Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Csatlakoztatás

Vendég

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Bocsi Áthelyeztem ide

Vendég

Csatlakoztatás

Néhány hangfalkábel kérdés:

Érdemes minél nagyobb keresztmetszetű kábel, ezt már sikerült levezetnem.
Ha minőségi(bb) kábelt veszek általában a két fronthoz mérik őket vagyis, párban kaphatóak... 2×3 méter, vagy 2×2 méter. Mit csináljak a maradékkal? Érdemes egyenlőhosszúnak lenniük? (Gyanítom igen). De mit kezdjek a felsleggel, ha feltekerem, nem indukál elektromágneses mezőt?

Illetve érdemes-e a centerhez ugyanolyan kábelt (esetleg rövidebbet) berakni?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Nem kérdés, inkább csak meghívás együtt gondolkodásra  
TV: Samsung 82cm, 16:9, lapos, 100Hz, DNIe, Invar mask, mittudomén, típusát nem tudom fejből...
DVD: Denon 1710

Na közéjük kellett drót... Kácsától hoztam egy ilyet:
KHS-562S       1665 Ft
Professzionális, SPC vezetővel készült SCART kábel, 21 pontos bekötéshez, Al, Al-Mylar és OFC harisnya árnyékolású, 75 ohmos videó és egyszeresen árnyékolt audió kábel erekkel. Kék színű PVC köpenyben, külső átmérője 13mm.
Ilyenből egy méter szerelve, az ~8500

Meg egy ilyet:
KCE-SC-15       3428 Ft
Az Expert Line professzionális SCART-SCART A/V összekötő kábele, OFC réz vezetővel és árnyékolással, 75 Ohmos videó erekkel, terrakotta színű PVC köpenyben, 21 ponton bekötött, egyenes, fém házas SCART csatlakozóval szerelve.1,5 méter hosszú kivitelben.

Tapasztalat: nagyon kell guvadni, hogy különbséget észleljen az ember. És ha nagyon guvadok, akkor sem mondanám a Neotech-et jobbnak, inkább csak másnak. Most én vagyok vak, olyan szar a TV / DVD kombó, hogy nem hozza ki a jobb kábel előnyeit, vagy tényleg nincs komoly difi? Mindegy, hétfőn megy vissza az Újtechnika és marad a terrakotta... Más is próbálta őket együtt? Jobb DVD-vel elképzelhető, hogy szignifikánsabb lenne a különbség? Van egy százéves csúcs Szonim, az képminőségben talán űbereli a Denont, de ott se nagyon észleltem különbséget kábel és kábel közt.

Ha a te rendszereden nem jön elő a drágább kábel előnye, akkor ne költs rá annyit, válaszd az olcsóbbat.
1 teszt: Állítsd meg a képet olyan helyen, ahol tök fekete a képernyő és nézd meg mind2 kábellel hogy nincs-e a képen valamilyen zavarcsík (zaj). Esetleg ha van több másodperces fekete rész, ott az állóképnél jobb a sima lejátszás. Sőt, ha van nagyon világos képed, azzal is kipróbálhatod, hogy nem csíkozódik-e lejátszáskor.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Ultegra »

Nem kérdés, inkább csak meghívás együtt gondolkodásra

TV: Samsung 82cm, 16:9, lapos, 100Hz, DNIe, Invar mask, mittudomén, típusát nem tudom fejből...
DVD: Denon 1710

Na közéjük kellett drót... Kácsától hoztam egy ilyet:
KHS-562S 1665 Ft
Professzionális, SPC vezetővel készült SCART kábel, 21 pontos bekötéshez, Al, Al-Mylar és OFC harisnya árnyékolású, 75 ohmos videó és egyszeresen árnyékolt audió kábel erekkel. Kék színű PVC köpenyben, külső átmérője 13mm.
Ilyenből egy méter szerelve, az ~8500

Meg egy ilyet:
KCE-SC-15 3428 Ft
Az Expert Line professzionális SCART-SCART A/V összekötő kábele, OFC réz vezetővel és árnyékolással, 75 Ohmos videó erekkel, terrakotta színű PVC köpenyben, 21 ponton bekötött, egyenes, fém házas SCART csatlakozóval szerelve.1,5 méter hosszú kivitelben.

Tapasztalat: nagyon kell guvadni, hogy különbséget észleljen az ember. És ha nagyon guvadok, akkor sem mondanám a Neotech-et jobbnak, inkább csak másnak. Most én vagyok vak, olyan szar a TV / DVD kombó, hogy nem hozza ki a jobb kábel előnyeit, vagy tényleg nincs komoly difi? Mindegy, hétfőn megy vissza az Újtechnika és marad a terrakotta... Más is próbálta őket együtt? Jobb DVD-vel elképzelhető, hogy szignifikánsabb lenne a különbség? Van egy százéves csúcs Szonim, az képminőségben talán űbereli a Denont, de ott se nagyon észleltem különbséget kábel és kábel közt.

Vendég

Csatlakoztatás

Köszönöm szépen, teljesen világos.

Vendég

Csatlakoztatás

Szóval ez egy minőségében kielégítő megoldás. és feltételezhetően elektromos zajt sem szed össze 4 méteren. 
Inkább a KHS-441SM  
Úgy valahogy...
sokkal jobbak a paraméterei, és mivel a subhoz nemigen a nagyfeszültség megy, a kis IC-s jelek zavarmentes továbbítása fontos szempont.

Vendég

Csatlakoztatás

Szóval ez egy minőségében kielégítő megoldás. és feltételezhetően elektromos zajt sem szed össze 4 méteren.

Inkább a KHS-441SM 

Vendég

Csatlakoztatás

Rendes árnyékolt IC kábel kéne erre a célra inkább...

Ez például?
(KHS-112C)

http://www.kacsa-audio.hu/index.php?pid ... &csoport=5

Vendég

Csatlakoztatás

Lehet, hogy balgaságot kérdezek, de azért csak idevésem: 
költözködés után a szubom el kerül az erölködő közeléből. Kb, 4 méterre. (ez a vezeték mérete, ugye mert nem keresztve-kasba húzigálnám)
Én arragondoltam, hogy 75ohmos, 1mm-es vezetőszálú (eredetileg videókábelből) fogom megalkotni a mély jel kábelét ...

Jó ez, vagy milyen kábelt javasolnátok ekkora távra?

Rendes árnyékolt IC kábel kéne erre a célra inkább...

Vendég

Csatlakoztatás

Lehet, hogy balgaságot kérdezek, de azért csak idevésem:

költözködés után a szubom el kerül az erölködő közeléből. Kb, 4 méterre. (ez a vezeték mérete, ugye mert nem keresztve-kasba húzigálnám)
Én arragondoltam, hogy 75ohmos, 1mm-es vezetőszálú (eredetileg videókábelből) fogom megalkotni a mély jel kábelét ...

Jó ez, vagy milyen kábelt javasolnátok ekkora távra?

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Ratman »

Lenne egy újabb kábeles kérdésem: 
Nem tudja valaki, hogy létezik olyan számítógépes Y kábel, ahol az Y szára egy PS2-es aljzat, az Y 2 ága meg 1-1 PS2-es dugó?

Vagy jó fordítva is jó lenne, ahol , az Y alsó része egy PS2-es dugó a 2 felső szára meg 1-1 aljzat?

Létezik ilyen gyári kábel, vagy barkácsolni kellene?

Mit szeretnél tenni egy ilyen kábellel? :kiraly:

Először valójában mérési kivezetésnek kellene.

Az elő és a végfok ugyanis egy olyan control kábellal van összekötve, aminek PS2-es csatlakozói vannak.
És ezzel a leágazással tudnám kimérni, hogy mikor melyik lábon jelenik meg valamilyen feszültség.

Az egész meg arra lenne jó, mert én is egy hangfalátkapcsolóban gondolkodom, de nem kézi kapcsolásúban, hanem automatában.

Vendég

Csatlakoztatás

Nem tudja valaki, hogy létezik olyan számítógépes Y kábel, ahol az Y szára egy PS2-es aljzat, az Y 2 ága meg 1-1 PS2-es dugó?

Vagy jó fordítva is jó lenne, ahol , az Y alsó része egy PS2-es dugó a 2 felső szára meg 1-1 aljzat?

Mit szeretnél tenni egy ilyen kábellel? :kiraly:

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

Csatlakoztatás

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

Csatlakoztatás

Időközben megoldódott a dolog, mert kaptam egyet kölcsön, az jó is lett, így aztán vettem is egyet.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Kedves Fórumtársak! 
Nincs valakinek egy kis időre kölcsönadható rgb-s xbox kábele?

Kint a Shoutboxban is kérdezd meg, nem mindenki olvassa ezt a topicot. Esetleg fél naponta megismételheted.

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

Csatlakoztatás

Ez jó ötlet, mert én sem szeretem a zsákbamacskát. 
Neked nincs véletlenül ilyen kábeled kölcsönbe egy 1/2 órára?  :kiraly:

Sajnos nincs, de kérdezz körbe itt a fórumon, vagy az ismerőseid körében, hátha valaki tud segíteni rajtad.

Kedves Fórumtársak!

Nincs valakinek egy kis időre kölcsönadható rgb-s xbox kábele?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Neked nincs véletlenül ilyen kábeled kölcsönbe egy 1/2 órára?

Sajnos nincs, de kérdezz körbe itt a fórumon, vagy az ismerőseid körében, hátha valaki tud segíteni rajtad.

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

Csatlakoztatás

Egy konzolos kérdés: 
Jelenleg egy xbox kompozit videó kábellal van összekötve a tv-vel. A gond az, hogy van egy ntsc játék, ami fekete-fehérben jelenik meg.

Érdemes lenne az xbox-hoz rgb kábelt venni? Mert gondolom akkor már színesben jelenne meg a kép?

Beruházás előtt kérj valakitől kölcsön egy ilyen kábelt kipróbálás erejére. Sok bosszúságtól kímélheted meg magad.

Neked nincs véletlenül ilyen kábeled kölcsönbe egy 1/2 órára?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Nem,mert letiltana az erőlködő védelme (akár, egy elemi szál is hozzá érne a nem kívánatos helyre).
A Pio legalább tett egy vékony átlátszó plexilapot a hangfalcsatlakozók köré/mögé, nehogy egy szál a sodratból hozzáérjen az erősítő hátlapjához és zárlatot okozzon.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

ha nem lenne tökéletes a bekötés, akkor meg se szólalna? 

Nem,mert letiltana az erőlködő védelme (akár, egy elemi szál is hozzá érne a nem kívánatos helyre).
Ajánlott a banán dugó.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Twining
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Twining »

HELP

Péntek este végre meglett a rég várt erősítő az előző nap megvett hangfalakhoz, de két problémám is van, talán mindkettő összefügghet a csatlakoztatással (?),

1. A DTS nem megy: ha a dvd-n a filmet dts-re rakom, akkor az erősítőn gyorsan villog a dts felirat, meg a hangfalak kis ikonjai, és nincs hang (itt az is lehet, hogy a thomson dth211 lejátszó a ludas, mert egyszer amikor így hang nélkül ment, benyomtam a menü gombot, és ahelyett, hogy a lemez menüjébe jutottam volna, megszólalt a dts. Ez azonban többször nem sikerült ) A lejátszó menüjében persze aktiválva van a dts, úgyhogy ez a hibalehetőség kizárva. (Koaxszal van összekötve a lejátszó és az erősítő)

2. A center túl halk. Tudom, hogy lehet álllítgatni külön a hangerőt, de még így is, és ennek nem kéne így lennie. Kérdés: lehet-e az a gond, hogy az erősítő hátulján a center bekötője van a leghülyébb helyen, alig tudtam beleerőltetni a csupasz véget, és rácsavarni a leszorítót, néhány kis rézszál kicsit ki is áll belőle. Lehet emiatt halkabb a center, vagy ha nem lenne tökéletes a bekötés, akkor meg se szólalna?

Minden javaslatnak örülnék, mert a mostani helyzet elég elkeserítő...
Erősítő: Yamaha RXV457; Hangfalak: Heco Vitas 5.0; Mély: Magnat Monitor Sub 200A; DVD lejátszó: Thomson DTH212;

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Egy konzolos kérdés: 
Jelenleg egy xbox kompozit videó kábellal van összekötve a tv-vel. A gond az, hogy van egy ntsc játék, ami fekete-fehérben jelenik meg.

Érdemes lenne az xbox-hoz rgb kábelt venni? Mert gondolom akkor már színesben jelenne meg a kép?

Beruházás előtt kérj valakitől kölcsön egy ilyen kábelt kipróbálás erejére. Sok bosszúságtól kímélheted meg magad.

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

Csatlakoztatás

Egy konzolos kérdés:

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

YvsMad!Hallgattam rád és megcsináltam az "Y"-t, tökéletesen működik (remélem hosszú távon is...), THX!

A lejátszók nem nyírják ki egymást, mert a kimenetük bemenetként nem működik. Az erősítőnél lehet gubanc, amikor egyszerre 2 digi jelet kap, de legfeljebb nem tudja értelmezni. Azért ha lehet, ne kísérletezz!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”