Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangszóró javítás,peremezés
Re: Hangszóró javítás,peremezés
Egy 2018-as hsz-re válaszoltál! 

-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
A hangszóró peremek öregedése sajnos természetes folyamat, de sokan javasolják a szilikon vagy glicerin alapú kezeléseket, különösen gumi esetében. Azonban fontos óvatosan bánni ezekkel, mert rosszul alkalmazva valóban árthatnak. Esetleg kipróbáltál már valamit, vagy még csak gondolkodsz rajta?Kajler írta: ↑2018.09.28., pén. 23:32Sziasztok!
Tök kezdő vagyok hifiben és érdekelne a véleményetek arról, hogy érdemes-e bármivel próbálkozni a hangszóró perem öregedésének lassítására, az elkerülhetetlennek tűnő peremezés minél későbbre való kitolására? Persze sokan sokfélét mondanak, pl. hogy a gumi örök élet, de azért a glicerinnek örül, a hab meg a szilikonnak stb. stb. a másik véglet, hogy bármit is csinálok azzal csak ártok a hangszóróknak. Fogalmam sincsen hol lehet az igazság, örülnék a tapasztaltabbak véleményének.
üdv.: Kajler
Sziasztok!
Tök kezdő vagyok hifiben és érdekelne a véleményetek arról, hogy érdemes-e bármivel próbálkozni a hangszóró perem öregedésének lassítására, az elkerülhetetlennek tűnő peremezés minél későbbre való kitolására? Persze sokan sokfélét mondanak, pl. hogy a gumi örök élet, de azért a glicerinnek örül, a hab meg a szilikonnak stb. stb. a másik véglet, hogy bármit is csinálok azzal csak ártok a hangszóróknak. Fogalmam sincsen hol lehet az igazság, örülnék a tapasztaltabbak véleményének.
sziasztok, van néhány pár vintage szélessávú hangszóróm. Az egyik pár hangszórónál az egyik darab 15 ,míg a másik darab 12.2 ohm ellenállású. kérdezném hogy szerintetek ezt meg lehet -e hallani működés közben ?
Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni tőletek:
Olyan ember elérhetőségére lenne szükségem aki jártas a hangszóró javításban vagy esetleg ért ahhoz hogy milyen hangszóróval lehetne helyettesíteni egy Yamaha yst sw 320-ban lévő szub basszus hangszórót,igazából nem tudom ,hogy melyik lenne a jobb döntés,javítani vagy venni egy újat .A javításban nem igazán bízom,az új meg elég lutri hogy hogy fog szólni ,meg hogy ugyanazt a teljesítmény szintet tudja...se többet se kevesebbet.
Elméletileg 6ohmos és 25centis hangszóró van benne ( de ellenállást nem tudtam mérni mivel szakadt a tekercs).
Megpróbálok képeket is csatolni aki tud ,segíthetne hogy egyáltalán ez mekkora teljesítményű lehet??A sub erősítője elméletileg egy digitális 250wattos erőlködő.
http://kepfeltoltes.hu/150102/DSC_0411_ ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/150102/DSC_0410_ ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/150102/DSC_0409_ ... es.hu_.jpg
Hangszóró 2000 Kft, Sz.fehérvár, az oldalukon van telefonszám is, felhívod őket és elküldik a megfelelő cseredarabokat, vagy meg is javítják ha úgy akarod, azt a megoldást választod amelyiket akarod.
ui. a Saphir nem egy hasznavehetetlen doboz
Köszönöm a választ!
Saphir abban az esetben nem egy hasznavehetetlen doboz, ha megfelelően eltorzítjuk előtte a hangképet (EQ), és egy nagyon szűk hangerőtartományban használjuk. Számomra azért volt teljesen használhatatlan, mert ha éjszaka hallgattam rajta zenét (halkan) akkor rettentően megváltozott a hangképe. Persze 10e ft ért ez király.
Sziasztok,
Van pár egy pár tökéletesen értéktelen videodon hangfal párom. Vissza szeretném őket adni apukámnak, de évekkel ezelőtt leégettem őket, így előtte szeretném őket újra tekercseltetni, vagy hangszórót cserélni benne.
Sajnos fogalmam sincs milyen hangszóró kell bele. Másik hangfalt venni értelmetlennek látom, mert mindenhogy maradna felesleg amit sajnálnék kidobni.
Tudnátok valakit ajánlani aki jó áron megjavítaná őket?
Pontos tipus:
Videoton saphir I, dp202e
Köszi,
B
Hangszóró 2000 Kft, Sz.fehérvár, az oldalukon van telefonszám is, felhívod őket és elküldik a megfelelő cseredarabokat, vagy meg is javítják ha úgy akarod, azt a megoldást választod amelyiket akarod.
ui. a Saphir nem egy hasznavehetetlen doboz
Sziasztok,
Van pár egy pár tökéletesen értéktelen videodon hangfal párom. Vissza szeretném őket adni apukámnak, de évekkel ezelőtt leégettem őket, így előtte szeretném őket újra tekercseltetni, vagy hangszórót cserélni benne.
Sajnos fogalmam sincs milyen hangszóró kell bele. Másik hangfalt venni értelmetlennek látom, mert mindenhogy maradna felesleg amit sajnálnék kidobni.
Tudnátok valakit ajánlani aki jó áron megjavítaná őket?
Pontos tipus:
Videoton saphir I, dp202e
Köszi,
B
Ez melyik "mester" volt?
Tévedtem, szerencsére ) A gyári állapotot állította helyre
Sziasztok!
Tekercseltetnem kellett egy 16 cm-s Morel Supremo hangszórót. Meglepődve hallgattam, hogy a mester alumínium huzallal tekercselte, a gyári réz helyett. Néhány nap múlva fogom tudni kipróbálni, de félek, hogy egy hangszórópáron belül ha az egyik réz, a másik alu, akkor nem fog egyformán szólni. Vajon mennyire megalapozott a félelmem??
Megoldódott a dolog. Visszahívtam a mestert és elmondta, hogy gyárilag is aluval volt tekercselve )
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 746
Sziasztok!
Tekercseltetnem kellett egy 16 cm-s Morel Supremo hangszórót. Meglepődve hallgattam, hogy a mester alumínium huzallal tekercselte, a gyári réz helyett. Néhány nap múlva fogom tudni kipróbálni, de félek, hogy egy hangszórópáron belül ha az egyik réz, a másik alu, akkor nem fog egyformán szólni. Vajon mennyire megalapozott a félelmem??
Ez melyik "mester" volt?
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Sziasztok!
- Pikehunter
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sziasztok,
Keresek valakit, akit profi, szép peremezést csinál, perem adott, postán küldeném "csak" meg kell csinálni, én nem akarok kísérletezni vele, mert soha nem csináltam... Előre is köszönöm! (Csongrád megye előnyben, mert akkor házhoz viszem!) Előre is köszöntem!
Sziasztok,
Van egy pár régi B&W DM 110i dobozom és egyik takarítás után azt vettem észre, hogy a papírtölcsér közepén levő nagyon puha műanyag / gumi rész az egyik mélynyomón befelé áll.
Ez egy bass-reflex doboz, szóval gondoltam rá, hogy lehet, h csak be kell fújni a nyíláson, de inkább megkérdeznélek titeket, hogy mi ilyenkor a teendő?
Elrontani nem szeretném és ha kell, természetesen elviszem egy budapesti szervízbe.
Impregnált papírból van a porvédő és csak ki kell porszívóval szívatni, de csak óvatosan!
Sziasztok,
Van egy pár régi B&W DM 110i dobozom és egyik takarítás után azt vettem észre, hogy a papírtölcsér közepén levő nagyon puha műanyag / gumi rész az egyik mélynyomón befelé áll.
Ez egy bass-reflex doboz, szóval gondoltam rá, hogy lehet, h csak be kell fújni a nyíláson, de inkább megkérdeznélek titeket, hogy mi ilyenkor a teendő?
Elrontani nem szeretném és ha kell, természetesen elviszem egy budapesti szervízbe.
Spendor BC1, SAV400-A, Denon DCD 1420
- medvegyev
- Fórumlakó
- Értékelés: 11
Sziasztok! SEAS középsugárzókat szeretnék peremeztetni Kecskeméten amelyek ATL HD 312-esekben vannak.Tud valaki segíteni? Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Tippeket kérnék,hogy honnan tudnék beszerezni jó minőségű papír membránt pillével, porvédőt, illetve gumiperem is kellene. Akár külföldi oldal is jó, ha szállítanak hozzánk.
Köszi!
Küld el privátban mihez kell, és pontosan mi. Hátha tudok segíteni.
Sziasztok!
Tippeket kérnék,hogy honnan tudnék beszerezni jó minőségű papír membránt pillével, porvédőt, illetve gumiperem is kellene. Akár külföldi oldal is jó, ha szállítanak hozzánk.
Köszi!
What is an Audiophile?
Tudnátok ajánlani kecskeméti hangszórójavítót videoton peremezéséhez?
Köszi!
Ott nem de máshol igen!
Tamás Tujmer tujmi21@gmail.com
Enyémet Ő csinálta meg és korrekt áron.
Tudnátok ajánlani kecskeméti hangszórójavítót videoton peremezéséhez?
Köszi!
A vaterás cucc nem jó én próbáltam tönkretette a magassugit (bele száradt).
- charlie-obrian
- V.I.P.
- Értékelés: 366
Ahogy írtad, csepegtetni kell bele a régi helyére.

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
Ahogy írtad, csepegtetni kell bele a régi helyére.
- charlie-obrian
- V.I.P.
- Értékelés: 366
Én elhiszem! Mondjuk a jövő érdekelne inkább, mint az múlt...
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)