Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sonido hangfalak
Sonido hangfalak
Leva
Hány ohm-osak a radiuszban használt hangszórók?
Nem lesz ohm problémám a Scrofára dugva?
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
Sonido hangfalak
Maj Te megmondod! Elfelejtettem fotózni!
Tényleg Nekem lesz ilyenem.
Semmi gond.Majd legközelebb.(de legalább bevallottad )
-
Vendég
Sonido hangfalak
Amúgy jó párosítás lenne egy Hivox Capreolussal és Scrofaval?
Maj Te megmondod!
Elfelejtettem fotózni!
Sonido hangfalak
Amúgy jó párosítás lenne egy Hivox Capreolussal és Scrofaval?
-
Vendég
Sonido hangfalak
Nagyon megköszönném a fotókat. Persze ha nem túl nagy kérés.Erre a süjjesztéses dologra nem is gondoltam.Tényleg jó megoldás lehet.
Azokat a dobozokat te készítetted? Látom ott rétegelt lemezt ragasztottak az előlapra,és úgy oldották meg a süllyesztést.
Mégegy kérdés felmerült bennem a képeket látván,mégpedig hogy a vattát ragasztanio kell majd az oldalfalakhoz vagy csak elég kitömni a doboz belsejét.
Nem én csináltam...sajnos! Az egy Vifa doboz! Elvileg hamarosan meg tudom hallgatni!
Mindegy mit ragasztasz az elejére (MDF v. rétegelt), úgy is be lesz vonva.
Az a doboz kifejezetten tetszik nekem, mert kicsi, de a csőbe elég gagyi benne.
Mivel a reflexet nem kell nagyon kitömni, ezért ragaszthatod is. Ott Visaton pamuttal lett kitömve, de az elég drága. Én ragasztanám...
Sonido hangfalak
Inkább ragaszd!!!Egyáltalán nem hatna ki a hangra, hisz alig változik meg az űrtartalom.
Fogok menni Varga Úrhoz és lefotózom Neked, hogy csinálta meg az övét!
Azért leírom, hogy a Radius úgy van megcsinálva, hogy a magas süllyesztve van, és rálóg a mélyközép. (ez a ponti sugárzás miatt van, hogy minél közelebb legyenek egymáshoz)
Igazából annyira nem fontos a dupla előlap, csak a merevség miatt célszerű használni. Illetve vékonyabb fát használva felsőmaró hiányában így lehet megoldani a süllyesztést.
Ezt nézd meg! Ötlet!
Nagyon megköszönném a fotókat. Persze ha nem túl nagy kérés.
Erre a süjjesztéses dologra nem is gondoltam.Tényleg jó megoldás lehet.
Azokat a dobozokat te készítetted? Látom ott rétegelt lemezt ragasztottak az előlapra,és úgy oldották meg a süllyesztést.
Mégegy kérdés felmerült bennem a képeket látván,mégpedig hogy a vattát ragasztanio kell majd az oldalfalakhoz vagy csak elég kitömni a doboz belsejét.
-
Vendég
Sonido hangfalak
Kicsit felhozom a topicot.
Leva:
Ajánlottad hogy készítsem dupla előlappal.Ennek nem lenne hátránya az hogy ugye akkor dupla mély lenne a beépítési méret.Szerintem ez kihatna a hangra is.De ha nem annak jobban örülnék,mert gondoltam hozzáragasztok(vagy csavarozok) egy 12mm-es vastagságú darabot.
Inkább ragaszd!!!
Egyáltalán nem hatna ki a hangra, hisz alig változik meg az űrtartalom.
Fogok menni Varga Úrhoz és lefotózom Neked, hogy csinálta meg az övét!
Azért leírom, hogy a Radius úgy van megcsinálva, hogy a magas süllyesztve van, és rálóg a mélyközép. (ez a ponti sugárzás miatt van, hogy minél közelebb legyenek egymáshoz)
Igazából annyira nem fontos a dupla előlap, csak a merevség miatt célszerű használni. Illetve vékonyabb fát használva felsőmaró hiányában így lehet megoldani a süllyesztést.
Ezt nézd meg! Ötlet!
Sonido hangfalak
Kicsit felhozom a topicot.
Leva:
Ajánlottad hogy készítsem dupla előlappal.Ennek nem lenne hátránya az hogy ugye akkor dupla mély lenne a beépítési méret.Szerintem ez kihatna a hangra is.De ha nem annak jobban örülnék,mert gondoltam hozzáragasztok(vagy csavarozok) egy 12mm-es vastagságú darabot.
Sonido hangfalak
Felhívtam Varga Úrat, és rákérdeztem Doki által említett problémákra.A csőnél azt mondta nem lesz probléma ha nagyobbat használunk, csak a megfelelő hangolási frekire kell beállítani.
Csillapítóanyaggal mennyiségével lehet játszani, ezt nem érzem akkora problémának.
A hangszóró elrendezésére annyit mondott Varga Úr, hogy az elrendezés nem szól bele igazán. Az eredeti dobozon a magas süllyesztve, a mélyközép nem. Ha ezt megtartja Kacsento, akkor nem kell a váltóhoz nyúlni, egyébként fázisbeli eltérés lenne tapasztalható.
Kacsento:
Varga Úr még említette, ha tényleg ennyire meg akarod építein ezt a dobozt, menj el hozzá és mindenben szívesen segít.
Léva
Köszönöm szépen az információt.Szeretnék is majd elmenni Varga Úrhoz,csak az a baj hogy én mindig csak vasárnap tudok pestre menni.Majd ha aktuális lesz mindenképp felhívom,és megkérdezem tud e fogadni vasárnap.
-
Vendég
Sonido hangfalak
Felhívtam Varga Úrat, és rákérdeztem Doki által említett problémákra.
A csőnél azt mondta nem lesz probléma ha nagyobbat használunk, csak a megfelelő hangolási frekire kell beállítani.
Csillapítóanyaggal mennyiségével lehet játszani, ezt nem érzem akkora problémának.
A hangszóró elrendezésére annyit mondott Varga Úr, hogy az elrendezés nem szól bele igazán. Az eredeti dobozon a magas süllyesztve, a mélyközép nem. Ha ezt megtartja Kacsento, akkor nem kell a váltóhoz nyúlni, egyébként fázisbeli eltérés lenne tapasztalható.
Kacsento:
Varga Úr még említette, ha tényleg ennyire meg akarod építein ezt a dobozt, menj el hozzá és mindenben szívesen segít.
Léva
-
Vendég
Sonido hangfalak
Hohó!!!Itt már van is egy kis fennakadás amint látom.Szerintem üljetek össze és jól beszélgessétek meg a dolgot,aztán mondjátok mire jutottatok és akkor mindenki boldog lesz Főleg én :taps:
Hívd fel Varga Úrat, mond el neki mit csinálnál másképp, és meglátjuk mit szól hozzá.
Sonido hangfalak
Hohó!!!Itt már van is egy kis fennakadás amint látom.Szerintem üljetek össze és jól beszélgessétek meg a dolgot,aztán mondjátok mire jutottatok és akkor mindenki boldog lesz Főleg én :taps:
-
Vendég
Sonido hangfalak
A 20-ról 22-re,valóban nem nagy mod,de gondolom megtartva az eredeti hangolást a nagyobbfelületű csövel annyival hosszabbra tervezted,hogy ne emelkedjen a rezonanciája a doboznak,+a doboz növekedésével is jár csőhossznövekedés.Az ilyen aprónak tűnő modokkal csak azért vannak fenntartásaim,mert lehet hogy annyival meghosszítja a csövet,hogy majt sípként üzemel.Nem rég írtam valamelyik topikban,hogy miért is jobb hártatenni a csüt,valójában otthoni körülmények között egy 16-20cm2 felületű cső már nem ad nagy szélzajt.Gondold át még1x,lehet,hogy többet fesztel a vámon...Csillapítóanyag:a vatta tökéletes(majdnem),viszont mivel reflex,ezért módjával,csak szorosan a falakra,mert ezzel akár elhangolhatsz is,+ elrontod a doboz jóságát.
Ha megváltroztatod a hangszórók akusztikus elrendezését,akkor bizony a váltóba is bele kellene nyúlni.
Nézd, én azt gondolom így jobb lesz, program megmondja mekkora cső legyen benne, a váltó állítását pedig Varga Úrra bízom (már ha igényli, nem vagy biztos benne). Én hozzá sem fogok nyúlni ehhez a hangfalhoz, csak segítettem Kacsento-nak elindulni.
Ha betart mindent nem nagyon tudja elszúrni.
-
Vendég
Sonido hangfalak
De konkrétan miről,mire,miért?
Már leírtam a beszámolómnál, hogy mit változtatnék, de a kedvedért még1x leírom.
- a doboz 20-ról 22 L-re nő. Ez igazából nem túl nagy változtatás, bőven az ideális határokon belül marad.
- a csillapítóanyag más lesz benne, én kis kongást véltem felfedezni az eredetiben itt-ott.
- nagyobb reflexcsövet kap a szélzaj csökkentése végett
- a hangszórók nem lesznek egymásra tolva, hanem egy vonalban minél közelebb egymáshoz
Kb. ennyi!
A 20-ról 22-re,valóban nem nagy mod,de gondolom megtartva az eredeti hangolást a nagyobbfelületű csövel annyival hosszabbra tervezted,hogy ne emelkedjen a rezonanciája a doboznak,+a doboz növekedésével is jár csőhossznövekedés.Az ilyen aprónak tűnő modokkal csak azért vannak fenntartásaim,mert lehet hogy annyival meghosszítja a csövet,hogy majt sípként üzemel.Nem rég írtam valamelyik topikban,hogy miért is jobb hártatenni a csüt,valójában otthoni körülmények között egy 16-20cm2 felületű cső már nem ad nagy szélzajt.Gondold át még1x,lehet,hogy többet fesztel a vámon...
Csillapítóanyag:a vatta tökéletes(majdnem),viszont mivel reflex,ezért módjával,csak szorosan a falakra,mert ezzel akár elhangolhatsz is,+ elrontod a doboz jóságát.
Ha megváltroztatod a hangszórók akusztikus elrendezését,akkor bizony a váltóba is bele kellene nyúlni.
-
Vendég
Sonido hangfalak
Már leírtam a beszámolómnál, hogy mit változtatnék, de a kedvedért még1x leírom.
- a doboz 20-ról 22 L-re nő. Ez igazából nem túl nagy változtatás, bőven az ideális határokon belül marad.
- a csillapítóanyag más lesz benne, én kis kongást véltem felfedezni az eredetiben itt-ott.
- nagyobb reflexcsövet kap a szélzaj csökkentése végett
- a hangszórók nem lesznek egymásra tolva, hanem egy vonalban minél közelebb egymáshoz
Kb. ennyi!
-
Vendég
Sonido hangfalak
Hogy?
Nem lett drasztikusan átalakítva, csak pár dolog változtatva lett.
-
Vendég
Sonido hangfalak
Hogy?
Nem lett drasztikusan átalakítva, csak pár dolog változtatva lett.
-
Vendég
Sonido hangfalak
A gyári doboztervre gondoltam.
Aha!
Szerintem így precízebb lesz!
Hogy?
-
Vendég
Sonido hangfalak
Aha!
Szerintem így precízebb lesz!
Sonido hangfalak
Mi volt a másik megoldás?
-
Vendég
Sonido hangfalak
Tudom hogy nem szentírás a te verziód,de azt tapasztaltam hogy te nagyon otthon vagy ebben a témában,és mivel hallgatózni nem igazán tudok,a hangfalépítés technikai részéhez meg nem igazán értek,ezért valamire támaszkodnom kell.Amúgy meg biztos szebben szól mindkét megoldással,mint a Kef q1 amit eredetileg akartam.
Sokkal-sokkal jobban szól!
Mi volt a másik megoldás?
Azért még nekem is nagyon sokat kell tanulom!
Sonido hangfalak
Tudom hogy nem szentírás a te verziód,de azt tapasztaltam hogy te nagyon otthon vagy ebben a témában,és mivel hallgatózni nem igazán tudok,a hangfalépítés technikai részéhez meg nem igazán értek,ezért valamire támaszkodnom kell.Amúgy meg biztos szebben szól mindkét megoldással,mint a Kef q1 amit eredetileg akartam.
-
Vendég
Sonido hangfalak
Ha megépítem a Radiusz klónt(Leva módra :taps: ),akkor később mindenképp szeretnék centert és surroundokat építeni.A Surround az oké,mert építek még egy párat belőle de a centert is meg tudom építeni ezekkel a hangszórókkal?
Megkéred Varga Úrat, hogy készítsen árnyékolt hangszórókat vagy árnyékolást a meglévőre! Gondolom a centerbe dupla mélyet akarsz. Közöld vele, hogy ebből center lesz, és akkor átekercseli a hangszórókat.
Nem szentírás amit csináltam, csak én úgy készíteném el, de örülök ha elégedett vagy!
Sonido hangfalak
Ha megépítem a Radiusz klónt(Leva módra ),akkor később mindenképp szeretnék centert és surroundokat építeni.A Surround az oké,mert építek még egy párat belőle de a centert is meg tudom építeni ezekkel a hangszórókkal?
Sonido hangfalak
Véleményem szerint hátul viszont azért praktikusabb,mert sokszor kivitelezhetetlen a nagy felületű cső a túl hossza miatt,és így rákényszerülsz a kisebb felületűre,és ha hátul van,akkor nagyságrendekkel később zavar bele a hangba a "szélzaj".
Ezért kell passzív membránt használni, mert ott egyátalán nincs szélzaj
Nem inkább zártat? :taps:
Hát igen, csak ahhoz vagy baromi nagy térfogatú dobozt kell építeni, vagy elfogadni a relatíve szerény mélytartományt.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"