Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Wittao mozi- és zeneszobája

Csutka

Re: Wittao mozi- és zeneszobája

Hozzászólás Szerző: Csutka »

A kérdés, hogy megér-e 800 ezer forintot egy ilyen kütyü? gondolkodik.gif
800 ezerrel többért igencsak nagy lépést tennél akár hangfal terén is, a legjobbak közül válogathatnál.

Egyénbént nem szabad ilyeneket kipróbálni, mert bár később megszokja a füled a régi hangot, de hiányozni fog és ha esetleg valamit kipróbálsz, akkor is az lesz a kérdés - milyen lenne, ha meglenne a PS Audio is?

:tutiok:

seadog
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 48

Hozzászólás Szerző: seadog »

tibikecsoki írta:
2018.07.16., hétf. 09:03
A p10 mit adott hozzá a rendszerhez?
"Leginkább a használatával a nyugalom szó a legjobb. Megnyugodott a rendszer, a nagy részletek is fárasztás nélkül követhetők. Olyan mintha a háttérzajból előtűnnének addig nem hallott finom részletek. Feltűnt, hogy magasabb hangerőn is (bár nem szoktam bömböltetni semmilyen zenét) tovább bírom hallgatni a rendszeremet, vélhetően a kevesebb torzításból kevesebb felerősített zavaró torzítás lesz, emiatt jobban bírja a fülem. "

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 125

Hozzászólás Szerző: tibikecsoki »

A p10 mit adott hozzá a rendszerhez?
Marantz SR-7013,Zidoo X20 Pro,Naim Nap 300DR,Naim Nac-252pre, Naim Supercap2,Innuos Zenith Mk3,Holo Spring2 KTE, ProAc Respone D38,Behringer Truth B1031A ,JMlab Electra cc900,JMlab electra sr900,JMlab tantal505,2db Monitor Audio mrw-10 sub.

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 467
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pointe »

wittao írta:
2018.07.15., vas. 23:24
Viszont mivel még mindig nálam van István jóvoltából a Pointe Platinum erősítő is így azzal is néztem ezeket a "leépítéseket", fura módon a P10 számára mintha nem is létezne. Egyáltalán nem érezte meg, ugyanolyan felszabadultan zenélt a P10 nélkül is. Nem vagyok a téma szakértője, valaki biztosan jobban tudja miért érzéketlenebbek a csöves rendszerek (vagy éppen a Platinum) a hálózat ingadozásaira, torzításaira.
A Pointe Platinumnak elég különleges a táptrafója: a primer és szekunder tekercsei között egy harmadik, árnyékoló tekercs is található (földpotenciálra kötve), ami teljesen elválasztja a primer és szekunder tekercseket, szűri a hálózatot. És persze mindez rendes, békebeli minőségben megépítve, rendes, minőségi anyagokból. (Lásd Fastron trafómag.)

kocka.gif

VibaVoice
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 50
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: VibaVoice »

Tiszteletem Uraim!

Egy tapasztalatom szeretném megosztani a Vibavoice Omega-500 és Gemini-500 felhasználókkal:
-A hálózati feszültség nem csak torz és állandóan változik, zavaró nagyfrekvenciás komponenseket is hordoz magával. A passzív hálózati zavarszűrők ezeket a nagyfrekvenciás komponensek egy részét ki tudják szűrni, de a hálózati feszültség torzítását, illetve stabilitását nem képesek javítani. Az Omega-500 és a Gemini-500 nem csak stabil hálózati feszültséggel, illetve a kistorzítású szinusz hullámmal látja el a belőlük táplálkozó készülékeket, hanem a nagyfrekvenciás komponenseket is megszünteti. Éppen ezért, az Omega, illetve a Gemini hálózati tápterminálokat nem ajánlott kikapcsolni! Ez által a rákötött készülékekbe nem jutnak be a nagyfrekvenciás zavarok (ez hivatalos nevén az elektroszmog), a készülékek hangja pár hét elteltével „megnyugodnak”, amit abból lehet észrevenni, hogy hangosabban tudunk zenét hallgatni.

Tisztelettel: Szentgyörgyi László / Vibavoice Audio ec.

Ui.:
-Jelenleg kizárólag akkumulátortáplálású rendszereket gyártok: passzív RIAA-Phonokat, 24bit DAC+Bluetooth apt-X jelfeldolgozókat, távos előfokokat, szimmetrikus végerősítőket, átalakított CD futóműveket, szintén átalakított LP lemezjátszókat és a hozzájuk illeszkedő szélessávú tölcséres hangsugárzókat.
A hálózatról üzemelő készülékek hangzásvilága a fasorban sincs a "tiszta energiával" üzemelő elektronikákhoz képest. Az akkumulátorok töltéséről a NAP gondoskodik, igen kevés szennyező anyagot hordva az audio rendszer hangzásvilágába…

Reserved írta:
2018.07.10., kedd 06:51
wittao írta:
2018.07.10., kedd 00:40
18. élménybeszámoló : Áramellátás fontosságának kérdése – 2. felvonás

Néhány hónappal ezelőtt nagy lendülettel nekiugrottam ennek a témának – így utólag azért jóval kevesebb információval felvértezve, mint most és vélhetőleg most is jóval kevesebbel mint 2 év múlva :D - , elérkezettnek láttam a kérdést alaposabban körbejárni. Mind kábelek mind pedig aktív eszközök tekintetében nagy átjáróház mostanában a zeneszobám, sokszor már nem is tudom eldönteni mi az a hang, ami az „enyém”. Sok féle hang, hangzás tetszik és közel áll hozzám. Viszont némelyiket teszt- vagy éppen kölcsön eszközzel érem el. Ezután vissza kell mennie és hagy egy űrt maga után. Nem sokkal később a lánc egy másik tagja helyett kerül be egy készülék, ami mintha jobb lenne mint az előző cseréje esetén jónak talált hang. Szóval egy nagy fluktuáló valami kellős közepén csücsülve érzem magam sokszor. Néha már tényleg irigykedve nézek azokra, akik az 5 éve megvásárolt, változatlan formában hagyott audio rendszerük elé leülnek és nagy megnyugvással használják azt és közben fel sem merül valaminek a cseréje. A másik oldal az az, hogy szerencsésnek is érzem magam, hogy annak ellenére milyen rövid ideje csöppentem ebbe a világba, hetek, hónapok alatt sok tapasztalatot gyűjthettem és így végül sokkal jobb hangot érhetek el idehaza mint a kiindulási pontban reméltem.
Mindig a legutolsó helyen szerepeltek nálam a passzív audio-eszközök, többek között a kábelek, különösen a tápkábelek. Áram konnyektoron kijön, dugó és kábel gépbe bemegy, az meg szól... pobléma? :D Kb. így álltam a kérdéskörhöz. Azóta kissé mélyebbre ástam a témában, azt azért nem mondanám a mélyre ásás mértéke egyenes arányban van a tudás mértékével, mert nem csak a válaszok, hanem a kérdések is folyamatosan szaporodtak. Számít a villanyóra? Olvadóbizti kell vagy kismegszakító? 4-6-10mm2 kábel menjen a tápösvényen? Aranyozott vagy ródiumozott dugaljat használjak? Mi jön be a házba? Hogy mérjem? Rengeteg és rengeteg kérdés. Szerencsére a fórumon sok segítségre találtam, így a tápösvényem 2 változatban elkészült néhány hete (olvadóbiztis 6 mm2 keresztmetszetű kábellel, a másik pedig kismegszakítós 4 mm2 keresztmetszetű kábellel még korábbról, mindkettő ugyanazon a fázison van de természetesen nincsenek egyszerre használatban semmi más eszközzel... most az olvadóbiztis járogat, 30-40 óra van benne).
Az első ilyen témájú cikkemben említettem, hogy betettem egy 230V stabil tápot biztosító eszközt az ösvénybe fixre kötve, majd utána kötöttem egy Vibavoice Omega 500-at pofozgassa helyre a tápot. Úgy éreztem a normál állapothoz képest javult a helyzet, de valami furcsa volt, a téma nem hagyott nyugodni. Erről jelent meg a korábbi beszámolóm is.

Egy kedves barátomon keresztül lehetőségem adódott arra, hogy hosszabb időtartamra használatba vehessek egy PS Audio P10 készüléket. Azt hiszem mostanra lassan 1 hónapja van nálam, úgyhogy ezalatt már azért kialakult a barátságunk és szépen összehaverkodott a rendszerem többi elemével is. Magáról a készülékről túl sokat nem írnék, szerintem több 100 leírás és teszt készült már róla. Egyértelmű, hogy a szegmensének legjobbjai között tartják számon, ezt én csak megerősíteni tudom. Zseniális ketyere, sok funkcióval, ráadásul ezeknek a funkcióknak az eléréséhez sem kell pilótavizsga, ami plusz pont. Az meg, hogy fekete külön tetszik benne, így jól passzol a rendszerembe.

0.jpg

Jelenleg a rendszerem tápellátás oldalról így néz ki a próbaidőszakban:
- ELMŰ betáp, villanyóra (4,5m mély talajszonda)
- olvadóbiztosíték (16A)
- 6mm2 vezeték
- ipari fali elosztó (külső dobozos, felcsapható tetejű)
- ELROD EPS-3 tápkábel
- PS Audio P10

A P10-nek nagyon jó funkciója, hogy folyamatosan mutatja, monitorozza mit csinál éppen, és mindezt valós időben. A főképernyőjéről a beállítások között testre lehet szabni és az egyes kimeneteket ki-be kapcsolni.
Megmutatja a bejövő villamosáram szinuszhullám formáját, utána a következő képernyőn a berendezés által feljavított hullám képét, a harmadik képernyőn a javított és javítatlan hullámforma különbségét (tehát a zavar mértékét) végezetül a negyedik képernyőn különböző számadatokat (bejövő feszültség, kimenő feszültség, bejövő áram THD értéke, kimenő áram THD értéke, felvett teljesítmény, áramerősség, kimenő frekvencia).

Tehát a készülék nálam van, méghozzá hosszabb időre, ilyen lehetőséget pedig gondoltam nem szalasztok el, akkor már megmérem a hálózatomat ilyen-olyan variációkban is.

Úgy láttam logikusnak, először mérjük meg a normál hálózatot (tehát nem az ösvényt), a szobában levő egyik konnektorba dugtam be, és a következő képek tárultak elém:

a., ALAPÁLLAPOT A NORMÁL HÁLÓZATON (nem az ösvényen)

4a.jpg

A képről jól olvasható, hogy a bejövő feszültség a nálam már-már szokásosnak mondható 240V körüli érték (ezt néhány toroidom frankó kis búgással hálálja meg), a másik pedig a THD érték, ezek szerint az alap torzítás a rendszeremben 1,6% (úgy tudom azért ez nem egy kiemelkedően rossz érték kezeletlen hálózat esetén, délután 6-7 körül volt a mérés... az elmenő THD 0,1%-os értéke mindenképpen impozáns).

Ezek után gondoltam egyet, hogy megnézem a bekötött tápfeszültség-stabilzátoron átjövő áramot (akkor még 1db ösvény volt, fixen a stabilizátorra kötve), mit mutat abban a konnektorban... legnagyobb megrőkönyödésemre ezt mutatta:

b., ALAPÁLLAPOT A STABILIZÁLT FESZÜLTSÉGŰ ÖSVÉNYEN

Stabil táppal.jpg

A THD értékem a normál hálózaton mérhető értéknek több mint duplája, tehát a feszültséget sikerült ugyan stabilizálni 230V-ra, de emellett a stabilizálást végző eszköz egy jókora zavart is bevitt a rendszerbe. Ez rossz hír volt. Kicsit vissza is igazolta, hogy korábbi beavatkozást követően valamiért nem hallottam jónak a rendszert és aktív tápszűrőt kerestem. Azután találtam rá a Vibavoice aktív tápszűrőre. Be is tettem és egy jóideig így használtam a rendszeremet (elsősorban a forráskészülékek voltak a VibaVoice-ról megtáplálva).

c., STABILIZÁLT FESZÜLTSÉG + VIBAVOICE

Kíváncsi voltam arra, hogy ha a stabilizált feszültségű ösvényre ráteszem a Vibavoice Omegát, akkor a készülék tényleg hatékonyan kikalapálja-e a torzításokat a rendszerből. Úgy csináltam, hogy a stabilizált ösvény ipari dugaljába bedugtam a VibaVoice-t és miután beállítottam, annak a kimenetére rákötöttem a P10-et.
Az eredmény megdöbbentő volt, csak most a szó kellemesebb értelmében. A Vibavoice tényleg végzi a dolgát, azt teszi amire kitalálták! A THD értékből szépen lecsípett, a torzítások mértékét leszorította.

Vibával.jpg

Vibavoice nélkül:

1.jpg

Vibavoice bekapcs (kikapcsolása esetén is átengedi magán az áramot!!!)

3. KÉP: Vibavoice bekapcs utáni zavar mértéke

4. KÉP: Vibavoice bekapcs utáni számadatok

(itt kiválóan látszik a korábbi képek összehasonlításával, hogy a P10 a 4,2% THD értékből 0,4%-ot csinált, addig a VibaVoice 1,3%-ot tudott, de úgy gondolom ez is nagyszerű teljesítmény ha az árkülönbözetet figyelembe vesszük)

Utána a P10 az 1,3% THD értékből könnyen megcsinálta a 0,1% értéket.

VÉGSZÓ:

Jogosan merül fel a kérdés, hogy látom-e értelmét egy ilyen berendezésnek, vagy megéri-e, hallható-e a hangban különbség? A válasz mindenre igen. Egyértelmű ha ez a berendezés, vagy egy másik gyártó ilyen képességű berendezése beleférne az audio-költségvetésembe, akkor zokszó nélkül betenném a helyére és alappillére lenne a rendszeremnek. A torzítások végigfutnak a teljes rendszeren egészen a fülünkig. Minél kevesebb torzítást viszünk be, annál kevesebb lesz a végén. Leginkább a használatával a nyugalom szó a legjobb. Megnyugodott a rendszer, a nagy részletek is fárasztás nélkül követhetők. Olyan mintha a háttérzajból előtűnnének addig nem hallott finom részletek. Feltűnt, hogy magasabb hangerőn is (bár nem szoktam bömböltetni semmilyen zenét) tovább bírom hallgatni a rendszeremet, vélhetően a kevesebb torzításból kevesebb felerősített zavaró torzítás lesz, emiatt jobban bírja a fülem.

Remélem tetszett a cikk, köszönöm, hogy elolvastad!

W

Szia.
Bocsanat h hozzaszolok de ha meg nagyobb hatasfokkal szeretned uzemeltetni a rendszered akkor az ipari falialjzatot kidobod es a bejovo tapkabelt nem fali ajzatra hanem a kabel vegen egy iec aljzatra csereled ami kozvetlen fut a p10-be vagy egy elosztoba.
Felesleges dugot kepezel a rendszeredben egy gagyi ipari aljzattal.
A P10 ala pedig minimum egy cardas kockakbol allo izolalo szett vagy egy vibra kup szett kellene.Mert a padloszonyegre helyezett P10 nem tesz jot az utana bekotott osszes keszulek hangjara nezve.
Udv

Reserved
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 211

Hozzászólás Szerző: Reserved »

wittao írta:
2018.07.10., kedd 07:09
Szia Reserved,
koszi a hsz-t, ez jo tanacs azoknak akik veglegesen szeretnek hasznalni majd a P10-uket. Mint emlitettem nalam csak kolcsonben van, igy az osvenyemet nem akartam atdugozni, de tenyleg jo tudni igy lehet tovabb fejleszteni!
A masik: termeszetesen a P10 most sem a “fuben” hever :D , hanem rezgescsillapitott allvanyban, igy kis kockakat nem hasznalok semmimhez (korabban probalgattam, neztem g-merovel es nem volt jobb, sot!), Vibra labak elofordulnak itt-ott :)
A fali aljzat akkor is ront a hangon ha nem p10-et hasznalsz.
A betap vegere egy jominosegu iec aljzat kell es azt kell bedugni egy mar jominosegu eszkozbe.Lejet az akar eloszto,szuros tap vagy tapgenerator teljesen mindegy.
A tapgeneratort nem ajanlott betenni abba az allvanyba amiben a tobbi komponens helyet foglal.Osszezavarja a hangot.Az erositok szinten.Foleg egy nagy vegfok.A tapjanak a rezonanciaja teljesen osszekuszalja a rendszer hangjat.Negativ hatassal van a tobbi allvanyban levo komponensre.Nalam azert hallottad olyannak a hangot amilyen mert ezeket az apro trukkoket is megoldottam.
Udv
Project Xtension 12-evo ca premium tonearm-EMT HSD006 pick up-Audio Research ph9-Melco N1Z-H60ex mkII-Ayon stratos dac-Ayon auris2 signature pre.-Canary CA-100 tube amp--Spendor C100 speakers-Shunyata-Cammino cables-Solidsteel-Pillartech racks,AM-SR fuse

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1235

Hozzászólás Szerző: Rotox »

wittao írta:
2018.07.10., kedd 00:53

... Úgy látszik egy blogot kell keresnem, vagy abbahagyni ezt az egészet egy új tetves elbaszott fórummotor miatt... ötödjére teszem fel az Új fórum topikban is a kérdéseimet, kéréseimet, senki le se szarja (még annyit se mond hülyegyerek dolgozunk rajta, vagy ne zsibbaszd magad így marad minden bármit rinyálsz...). ...
Javaslom, olvasd el ezt a cikket... ;) : http://www.origo.hu/sport/vb/2018/20180 ... -lett.html.

Megsértődhetsz nyugodtan (és igen, elismerem, több dologban valóban igazad van). Ugyanakkor Sz. I. helyében én elgondolkodnék azon is, hogy bevonásod vajon tényleg arculatépítő, pozitív üzenetű-e, vagy éppen ellenkezőleg...

Reserved
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 211

Hozzászólás Szerző: Reserved »

wittao írta:
2018.07.10., kedd 00:40
18. élménybeszámoló : Áramellátás fontosságának kérdése – 2. felvonás

Néhány hónappal ezelőtt nagy lendülettel nekiugrottam ennek a témának – így utólag azért jóval kevesebb információval felvértezve, mint most és vélhetőleg most is jóval kevesebbel mint 2 év múlva :D - , elérkezettnek láttam a kérdést alaposabban körbejárni. Mind kábelek mind pedig aktív eszközök tekintetében nagy átjáróház mostanában a zeneszobám, sokszor már nem is tudom eldönteni mi az a hang, ami az „enyém”. Sok féle hang, hangzás tetszik és közel áll hozzám. Viszont némelyiket teszt- vagy éppen kölcsön eszközzel érem el. Ezután vissza kell mennie és hagy egy űrt maga után. Nem sokkal később a lánc egy másik tagja helyett kerül be egy készülék, ami mintha jobb lenne mint az előző cseréje esetén jónak talált hang. Szóval egy nagy fluktuáló valami kellős közepén csücsülve érzem magam sokszor. Néha már tényleg irigykedve nézek azokra, akik az 5 éve megvásárolt, változatlan formában hagyott audio rendszerük elé leülnek és nagy megnyugvással használják azt és közben fel sem merül valaminek a cseréje. A másik oldal az az, hogy szerencsésnek is érzem magam, hogy annak ellenére milyen rövid ideje csöppentem ebbe a világba, hetek, hónapok alatt sok tapasztalatot gyűjthettem és így végül sokkal jobb hangot érhetek el idehaza mint a kiindulási pontban reméltem.
Mindig a legutolsó helyen szerepeltek nálam a passzív audio-eszközök, többek között a kábelek, különösen a tápkábelek. Áram konnyektoron kijön, dugó és kábel gépbe bemegy, az meg szól... pobléma? :D Kb. így álltam a kérdéskörhöz. Azóta kissé mélyebbre ástam a témában, azt azért nem mondanám a mélyre ásás mértéke egyenes arányban van a tudás mértékével, mert nem csak a válaszok, hanem a kérdések is folyamatosan szaporodtak. Számít a villanyóra? Olvadóbizti kell vagy kismegszakító? 4-6-10mm2 kábel menjen a tápösvényen? Aranyozott vagy ródiumozott dugaljat használjak? Mi jön be a házba? Hogy mérjem? Rengeteg és rengeteg kérdés. Szerencsére a fórumon sok segítségre találtam, így a tápösvényem 2 változatban elkészült néhány hete (olvadóbiztis 6 mm2 keresztmetszetű kábellel, a másik pedig kismegszakítós 4 mm2 keresztmetszetű kábellel még korábbról, mindkettő ugyanazon a fázison van de természetesen nincsenek egyszerre használatban semmi más eszközzel... most az olvadóbiztis járogat, 30-40 óra van benne).
Az első ilyen témájú cikkemben említettem, hogy betettem egy 230V stabil tápot biztosító eszközt az ösvénybe fixre kötve, majd utána kötöttem egy Vibavoice Omega 500-at pofozgassa helyre a tápot. Úgy éreztem a normál állapothoz képest javult a helyzet, de valami furcsa volt, a téma nem hagyott nyugodni. Erről jelent meg a korábbi beszámolóm is.

Egy kedves barátomon keresztül lehetőségem adódott arra, hogy hosszabb időtartamra használatba vehessek egy PS Audio P10 készüléket. Azt hiszem mostanra lassan 1 hónapja van nálam, úgyhogy ezalatt már azért kialakult a barátságunk és szépen összehaverkodott a rendszerem többi elemével is. Magáról a készülékről túl sokat nem írnék, szerintem több 100 leírás és teszt készült már róla. Egyértelmű, hogy a szegmensének legjobbjai között tartják számon, ezt én csak megerősíteni tudom. Zseniális ketyere, sok funkcióval, ráadásul ezeknek a funkcióknak az eléréséhez sem kell pilótavizsga, ami plusz pont. Az meg, hogy fekete külön tetszik benne, így jól passzol a rendszerembe.

0.jpg

Jelenleg a rendszerem tápellátás oldalról így néz ki a próbaidőszakban:
- ELMŰ betáp, villanyóra (4,5m mély talajszonda)
- olvadóbiztosíték (16A)
- 6mm2 vezeték
- ipari fali elosztó (külső dobozos, felcsapható tetejű)
- ELROD EPS-3 tápkábel
- PS Audio P10

A P10-nek nagyon jó funkciója, hogy folyamatosan mutatja, monitorozza mit csinál éppen, és mindezt valós időben. A főképernyőjéről a beállítások között testre lehet szabni és az egyes kimeneteket ki-be kapcsolni.
Megmutatja a bejövő villamosáram szinuszhullám formáját, utána a következő képernyőn a berendezés által feljavított hullám képét, a harmadik képernyőn a javított és javítatlan hullámforma különbségét (tehát a zavar mértékét) végezetül a negyedik képernyőn különböző számadatokat (bejövő feszültség, kimenő feszültség, bejövő áram THD értéke, kimenő áram THD értéke, felvett teljesítmény, áramerősség, kimenő frekvencia).

Tehát a készülék nálam van, méghozzá hosszabb időre, ilyen lehetőséget pedig gondoltam nem szalasztok el, akkor már megmérem a hálózatomat ilyen-olyan variációkban is.

Úgy láttam logikusnak, először mérjük meg a normál hálózatot (tehát nem az ösvényt), a szobában levő egyik konnektorba dugtam be, és a következő képek tárultak elém:

a., ALAPÁLLAPOT A NORMÁL HÁLÓZATON (nem az ösvényen)

4a.jpg

A képről jól olvasható, hogy a bejövő feszültség a nálam már-már szokásosnak mondható 240V körüli érték (ezt néhány toroidom frankó kis búgással hálálja meg), a másik pedig a THD érték, ezek szerint az alap torzítás a rendszeremben 1,6% (úgy tudom azért ez nem egy kiemelkedően rossz érték kezeletlen hálózat esetén, délután 6-7 körül volt a mérés... az elmenő THD 0,1%-os értéke mindenképpen impozáns).

Ezek után gondoltam egyet, hogy megnézem a bekötött tápfeszültség-stabilzátoron átjövő áramot (akkor még 1db ösvény volt, fixen a stabilizátorra kötve), mit mutat abban a konnektorban... legnagyobb megrőkönyödésemre ezt mutatta:

b., ALAPÁLLAPOT A STABILIZÁLT FESZÜLTSÉGŰ ÖSVÉNYEN

Stabil táppal.jpg

A THD értékem a normál hálózaton mérhető értéknek több mint duplája, tehát a feszültséget sikerült ugyan stabilizálni 230V-ra, de emellett a stabilizálást végző eszköz egy jókora zavart is bevitt a rendszerbe. Ez rossz hír volt. Kicsit vissza is igazolta, hogy korábbi beavatkozást követően valamiért nem hallottam jónak a rendszert és aktív tápszűrőt kerestem. Azután találtam rá a Vibavoice aktív tápszűrőre. Be is tettem és egy jóideig így használtam a rendszeremet (elsősorban a forráskészülékek voltak a VibaVoice-ról megtáplálva).

c., STABILIZÁLT FESZÜLTSÉG + VIBAVOICE

Kíváncsi voltam arra, hogy ha a stabilizált feszültségű ösvényre ráteszem a Vibavoice Omegát, akkor a készülék tényleg hatékonyan kikalapálja-e a torzításokat a rendszerből. Úgy csináltam, hogy a stabilizált ösvény ipari dugaljába bedugtam a VibaVoice-t és miután beállítottam, annak a kimenetére rákötöttem a P10-et.
Az eredmény megdöbbentő volt, csak most a szó kellemesebb értelmében. A Vibavoice tényleg végzi a dolgát, azt teszi amire kitalálták! A THD értékből szépen lecsípett, a torzítások mértékét leszorította.

Vibával.jpg

Vibavoice nélkül:

1.jpg

Vibavoice bekapcs (kikapcsolása esetén is átengedi magán az áramot!!!)

3. KÉP: Vibavoice bekapcs utáni zavar mértéke

4. KÉP: Vibavoice bekapcs utáni számadatok

(itt kiválóan látszik a korábbi képek összehasonlításával, hogy a P10 a 4,2% THD értékből 0,4%-ot csinált, addig a VibaVoice 1,3%-ot tudott, de úgy gondolom ez is nagyszerű teljesítmény ha az árkülönbözetet figyelembe vesszük)

Utána a P10 az 1,3% THD értékből könnyen megcsinálta a 0,1% értéket.

VÉGSZÓ:

Jogosan merül fel a kérdés, hogy látom-e értelmét egy ilyen berendezésnek, vagy megéri-e, hallható-e a hangban különbség? A válasz mindenre igen. Egyértelmű ha ez a berendezés, vagy egy másik gyártó ilyen képességű berendezése beleférne az audio-költségvetésembe, akkor zokszó nélkül betenném a helyére és alappillére lenne a rendszeremnek. A torzítások végigfutnak a teljes rendszeren egészen a fülünkig. Minél kevesebb torzítást viszünk be, annál kevesebb lesz a végén. Leginkább a használatával a nyugalom szó a legjobb. Megnyugodott a rendszer, a nagy részletek is fárasztás nélkül követhetők. Olyan mintha a háttérzajból előtűnnének addig nem hallott finom részletek. Feltűnt, hogy magasabb hangerőn is (bár nem szoktam bömböltetni semmilyen zenét) tovább bírom hallgatni a rendszeremet, vélhetően a kevesebb torzításból kevesebb felerősített zavaró torzítás lesz, emiatt jobban bírja a fülem.

Remélem tetszett a cikk, köszönöm, hogy elolvastad!

W

Szia.
Bocsanat h hozzaszolok de ha meg nagyobb hatasfokkal szeretned uzemeltetni a rendszered akkor az ipari falialjzatot kidobod es a bejovo tapkabelt nem fali ajzatra hanem a kabel vegen egy iec aljzatra csereled ami kozvetlen fut a p10-be vagy egy elosztoba.
Felesleges dugot kepezel a rendszeredben egy gagyi ipari aljzattal.
A P10 ala pedig minimum egy cardas kockakbol allo izolalo szett vagy egy vibra kup szett kellene.Mert a padloszonyegre helyezett P10 nem tesz jot az utana bekotott osszes keszulek hangjara nezve.
Udv
Project Xtension 12-evo ca premium tonearm-EMT HSD006 pick up-Audio Research ph9-Melco N1Z-H60ex mkII-Ayon stratos dac-Ayon auris2 signature pre.-Canary CA-100 tube amp--Spendor C100 speakers-Shunyata-Cammino cables-Solidsteel-Pillartech racks,AM-SR fuse

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

wittao írta:
2018.07.07., szomb. 11:42
Vinkler írta:
2018.07.07., szomb. 11:26
Az erősítőt nem ismerem, de a frontend nagyon rendben van ott.
Kipróbáltam pár kábelt a danokhoz, de nálam a nirvanat a gyári Ocos hozta meg. Ettől függetlenül biztos van hozzá más jó kábel is, csak kérdés mennyiért?!
Az 1.3-at az AQ Comet kabellel probaltuk,
a 3.4-et pedig az en Gryphon Guideline GOLD-ommal.
A Gryphon velhetoen az aranytartalma miatt egy lagyabb hangzasvilagu kabel, az AQ-t feszesebbnek, kemenyebbnek hallottam.

Viszont eddig minden mas kabellel a Gryphon-on kivul rossznak hallottam/tuk a hangzast, ez a szintu AQ volt az elso aminel jo volt a hang csak mashogy jo.
Nagyon tudom ajánlani a Polk Cobra kábelt.
Szigorúan eredeti, szabdalás mentes változatban.
Ez egy nagyon régi, Japánban gyártott kábel. Néha felbukkan az eladások között.
Bár erősítő gyilkos kábelnek is mondják, nálam bevált és nem is akarom másra cserélni. A Dynaudio Contour 3.3 is nagyon szépen zenélt vele.
:smile32:

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Vinkler írta:
2018.07.07., szomb. 11:26
Kipróbáltam pár kábelt a danokhoz, de nálam a nirvanat a gyári Ocos hozta meg. Ettől függetlenül biztos van hozzá más jó kábel is, csak kérdés mennyiért?!
Én is sokmindennel próbáltam, de nálam is az OCOS nyert. Nagyon finom, érzékeny hangú kábel, a mélydinamika miatt jó többes szálban szedve, pl triplán, és az se mindegy, milyen csati van a végén. Én ezzel is sokáig próbálkoztam. Volt simán bedugva (nem rossz), ródiumos Cardas villával (megölte), Nordost "Z"-dugó (szintén nem volt rossz), de a vége az AN ezüstbanán lett úgy, hogy kompatibilitási okokból ( :-) ) az erősítőn is lecseréltem a banánaljzatokat AN Meishura.

Nem akarnék nagy szavakat használni, de minden pennyjét megérte, mindenkinek ajánlom. Nyilván a vas kimeneti impedanciája is csökken nem kicsit azzal, h réz helyett ezüst a kontakt. Az meg Dynos rendszerben mindig jól jön, mint minden pici mentőőv a vasnak ilyenkor :-).

Van jobb kábel, én is rég QSSC-vel járatnám, ha nem 660 lenne az ára a 2 méteres párnak... Az egy dimenzióugrás már, de nekem sajnos nem fér bele a költségvetésembe ekkora összeg... :smile30:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8861

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 125

Hozzászólás Szerző: tibikecsoki »

Vinkler írta:
2018.07.07., szomb. 10:53
wittao írta:
2018.07.07., szomb. 10:18
Vinkler írta:
2018.07.07., szomb. 09:53

Próbáld meg elhozatni hozzá a Bladit! :tutiok:
Itt volt a Bladi (az ex-ed :) ), de sajna nagyon rovid ideig voltak itt a nagy dynok. Uj gazdajuk sietett veluk haza, bar mondta mar csak ma fog hozza a beuzemeleshez, a csalad nem nezte volna jo szemmel :D (fullel).
Nekem nagyon tetszett, brutalis ero van bennuk. Az latszik, hogy nagyon hajtos dobozok, elegge meg kell kuldeni oket. Viszont ko kovon nem marad :D
Erdekes egyebkent, hogy az 1.3-on jobban meglepodtem, mint a 3.4-en. Vagy erre mar keszultem mit nyujt, az 1.3-akra meg nem szamitottam. Eszembe jutott az is, hogy lehet eleg lenne egy 1.4 vagy C1 doboz ebbe a kis zeneszobaba, boven bezenelne. Viszont erezheto volt, hogy a mostani ELAC-ok reszletesebbek (3.4-nel nem tunt ki annyira, csak 1.3-nal). Azert gondolkodtam felsobb kategoriaju kis monitorban. Es ha annak sem eleg a reszlet meg megnezek egy Townshend supertweeterrel kiegeszitve. Peldaul egy ujat szivesen kiprobalnek, nem tudom idehaza sokan hasznalnak-e.
Érdekes ez a dynozás, akit megfog, azokat nagyon, a többieket hidegen hagyja. Meg kell találni a hozzá és a hozzád illő körítést is, akkor egy életre is barátok lehettek. Nem voltam túl népszerű a dyno topicban vele, de szerintem a fejlesztések annál a cégnél igenis előbbre mutatnak, folyamatosan javultak a dobozok. (A legújabbakat még nem hallottam). Én anno bár próbáltam a 3.4-et, végül nem vettem meg...
Elec-ok, háát. Amiket hallottam, engem nem fogtak meg, nem akarom ebben a topicban degradálni, majd nálad is meghallgatom, lehet megváltozik a véleményem, de a részletességen kívül rengeteg dolog kell még a jó hanghoz szerintem, amiket számomra az elac eddig nem tudott közvetíteni.

Milyen hangsugárzó kábelt használtatok a dynokhoz?
Vittem hozzá az aq comet kábeleket.Engem is nagyon meglepett,még eddig én sem hallgattam meg őket rendes körülmények között.A core audiós cuccokkal nagyon jó volt,részlet,dinamika,minden
Marantz SR-7013,Zidoo X20 Pro,Naim Nap 300DR,Naim Nac-252pre, Naim Supercap2,Innuos Zenith Mk3,Holo Spring2 KTE, ProAc Respone D38,Behringer Truth B1031A ,JMlab Electra cc900,JMlab electra sr900,JMlab tantal505,2db Monitor Audio mrw-10 sub.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

wittao írta:
2018.07.07., szomb. 10:18
Vinkler írta:
2018.07.07., szomb. 09:53
wittao írta:
2018.07.06., pén. 20:54
Bocsi sracok, szerdan fel 3-kor ertem haza egy audiozasbol, tegnap azt hiszem 1-korul engedtem el a sracokat (addig bezartam az ajtot kulcsra :D ), most pedig befutott egy par 3.4 Dyno is... egyszeruen nem tudom mikor fogom ezeket leirni de igyekszem :) :)
Itt volt a Bladi (az ex-ed :) ), de sajna nagyon rovid ideig voltak itt a nagy dynok. Uj gazdajuk sietett veluk haza, bar mondta mar csak ma fog hozza a beuzemeleshez, a csalad nem nezte volna jo szemmel :D (fullel).
Nekem nagyon tetszett, brutalis ero van bennuk. Az latszik, hogy nagyon hajtos dobozok, elegge meg kell kuldeni oket. Viszont ko kovon nem marad :D
Erdekes egyebkent, hogy az 1.3-on jobban meglepodtem, mint a 3.4-en. Vagy erre mar keszultem mit nyujt, az 1.3-akra meg nem szamitottam. Eszembe jutott az is, hogy lehet eleg lenne egy 1.4 vagy C1 doboz ebbe a kis zeneszobaba, boven bezenelne. Viszont erezheto volt, hogy a mostani ELAC-ok reszletesebbek (3.4-nel nem tunt ki annyira, csak 1.3-nal). Azert gondolkodtam felsobb kategoriaju kis monitorban. Es ha annak sem eleg a reszlet meg megnezek egy Townshend supertweeterrel kiegeszitve. Peldaul egy ujat szivesen kiprobalnek, nem tudom idehaza sokan hasznalnak-e.
Érdekes ez a dynozás, akit megfog, azokat nagyon, a többieket hidegen hagyja. Meg kell találni a hozzá és a hozzád illő körítést is, akkor egy életre is barátok lehettek. Nem voltam túl népszerű a dyno topicban vele, de szerintem a fejlesztések annál a cégnél igenis előbbre mutatnak, folyamatosan javultak a dobozok. (A legújabbakat még nem hallottam). Én anno bár próbáltam a 3.4-et, végül nem vettem meg...
Elec-ok, háát. Amiket hallottam, engem nem fogtak meg, nem akarom ebben a topicban degradálni, majd nálad is meghallgatom, lehet megváltozik a véleményem, de a részletességen kívül rengeteg dolog kell még a jó hanghoz szerintem, amiket számomra az elac eddig nem tudott közvetíteni.

Milyen hangsugárzó kábelt használtatok a dynokhoz?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

wittao írta:
Bocsi sracok, szerdan fel 3-kor ertem haza egy audiozasbol, tegnap azt hiszem 1-korul engedtem el a sracokat (addig bezartam az ajtot kulcsra :D ), most pedig befutott egy par 3.4 Dyno is... egyszeruen nem tudom mikor fogom ezeket leirni de igyekszem :) :)

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

wittao írta:
Juuuuuj, az a 3.4-es Contour meg fogja csinálni a hangulatot. Plusz még spórolsz egy vagyont a szubon is. :-))).

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

wittao írta:
tegnap azt hiszem 1-korul engedtem el a sracokat (addig bezartam az ajtot kulcsra :D ), egyszeruen nem tudom mikor fogom ezeket leirni de igyekszem :) :)
Erről nem is kell, ha csajokkal zárkózol be arról inkább! :)

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

wittao írta:
2018.07.04., szer. 10:48
Én is kipróbáltam így, csak 80 fokosan a sör nem jó... Holnap teával újra próbálkozom, bár még egyeztetek erről a gyártóval ;peace; ;peace;
Most nézem csak, ilyen kalapos 2A3-akat még nem is láttam. Vagy ez a KT-88 3 decis kiadása? :-)))

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Mivammá? OIdalamat kifúrja az 1.3 MkII :-)))

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Hozzászólás Szerző: tonya »

Érdekes, nálam meg így jelenik meg :smile49:
miller.jpg
miller.jpg (768.78 KiB) Megtekintve 1603 alkalommal
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

wittao írta:
2018.07.04., szer. 09:16
Tonyka írta:
2018.07.04., szer. 06:50
Így hallgasd, még megszédülsz a végén. :)

69A70BF4-A996-475A-A2FF-819916DF773F.jpeg
Huu, lehet nekem meg koran van de nem ertem :D hogy hallgassam? :)
fejre állítva raktad be a képet :)

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

wittao írta:
2018.07.03., kedd 14:42
Vinkler írta:
2018.07.03., kedd 14:36
wittao írta:
2018.07.02., hétf. 10:33
Vinkler, Lehoako, Tibikecsoki : beszeltunk errol a hetrol, mivel beleestunk gondoltam pontositanek... nekem most csutortok jo delutantol (akar 3-4-tol), vagy szombat delelott es delutan is. Nalam esti idokorlat nincsen, mivel kulon epuletben vagyunk ha ejfelig maradunk akkor ejfelig :)
Nekem a szombat lenne a jó.
Lehoako?
OK a szombat, de akkor még priviben rá kell pontosítanunk mindenre.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Így hallgasd, még megszédülsz a végén. :)
69A70BF4-A996-475A-A2FF-819916DF773F.jpeg
69A70BF4-A996-475A-A2FF-819916DF773F.jpeg (2.37 MiB) Megtekintve 1685 alkalommal
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1674

Hozzászólás Szerző: -KP- »

egyébként a most nálad járt audio pc, amiről írtál, az fapaci féle vagy core audio? esetleg más?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

wittao írta:
2018.07.02., hétf. 10:33
Vinkler, Lehoako, Tibikecsoki : beszeltunk errol a hetrol, mivel beleestunk gondoltam pontositanek... nekem most csutortok jo delutantol (akar 3-4-tol), vagy szombat delelott es delutan is. Nalam esti idokorlat nincsen, mivel kulon epuletben vagyunk ha ejfelig maradunk akkor ejfelig :)
Nekem a szombat lenne a jó. Pontosítanék. A szombat délelőtt, mert délután vendégek jönnek. A csütörtök is esélyes lehet, de csak este.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

wittao írta:
2018.07.03., kedd 13:41
Tottyi: igazabol akkor egy hajoban evezunk :D

Ha 240V-rol (nalam is siman van 242 is) leviszed 227-230V kornyekere, joval halkabb lesz. De szerintem akkor is hallani fogod. Majd ha kicsereltem egy jobbra irok rola egy ujabb rovid beszamolot :)
Visszaolvastam mindenfele de nem talaltam meg az eszkozt, hogy mivel tekered le a volt-okat? En mar ezzel a tapellatassal szivok vagy masfel eve mert az elozo gepem is bugott de azt meg ki sem lehetett kapcsolni csak ha kihuztam a halozatbol.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”