212;
Csatlakoztatás
Egy konzolos kérdés:
Jelenleg egy xbox kompozit videó kábellal van összekötve a tv-vel. A gond az, hogy van egy ntsc játék, ami fekete-fehérben jelenik meg.
Érdemes lenne az xbox-hoz rgb kábelt venni? Mert gondolom akkor már színesben jelenne meg a kép?
Beruházás előtt kérj valakitől kölcsön egy ilyen kábelt kipróbálás erejére. Sok bosszúságtól kímélheted meg magad.
Csatlakoztatás
Egy konzolos kérdés:
Csatlakoztatás
YvsMad!Hallgattam rád és megcsináltam az "Y"-t, tökéletesen működik (remélem hosszú távon is...), THX!
A lejátszók nem nyírják ki egymást, mert a kimenetük bemenetként nem működik. Az erősítőnél lehet gubanc, amikor egyszerre 2 digi jelet kap, de legfeljebb nem tudja értelmezni. Azért ha lehet, ne kísérletezz!