Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fejhallgató erősitők épitése / kapcsolások
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5352
Re: Fejhallgató erősitők épitése / kapcsolások
160uF elegendő 100 ohmos terhelésre, 32 ohmosra meg úgysem lesz jó, mert ahhoz nagyobb nyugalmi áram kellene a WCF fokozatnak. A 160uF-ból min. 33uF fólia, a többi jóféle elko. Az utolsó két ellenállás nem szükséges szerintem.
- Pedo
- Törzsvendég

- Értékelés: 127
6n23p 6n6p OTL fejhallgató erősítő,remek választás azoknak akik szeretik az érzelmekkel teli előadást,kitűnő hang.
600 ohmos fejhallgatót is könnyen meghajt.
600 ohmos fejhallgatót is könnyen meghajt.

- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Építők figyelmébe: a DAC-omban van két v5 single és két v6 duál változat. Megérik minden centjüket.
Ennek most jó ára van, és ez már nem is a fémfedeles, elfüstölős változat. Ami tulajdonképpen mindegy, hiszen ezekre élettartam-garancia van.
Ennek most jó ára van, és ez már nem is a fémfedeles, elfüstölős változat. Ami tulajdonképpen mindegy, hiszen ezekre élettartam-garancia van.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1694
Nem tudom jó helyen járok e. :) Keresek olyan beépíthető 6.3-as jack aljzatot, ami ezt a kapcsolást tudja. Köszönöm.
- Csatolmányok
-
- Screenshot_20190109-214607_Gallery.jpg (259.25 KiB) Megtekintve 8431 alkalommal
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Nem tudom ez a jó fórum, egy Heeds Canamp erősítő érdekelne. Úgy tudom, hogy ennek elérhető a kapcsolása, szóval aki ért hozzá össze tudja rakni. Kérdésem, hogy nagyjából milyen árra kell itt számítani? És tudnátok ajánlani valakit, aki meg tudja csinálni jól ezt a munkát? Persze nem ingyen gondoltam.Igazából én nem mernék nekikezdeni, mert még sose raktam össze ilyeneket, és félek tőle, hogy nem sikerülne jól.
- Pedo
- Törzsvendég

Megy az opa próba,én is ugyan azt az opát próbálóm amit Zoltán javasolt.
Veri hangban az NE5532-öt, de azzal sem hallgathatatlan. :) Csak más.
Veri hangban az NE5532-öt, de azzal sem hallgathatatlan. :) Csak más.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5352
Az NE553x mára már egy elavult ic, sokkal jobbak vannak és nem aranyáron.
Pl LME4972x vagy akár a lm4562.
Pl LME4972x vagy akár a lm4562.
Hello! Most kezdtem egy Canamp Clone-t építeni,kérdésem az itt látható beültetési rajzon szereplő alkatrész értékek megfelelőek vagy érdemes valamit változtatni?Ha igen akkor mit mire.Kőszönöm
Pedo írta: ↑2018.04.23., hétf. 19:03Canamp Clone
Megérdemli hogy bekerüljön a többiek közé.
http://audiodiyers.hu/viewtopic.php?f=61&t=76&start=50
A Hangja egész jó, és az is biztos hogy az NE5532 műveleti erősítővel a legkellemesebb a hangja.
- Pedo
- Törzsvendég

Az alkatrészek árát elirtam.
- Pedo
- Törzsvendég

Pedo írta: ↑2018.09.18., kedd 14:11Ma történt egy igazán apró változtatás a mini jhl-ben, a 2200uf kondenzátor kapót egy 10uf mkp hidegítést.
És hogy mi történt:
Az eddig is élethű hangszerek, még életszerűbbek lettek,az apró részletek jobban elő jöttek, még több élvezetet visznek a zenehallgatásba. :) sztereója kiváló,a lecsengések kellően hosszúak,abszolút nem bántóak a magas hangok,és a mély hangok lenyűgöztek,és a dinamika.... A hangszerek nem folynak össze,igazán kíváncsi lennék egy gyári 100 ezer forintos fejhallgató erősítő mennyire tudná megszorítani,szerintem sírna a gazdája. :) és mennyiből hozható ki ez a remek hang: mindennel együtt 15-20 ezer forintocska.
- Pedo
- Törzsvendég

Ma történt egy igazán apró változtatás a mini jhl-ben, a 2200uf kondenzátor kapót egy 10uf mkp hidegítést.
És hogy mi történt:
Az eddig is élethű hangszerek, még életszerűbbek lettek,az apró részletek jobban elő jöttek, még több élvezetet visznek a zenehallgatásba. :) sztereója kiváló,a lecsengések kellően hosszúak,abszolút nem bántóak a magas hangok,és a mély hangok lenyűgöztek,és a dinamika.... A hangszerek nem folynak össze,igazán kíváncsi lennék egy gyári 100 ezer forintos fejhallgató erősítő mennyire tudná megszorítani,szerintem sírna a gazdája. :) és mennyiből hozható ki ez a remek hang: mindennel együtt 25-30 ezer forintocska.
És hogy mi történt:
Az eddig is élethű hangszerek, még életszerűbbek lettek,az apró részletek jobban elő jöttek, még több élvezetet visznek a zenehallgatásba. :) sztereója kiváló,a lecsengések kellően hosszúak,abszolút nem bántóak a magas hangok,és a mély hangok lenyűgöztek,és a dinamika.... A hangszerek nem folynak össze,igazán kíváncsi lennék egy gyári 100 ezer forintos fejhallgató erősítő mennyire tudná megszorítani,szerintem sírna a gazdája. :) és mennyiből hozható ki ez a remek hang: mindennel együtt 25-30 ezer forintocska.
- Pedo
- Törzsvendég

Ezt az erősítőt egy nagyon kedves barátom készítette, ez egy Ágoston 6n23p/6n6p otl kapcsolás.
A hangja nekem nagyon tetszik,a 600 ohmos fülesemet könnyedén meghajtotta,precíz,gyors leütések,élénk hang,be valóm őszintén ennél jobbat még nem hallottam.
A hangja nekem nagyon tetszik,a 600 ohmos fülesemet könnyedén meghajtotta,precíz,gyors leütések,élénk hang,be valóm őszintén ennél jobbat még nem hallottam.
- Pedo
- Törzsvendég

Még nincs kész teljesen, a meghallgatás már meg volt. Megépítettem a jhl fejhallgató erősítőt minőségi alkatrészekből,hangja magasan az egyik legjobb amit eddig halottam.
A 600 ohmos fejhallgatómat bőségesen meghajtotta,kevés alkatrészből áll, így akár kezdő építők is megtudják magúnak csinálni.
A 600 ohmos fejhallgatómat bőségesen meghajtotta,kevés alkatrészből áll, így akár kezdő építők is megtudják magúnak csinálni.
- Pedo
- Törzsvendég

https://www.youtube.com/watch?v=wlXzmZyPDUY
Elkészült egy teljesen átgondolt heed canamp clone,próbáltam mindenből a legelfogathatóbb hangú alkatrészt bele tenni.
Panasonic FC kondenzátor,dale ellenállás,alps poti. A végén beépítésre került egy kivezérlés jelző is.
A hangja kellemes hozta az elvártakat.
Elkészült egy teljesen átgondolt heed canamp clone,próbáltam mindenből a legelfogathatóbb hangú alkatrészt bele tenni.
Panasonic FC kondenzátor,dale ellenállás,alps poti. A végén beépítésre került egy kivezérlés jelző is.
A hangja kellemes hozta az elvártakat.
- Pedo
- Törzsvendég

Össze raktam a JHL69 fejhallgató erősítőjét, 140mA 5v csatornánként a beállított munkapont.
Rendkívül tetszetős hangja van, kötelező megépíteni minden füles erősítő kedvelőnek.!
Pörgős,levegős hangja van, a mélyei fantasztikusak, benne van a bugi, dob ütések élethűen szolnak, az egész hangkép kellemes hosszan hallgatható.
- Pedo
- Törzsvendég

Heed clone első benyomás,kölcsön adtam meghallgatásra.
Canamp clone első benyomások
(AKG K612-t dugtam rá)
Tetszik, rögtön a bekapcsolást követő első taktusoktól. Kellemes, folyékony, szellős hang. Meghatározza a karakterét, a puha és testes mély tartomány. Ennek ellenére nem unalmas és nem torzít még a legalján se. Meghitté, szelíddé, szerethetővé teszi a hangzást. Nagyon furcsa ellentmondásosnak tűnő jellemzőket hallok a hangjában: egyszerre tűnik kissé lomhának de ugyanakkor könnyednek is. Egy biztos, egyedi hangja van, még ilyet eddig nem hallottam. És ahogy Te is írtad, ezt sokáig lehet jól esően hallgatni.
Szóval elsőre bejövős
- Pedo
- Törzsvendég

Ma beültettem a jlh füles erősítő panelját,itt tényleg rövid a jelút.
- Pedo
- Törzsvendég

A következő erősítő: a JHL tranzisztoros erősítő lesz,aki eddig megépítette nem csalódott benne,hangja nagyon hasonlít a csövesekére.
A képen lehet látni alig nagyobb mint egy gyufás doboz.
- Pedo
- Törzsvendég

Canamp Clone
Megérdemli hogy bekerüljön a többiek közé.
http://audiodiyers.hu/viewtopic.php?f=61&t=76&start=50
A Hangja egész jó, és az is biztos hogy az NE5532 műveleti erősítővel a legkellemesebb a hangja.