Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

jazzy blue írta:
2018.06.30., szomb. 00:13
Hifilala írta:
2017.04.02., vas. 19:57
Volt egy par mozi erositom nekem is de a pure directnek csak akkor lattam ertelmet amikor a forras is jobb minosegu volt es analogon ment a jel mert a mozis elofokok vagy integraltak eszmeletlenul szinezik a hangot.

Eddig az etalon egy classe ssp 800 elofok volt de az sajnos nagyon draga. Ma vettem egy marantz 8802 elofokot ami jelenleg a masodik legjobb mozis proci amit eddig hallottam sztereon. A pure direct nekem ezen is csalodas ha hdmin kapja a jelet az oppobol es a malac dacja dolgozik de mint Tonykatol megtudtam neki igy jobban tetszik es ebbol is latszik, hogy kinek a pap...

Azt hiszem ezzel a mozis kalandozasomat le is zartam mert innen mar nincs hova lepni es sztereon egyik csucs mozi proci sem hozza a passziv sztereo elofokom kozvetlen, tiszta eloadasat. Ne ertsetek felre tenyleg nagyon jo a marantz pure direct modja xlr bemenettel de egy picit meg igy is hozzatesz az eloadashoz ami a passziv elofokomnal nincs meg szerencsere.

Hallgass meg eg Denon AVP-A1HD-t is,megéri!
Ok.Igaz.Soha nem forumozok,-nagyon szorit az ido-inkabb zenet hallgatok,sztereoban es 4.0-ban(sacd,bd,dvd audio/video).
7(!!!)evig "eltem egyutt"Denon A1 UD,AVP-A1 HDA,POA-A1 HD-vel.Szep volt,jo volt,de el kellett adnom,mert jeleztek,
hogy nincs hozza tobbe alkatresz.
Igy beleszaladtam egy Classe ssp-800HD/CA-5200 kombo-ba,es...mas vilag!!MAS.ZENE.
Nem tudok egyebet mondani,van viszonyitasi alapom,kb.40-42 eve rendszeres koncert latogato vagyok.(Klassz,jazz,rock)
Igaz,nem erdekel az Atmos,7.1,9.3,11.3,meg egyebek.Bar valoszinu filmeknel Datasat,vagy Trinnov procival jol is szol.
Ez privat velemeny,en stereo es 4.0 parti vagyok,nem tudok 8-10-12 hangfalat 30m2-en elhelyezni.
Elnezest,de nincs ekezet ezen a keszuleken.
Csak a Denon részét írtam én,a többi felette nem tőlem származik!

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

-KP- írta:
2018.06.30., szomb. 09:34
Nem értem ezt a vergődést a drága procikkal, hogy jó legyen zenére. Akinek ez fontosabb vegyen egy HT bemenetes/HT Bypassos sztereó erősítőt, mint pl. Anthem STR és egy relative olcsóbb de mozira még mindig jó receivert.
Próbálj ki egy drága processzort és megérted a vergődést!egy receiver nem fogja tudni amit egy komoly proci tud,ennyi!
A másik dolog,hogy nem mindenki akar annyi egységet bepakolni,én sem.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Golyabacsi írta:
2018.06.30., szomb. 11:07
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
Adott egy maranzt sr- 6011
Hogyan lehet resetelni magyarán mondva a gyári beállításokat szeretném "visszakapni"
Előre is köszönöm
Szia!
reset.jpg
reset.jpg (53.5 KiB) Megtekintve 2066 alkalommal
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Golyabacsi
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Golyabacsi »

Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
Adott egy maranzt sr- 6011
Hogyan lehet resetelni magyarán mondva a gyári beállításokat szeretném "visszakapni"
Előre is köszönöm

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1698

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Nem értem ezt a vergődést a drága procikkal, hogy jó legyen zenére. Akinek ez fontosabb vegyen egy HT bemenetes/HT Bypassos sztereó erősítőt, mint pl. Anthem STR és egy relative olcsóbb de mozira még mindig jó receivert.

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

AstraCDX írta:
2018.06.28., csüt. 18:27
Ha minden igaz, akkor ha a T-mode HD-AUTO állásban van - akkor csak HD rádió adásokat lehet beállítani.
Ezt kellene AUTO módra állítani és utána szerintem mennie kell az FM adásoknak is.
Ezután a TUNING +/- gombokkal be tudod állítani.
:smile32:
[/quote]

Sajnos ezzel az ötlettel sem sikerült FM adást venni . sad.gif

Esetleg egyéb ötlete valakinek ?

Üdv.

Astra
[/quote]

Még mindig HD radio-t mutat, vagy azt sikerült beállítanod?
Antennát csatlakoztatsz hozzá?

AstraCDX

Hozzászólás Szerző: AstraCDX »

[/quote]

Ha minden igaz, akkor ha a T-mode HD-AUTO állásban van - akkor csak HD rádió adásokat lehet beállítani.
Ezt kellene AUTO módra állítani és utána szerintem mennie kell az FM adásoknak is.
[/quote]

Sajnos ezzel az ötlettel sem sikerült FM adást venni . sad.gif

Esetleg egyéb ötlete valakinek ?

Üdv.

Astra

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

AstraCDX írta:
2018.06.27., szer. 19:49
Sziasztok !

A tuner bemenet választása esetén HD Radio-t mutat, hiába állítok be bármely elérhető, ismert frekvenciát semmi jelet nem talál .
A HD Radio-val lehet a baj ?
Nincs magyarországon ilyen sugárzás ?
Ha esetleg az van, hogy ebben a receiverben csak HD Radio tuner van, akkor ez nem is képes a "normál" FM frekvenciák vételére ?

Vagy át lehet kapcsolni valahogy "normál" FM tunerre, aminek lehetőségét eddig nem találtam meg ?

AstraCDX

Hozzászólás Szerző: AstraCDX »

Sziasztok !

Nemrég került hozzám egy Marantz SR 7005 receiver amivel képtelen vagyok rádióadást venni .

A tuner bemenet választása esetén HD Radio-t mutat, hiába állítok be bármely elérhető, ismert frekvenciát semmi jelet nem talál .

A HD Radio-val lehet a baj ?

Nincs magyarországon ilyen sugárzás ?

Ha esetleg az van, hogy ebben a receiverben csak HD Radio tuner van, akkor ez nem is képes a "normál" FM frekvenciák vételére ?

Vagy át lehet kapcsolni valahogy "normál" FM tunerre, aminek lehetőségét eddig nem találtam meg ?

Üdv.

Astra

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 735

Hozzászólás Szerző: Quetz »

raczjani írta:
2018.06.26., kedd 22:17
Sziasztok,

Elméleti kérdés:
Adva van egy 7.2-es erősítő ami ATMOS-t is tud.
Ha 7,2 építesz ki, de opcionálisan 2 atmos sugárzót is felteszel azt , hogy kötöd be az erősítőbe?
A rövid válasz: sehogy.
De amúgy attól függ. Ha jelfeldolgozás szintjén tud 7.2.2-t, de végfokok tekintetében csak 7.2-t, akkor lennie kell egy opcónak, hogy külső végfokkal egészítsd ki a rendszered, ilyen pl.: Denon x4300. Ha erre nincs lehetőséged, akkor marad az 5.2.2 konfiguráció.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

raczjani
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: raczjani »

Sziasztok,

Elméleti kérdés:
Adva van egy 7.2-es erősítő ami ATMOS-t is tud.
Ha 7,2 építesz ki, de opcionálisan 2 atmos sugárzót is felteszel azt , hogy kötöd be az erősítőbe?
OLED55C9PLA oled tv, Xgimi Elfin led projektor, Varamorph anamorphic lens(eladó lehet-fogalmam sincs hova tettem), Sony blu-ray player , Denon AVR-1312 , Jamo S418 , Jamo E-350 , Magnat Vector Center 13 (2db) , Wharfedale Vardus VR-SUB8 , 

Backrau
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Backrau »

Quetz írta:
2018.06.08., pén. 21:02
Ehhez tudni kellene, hogy kb. mik az igényeid, mennyit szeretnél rászánni, mekkora hangerőn és milyen távolságból hallgatod a front hangfalakat. Van-e márka preferenciád, hogy csak olyat, vagy olyat ne?
Szia! Bocsi a késői válaszért, kicsit elfoglalt voltam mostanság. Szóval a nappali 30 nm és a frontok kb. 2,5 méterre vannak a többi hangfallal együtt. Nincs kedvenc márka, egyedül egy Denon X2300-al szemelgettem. Főként mozira van használva. A Harman-ban nem tetszett a menü rendszere az biztos, viszont hangerőre és minőségre nekem teljesen megfelelt.

drezso
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: drezso »

Sziasztok!

Esetleg valaki tudna segíteni egy kérdésben nekem ?

Az Onkyo Tx_Nr 3010-5010-ben mennyire problémás a Hdmi panel?

drezso
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: drezso »

A 676-nak már az újabb bemérő rendszere van , tesztek szerint jobb mint a régi. Állítsd be méterre, hallgasd meg - utána csinálj egy  mikrofonost.Hallani fogod hogy számodra melyik a jobb.

Esetleg valaki tudna segíteni egy kérdésben nekem is.

Az Onkyo Tx_Nr 3010-5010-ben mennyire problémás a Hdmi panel?

TZoZ
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: TZoZ »

Esetleg nézd meg a lejátszó beállításaiban azt, hogy a HDMI Audio Out: Bitstream-re legyen állítva.

Csabi1984

Hozzászólás Szerző: Csabi1984 »

Sziasztok! Segítségre, tanácsra lenne szükségem. Leváltottam egy régi kenwood 4070D tipusú erősítőmet egy modernebb yamaha rx v383-as készülékre.

A problémám,hogy ugyan térhangzást eltudom érni hdmin keresztűl 1 hdmi out 4 hdmi In felületen de se dolby digital sem dts nem jön át valamiért.

Kenwoodon úgy volt,hogy pl optikai kabellel csatlakozott a Wdtv lejátszó vagy Bluray az erölködőre és amint elkezdtem nézni egy fimet egy halk kattanás és 5.1-be szólt.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 735

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Ehhez tudni kellene, hogy kb. mik az igényeid, mennyit szeretnél rászánni, mekkora hangerőn és milyen távolságból hallgatod a front hangfalakat. Van-e márka preferenciád, hogy csak olyat, vagy olyat ne?
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Backrau
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Backrau »

Sziasztok! Jelenleg egy Harman Kardon AVR 360 erősítőm van a következő rendszerhez: JBL ES90, ES30 és ES25 ill. egy CAV W250 aktív mély. Szeretném az erősítőt modernebbre cserélni, de nagyon lemaradtam az évek alatt mit is szabadna venni erősítő téren. Tudtok ebben segíteni?

Gtaati
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gtaati »

Köszönöm szépen a válaszokat, akkor tesztelgetem és próbálkozom még!
Cambridge Audio CXR 200, Cambridge Audio CXUHD, Monitor Audio Silver 8, Monitor Audio Silver Center, Monitor Audio Silver FX, Monitor Audio RSW12:)

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1426

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

9 órája, Gtaati írta:

Helló Mindenki!

Húzd ki a sarokból, s úgy hagyd, hogy mérjen! Ha így is baromságot ír ki, akkor manuálisan add meg neki a pontos távolságot! 

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 943

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

3 órája, Gtaati írta:

Helló!

Értem és köszönöm a válaszodat! Szóval ilyen téren, nem a legjobb ezek szerint az Onkyo, akkor fogom és lemérem pontosan és kézzel megadom. De ahogy Te javasoltad eztán mérjem be, akkor a kézzel megadott értékeket felül fogja írni az általa bemértre nem? Akkor meg megint ott vagyok, hogy sehol, vagy én értettem félre?

Köszönöm!

Azért nem olyan rossz a bemérò rendszere lehet hagyatkozni rá, de ki kell próbálni így is ugy is melyik a jobb. 

Anno bemértem én is és utána fülre állítottam be a rendszert ami azért kíván némi gyakorlatot de megéri.

Sok sikert kívánok hozzá bátran kísérletezzen max ha nem jó akkor újra mérsz 

"Az igazi barát szemből támad."

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

5 hours ago, Gtaati said:

Helló Mindenki!

Segítséget és tanácsot szeretnék kérni. Adott egy Onkyo Tx-Nr676 erősítő, hozzá Heco Music Style 900 frontok, center, hátterek. Amíg nem állt össze minden, addig nem foglalkoztam az erősítő saját mikrofonos automatikus bemérésével, csak centivel megadtam a távolságokat az erősítőnek és kész. Most, hogy minden kb a végleges helyére került és gránit lapokon tüskéken állnak a frontok, úgy éreztem itt az ideje, hogy az erősítő mikrofonjával bemérjem a hangfalakat. Ezt meg is tettem, de meglepetésemre a bal front kivitelével kb. mindent jól bemért az erősítő. A problémám az, hogy többszöri mérés során a kb. 3.2m távolságra lévő bal frontot 0,9-1,1m távolságra érzi, sőt egyszer volt 0,03m-es mérés is. Azt tudni kell, hogy a két front egy szekrénysor két szélén helyezkedik el enyhén befelé fordítva és a bal oldali valamelyest sarokba van beszorítva, tehát egyik oldalt a szekrény oldala van, másik oldalt meg a falak-ablak veszi körbe. Azt tudom, hogy sarokba szorított hangfalat a szekrény és a falak felerősíthetik, de létezik, hogy ennyire, illetve hogy pont ott ennyire vacak az akusztika? Mit tanácsoltok, maradjanak a bemérés szerinti távolságok, vagy én manuálisan adjam meg a lemért távolságokat, illetve mivel tudnám ki kísérletezni,  hogy a lakás-szoba adottságaiból és a kötött elrendezésből adódik-e a probléma vagy a bemérő mikrofonnal lehet-e a probléma?

Remélem jó helyen tettem fel a kérdésemet!

Válaszotokat, segítségeteket előre is köszönöm!

Nem feltétlen rossz. Fülre kell eldönteni, lehet így tudja fázisba rakni a többihez képest az akusztika függvényében. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Gtaati
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gtaati »

1 perce, nemtomm írta:

Amikor volt Onkyom sosem mérte be jól a távolságokat, manuálisan add meg és utána mérd be a rendszert sokkal pontosabb hang

lesz a végeredmény....sok sikert kívánok hozzá  

Helló!

Értem és köszönöm a válaszodat! Szóval ilyen téren, nem a legjobb ezek szerint az Onkyo, akkor fogom és lemérem pontosan és kézzel megadom. De ahogy Te javasoltad eztán mérjem be, akkor a kézzel megadott értékeket felül fogja írni az általa bemértre nem? Akkor meg megint ott vagyok, hogy sehol, vagy én értettem félre?

Köszönöm!

Cambridge Audio CXR 200, Cambridge Audio CXUHD, Monitor Audio Silver 8, Monitor Audio Silver Center, Monitor Audio Silver FX, Monitor Audio RSW12:)

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 943

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

5 órája, Gtaati írta:

Helló Mindenki!

Ezt meg is tettem, de meglepetésemre a bal front kivitelével kb. mindent jól bemért az erősítő. A problémám az, hogy többszöri mérés során a kb. 3.2m távolságra lévő bal frontot 0,9-1,1m távolságra érzi, sőt egyszer volt 0,03m-es mérés is. Azt tudni kell, hogy a két front egy szekrénysor két szélén helyezkedik el enyhén befelé fordítva és a bal oldali valamelyest sarokba van beszorítva, tehát egyik oldalt a szekrény oldala van, másik oldalt meg a falak-ablak veszi körbe. Azt tudom, hogy sarokba szorított hangfalat a szekrény és a falak felerősíthetik, de létezik, hogy ennyire, illetve hogy pont ott ennyire vacak az akusztika? Mit tanácsoltok, maradjanak a bemérés szerinti távolságok, vagy én manuálisan adjam meg a lemért távolságokat, illetve mivel tudnám ki kísérletezni,  hogy a lakás-szoba adottságaiból és a kötött elrendezésből adódik-e a probléma vagy a bemérő mikrofonnal lehet-e a probléma?

Remélem jó helyen tettem fel a kérdésemet!

Válaszotokat, segítségeteket előre is köszönöm!

Amikor volt Onkyom sosem mérte be jól a távolságokat, manuálisan add meg és utána mérd be a rendszert sokkal pontosabb hang

lesz a végeredmény....sok sikert kívánok hozzá  
"Az igazi barát szemből támad."

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1426

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Előbb-utóbb minden csájníz lesz

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”