Mivel DIY végfokot használok, fúrtam rá lyukat, és bekötöttem egy hangerőszabályzót...nem volt más opció.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
- tomrider
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 113
Re: Hálózati audio lejátszók
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12
Így hogy tudod használni?Tomrider írta: ↑2018.08.23., csüt. 18:28Hát...a legtöbb végfokon nincs, előerősítőt meg nem hasznalok...Kabóca írta: ↑2018.08.23., csüt. 16:05Tomrider írta: ↑2018.08.20., hétf. 14:50Hosszas vívódás után NS6130-at vettem. Előtte laptopról ment a zene. A bejáratás után egyértelmű volt az előrelépés, minden tekintetben. Aránylag gyors, telefonról vezérelve, tud mindent ami nekem kell (Spotify, Tidal, HDD usb-n). Egy dolog hiányzik, nem tudom a hangerőt sehogyan szabályozni. Eddig elégedett vagyok, de tervben van a Teac NT503 mindenképpen.
Sehogyan? A legtöbb erősítőn van egy nagy gomb, azt kell jobbra-balra tekergetni![]()
![]()
nadtom írta: ↑2018.08.23., csüt. 17:58Kipróbáltam két készüléken az előfizetésem, elindult a másodikon is, de az elsőn leállt az aktuális dal végén és kiírta, hogy leállt a lejátszás mert egy másik eszközön lejátszás lett indítva. A másodikon azóta is megy az elindított album. Egy időben egyszerre biztos nem lehet ilyen szolgáltatást igénybe venni egy előfizetéssel. Ezeket a szolgáltatásokat le kell mondani ha valaki nem igényli tovább, különben automatikusan vonják a számláról. Ha valaki elad egy készüléket, amit nem állít vissza gyári állapotba és nem veszi többet igénybe az előfizetését, de elfelejti lemondani, az új tulajdonos vidáman tudja használni. Azt is eltudom képzelni, hogy valaki eladja a lakását és mindenét (a hi-fi-t is), majd elköltözik a bolygó másik oldalára, de a TIDAl előfizetését megtartja. Ezért nem ütközik a szolgáltatás egyidejű használata, az egyik alszik a másik bulizik . Költségeket lehet csökkenteni családi csomaggal, 750.- Ft fejenként a TIDAL hi-fi/hó, ez kevesebb mint egy doboz cigi, vagy három jó sör ára.Aszpirin írta: ↑2018.08.23., csüt. 17:07e-mail cím és jelszó kell a Tidalhoz. IP-címhez nem kötött.Musiccitys írta: ↑2018.08.23., csüt. 16:56Írjátok, hogy "Az előző tulaj benne hagyta a hozzáférését"...de ennek mi köze egy adott eszközhöz? Az nem névre és adott IP címre szóló használat egy TIDAl előfizetés?
Mivel a hifi eszközökön ezek beadása eléggé körülményes, az eszközök megjegyzik ezeket a belépési adatokat, hogy ne kelljen mindig bevinni őket.
Így aztán, mindaddig amíg a tulaj nem törli, az eszköz szépen gond nélkül Tidalozik, mert tudja a belépési infókat.
Több eszközről is lehet Tidalozni (nálam is 3 eszközön működik egyetlen HiFi előfizetéssel), szóval bőven lehet, hogy a régi tulaj még használja, miközben Te is, és ő nem veszi észre...Akkor itt a megoldás a ktg. csökkentésre, egy valaki előfizet és még két emberrel megoszthatja...:)Musiccitys írta: ↑2018.08.23., csüt. 16:56Nem lehet hogy a Samsung Multiroom Google Play android alkalmazás + Samsung R7 "okostojás" együttes kombójára a Samsung ingyen adja a Tidalt? Ez lehetetlen?
- tomrider
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 113
Hát...a legtöbb végfokon nincs, előerősítőt meg nem hasznalok...Kabóca írta: ↑2018.08.23., csüt. 16:05Tomrider írta: ↑2018.08.20., hétf. 14:50Hosszas vívódás után NS6130-at vettem. Előtte laptopról ment a zene. A bejáratás után egyértelmű volt az előrelépés, minden tekintetben. Aránylag gyors, telefonról vezérelve, tud mindent ami nekem kell (Spotify, Tidal, HDD usb-n). Egy dolog hiányzik, nem tudom a hangerőt sehogyan szabályozni. Eddig elégedett vagyok, de tervben van a Teac NT503 mindenképpen.
Sehogyan? A legtöbb erősítőn van egy nagy gomb, azt kell jobbra-balra tekergetni![]()
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12
Aszpirin írta: ↑2018.08.23., csüt. 17:07e-mail cím és jelszó kell a Tidalhoz. IP-címhez nem kötött.Musiccitys írta: ↑2018.08.23., csüt. 16:56Írjátok, hogy "Az előző tulaj benne hagyta a hozzáférését"...de ennek mi köze egy adott eszközhöz? Az nem névre és adott IP címre szóló használat egy TIDAl előfizetés?
Mivel a hifi eszközökön ezek beadása eléggé körülményes, az eszközök megjegyzik ezeket a belépési adatokat, hogy ne kelljen mindig bevinni őket.
Így aztán, mindaddig amíg a tulaj nem törli, az eszköz szépen gond nélkül Tidalozik, mert tudja a belépési infókat.
Több eszközről is lehet Tidalozni (nálam is 3 eszközön működik egyetlen HiFi előfizetéssel), szóval bőven lehet, hogy a régi tulaj még használja, miközben Te is, és ő nem veszi észre...Akkor itt a megoldás a ktg. csökkentésre, egy valaki előfizet és még két emberrel megoszthatja...:)Musiccitys írta: ↑2018.08.23., csüt. 16:56Nem lehet hogy a Samsung Multiroom Google Play android alkalmazás + Samsung R7 "okostojás" együttes kombójára a Samsung ingyen adja a Tidalt? Ez lehetetlen?
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6542
e-mail cím és jelszó kell a Tidalhoz. IP-címhez nem kötött.Musiccitys írta: ↑2018.08.23., csüt. 16:56Írjátok, hogy "Az előző tulaj benne hagyta a hozzáférését"...de ennek mi köze egy adott eszközhöz? Az nem névre és adott IP címre szóló használat egy TIDAl előfizetés?
Több eszközről is lehet Tidalozni (nálam is 3 eszközön működik egyetlen HiFi előfizetéssel), szóval bőven lehet, hogy a régi tulaj még használja, miközben Te is, és ő nem veszi észre...
Nem lehetetlen, de nem tartom valószínűnek.Musiccitys írta: ↑2018.08.23., csüt. 16:56Nem lehet hogy a Samsung Multiroom Google Play android alkalmazás + Samsung R7 "okostojás" együttes kombójára a Samsung ingyen adja a Tidalt? Ez lehetetlen?
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Musiccitys
- Nincs visszaút

- Értékelés: 19
Az ingyenes verziók 1 hónaposak, nekem ez megvan legalább fél, de lehet 3/4 éve is már (igaz kérdésemben ezt nem írtam), szóval tutti nem az ingyenesen megyek.
Írjátok, hogy "Az előző tulaj benne hagyta a hozzáférését"...de ennek mi köze egy adott eszközhöz? Az nem névre és adott IP címre szóló használat egy TIDAl előfizetés?
Én ezt egy másik kerületben, másik IP címmel, másik tabletre és telefonra letöltött Samsung Multiroom programmal használom és simán tudom használni....
Nem lehet hogy a Samsung Multiroom Google Play android alkalmazás + Samsung R7 "okostojás" együttes kombójára a Samsung ingyen adja a Tidalt? Ez lehetetlen?
Írjátok, hogy "Az előző tulaj benne hagyta a hozzáférését"...de ennek mi köze egy adott eszközhöz? Az nem névre és adott IP címre szóló használat egy TIDAl előfizetés?
Én ezt egy másik kerületben, másik IP címmel, másik tabletre és telefonra letöltött Samsung Multiroom programmal használom és simán tudom használni....
Nem lehet hogy a Samsung Multiroom Google Play android alkalmazás + Samsung R7 "okostojás" együttes kombójára a Samsung ingyen adja a Tidalt? Ez lehetetlen?
Tomrider írta: ↑2018.08.20., hétf. 14:50Hosszas vívódás után NS6130-at vettem. Előtte laptopról ment a zene. A bejáratás után egyértelmű volt az előrelépés, minden tekintetben. Aránylag gyors, telefonról vezérelve, tud mindent ami nekem kell (Spotify, Tidal, HDD usb-n). Egy dolog hiányzik, nem tudom a hangerőt sehogyan szabályozni. Eddig elégedett vagyok, de tervben van a Teac NT503 mindenképpen.
Sehogyan? A legtöbb erősítőn van egy nagy gomb, azt kell jobbra-balra tekergetni
Akkor lesz probléma ha egy időben ketten szeretnék hallgatni, valszeg rájön az előfizető mi a gond és jelszót módosít. Vagy egy free trial ami előbb utóbb le jár.Indy írta: ↑2018.08.23., csüt. 15:31Az előző tulaj benne hagyta a hozzáférését. :)Musiccitys írta: ↑2018.08.23., csüt. 15:08Vettem egy használt hifi eszközt (nem is érdekes a márka és a típus) és azt tapasztalom, hogy letöltöttem hozzá egy google play alkalmazást és képes vagyok ingyen használni a TIDAL-t. Ez hogyan lehetséges? A korábbi tulaj révén valahogyan? Vagy mert kiállított darab volt, alapból rárakták?
Azért nem értem, mert ez havi előfizetéses dolog nem? (1500 v. 3000 Ft)
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1694
Az előző tulaj benne hagyta a hozzáférését. :)Musiccitys írta: ↑2018.08.23., csüt. 15:08Vettem egy használt hifi eszközt (nem is érdekes a márka és a típus) és azt tapasztalom, hogy letöltöttem hozzá egy google play alkalmazást és képes vagyok ingyen használni a TIDAL-t. Ez hogyan lehetséges? A korábbi tulaj révén valahogyan? Vagy mert kiállított darab volt, alapból rárakták?
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- Musiccitys
- Nincs visszaút

- Értékelés: 19
Vettem egy használt hifi eszközt (nem is érdekes a márka és a típus) és azt tapasztalom, hogy letöltöttem hozzá egy google play alkalmazást és képes vagyok ingyen használni a TIDAL-t. Ez hogyan lehetséges? A korábbi tulaj révén valahogyan? Vagy mert kiállított darab volt, alapból rárakták?
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1085
Nem véletlen volt a hátra arc iránya, korábban használtam már ilyen masinákat. A Roon, és Tidal támogatás pedig napra készen tartja a gépet. Gondolok itt a DSD, MQA lejátszási képességekre, a bomba biztos működése meg eddig is adott volt.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Köszönöm a választ, gondoltam,hogy hangilag küzd némi hiányossággal egy komoly forrással szemben, de az egyszerűsége engem is vonz.-KP- fórumtárs hívta rá fel a figyelmemet, sztem egy kis "családi" lejátszó ez,mozira, játékra, zenélni is tud és nálam minden igényt kielégítene, kényelmes, az meg,h kilövi a PC hangját is, nálam szintén Jolly Jokersuminator968 írta: ↑2018.08.23., csüt. 09:45Egyszerűen csak anyagi megfontolásból, most más a prioritás.kökény írta: ↑2018.08.23., csüt. 09:35Sumi, szabad megkérdezni, hogy a komoly dupla PC-s konfigról miért váltottál vissza Linn Sneakyre? Nem ba@szokta-ból kérdezem, hanem kíváncsiságbólsuminator968 írta: ↑2018.08.22., szer. 13:32Uraim, lenne egy kérdésem.
Próbálgatom a Roon-t , egész korrekt ,amit eddig tapasztaltam. Szal a kérdés: mennyire fontos vajon a szervert futtató gép? Ha jól sejtem, nem árt ,ha korrekt gép, korrekt táppal? Ez irányú tapasztalatok?
Még egy kérdés, valaki tudott már Roon szervert rakni WD My Cloud NAS-ra?Jöhet priviben is akár.
Természetesen a Sneaky töredék áron a nyomába sem ér hangilag a dual Pc-s konfignak, de cserébe tökéletesen használható. És így maradt zene még is....
Tipikus, a kecske is jól lakik, és a káposzta is megmarad helyzet. :)
Mindenesetre biztató, hogy nálad is komoly rendszerben helytáll, ahogy írtad zenél és ez a legfontosabb
- suminator968
- V.I.P.

Egyszerűen csak anyagi megfontolásból, most más a prioritás.kökény írta: ↑2018.08.23., csüt. 09:35Sumi, szabad megkérdezni, hogy a komoly dupla PC-s konfigról miért váltottál vissza Linn Sneakyre? Nem ba@szokta-ból kérdezem, hanem kíváncsiságbólsuminator968 írta: ↑2018.08.22., szer. 13:32Uraim, lenne egy kérdésem.
Próbálgatom a Roon-t , egész korrekt ,amit eddig tapasztaltam. Szal a kérdés: mennyire fontos vajon a szervert futtató gép? Ha jól sejtem, nem árt ,ha korrekt gép, korrekt táppal? Ez irányú tapasztalatok?
Még egy kérdés, valaki tudott már Roon szervert rakni WD My Cloud NAS-ra?Jöhet priviben is akár.
Természetesen a Sneaky töredék áron a nyomába sem ér hangilag a dual Pc-s konfignak, de cserébe tökéletesen használható. És így maradt zene még is....
Tipikus, a kecske is jól lakik, és a káposzta is megmarad helyzet. :)
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Sumi, szabad megkérdezni, hogy a komoly dupla PC-s konfigról miért váltottál vissza Linn Sneakyre? Nem ba@szokta-ból kérdezem, hanem kíváncsiságbólsuminator968 írta: ↑2018.08.22., szer. 13:32Uraim, lenne egy kérdésem.
Még egy kérdés, valaki tudott már Roon szervert rakni WD My Cloud NAS-ra?
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1731
A roon hány processzor magot képes használni?alto írta: ↑2018.08.22., szer. 14:49Az attól függ. Ha az USB kimenetéről hajtasz egy DAC-ot, akkor ugyanúgy minden számít, mint egy Jriveres audio PC-nél.suminator968 írta: ↑2018.08.22., szer. 13:32Uraim, lenne egy kérdésem.
Ha egy Roon kompatibilis hálózati lejátszót hajtasz vele, akkor meg indifferens.
Viszont a Roon szerver elég erőfforrás igényes, főleg ha felkonvertálsz vele, vagy szobaakusztika korrekciót végzel vele. Normál esetben elég egy i3 proci, az utóbbi kettő esetben viszont i5 vagy inkább i7. Minden esetben SSD kell a saját adatbázisához (a zenék lehetnek akármin), különben lassú lesz.
- suminator968
- V.I.P.

Ez érdekes, mert ugye a Linn Sneaky elvileg nem Roon kompatibilis, és mégis szeretik egymást...alto írta: ↑2018.08.22., szer. 14:49Az attól függ. Ha az USB kimenetéről hajtasz egy DAC-ot, akkor ugyanúgy minden számít, mint egy Jriveres audio PC-nél.suminator968 írta: ↑2018.08.22., szer. 13:32Uraim, lenne egy kérdésem.
Ha egy Roon kompatibilis hálózati lejátszót hajtasz vele, akkor meg indifferens.
Viszont a Roon szerver elég erőfforrás igényes, főleg ha felkonvertálsz vele, vagy szobaakusztika korrekciót végzel vele. Normál esetben elég egy i3 proci, az utóbbi kettő esetben viszont i5 vagy inkább i7. Minden esetben SSD kell a saját adatbázisához (a zenék lehetnek akármin), különben lassú lesz.
I7-es van, ssd-vel, analóg táppal, a Linnt meg hálózaton eteti.
Ezek szerint így elég lenne kisebb gép is.
A leg szimpatikusabb nekem az lenne, ha a Roon a nason futna, hogy ne kelljen pc se hozzá. Valki használja már így?
Az attól függ. Ha az USB kimenetéről hajtasz egy DAC-ot, akkor ugyanúgy minden számít, mint egy Jriveres audio PC-nél.suminator968 írta: ↑2018.08.22., szer. 13:32Uraim, lenne egy kérdésem.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- suminator968
- V.I.P.

Uraim, lenne egy kérdésem.
SoundMania írta: ↑2018.08.22., szer. 11:26jott/ment írta: ↑2018.08.22., szer. 09:40A sajat nappalimban, a kanapen ulve, a 8 inch-es tabletrol elinditva a zenet meg sosem neztek kinai turistanak.SoundMania írta: ↑2018.08.21., kedd 16:49![]()
Na ezért (is) jó a Duet. Ott a színes LCD- s távja.
Tabletet meg biztos nem fogok ilyenért használni. Pláne ha esetleg 10"-os. :)
Mint a kínai túristák.... :)
De megertem, es jol is esik, hogy aggodsz miattam, es mindent megteszel, hogy veled se forduljon elo!!
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1328
jott/ment írta: ↑2018.08.22., szer. 09:40SoundMania írta: ↑2018.08.21., kedd 16:49
Na ezért (is) jó a Duet. Ott a színes LCD- s távja.
Tabletet meg biztos nem fogok ilyenért használni. Pláne ha esetleg 10"-os. :)
Mint a kínai túristák.... :)
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1694
Én a Daphile-t irányítom vele és nem tapasztaltam semmiféle lassúságot.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Beugrott, hogy probaltam mar vele egyutt elni, de nem ment: a zenekonyvtarat nagyon lassan naplozta, a kezelofeluletet meg sem kozelitette a ingyenes gyari es a fizetos app hasznalhatosagat.
Kiprobaltam, az viszi a hi-res fajlokat.
Beugrott, hogy probaltam mar vele egyutt elni, de nem ment: a zenekonyvtarat nagyon lassan naplozta, a kezelofeluletet meg sem kozelitette a ingyenes gyari es a fizetos app hasznalhatosagat.
:)
[/quote]
A Touch-hoz olyat nem adtak, es minek is vettem volna, ha a tavvezerleshez van kivalo tabletem (nem telefon).
Nem a Controller app- ra gondoltam, hanem a gyári Controller távra.. nagyon szuper a színes LCD kijelzővel. És le lehet tenni a telefont.SoundMania írta: ↑2018.08.21., kedd 16:49
De, az volt a legjobb! Viszont az 5-os (?) Androidtol kezdve mar nem mukodik.
[/quote]
A Touch-hoz olyat nem adtak, es minek is vettem volna, ha a tavvezerleshez van kivalo tabletem (nem telefon).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jott/ment 2018.08.22., szer. 09:48-kor.
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1328
De, az volt a legjobb! Viszont az 5-os (?) Androidtol kezdve mar nem mukodik.
[/quote]
Nem a Controller app- ra gondoltam, hanem a gyári Controller távra.. nagyon szuper a színes LCD kijelzővel. És le lehet tenni a telefont.