A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Ma és holnap fügelekvár-főzés.
Az első adag ma elkészült, az eredmény 22 darab 4 decis befőttesüvegnyi finom lekvár, ami már pokrócokba majd hálózsákba bugyolálva elkezdte háromnapos szárazdunsztját.
Finomítatlan nádcukorral készítettem (egy kiló a kb 10 literes lábost színültig töltő fügemennyiséghez), 2 citrommal levével, egyik lereszelt héjával, és némi frissen bontott, kőmozsárban porrá zúzott kardamom-maggal ízesítettem.
A fügefám még mindig majdnem úgy néz ki, mintha nem szedtek volna róla semmit, szóval holnap ugyanekkora adag készül majd, es ha minden igaz, jövő hétvégén ismét akár két főzetes akció (ha lesz elég befőttesüveg)... nem panaszkodhatok az idei termésre.
Csatolmányok
08894903-BC32-4053-9828-3E23B56E78E3.jpeg (867.51 KiB) Megtekintve 4336 alkalommal
1A9C7330-08FE-425D-BFFD-D189211B6745.jpeg (812.28 KiB) Megtekintve 4336 alkalommal
Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
Egyszerűen rosszul vagyok, amikor azt látom, hogy emberek képesek ilyen undorító, zsíros, bőrös, ráadásul a grillezés miatt erősen rákkeltő gusztustalanságokat magukba tömni!
Az oldalas egyszerűbb. 120 fokos rácson
2 óra fólia nélkül
2 óra fóliázva
Kicsomagolom, bekenem házi BBQ szósszal és még 1 órára visszateszem.
A végén pár percre a parázs fölé húzom és direktbe rápirítok.
Naim Nd5xs2 ---->Gato Amp150 ---->Dynaudio Special 25
6,5 óra után alutálcára tettem és szorosan befóliáztam, utána még 1,5 órát sült .
DE!! Az első 1,5 órában sajnos csak 100 fokon ment a sütő, és a maghőmérőm is átvert.
Ha minden OK lett volna akkor előbb elkészül.
Elvileg 65-70 foknál kell csomagolni és 92-nél van kész.
Nekem már 96 volt mire észrevettem a hibát.
Alutálca azért jó mert így felfogom a pecsenye levet, és a végén beleforgatom a cafatokat. Ha szép mahagóni színű, és megreped egy kicsit a bark (fűszer kéreg) akkor lehet fóliázni.
Naim Nd5xs2 ---->Gato Amp150 ---->Dynaudio Special 25
A múltkori halfüstöléses témához megtaláltam a mobil füstölőmet.
Kb. 15 éve vettem svédben 400SEK-ért, ami durván egy 10-es volt anno.
A képek alapján házilag is elkészíthető és tényleg tök jó!
WP_20180805_22_48_07_Pro.jpg (656.74 KiB) Megtekintve 2819 alkalommal