Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi hangsugárzók és subwooferek

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Quetz írta:
2018.09.28., pén. 12:13
Te, mint kábelgyártó mit szoktál mérni? És mondjuk két külön design között mekkora eltérést találtál?
Szívesen válaszolok, csak ne itt...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

fapaci írta:
2018.09.28., pén. 12:32
-KP- írta:
2018.09.28., pén. 12:00
A gyártóknak nem érdeke, hogy bármi is szabványosítva legyen. Így gyakorlatilag úgy hintheti mindegyik a rózsaszín ködöt, amennyire nem szégyelli.
Az adattovábbításban, így a kábelgyártásban is számos szabvány és ajánlás van érvényben és ezeket az ipari gyártók be is tartják, ha el akarják adni a portékájukat. Ha ellátogatsz a Belden, Klotz, Gotham, vagy bármelyik hasonló professzionális kábeleket készítő honlapjára, látni fogod az ipari standardokra hivatkozásokat. Ezek jellemzően zavarvédelemről és adatátvitelről, néha mechanikai, vegyi és tűzvédelemről szólnak, amiknek bár van köze a szubjektív hangzáshoz, de a kapcsolat nem egyértelmű és nem lineáris. A High End kábeleket készítő cégeket nem venném egy kalap alá a nagy ipari gyártókkal. Előbbiek elsősorban a divathullámokat lovagolják meg, utóbbiak műszaki paraméterek mentén fejlesztenek. A Belden egymaga egyetlen nap alatt több kábelt gyárt és értékesít, mint a világ összes HiFi és High End kábelgyártója egy egész évben.
nyilván a high end gyártókra gondoltam, egyébként egyetértek :)

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1199

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Csutka írta:
2018.09.28., pén. 10:42
De attól még nem lesz igaz...
De akár igaz is lehet... ;)
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1199

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Aszpirin írta:
2018.09.28., pén. 12:22
Bocs, de ez a thread már nagyon átkívánkozik a kábelezzünk topikba.
Dehogy is, ez mindig jó téma, bárhol is kerül elő :D. Jön a hétvége, kikapcsolódás egy kis ingyencirkusszal ;peace; .
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára thxfan 2018.09.28., pén. 12:50-kor.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

-KP- írta:
2018.09.28., pén. 12:00
A gyártóknak nem érdeke, hogy bármi is szabványosítva legyen. Így gyakorlatilag úgy hintheti mindegyik a rózsaszín ködöt, amennyire nem szégyelli.
Az adattovábbításban, így a kábelgyártásban is számos szabvány és ajánlás van érvényben és ezeket az ipari gyártók be is tartják, ha el akarják adni a portékájukat. Ha ellátogatsz a Belden, Klotz, Gotham, vagy bármelyik hasonló professzionális kábeleket készítő honlapjára, látni fogod az ipari standardokra hivatkozásokat. Ezek jellemzően zavarvédelemről és adatátvitelről, néha mechanikai, vegyi és tűzvédelemről szólnak, amiknek bár van köze a szubjektív hangzáshoz, de a kapcsolat nem egyértelmű és nem lineáris. A High End kábeleket készítő cégeket nem venném egy kalap alá a nagy ipari gyártókkal. Előbbiek elsősorban a divathullámokat lovagolják meg, utóbbiak műszaki paraméterek mentén fejlesztenek. A Belden egymaga egyetlen nap alatt több kábelt gyárt és értékesít, mint a világ összes HiFi és High End kábelgyártója egy egész évben.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5998

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Bocs, de ez a thread már nagyon átkívánkozik a kábelezzünk topikba.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

fapaci írta:
2018.09.28., pén. 09:13
Quetz írta:
2018.09.28., pén. 09:06
De úgy igazán, hány dB változást tud okozni egy analóg kábel? 1, 2, 10?
Milyen paraméterben?
Te, mint kábelgyártó mit szoktál mérni? És mondjuk két külön design között mekkora eltérést találtál?
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Furcsáltam is, hogy a QED előállt a Genesis reporttal.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Csutka írta:
2018.09.28., pén. 10:13
Hiccusz írta:
2018.09.28., pén. 09:48
A(z analóg) kábelgyártókat azért irigylem. Soha, semmilyen standardnak, minőségi specifikációnak, szabványnak nem kell megfelelniük, már ami a hangminőségre vonatkozik. Annak ugyanis nincs kritériuma. Szabad a pálya, mindenki olyat és úgy gyárt, amilyet és ahogyan csak akar. Soha, egyetlen vásárló sem reklamál szerintem, miután hazaviszi és beköti, mert nincs mihez viszonyítani (objektív, leírt standadhoz, speckóhoz értem!). Ahhoz persze tudja, hogy mit hallott magánál korábban egy másik kábellel, de ez most irreleváns. Példának okáért, felmegy az ember akármelyik gyártó honlapjára, s ott nem talál olyat, hogy ez vagy az a kábel részletesebb, szebb, szagosabb, teresebb, jobban "átviszi", melegebb, hidegebb, cicergőbb, testesebb, kevésbé torz, mint a másik. Csupán annyit, hogy ebben ilyen meg olyan anyagot, így meg úgy szigetelve és tekerve használtunk fel, ilyen meg olyan technikával ötvözve. Ezeket az ismérveket maguk a felhasználók, a userek aggatják rá a termékekre, miután otthon bekötik őket, nem? Nem meglepő tehát, hogy amire Gerzson azt mondja, "kinyílt tőle a tér", arra Ubul kijelenti (a föld másik szegletében, "összeesett a színpadkép". :D
Azt felejted el, hogy a kábel a rendszer kis eleme, de rendszerbe illeszted be.
Ezáltal nem fog egyformán viselkedni minden rendszerben.
A hallgató is a rendszer része és talán még maga a hang is, ami "kijön" a hangfalakból.

Ezáltal a gyártó nagy hibát követne el, ha bármi általad hiányolt dolgot leírna.
SZVSZ.

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

fapaci írta:
2018.09.28., pén. 10:47
Olvass el néhány szubjektív beszámolót HiFi és házimozi kiállításokról, csoportos tesztekről és látni fogod, ugyanarról az eseményről teljesen eltérő véleményeket fogalmaznak meg a látogatók. Épeszű gyártó nem dob követ ebbe a zavaros tóba. Amúgy van rá példa, hogy HiFi kábelgyártók a hangzásra utaló jelzőkkel illetik termékeiket, de ez valóban ritka. A cselesebbje vásárlói véleményeket idéz be a termékleírás alá, így tiszta marad a kezük.
Mivel subwoofer kábelekkel kapcsolatban indult el a diskurzus - érdekes és vicces is az Audioquest honlapján elolvasni a "leírást".
Husky, wolf, wild dog, stb...
A többi kábelüknél is hasonló leírások vannak.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

fapaci írta:
2018.09.28., pén. 10:47
Hiccusz írta:
Példának okáért, felmegy az ember akármelyik gyártó honlapjára, s ott nem talál olyat, hogy ez vagy az a kábel részletesebb, szebb, szagosabb, teresebb, jobban "átviszi", melegebb, hidegebb, cicergőbb, testesebb, kevésbé torz, mint a másik.
Olvass el néhány szubjektív beszámolót HiFi és házimozi kiállításokról,...
Kizárólag lefekvés előtt. :D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Hiccusz írta:
Példának okáért, felmegy az ember akármelyik gyártó honlapjára, s ott nem talál olyat, hogy ez vagy az a kábel részletesebb, szebb, szagosabb, teresebb, jobban "átviszi", melegebb, hidegebb, cicergőbb, testesebb, kevésbé torz, mint a másik.
Olvass el néhány szubjektív beszámolót HiFi és házimozi kiállításokról, csoportos tesztekről és látni fogod, ugyanarról az eseményről teljesen eltérő véleményeket fogalmaznak meg a látogatók. Épeszű gyártó nem dob követ ebbe a zavaros tóba. Amúgy van rá példa, hogy HiFi kábelgyártók a hangzásra utaló jelzőkkel illetik termékeiket, de ez valóban ritka. A cselesebbje vásárlói véleményeket idéz be a termékleírás alá, így tiszta marad a kezük.

Csutka

Lemmy9 írta:
2018.09.28., pén. 10:35
Akkor kijelenthető, hogy fingreszelés az egész. :D Mióta mondom.
Már nagyon régóta és nagyon sokszor...

De attól még nem lesz igaz...

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Csutka írta:
2018.09.28., pén. 10:13
Hiccusz írta:
A(z analóg) kábelgyártókat azért irigylem. Soha, semmilyen standardnak, minőségi specifikációnak, szabványnak nem kell megfelelniük, már ami a hangminőségre vonatkozik. Annak ugyanis nincs kritériuma. Szabad a pálya, mindenki olyat és úgy gyárt, amilyet és ahogyan csak akar. Soha, egyetlen vásárló sem reklamál szerintem, miután hazaviszi és beköti, mert nincs mihez viszonyítani (objektív, leírt standadhoz, speckóhoz értem!). Ahhoz persze tudja, hogy mit hallott magánál korábban egy másik kábellel, de ez most irreleváns. Példának okáért, felmegy az ember akármelyik gyártó honlapjára, s ott nem talál olyat, hogy ez vagy az a kábel részletesebb, szebb, szagosabb, teresebb, jobban "átviszi", melegebb, hidegebb, cicergőbb, testesebb, kevésbé torz, mint a másik. Csupán annyit, hogy ebben ilyen meg olyan anyagot, így meg úgy szigetelve és tekerve használtunk fel, ilyen meg olyan technikával ötvözve. Ezeket az ismérveket maguk a felhasználók, a userek aggatják rá a termékekre, miután otthon bekötik őket, nem? Nem meglepő tehát, hogy amire Gerzson azt mondja, "kinyílt tőle a tér", arra Ubul kijelenti (a föld másik szegletében, "összeesett a színpadkép". :D
A hallgató is a rendszer része és talán még maga a hang is, ami "kijön" a hangfalakból.

Ezáltal a gyártó nagy hibát követne el, ha bármi általad hiányolt dolgot leírna.
SZVSZ.
Nem értek egyet. Pontosabban én másról beszéltem.

Csutka

Hiccusz írta:

SZVSZ.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Lemmy9 írta:
2018.09.28., pén. 09:02
A pénztárca súlya és tartalma mérhetően csökken egy egzotikus és hangzatos kábel vásárlása esetén. ;)
Ez vitathatatlan és objektív módon mérhető!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Quetz írta:
2018.09.28., pén. 09:06
Milyen paraméterben?

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Hifilala írta:
2018.09.28., pén. 08:29
Ez egy meglehetősen szibjektív dolog,tekintve,hogy egy kábel másképp viselkedik különböző tendszerekben és itt elsősorban az analóg kábelekre gondolok.
Egyetértek, analóg kábel változtathatja a hangot, mert elektromos tulajdonságai miatt változik a rajta átmenő elektromos jel.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Hifilala írta:
2018.09.28., pén. 07:59
Én semmit sem mérnék,de alább arról volt szó,hogy hiányoznak a mérések.Hát nekem nem.
Ami mérést én eddig láttam az amatőr tesztbeszámolókban, annak semmi értelme nem volt. A kábelt bedugták direktben két laborműszer közé és próbálták megfejteni, mi megy át rajta. Ez semmit nem fog elárulni arról, miként viselkedik két készülék között és azok elektromágneses terében. Persze arra jó volt az eljárás, hogy a fogékonyabb hobbisták zászlóként hordozhatták körbe.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Quetz írta:
2018.09.28., pén. 00:06
Hifilala írta:
2018.09.27., csüt. 22:13
Amúgy létezik olyan kábelteszt,amihez mérést is mellékeltek?
Nem kevés van, attól függ, mi érdekel?
Analogue:
RCA interconnects
Crystal Cable CrystalConnect Micro 1m RCA (added Nov. 2016)
Speaker cables (Canare 4S11, Kimber 8TC, zip cord, bi-wiring)

Digital:
Coaxial
TosLink
USB (generics, Belkin Gold)
USB 2 extension with ethernet adaptor
Corning optical USB 3 extension
USB Hubs and 8kHz packet noise

Local - Ethernet
Internet - Ethernet

HDMI (ION, Energy, adaptor)

Power:
Power cables (used with DAC)
Power cables (Synergistic Research with Oppo BDP-105)
Belkin PureAV PF60 power conditioner
Itt pedig az AQ HDMI kábelek minőségét mérik, 57s-től:

youtu.be/nDNwfx1HGT0

Emellett tény,hogy aki gyárt az mér és ellenőriz, mert máshogy nem biztosítható a folytonosan jó minőség.
Minőségbiztosítási célból mérnek,amire egy gyártónál szükség is van.Hangminőséget viszont nem igazán lehet mérni.Ez egy meglehetősen szibjektív dolog,tekintve,hogy egy kábel másképp viselkedik különböző tendszerekben és itt elsősorban az analóg kábelekre gondolok.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

fapaci írta:
2018.09.28., pén. 01:06
Hifilala írta:
Milyen paramétert mérnél a helyükben? Pár évvel ezelőtt még több gyártó is megadta a kábelei kapacitását, induktivitását, impedanciáját, ellenállását, de szépen mindenki leszokott róla, mert tényleg durva következtetések láttak napvilágot a hifista fórumokon a hallottak és a valós technikai paraméterek közötti összefüggésekről.
Én semmit sem mérnék,de alább arról volt szó,hogy hiányoznak a mérések.Hát nekem nem.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Hifilala írta:
Milyen paramétert mérnél a helyükben? Pár évvel ezelőtt még több gyártó is megadta a kábelei kapacitását, induktivitását, impedanciáját, ellenállását, de szépen mindenki leszokott róla, mert tényleg durva következtetések láttak napvilágot a hifista fórumokon a hallottak és a valós technikai paraméterek közötti összefüggésekről.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Hifilala írta:
Nem kevés van, attól függ, mi érdekel?
Analogue:
RCA interconnects
Crystal Cable CrystalConnect Micro 1m RCA (added Nov. 2016)
Speaker cables (Canare 4S11, Kimber 8TC, zip cord, bi-wiring)

Digital:
Coaxial
TosLink
USB (generics, Belkin Gold)
USB 2 extension with ethernet adaptor
Corning optical USB 3 extension
USB Hubs and 8kHz packet noise

Local - Ethernet
Internet - Ethernet

HDMI (ION, Energy, adaptor)

Power:
Power cables (used with DAC)
Power cables (Synergistic Research with Oppo BDP-105)
Belkin PureAV PF60 power conditioner
Itt pedig az AQ HDMI kábelek minőségét mérik, 57s-től:

youtu.be/nDNwfx1HGT0

Emellett tény,hogy aki gyárt az mér és ellenőriz, mert máshogy nem biztosítható a folytonosan jó minőség.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hiccusz írta:
2018.09.27., csüt. 17:12
Csutka írta:
2018.09.27., csüt. 15:49
Aszpirin írta:
2018.09.27., csüt. 15:45
Jelentem, az itteni link miatt olvastam el a cikket. Szóval a "csak megosztani akartam" célt elérte.
Akkor bizonyára a "tesztje" idézőjelek közé tételét is megértetted belőle!
;)
Látom, hozod a csipkelődő formát, de ok, akkor tessék. Az idézőjel is egyfajta vélemény, ha nagyon akarod. Vagy te miként aposztrofálnád a cikkben leírt procedúrát? Tesztben én szeretek méréseket látni, objektív, reprodukálható ismérveket olvasni. Itt ilyen nem volt. Ahogy az avonline “tesztjei”-ben sincs soha, semmi ilyesmi. Ez (ahogy azok is) számomra egy közös hallgatózás volt, nem több, amelyből szubjektív véleményformálás történt.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”