Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Fish »

Nem biztos,hogy amin te dinamikat ertesz az valojaban az is,sokszor az onkyo loudnes- es hangjat osszekeverik ezzel,nem akarom leszolni es lehet a malac nem is tetszene,mindenkeppen sajat kornyezetben kell tenni egy probat,de az is igaz,hogy neha kell par nap mire rajon az ember,hogy amit eddig hallgatott az valojaban nem is volt jo,vagy eppen az ellenkezoje! Ha onkyo nyero hangzas a te fulednek ,akkor markan beluli feljebb lepes hozhat a konyhara!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Gtaati
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gtaati »

Helló Mindenki!

Érdeklődni és tanácsot szeretnék kérni. Jelenleg egy Onkyo tx-nr676 erősítőt használok a Heco Music Style szettel, egy kb 20nm feletti szobában zene hallgatásra és filmek nézéséhez . Úgy néz ki, hogy lenne lehetőségem váltani egy Marantz Sr5012-re, a kérdés az lenne, hogy ez valóban előrelépés lenne-e, illetve sok helyen olvasni, hogy Marantz részletesebb pontosabb, de dinamikában nem olyan erős. Akinek esetleg mindkét márkával van tapasztalata az ezt meg tudnád erősíteni, illetve cáfolni? Dinamikából nem szeretnék lentebb adni,szóval ha a Marantz-ban van annyi dinamika mint az Onkyoban és részletesebb, pontosabb akkor az nekem már jó:)

Köszönöm előre is a segítséget! leborulok.gif
Cambridge Audio CXR 200, Cambridge Audio CXUHD, Monitor Audio Silver 8, Monitor Audio Silver Center, Monitor Audio Silver FX, Monitor Audio RSW12:)

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1393

Hozzászólás Szerző: szigony »

Megoldódott. Köszönöm a segítséget. :smile53:

pablotaxi69
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: pablotaxi69 »

Sziasztok!
Marantz SR9300 került most hozzám, de nem vagyok nagy szakértője.
PCről hallgatnék zenét,néznék filmet, valamint a tv műsor hangját hallgatnám vele. Csak 5.0 rendszerben.
Azt láttam,hogy több Optikai bemenet van rajta.
Egyikre kötném a tv-t, a másikra a PC-t.
Amennyiben a pc-ről nézek filmet, aminek a hangja pl. DTS, vagy 5.1 akkor az erősítő azt automatikusan érzékeli,és úgy kapcsolja be a hangfalakat?
Jelenleg egy Yamaha RX-483 "mindentudó" AV erősítőt használok.
Film 20% - Zene 80% Hangminőségre jobb a Marantz vagy maradjak a Yamahánál?
Köszönöm

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Töröltél, és újra Audyssey beállítás? Vagy csak sima fapad?
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Golyabacsi
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Golyabacsi »

Golyabacsi írta:
2018.06.30., szomb. 12:56
Tonyka írta:
2018.06.30., szomb. 11:10
Golyabacsi írta:
2018.06.30., szomb. 11:07
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
Adott egy maranzt sr- 6011
Hogyan lehet resetelni magyarán mondva a gyári beállításokat szeretném "visszakapni"
Előre is köszönöm
Szia!

reset.jpg
Működött köszönöm szépen, de a probléma jelen van, mégpedig, hogy a hangzással van valami probléma.
Olyan erőtlen és mintha halkabb is lenne.
Eddig filmnél és zenénél is(Sub nélkül is) a kanapé megmozdult alatzam, most pedig semmi.
A frontoknak a membránja is alig mozdul.
Mi lehet a probléma?
Szoval akkor senkinek, semmi 5let?

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 974

Hozzászólás Szerző: Zozi »

Az audyssey beállításoknál kell beállítani, hogy 1 vagy 2 subod van. A hangsugárzó konfignál, még a mérés megkezdése előtt.
* JVC DLA Z1 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1393

Hozzászólás Szerző: szigony »

Denon 7200-nél miként tudom az Audyessey-vel úgy bekalibrálni, hogy csak 1 subwoferrel menjen? 5.1.2-ben. A speaker configot megcsináltam. Amikor kérte a 2. subwoofert akkor skip-re mentem, de a végén ismét kérte, hogy nézzem meg a kábelt. Nem enged tovább. Hátul a subwoofert a pre out hoz csatlakoztattam. Oda ahol 2db subwoofer csatlakozó is van. Kötöttem az 1 és a 2 is de ugyan az a végeredmény.
Van valami javaslatotok? A manual setup ok az megy, de kíváncsi lennék a mérés eredményére is.

AstraCDX

Hozzászólás Szerző: AstraCDX »

"Még mindig HD radio-t mutat, vagy azt sikerült beállítanod?
Antennát csatlakoztatsz hozzá?"

A T-MODE-ot át tudom kapcsolni AUTO-ra, de semmit sem talál . Már félig lemondtam róla .
Azért félig, mert két ilyen erősítőnk van amik típusszámaik alapján teljesen megegyeznek,
de színükben, és ebben a tuner anomáliában különböznek egymástól .
Az enyémen épp műxik a hagyományos FM vétel, a gyermekemén ami HD-Rádiós azon nem .
Természetesen csatlakoztatott FM antennával próbáltam a tunert, a feketén műxik a vétel, az ezüstön nem . sad.gif
További kérdésem, hogy ezekhez a "modern" házimozi erősítőkhöz hivatalosan milyen FM csatlakozó dugó kell ?
Mert a "régi" típusú koax dugó aminek ~2,4mm vastagságú a tüskéje az biza nem jó hozzá .

Üdv.

Astra

Golyabacsi

Tonyka írta:
2018.06.30., szomb. 11:10
Golyabacsi írta:
Sziasztok!
Hogyan lehet resetelni magyarán mondva a gyári beállításokat szeretném "visszakapni"
Előre is köszönöm
Szia!

reset.jpg
Működött köszönöm szépen, de a probléma jelen van, mégpedig, hogy a hangzással van valami probléma.
Olyan erőtlen és mintha halkabb is lenne.
Eddig filmnél és zenénél is(Sub nélkül is) a kanapé megmozdult alatzam, most pedig semmi.
A frontoknak a membránja is alig mozdul.
Mi lehet a probléma?

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

jazzy blue írta:
2018.06.30., szomb. 00:13
Hifilala írta:
2017.04.02., vas. 19:57
Volt egy par mozi erositom nekem is de a pure directnek csak akkor lattam ertelmet amikor a forras is jobb minosegu volt es analogon ment a jel mert a mozis elofokok vagy integraltak eszmeletlenul szinezik a hangot.

Eddig az etalon egy classe ssp 800 elofok volt de az sajnos nagyon draga. Ma vettem egy marantz 8802 elofokot ami jelenleg a masodik legjobb mozis proci amit eddig hallottam sztereon. A pure direct nekem ezen is csalodas ha hdmin kapja a jelet az oppobol es a malac dacja dolgozik de mint Tonykatol megtudtam neki igy jobban tetszik es ebbol is latszik, hogy kinek a pap...

Azt hiszem ezzel a mozis kalandozasomat le is zartam mert innen mar nincs hova lepni es sztereon egyik csucs mozi proci sem hozza a passziv sztereo elofokom kozvetlen, tiszta eloadasat. Ne ertsetek felre tenyleg nagyon jo a marantz pure direct modja xlr bemenettel de egy picit meg igy is hozzatesz az eloadashoz ami a passziv elofokomnal nincs meg szerencsere.

Hallgass meg eg Denon AVP-A1HD-t is,megéri!
Ok.Igaz.Soha nem forumozok,-nagyon szorit az ido-inkabb zenet hallgatok,sztereoban es 4.0-ban(sacd,bd,dvd audio/video).
7(!!!)evig "eltem egyutt"Denon A1 UD,AVP-A1 HDA,POA-A1 HD-vel.Szep volt,jo volt,de el kellett adnom,mert jeleztek,
hogy nincs hozza tobbe alkatresz.
Igy beleszaladtam egy Classe ssp-800HD/CA-5200 kombo-ba,es...mas vilag!!MAS.ZENE.
Nem tudok egyebet mondani,van viszonyitasi alapom,kb.40-42 eve rendszeres koncert latogato vagyok.(Klassz,jazz,rock)
Igaz,nem erdekel az Atmos,7.1,9.3,11.3,meg egyebek.Bar valoszinu filmeknel Datasat,vagy Trinnov procival jol is szol.
Ez privat velemeny,en stereo es 4.0 parti vagyok,nem tudok 8-10-12 hangfalat 30m2-en elhelyezni.
Elnezest,de nincs ekezet ezen a keszuleken.
Csak a Denon részét írtam én,a többi felette nem tőlem származik!

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

-KP- írta:
2018.06.30., szomb. 09:34
Nem értem ezt a vergődést a drága procikkal, hogy jó legyen zenére. Akinek ez fontosabb vegyen egy HT bemenetes/HT Bypassos sztereó erősítőt, mint pl. Anthem STR és egy relative olcsóbb de mozira még mindig jó receivert.
Próbálj ki egy drága processzort és megérted a vergődést!egy receiver nem fogja tudni amit egy komoly proci tud,ennyi!
A másik dolog,hogy nem mindenki akar annyi egységet bepakolni,én sem.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Golyabacsi írta:
Sziasztok!
Előre is köszönöm
Szia!
reset.jpg
reset.jpg (53.5 KiB) Megtekintve 1876 alkalommal
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Golyabacsi

Sziasztok!
Előre is köszönöm

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Nem értem ezt a vergődést a drága procikkal, hogy jó legyen zenére. Akinek ez fontosabb vegyen egy HT bemenetes/HT Bypassos sztereó erősítőt, mint pl. Anthem STR és egy relative olcsóbb de mozira még mindig jó receivert.

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

AstraCDX írta:
2018.06.28., csüt. 18:27
Ha minden igaz, akkor ha a T-mode HD-AUTO állásban van - akkor csak HD rádió adásokat lehet beállítani.
Ezt kellene AUTO módra állítani és utána szerintem mennie kell az FM adásoknak is.
Ezután a TUNING +/- gombokkal be tudod állítani.
:smile32:
[/quote]

Sajnos ezzel az ötlettel sem sikerült FM adást venni . sad.gif

Esetleg egyéb ötlete valakinek ?

Üdv.

Astra
[/quote]

Még mindig HD radio-t mutat, vagy azt sikerült beállítanod?
Antennát csatlakoztatsz hozzá?

AstraCDX

[/quote]

Ha minden igaz, akkor ha a T-mode HD-AUTO állásban van - akkor csak HD rádió adásokat lehet beállítani.
Ezt kellene AUTO módra állítani és utána szerintem mennie kell az FM adásoknak is.
[/quote]

Sajnos ezzel az ötlettel sem sikerült FM adást venni . sad.gif

Esetleg egyéb ötlete valakinek ?

Üdv.

Astra

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

AstraCDX írta:
2018.06.27., szer. 19:49
Sziasztok !

A tuner bemenet választása esetén HD Radio-t mutat, hiába állítok be bármely elérhető, ismert frekvenciát semmi jelet nem talál .
A HD Radio-val lehet a baj ?
Nincs magyarországon ilyen sugárzás ?
Ha esetleg az van, hogy ebben a receiverben csak HD Radio tuner van, akkor ez nem is képes a "normál" FM frekvenciák vételére ?

Vagy át lehet kapcsolni valahogy "normál" FM tunerre, aminek lehetőségét eddig nem találtam meg ?

AstraCDX

Sziasztok !

Nemrég került hozzám egy Marantz SR 7005 receiver amivel képtelen vagyok rádióadást venni .

A tuner bemenet választása esetén HD Radio-t mutat, hiába állítok be bármely elérhető, ismert frekvenciát semmi jelet nem talál .

A HD Radio-val lehet a baj ?

Nincs magyarországon ilyen sugárzás ?

Ha esetleg az van, hogy ebben a receiverben csak HD Radio tuner van, akkor ez nem is képes a "normál" FM frekvenciák vételére ?

Vagy át lehet kapcsolni valahogy "normál" FM tunerre, aminek lehetőségét eddig nem találtam meg ?

Üdv.

Astra

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

raczjani írta:
2018.06.26., kedd 22:17
Sziasztok,

Elméleti kérdés:
Adva van egy 7.2-es erősítő ami ATMOS-t is tud.
Ha 7,2 építesz ki, de opcionálisan 2 atmos sugárzót is felteszel azt , hogy kötöd be az erősítőbe?
A rövid válasz: sehogy.
De amúgy attól függ. Ha jelfeldolgozás szintjén tud 7.2.2-t, de végfokok tekintetében csak 7.2-t, akkor lennie kell egy opcónak, hogy külső végfokkal egészítsd ki a rendszered, ilyen pl.: Denon x4300. Ha erre nincs lehetőséged, akkor marad az 5.2.2 konfiguráció.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

raczjani
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: raczjani »

Sziasztok,

Elméleti kérdés:
Adva van egy 7.2-es erősítő ami ATMOS-t is tud.
Ha 7,2 építesz ki, de opcionálisan 2 atmos sugárzót is felteszel azt , hogy kötöd be az erősítőbe?
OLED55C9PLA oled tv, Xgimi Elfin led projektor, Varamorph anamorphic lens(eladó lehet-fogalmam sincs hova tettem), Sony blu-ray player , Denon AVR-1312 , Jamo S418 , Jamo E-350 , Magnat Vector Center 13 (2db) , Wharfedale Vardus VR-SUB8 , 

Backrau
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Backrau »

Quetz írta:
2018.06.08., pén. 21:02
Ehhez tudni kellene, hogy kb. mik az igényeid, mennyit szeretnél rászánni, mekkora hangerőn és milyen távolságból hallgatod a front hangfalakat. Van-e márka preferenciád, hogy csak olyat, vagy olyat ne?
Szia! Bocsi a késői válaszért, kicsit elfoglalt voltam mostanság. Szóval a nappali 30 nm és a frontok kb. 2,5 méterre vannak a többi hangfallal együtt. Nincs kedvenc márka, egyedül egy Denon X2300-al szemelgettem. Főként mozira van használva. A Harman-ban nem tetszett a menü rendszere az biztos, viszont hangerőre és minőségre nekem teljesen megfelelt.

drezso
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: drezso »

Sziasztok!

Esetleg valaki tudna segíteni egy kérdésben nekem ?

Az Onkyo Tx_Nr 3010-5010-ben mennyire problémás a Hdmi panel?

drezso
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: drezso »

A 676-nak már az újabb bemérő rendszere van , tesztek szerint jobb mint a régi. Állítsd be méterre, hallgasd meg - utána csinálj egy  mikrofonost.Hallani fogod hogy számodra melyik a jobb.

Esetleg valaki tudna segíteni egy kérdésben nekem is.

Az Onkyo Tx_Nr 3010-5010-ben mennyire problémás a Hdmi panel?

TZoZ
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: TZoZ »

Esetleg nézd meg a lejátszó beállításaiban azt, hogy a HDMI Audio Out: Bitstream-re legyen állítva.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”