Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

fodesz moziszobája

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Re: fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Sziasztok!

Készítettem a múltkor egy speciális gitár állványt a kelly típusú gitáromhoz, mivel a hagyományos állványok nem jók ehhez a formához és nem is lehet kapni lábon álló állványt a gitár testéhez kialakítva.
Fali tartóval pedig nem próbálkoztam, mivel nincs hely olyan formában a "drótos deszka" tárolására. Kényelem szempontjából nagyon jó, teljesen magam terveztem, úgy hogy használat közben bedugott kábellal is könnyen lehessen használni.
Hosztoldott bükkfából, fém lábakkal, alapozva, és industrial stílusú kopottas fémes hatású festéssel.
Súlya üresen 14kg.

Kezdetek. Már kivágtam gépekkel és megmunkáltam a tervezett formát.
Csiszolást követően raktam össze az elemeket.
Majd következtek a lábak, melyek tömör aluminiumból lettek és azok végein 65mm átmérőjű szintező marokcsavarok ,vörösréz anyagból.
Végeredményben egy stabil és egyedi állvány született, mely mindenképpen hasznos és egyedülálló eleme lett a moziszobának :)
Gitár állvány 002.JPG
Gitár állvány 002.JPG (649.97 KiB) Megtekintve 2249 alkalommal
Gitár állvány 003.JPG
Gitár állvány 003.JPG (665.3 KiB) Megtekintve 2249 alkalommal
Gitár állvány 005.JPG
Gitár állvány 005.JPG (631.41 KiB) Megtekintve 2249 alkalommal
Gitár állvány 011.JPG
Gitár állvány 011.JPG (688.15 KiB) Megtekintve 2249 alkalommal
Gitár állvány 019.JPG
Gitár állvány 019.JPG (647.17 KiB) Megtekintve 2249 alkalommal
Gitár állvány 027.JPG
Gitár állvány 027.JPG (673.04 KiB) Megtekintve 2249 alkalommal
Gitár állvány 026.JPG
Gitár állvány 026.JPG (640.12 KiB) Megtekintve 2249 alkalommal

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 85

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: Goblin »

Hát én meg nagyon régen jártam erre   Beszéltünk annó egy tamper projectről, az még fejlődik, csak egy kicsit jégre tettem a projectet majd kereslek ezzel  . Szóval a vitrinnel mi a helyzet? nem zavar rezonál mozi közben?

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Szeva!

Hát nagyon nálam nem változott semmi már egy ideje. A többiek itt a fórumon azonban fáradhatatlanok és ezért egy nagy kalappal nekik!  De azért köszönöm! 

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 85

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: Goblin »

Szevasz Papa!

Király lett a szoba. Sok változás volt mióta erre jártam. Mi az a monstrum ott az erősítő helyén? A tégla álvány szárazon van rakva? Üveg-vitrin kombó nem rezonál mozinál?

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3641

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Úgy csináltam meg a szekrény oldalát, hogy ha nem lesz jó a sub-nak, akkor azt a részt könnyedén le tudom bontani és akkor annyival rövidebb a bútor. (az oldala már "fel van falazva" )

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Szia Attila!

Semmi gond, nem voltál OFF.
A Mackie-t viszont jól bezártad.
Nem rossz így a hangja?
Elvileg azért kellene neki a hely, mivel alul dolgozik az aktív hangszóró.
Örülök, hogy azóta is jó helyen lakik  

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Még egy utolsó (ilyet már csináltam itthonra)

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Ezekben a párom a jártasabb, mert ő készít ilyen vintage dolgokat. Az a lényeg, hogy a krétafestékkel kezelt felületet könnyebb visszacsiszolni, amivel régies hatást lehet elérni. A vax is azért kell, hogy "öregítse" a kinézetet. Még ilyen festék receptje is van. Bolondul az ilyen stílusért, nekem pedig mindegy milyen a bútor. Én csak megcsinálom a famunka részét, mert én pedig azt szeretem. Ez mondjuk konyhai szekrény, de ilyesmi lesz a tv-s is.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

és krétafestékkel. ( bocs Fodesz a kis off miatt)
Erről írnál még? Mire jó?

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Anya cincogott állandóan a kábelek miatt. Így most csináltam egy olyan szekrényt, amiben belül van a kábelezés, csak az jön ki vagy megy be, aminek kell ( hangsugárzók,hdmi a tv-hez,projihoz, elosztók tápkábele, de az elosztók a szekrényen belül vannak) A hangsugárzók kábelei is belül végig tudnak futni és csak hátul-oldalt lépnek ki. A polcoknál úgy oldottam meg, hogy később még ha szeretném és az eszközök igénylik, akkor tudok a tartókba tenni golyós vagy tüskés elcsatolást. 

De még anya majd kezeli viasszal és krétafestékkel. ( bocs Fodesz a kis off miatt)

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: Fish »

Hát ha ennyire hiányzik, akkor itt egy találkozó vele:
Jól bedobozoltad..   
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Hát ha ennyire hiányzik, akkor itt egy találkozó vele:

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Ha egyszer betérek hozzád egy demóra, tuti viszek egy ilyet. Még, ha szimpla Jack is.

Szia doki!

Baxki ez qrva jó!       Zseniális a cella design. Vannak érdekes palackozások.
Ilyen single barrel van is a polcon. Ez nem szimpla Jack.  Doki ha tudod,kóstold meg! Brutál finom. 
Égetett tölgyfa hordó íz egyértelműen dominál, karamell és aszalt megy, némi rumos felhanggal. Illata szúrós, nagyon kevés rumos ,inkább finom meggyes hatással.
A standard Jack-től fényévekkel jobb.Árában duplája kb.

Vadrács van ezen is akárcsak anno a nagy Mackie szubládámon.
Egyébként visszaemlékezve a TOP3-ban tanyázik nálam az a szub. Brutál jó volt, rendesen tudott mélyre menni és a kontrolláltsága is remek volt.

Köszi a képet! 

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Ha egyszer betérek hozzád egy demóra, tuti viszek egy ilyet. Még, ha szimpla Jack is.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

A 2018-as évre kívánok mindenkinek 12 hónap egészséget az újabb házimozis eszközök beszerzéséhez, 52 hét szerencsét, 365 nap nyugalmat, masszív 8760 óra mozizást és 525600 boldog percet a házimozi szoba félhomályában !!!    

Boldog új évet mindenkinek! 

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Nem messze tőlünk már lú
...és tudja és tudja. Hakuna Matata!

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Hmmm, pedig debreceni gyerek vónék, ...
Akkor a kérdés:meddig ló a ló?

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1208

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: thxfan »

thxfan!
A te szőnyeged ugyanaz, mint az enyém. Nem tudom nálad mennyire használódik, nekem már letaposódott sajnos, ezt cserélni akarom, de még nem tudom milyen anyag lenne jó.
A kanapé alatt és a sarkakban gyönyörű még mindíg, mert ott nem járunk

Valamennyire látszik nálam is az ösvény, de erősebb porszívóval még felborzolható egész jól, vagy rá lehet rakni egy vaddisznóbőrt és eltakarja . Nálam az ajtó előtti belépő részen és közvetlenül a kanapé előtti keskeny sávban látszik minimálisan, mert az ajtó mellett van a kanapé és csak annyit kell rajta mászkálni, nálad kicsit más lehet a helyzet, mert keresztül kell menni a szobán a kanapéhoz, gondolom ott látszik jobban az ösvény. Engem jó pár évig nem fog rávenni semmi, hogy mindent kipakoljak és új padlószőnyeg legyen. Talán cserélni sem fogom, csak teszek rá egy másikat, de a frontoldali építményt nem hiszem, hogy szétszedem emiatt.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

fodesz moziszobája

Na mondjuk az uccsó kettőről elmondhatnád micsodák
Ez csak felénk jelent "értelmes" szót
dücskő = fatuskó
dungó= dongó
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Sziasztok!

A tégla állvány valóban azért készült így, mert amellett, hogy tetszik ez a megoldás, később alakítható
A téglakövek között csak sziloplaszt pöttyök vannak.

Itt egy közelebbi kép az állványról szemből, tényleg csak a misung hiányzik

Bármilyen hihetetlen, nem jelentenek akadályt akusztikailag az üvegek a polcon, vagy az üveg ajtós szekrény, mivel abban is 4mm vastag az üveg, a polcok pedig 6mm.
Még extrém hangerőn sem, mivel ezek brutál vastag üvegek.
Egy precíz akusztikai mérés biztos nem ezt mutatná, abban biztos vagyok, de általános felhasználáskor nem észrevehető ezek jelenléte, a többit meg lexarom

Gyakorlatilag azokon kívül nincs semmi kemény anyag és felület.Nincs kőporcelán lap, rideg parketta (ez utóbbi van csak a szőnyeg alatt) ,nagy méretű üveg ablak és nem terem méretű a szoba.
Van ahol rosszabb az akusztika whiskey üvegek nélkül is, mert az előbb felsoroltak uralkodnak, vagy mert egyéb okokból kifolyólag nem lehet változtatni a nem zene/mozi szobában használható tárgyakon,bútorokon,ami valahol megérthető és elfogadható.
Valamennyit "engedni kell" nem szeretek merev szabályok közt élni .Ha lenne bőven helyem ,vagy nagyobb moziházam, máshogy terveznék.

thxfan!
A te szőnyeged ugyanaz, mint az enyém. Nem tudom nálad mennyire használódik, nekem már letaposódott sajnos, ezt cserélni akarom, de még nem tudom milyen anyag lenne jó.
A kanapé alatt és a sarkakban gyönyörű még mindíg, mert ott nem járunk

Ezt a képet még nem töltöttem fel ide, a fiamnál pedig egy 702 Onkyo szolgál a PS4 játékokhoz...

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

fodesz moziszobája

Visung? Nem misung?
Ha misungozta volna, nem lehetne a készülékre alakítani később, csak a golyós autóval.

Ne nyelvészkedjünk már állandóan. Fodesz érteni fogja, ez amolyan vidékies írd ahogy mondod, a viszkit sem így kell írni hivatalosan és akkor mi van. Olyan ez mint a befőttes ugorga, négyságos út, dücskő, dungó stb. Smile (szmájli helyett), mert telefonon nincs.
10.1 Auro3D

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

fodesz moziszobája

Szép és igényes minden, ahogy tőled megszokhattuk .

Egy kis kritikát, ha szabad: ennyi minőségi tölgyfát vétek állványra pazarolni viszkis hordók helyett, a téglák közül meg kimaradt a visung .
10.1 Auro3D

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

Jó képek, hangulatos! Tetszenek a front sugárzó új lábacskái

Köszi!
A lábak már nem olyan újak,mindjárt az elején csináltam 2015 júniusában.
Bronzra esett a választás, a képen összetéveszthető a rézzel.

A gyári sem formára ,sem kivitelre nem tetszett .Persze érthető, hogy nem telik komolyabb, minőségibb lábakra ebben a kategóriában, de azért némi furfanggal lehetne szebbet is..
Nemrég kellett volna készítenem vörösrézből  egy fórumtársnak gyári Seas hangszóró kúpok teljes kópiáját és 60-as átmérőből lábakat, de nem lett belőle semmi, ugyanis 1 méter 60mm átmérőből vörösréz rúdanyag 95000ft., így érthető, hogy csak kivételes gyártók foglalkoznak igényesebb megoldásokkal.

Itt egy két közelebbi kép róla...

Ilyen volt:

És ilyen lett. Átmérő 60mm.

.

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 613

fodesz moziszobája

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Jó képek, hangulatos! Tetszenek a front sugárzó új lábacskái  
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

fodesz moziszobája

...Még pár fotó:

Nappali sarok, a háttérben a mozi...

Pana TX49-DX600E TV, a rendszer további stabil pontja a Monitor audio RS1 , egyelőre Teac PD-H500 és Malac 7001 társaságában...
Mikor a házimozi sztenderen van: Főleg a Youtube,Spotify és egyéb zene, vagy a TV-ben film,sorozat (IsauraTV ,Megveszem ezt a nőt, Homok titkai,Szulejmán ) hangzásának megfelelő kisegítőiként...

Állvány tavaly készült, természetesen tölgyfa, 100×40mm vastag tömör speciálisan szárított (nem hosztoldott) fa elemekből, polcok bútorlap.felületkezelés: vintage, kopottas.
Össz súly :kb 60kg az egész üresen. Manapság nagyjából egy fél tetőre használnak fel ennyi fát  ,de a képek sajnos nem adják vissza...

Lezárt

Vissza: “Házimozi”