... de előtte még vess egy pillantást erre, segíteni fog, hogy működjön is a beágyazott youtube-videó:
http://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f ... 4#p2273261
... de előtte még vess egy pillantást erre, segíteni fog, hogy működjön is a beágyazott youtube-videó:
thxfan írta: ↑2018.07.18., szer. 17:35Lefagyasztottad használat előtt? Gondolom nem. Le hájend vakdugóztad a többi HDMI-t? Gondolom nem. Akkor mitől lenne jobb. Az AQ-nál az erdős kábel a nevéből adódóan is csak tisztább és levegősebb képet ad, a fahéjtól már szebbek a színek is, a szenestől már a kép is kontrasztosabb, a gyémánt meg már izzócsere nélkül is fényesebb képet ad
. Elnézést az érintettektől
.
Persze. AQ Forest. És most az jön, hogy ez még gagyi szint? Ne fogd magad vissza! :)
Lehet ez a kepi vilag is olyan mint az audio, hogy az egesz lancnak "jonak" kell lennie es ha abban cserelsz valamit akkor azt nagyon eszre veszed. Amikor kezdtem a hifi-t es csak a keszulekek voltak jobbak akkor egy halozati kabellel kezdtem a kabelozast, az erositobe es a DAC-ba vettem kozepkategorias kabelt de az egatta vilagon semmi kulonbseget nem hallottam nemhogymeg jobb vagy rosszabb. Persze azt kell tudni, hogy nalam azert mar hallhato kulonbsegnek kell lennie es nem olyan mindha szebbek lennenek a lecsengesek stb , hogy en arra azt mondjam ez jobb vagy mas. De a mostani rendszerembe meghallottam az USB kabel cserejet is.ZolaBA írta: ↑2018.07.18., szer. 06:53Eddig sohasem. Ciki? :) Bevallom minden készülékhez volt gyári kábel, azzal bekötöttem és kivetni való nélkül működött. Elvileg ugye ezért adták hozzá.
"Ti" tehettek rólaMossátok a juzerek agyát, hogy milyen szép színes lesz a drága kábeltől a kép, hát persze, hogy kipróbálom még ha el se hiszem... vagy csak be akartam bizonyítani magamnak, hogy igazam van, nem lesz jobb... de nyitottságom határtalan, hinni akartam én is benne...
Sajnos nagyszüleim már nincsenek, szóval nem. Ellenben a családom igen, feleségem és 10 éves lányom. Na most ettől persze nem vártam semmit, egyszerűen nem úgy vannak (szerencséjükre?) összerakva, hogy ilyesmit észrevegyenek.![]()
Persze. AQ Forest. És most az jön, hogy ez még gagyi szint? Ne fogd magad vissza! :)
Eddig sohasem. Ciki? :) Bevallom minden készülékhez volt gyári kábel, azzal bekötöttem és kivetni való nélkül működött. Elvileg ugye ezért adták hozzá.
"Ti" tehettek róla
Sajnos nagyszüleim már nincsenek, szóval nem. Ellenben a családom igen, feleségem és 10 éves lányom. Na most ettől persze nem vártam semmit, egyszerűen nem úgy vannak (szerencséjükre?) összerakva, hogy ilyesmit észrevegyenek.
Tudom, hogy sokaknak így egyszerűbb, de én azért nem vennék minden gyártót egy kalap alá. Csak a tájékoztatás kedvéért... nálam nem abból áll a kábelkészítés, hogy valamilyen gyári madzagra ráhúzok egy harisnyát, hanem a teljes szerkezetet én építem meg. Ha rajtam múlna, harisnya nem is lenne rajta, de a vevők elvárják.Csutka írta: ↑2018.07.17., kedd 13:09Nekem az volt furcsa, hogy gyakorlatilag azt állította valaki, hogy a PC-s tápkábel elég mindenre és kígyóbőrbe bújtatott csodákkal becsapják a vásárlót, mert hatása nincs a hangra. Erre mint középkategóriás "kígyóbőrbe bújtatott kábelt" gyártó megköszönöd a hozzászólást.
![]()
ZolaBA írta: ↑2018.07.17., kedd 11:33Aszpirin írta: ↑2018.07.17., kedd 11:04Értelek hidd el, és azzal is egyetértek, hogy átszínezni nem fog egy digit kábel.
Minap vettem 2 Audioquest hdmi kábelt, kb. csak azért mert harmadáron adtákBekötöttem és nem történt semmi változás a Hama kábelhez képest... Gondoltam nem baj, majd a család, sok ilyen sztorit hallottunk már, hogy még a nagymama is felvisított örömében! de nem, ők se, hiba kérdeztem nem lett Spongyabob szebb sárga vagy Gordon Ramsey jobb szakács. Ezvan. De a tudat azért kellemes, hogy a kötés az legalább rendben van hátul.
Meg szabad kérdezni az Aq kábel pontos tipusát?
Nekem jó régen egy kis NAD sztereó erősítőm volt és egy hozzá való NAD CD.ZolaBA írta: ↑2018.07.17., kedd 10:08Értem értem, csak relatív. Akinek Roksan meg Luxman, stb. erősítője van annak gagyi az én belépő NAD erősítőm, amihez képest mondjuk az olcsó Denon a gagyi, mindeközben pedig talán nem is szabadna gagyizni a tisztességgel megépített csak olcsóbb szintű erősítőket, mert akkor mit mondunk a kínai bluetooth csodákra? :) Minap mutattak egyet, mega-giga-bass 15 centi körüli membránnal aztán az áramellátása meg micro usb bemenet volt![]()
Jee tenyleg erre en is kivancsi voltam aztan irtad, hogy megirod de ha jol emlekszem nem olvastam rola.Csutka írta: ↑2018.07.17., kedd 13:17Írtad és beszéltük is, hogy régebben sok végfok zúgott nálad az áram miatt.wittao írta: ↑2018.07.17., kedd 12:28Reszemrol is csak tenymegallapitas volt :)
Nem tudom mennyire lehet erdemes egy gyartonak ezzel kockaztatni (bar ha egy VW megtesz dolgokat a profitert, egy audio gyarto miert ne tehetne ugyanezt...)
Mindezekkel egyuttveve a P10 kijelzoje azt mutatta eddig amit a muszerek is.
De egy olvsobb keszulek is produkalt ilyesmit, ezt is mutattam, de valahogy mindenki a P10 aran es a megeri- nem eri meg dolgnal van leragadva.
Ezt a P10 teljesen ki tudta küszöbölni?
Ilyet kipróbáltál esetleg?
Írtad és beszéltük is, hogy régebben sok végfok zúgott nálad az áram miatt.wittao írta: ↑2018.07.17., kedd 12:28Reszemrol is csak tenymegallapitas volt :)
Nem tudom mennyire lehet erdemes egy gyartonak ezzel kockaztatni (bar ha egy VW megtesz dolgokat a profitert, egy audio gyarto miert ne tehetne ugyanezt...)
Mindezekkel egyuttveve a P10 kijelzoje azt mutatta eddig amit a muszerek is.
De egy olvsobb keszulek is produkalt ilyesmit, ezt is mutattam, de valahogy mindenki a P10 aran es a megeri- nem eri meg dolgnal van leragadva.
Eddig még sohasem vettél AQ/drágább/"jobb minőségű" HDMI kábelt? Ez az első eset, hogy kipróbáltál mást is a HAMA kábelen kívül?ZolaBA írta: ↑2018.07.17., kedd 11:33Értelek hidd el, és azzal is egyetértek, hogy átszínezni nem fog egy digit kábel.
Minap vettem 2 Audioquest hdmi kábelt, kb. csak azért mert harmadáron adtákBekötöttem és nem történt semmi változás a Hama kábelhez képest... Gondoltam nem baj, majd a család, sok ilyen sztorit hallottunk már, hogy még a nagymama is felvisított örömében! de nem, ők se, hiba kérdeztem nem lett Spongyabob szebb sárga vagy Gordon Ramsey jobb szakács. Ezvan. De a tudat azért kellemes, hogy a kötés az legalább rendben van hátul.
Másrészről sokszor jártam már úgy, hogy hiába volt sértetlen egy kábel mégsem ment. Pl. XBOX, szart beindulni, kábelcsere megoldotta, vagy pl. DAC, nem ismerte fel a gép, kapott egy jobb kábelt azóta tökéletes. Szerintem nagyok sok gagyit eladnak a népnek, ami bár címke szerint hozza a műszakilag szükséges szintet a gyakorlatban mégsem, ilyenkor rendre egy jobb minőségű kábel megoldás.
Ez így van és egyetértek természetesen.fapaci írta: ↑2018.07.17., kedd 10:50Továbbra sem értem, miért vártál más reakciót. Az álláspontom sok éve ismert és nem is változott kábeles kérdésben. A hívő és nem hívő táborokként emlegetett kétpólusú világkép nem írja le megfelelően a helyzetet, hiszen sokan mindkét táborba besorolhatóak, vagy éppen egyikbe sem. Én erősen megkülönböztetem a 2e forintos gagyit, a 20e forintos becsületes és a +200e forintos High End kábelt. A középső kategóriában utazom gyártóként és felhasználóként is, illetve a vásárlóim is itt mozgolódnak, különben nem engem keresnének. Hallunk különbségeket, amiért néha hajlandóak vagyunk némi pénzt is fizetni.
Semmi bajom azzal, aki nem hajlandó kábelekre költeni és azt használja, amit talál otthon a fiók mélyén, vagy megveszi a 100 forintos boltban. Az emberek túlnyomó többsége így áll hozzá. A 200e forintos, vagy még drágább madzagokat én figyelmen kívül hagyom, mert ennyi pénzt inkább számomra hasznosabb dolgokra költök. Néha előfordul nálam egy-egy egzotikus példány, mait csak fehér kesztyűben szabad tapogatni, de eddig egyik sem igazolta számomra, hogy nélküle nem lehet élni. Minden évben felbukkan egy magasztalt márkanév, aztán ahogy jött, úgy el is tűnik. Itt az AVX fórumon is volt már vagy 8-10 ilyen kör kábeles témában. Ilyenkor a lelkesebbek bevásárolnak, a kereskedők örülnek, a csendes többség meg csóválja a fejét, esetleg pár hónappal később a csoda elmúltával átveszik a megunt példányokat féláron.
Vannak olyan hobbitársaink, akiknek nem probléma farzsebből bármikor milliókat kifizetni egy új készülékért, kábelért, vagy akár egy tápkondicionálóért, ezen sem érdemes fennakadni. Más kérdés, hogy ha ennyi pénzt lennék köteles zenehallgatásra költeni, inkább szerződtetnék egy zenekart, vagy vennék egy raklapnyi koncertbérletet.
Probléma akkor van, ha a fent emlegetett táborok elkezdik egymást győzködni a saját igazuk helyességéről. Az elvakultan fröcsögő szkeptikus számomra pont annyira ellenszenves, mint az erőszakosan hittérítő High End mániákus, egyikükkel sem beszélgetek szívesen, mert a sajátjuk mellett úgysem érdekli őket más véleménye. De ez már inkább intelligencia kérdése, nem tárgya sem a HiFi, sem a házimozi hobbinak.
Michelin csillagokkal
Igen, óvatos voltam, mert most nincs kedvem harcolni.avl2 írta: ↑2018.07.17., kedd 11:46ovatos fogalmazas ! mi az, ami nelkül nem lehet élni ? oxigen. minden mas potolhato. ha belemerülünk egyik ügyünkbe (legyen ez munka, hobbi, utazas), könnyü szembesülni vele, hogy a masik ügy (itt pl. a zenehallgatas hobbi) nem annyira letfontossagu, lehet nelküle is élni ...
Elnezest kerek, nem a keszuleket szoltam le hanem a latasmodot szerettem volna ezzel szelesiteni es senkit nem akartam megserteni ezert is a vegere raktam a smilek-ot.wittao írta: ↑2018.07.17., kedd 12:13Raktam be ide korabban multimeter+oszcilloszkop meresekrol keszult kepeket is. Teljesen igazoltak a P10 altal mutatottakat.tottyi írta: ↑2018.07.17., kedd 11:17Es azt honnet tudod, hogy a P10 software iroja nem-e csap be teged, hogy mit akarsz latni a kijelzon ha mar a fulednek nemhiszel? :)Aszpirin írta: ↑2018.07.17., kedd 11:04Wittao cikke a P10-ről PONT egy ilyen tökéletes magyarázatot nyújt a tápszűrők / tápgenerátorok létjogosultságáról, mérésekkel. Mert amikor látod, hogy mi megy be, és milyen tökéletest megközelítő szinusz jön ki, látod a mért jel/zaj arányokat stb, akkor már nem hit vagy nemhit kérdése a dolog.
(megjegyzem, jó lenne hasonlóan közérthető magyarázat a pl. az Entreq fadobozok meg a Shakti-kövek működésére is... csak hoogy ott is lebomoljon a szekpticizmus...)
audio temaban nem, de külsö HDD-vel en is jartam mar igy, hogy egyik USB kabellel "akadozott", nem mutatta csak a file-ok egy reszet, stb. masikkal meg ment siman minden
ovatos fogalmazas ! mi az, ami nelkül nem lehet élni ? oxigen. minden mas potolhato. ha belemerülünk egyik ügyünkbe (legyen ez munka, hobbi, utazas), könnyü szembesülni vele, hogy a masik ügy (itt pl. a zenehallgatas hobbi) nem annyira letfontossagu, lehet nelküle is élni (nekem 3 hetes utazason sem jut eszembe, hogy milyen jo lenne mar egy X keszülekkel, plane: Y droton át zenet hallgatni - ha meg pl. a cseppet sem speci barauto autoradiojaban egy kedvenc zene megszolal, akkor örülök a zenenek, es nem a drotminöseg jut eszembe)
Értelek hidd el, és azzal is egyetértek, hogy átszínezni nem fog egy digit kábel.
Ertem, akkor Te csak abban hiszel es olyat hallasz amit meg lehet merni.
Nem tudom, csak kevésbé tartom valószínűnek, ugyanis azt egy oszcilloszkóppal gyerekjáték ellenőrizni.
Es azt honnet tudod, hogy a P10 software iroja nem-e csap be teged, hogy mit akarsz latni a kijelzon ha mar a fulednek nemhiszel? :)Aszpirin írta: ↑2018.07.17., kedd 11:04Wittao cikke a P10-ről PONT egy ilyen tökéletes magyarázatot nyújt a tápszűrők / tápgenerátorok létjogosultságáról, mérésekkel. Mert amikor látod, hogy mi megy be, és milyen tökéletest megközelítő szinusz jön ki, látod a mért jel/zaj arányokat stb, akkor már nem hit vagy nemhit kérdése a dolog.
(megjegyzem, jó lenne hasonlóan közérthető magyarázat a pl. az Entreq fadobozok meg a Shakti-kövek működésére is... csak hoogy ott is lebomoljon a szekpticizmus...)
ZolaBA írta: ↑2018.07.17., kedd 08:49Rendszeresen eljutunk mondjuk úgy a hívők és szkeptikusok közötti vitákhoz :) és a cérna többnyire ott szakad, hogy a hívők mindent konkrétan kihallanak, szerintük minden pénzt megér egy tápgenerátor vagy egy kábel és felesleges azon gondolkodni, hogy hány százaléka legyen a rendszer árának a kábelek ára vagy hány milliós rendszernél éri meg egy tápgenerátor :) A szkeptikusok meg állandóan védik a képzeletbeli idetévedő olvasót (vagy magukat, pénztárcájukat) a hívők tényként tálalt szubjektív véleményeitől.Szerintem ennek sosem lesz vége, ha nem alakul ki egy középvonal a nyers bitek és misztikum között. Ehhez viszont nyitottnak és befogadónak kellene lenni mindkét oldalon.
Továbbra sem értem, miért vártál más reakciót. Az álláspontom sok éve ismert és nem is változott kábeles kérdésben. A hívő és nem hívő táborokként emlegetett kétpólusú világkép nem írja le megfelelően a helyzetet, hiszen sokan mindkét táborba besorolhatóak, vagy éppen egyikbe sem. Én erősen megkülönböztetem a 2e forintos gagyit, a 20e forintos becsületes és a +200e forintos High End kábelt. A középső kategóriában utazom gyártóként és felhasználóként is, illetve a vásárlóim is itt mozgolódnak, különben nem engem keresnének. Hallunk különbségeket, amiért néha hajlandóak vagyunk némi pénzt is fizetni.
Éééén gagyiztam elsőnek? MEA MAXIMA CULPA
Aszpirin, vinkler a sorrend
Értem értem, csak relatív. Akinek Roksan meg Luxman, stb. erősítője van annak gagyi az én belépő NAD erősítőm, amihez képest mondjuk az olcsó Denon a gagyi, mindeközben pedig talán nem is szabadna gagyizni a tisztességgel megépített csak olcsóbb szintű erősítőket, mert akkor mit mondunk a kínai bluetooth csodákra? :) Minap mutattak egyet, mega-giga-bass 15 centi körüli membránnal aztán az áramellátása meg micro usb bemenet volt