Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
hi-fi-állvány
hi-fi-állvány
3 órája, bitrograde írta:
Nekem táblásított tölgyből készült HiFi Racks Podium replikám van, nagyon régen csináltattam, ma már egy vagyon lenne. Hasonló elvű, mint amit rajzoltál. Ha ma csináltatnám, akkor az asztalok vastagsága maradna 4cm-es, ahogy most, a 80cm szélest levenném 60 cm-re, a lábakat 3cm helyett 5 cm-es anyagból csináltatnám (kell a vastagság a keményfa polc és a rá nehezedő készülékek miatt, és az sem árt, ha a csapolás tart). Az alsó polcnak nálam nincs lába, nem is kell, csak a hosszú, ha jól emlékszem: Atacama tüskén áll. A polcok közti távolságot csak a szükséges méretre (+1-2cm, most 15cm+tüske) hagynám, és nem emelném 20-22cm fölé. Ha ragaszkodsz a 100cm-es szélességhez, akkor fog kelleni az ötödik láb, de ne legyél magad ellensége, ne hozd beljebb, maradjon a szélén. Nálam egyébként a lábak nem a sarkon vannak, hanem egy kicsit beljebb, stabilabb benyomást keltenek így.
Az akáccal nincs tapasztalatom, de gondolom, ez a legolcsóbb keményfa, ezért kapott szavazatot. Én azért megkérdezném, bükkből mennyibe van, és ha nem jelentős az eltérés, maradnék annál. A felületkezelés nálam valami vékonylazúr (csak a színiér') és több réteg matt lakk, eddig kiállta az idő próbáját.
Ha csináltatsz, tervezz véglegesre, mert nagyon drága lett a minőségi alapanyagból készült minőségi állvány, és eladni pedig biztos bukta. Inkább csináltass egyszer jót, mint állandóan variálni kelljen. Jobban megéri.
Az akácot jó okkal tartják kerítés fának és precíz bútort sem igen csinálnak belőle. Szép a színe és tartós, de nagyon "él".
Bükk nem vészes árú. Kapható bükk tábla, így még asztalos munka sem sok lenne. Pl. Zatik fa kereskedésben kapható.
https://www.zatik.hu
Érdemes megnézni milyen táblásított fa lapok vannak és melyik mennyibe kerül. Gondolom lapszabászati munkát is végeznek a Zatik-nál, így kész lapod lenne.
Felületkezelés terén a narancsolaj és a pácolás nagyon szép. Pácolt felület lakkozható is. Politúrozás különösen szép.
Ezt a könyvet akarom majd megvenni, mert érdekel az asztalos munka.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
hi-fi-állvány
7 minutes ago, Dorian said:
Közben agyaltam tovább a dolgon, a rendelkezésre álló helyet a későbbi jobb hasznosítás miatt két részre osztottam, egy kisebb és egy nagyobb asztalra, amik egymás mellett állnak majd.
A kisebb tetején lesz az AVR, alján a HTPC. A nagyobb tetején a center sugárzó, alján az összes többi cucc.
Táblásított akácból gondoltam megcsinálni, ez mennyire jó anyagválasztás?
Ill. a hosszú oszlopok oldalsó és hátsó merevítése lehet még szükséges az oszlopok alsó 1/3-ban, mondjuk 2 cm vtg,5 cm magas anyagból.
Az 5. láb is valszeg elhagyható.
Nekem táblásított tölgyből készült HiFi Racks Podium replikám van, nagyon régen csináltattam, ma már egy vagyon lenne. Hasonló elvű, mint amit rajzoltál. Ha ma csináltatnám, akkor az asztalok vastagsága maradna 4cm-es, ahogy most, a 80cm szélest levenném 60 cm-re, a lábakat 3cm helyett 5 cm-es anyagból csináltatnám (kell a vastagság a keményfa polc és a rá nehezedő készülékek miatt, és az sem árt, ha a csapolás tart). Az alsó polcnak nálam nincs lába, nem is kell, csak a hosszú, ha jól emlékszem: Atacama tüskén áll. A polcok közti távolságot csak a szükséges méretre (+1-2cm, most 15cm+tüske) hagynám, és nem emelném 20-22cm fölé. Ha ragaszkodsz a 100cm-es szélességhez, akkor fog kelleni az ötödik láb, de ne legyél magad ellensége, ne hozd beljebb, maradjon a szélén. Nálam egyébként a lábak nem a sarkon vannak, hanem egy kicsit beljebb, stabilabb benyomást keltenek így.
Az akáccal nincs tapasztalatom, de gondolom, ez a legolcsóbb keményfa, ezért kapott szavazatot. Én azért megkérdezném, bükkből mennyibe van, és ha nem jelentős az eltérés, maradnék annál. A felületkezelés nálam valami vékonylazúr (csak a színiér') és több réteg matt lakk, eddig kiállta az idő próbáját.
Ha csináltatsz, tervezz véglegesre, mert nagyon drága lett a minőségi alapanyagból készült minőségi állvány, és eladni pedig biztos bukta. Inkább csináltass egyszer jót, mint állandóan variálni kelljen. Jobban megéri.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
hi-fi-állvány
Közben agyaltam tovább a dolgon, a rendelkezésre álló helyet a későbbi jobb hasznosítás miatt két részre osztottam, egy kisebb és egy nagyobb asztalra, amik egymás mellett állnak majd.
A kisebb tetején lesz az AVR, alján a HTPC. A nagyobb tetején a center sugárzó, alján az összes többi cucc.
Táblásított akácból gondoltam megcsinálni, ez mennyire jó anyagválasztás?
Ill. a hosszú oszlopok oldalsó és hátsó merevítése lehet még szükséges az oszlopok alsó 1/3-ban, mondjuk 2 cm vtg,5 cm magas anyagból.
Az 5. láb is valszeg elhagyható.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
hi-fi-állvány
2018. 06. 15. at 10:01, Dorian írta:
Téma: Masszív hifi - házimozi "állvány" olcsón, egyedi méretre gyártva.
A témában várok ötleteket, kioktatást, akármit.
A célom, hogy egy teljesen egyedi méretű, kialakítású "állványt" gyártassak, ami a meglévő igen kis helyen alkalmas a sok cucc megfelelő elhelyezésére, kábelezések átvezetésére, és elegendően masszív, hogy a centernek megfelelő alátámasztást adjon. Mindezt kedvező áron. Tehát értem én, hogy mondjuk a trópusi akármilyenfa a legtutibb, gyémánt tüskékkel de az most mindegy. MDF lap megfelelő?
Barkács képességem nulla, viszont van asztalos ismerősöm. Én megrajzolom neki, ill pontosa leírást adok, h mit, hogyan.
Inkább rétegelt fa lap, tartósabb és jobb, könyebb vele dolgozni. Felületkezelés ízlés szerint: olaj, pác, lakk vagy festék.
Polcnak 1m x 0,4m lapok. Minimum 24mm vastag, de nehezebb készülékek esetén 30mm inkább. 2 átlagos méretű készülék egymás mellé elfér. A lapok közé a sarkokra távtartónak Forest márkájú polc oszlopok és asztal lábak, melyek különböző méretben és designban kaphatók. Ennél olcsóbb megoldást sajnos nem tudok.
hi-fi-állvány
Téma: Masszív hifi - házimozi "állvány" olcsón, egyedi méretre gyártva.
A témában várok ötleteket, kioktatást, akármit.
A célom, hogy egy teljesen egyedi méretű, kialakítású "állványt" gyártassak, ami a meglévő igen kis helyen alkalmas a sok cucc megfelelő elhelyezésére, kábelezések átvezetésére, és elegendően masszív, hogy a centernek megfelelő alátámasztást adjon. Mindezt kedvező áron. Tehát értem én, hogy mondjuk a trópusi akármilyenfa a legtutibb, gyémánt tüskékkel de az most mindegy. MDF lap megfelelő?
Barkács képességem nulla, viszont van asztalos ismerősöm. Én megrajzolom neki, ill pontosa leírást adok, h mit, hogyan.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
hi-fi-állvány
Néhány készülék állvány méretével:
hi-fi-állvány
Ilyesmire gondoltam. De szerintem az eredeti (fotó) feketével sincs gond
Gyors skicc:
CD futómű: Jadis JD2
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line
hi-fi-állvány
Szia!
Talán úgy lehetne megoldani a helyzetet,hogy a fúratok helyére fenyőfából kb.0,5cm vastag korongt kell ragasztani,de akkora átmérőjűt,hogy eltakarja a két kis lyukat.Majd a korong közepébe fúrni a fogantyút,ami színtén kör,v.gömb alakú.:-)
CD futómű: Jadis JD2
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
hi-fi-állvány
kb ez,vagyis ez. a kis fekete biszbaszok viszik el. a háló inkább afféle gömbölyded formákkal él. kellemes fa színekkel,de ez a feket "kilincs" felborítja a nyugamat asszony szerinte nem,engem zavar
Nos, lehet hülye ötlet de én biztosan szereznék antik "hajókötelet" (kender kötelet) és azt fűzném be a kilincs helyére!
Színben biztosan harmonizálna de nem tudom a többi bútorhoz menne-e.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
hi-fi-állvány
kb ez,vagyis ez. a kis fekete biszbaszok viszik el. a háló inkább afféle gömbölyded formákkal él. kellemes fa színekkel,de ez a feket "kilincs" felborítja a nyugamat asszony szerinte nem,engem zavar
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
hi-fi-állvány
Legjobb út! Ha van olyan vastag a lyuk, akkor tömd tele tiplivel, ha szűkebb akkor gyufaszál, stb. Jó munkát! :-)))
6-ossal fúrtam fel,6os tipli meg létezik. csak most azon vekengek,ez 12db furat. lehet hülyén fog kinézni,mert valmai picike köröcske vélhetően marad,ha fel is csiszolom... két komód,3-3fókjának két-két fogantyúja egyet kipróbálok,beletolom a tiplit,van otthon.
az a vicces, a hifiszoibában raktam össze és néztük,hogy "húúú,de baró lett" átvittük a hálóba,ahol meg valahogy nem illeszkedik. túl futurisztikus lett oda,ami a tölcsérekkel telerakott szobában nagyon jó volt :DDDD
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
hi-fi-állvány
hú,köszi. tonya is hasionlót írt,illetve kb ugyanezt. igen, a tapaszról én is gondoltam,hogy ott lesz egy pöttya végén. még az jutott eszembe,veszek tiplit és azt fatapaszzal beillesztem és csiszoolok,nem tudom,ez mennyire járható út.
Legjobb út! Ha van olyan vastag a lyuk, akkor tömd tele tiplivel, ha szűkebb akkor gyufaszál, stb. Jó munkát! :-)))
hi-fi-állvány
Hali!
2 féle módszer:
Mestertapasz, de akkor a lukak helyén fehér pötty lesz a végén. Betömöd, spaklival meghúzod simára, megvárod, míg megköt, aztán csiszolod, újratöltöd, újraszárad, stb, csiszolod. A Mestertapaszt elvileg csak vékonyan szabad, mert töredezik, amikor szárad és köt, ezért kell az újabb réteg, mert bekonvexesedik a felülete.
Vagy valamilyen fenyőből fűrészport keversz színtelen ragasztóba, lakkba, lazúrba, stb. jó sűrű masszát csinálsz ebből és ezzel tömöd ki a lukat.
Az eljárás neve reibolás, vagy rájbolás, asztalosa válogatja :-))).
A lényeg, h a végén szépen le legyen csiszolva.
Előre! :-)))
hú,köszi. tonya is hasionlót írt,illetve kb ugyanezt. igen, a tapaszról én is gondoltam,hogy ott lesz egy pöttya végén. még az jutott eszembe,veszek tiplit és azt fatapaszzal beillesztem és csiszoolok,nem tudom,ez mennyire járható út.
halfnote.hu
halfnote.hu
hi-fi-állvány
legyen itt. olyan szakit keresek,aki tudna tanáccsal segíteni fa ügyben gondolom az állványok kategóriában talán előfordul 1-2.
vettünk komódot,fenyő,ikea. ránéztünk is kitaláltuk,vegyünk rá másik gombot a fiókokra. megvettük, ami két furatos a gyári 1-el ellentétben,aztán kifúrtam,felpakoltuk és baromira nem illi ka hálóba az a foigantyú,annál inkább illene az eredeti. a furatokat hogy tudnám értelmesen eltüntetni,úgy,hogy nem kell fullra szétszednem és asztaloshoz vinni? fatapasszal ez megoldható szépen? ez a fenyő nem felületkezelt, csak fel van csiszolva.
köszi a segítséget
Hali!
2 féle módszer:
Mestertapasz, de akkor a lukak helyén fehér pötty lesz a végén. Betömöd, spaklival meghúzod simára, megvárod, míg megköt, aztán csiszolod, újratöltöd, újraszárad, stb, csiszolod. A Mestertapaszt elvileg csak vékonyan szabad, mert töredezik, amikor szárad és köt, ezért kell az újabb réteg, mert bekonvexesedik a felülete.
Vagy valamilyen fenyőből fűrészport keversz színtelen ragasztóba, lakkba, lazúrba, stb. jó sűrű masszát csinálsz ebből és ezzel tömöd ki a lukat.
Az eljárás neve reibolás, vagy rájbolás, asztalosa válogatja :-))).
A lényeg, h a végén szépen le legyen csiszolva.
Előre! :-)))
hi-fi-állvány
legyen itt. olyan szakit keresek,aki tudna tanáccsal segíteni fa ügyben gondolom az állványok kategóriában talán előfordul 1-2.
vettünk komódot,fenyő,ikea. ránéztünk is kitaláltuk,vegyünk rá másik gombot a fiókokra. megvettük, ami két furatos a gyári 1-el ellentétben,aztán kifúrtam,felpakoltuk és baromira nem illi ka hálóba az a foigantyú,annál inkább illene az eredeti. a furatokat hogy tudnám értelmesen eltüntetni,úgy,hogy nem kell fullra szétszednem és asztaloshoz vinni? fatapasszal ez megoldható szépen? ez a fenyő nem felületkezelt, csak fel van csiszolva.
köszi a segítséget
halfnote.hu
halfnote.hu
- dualcs5000
- Fórumlakó
- Értékelés: 378
hi-fi-állvány
Nehany napos hallgatas utan, ugy erzem osszessegeben jot tett a hangnak.
Definialtabb, egyaltalan nem elkent mely, melykozep, artikulalt kozep, fenyes magas... Ilyeneket lehetne mondani.
De inkabb csak annyit: jo ranezni, jo hallgatni.
hi-fi-állvány
Én már láttam ilyet Budapesten villamos pálya felújításnál. Akkor nem esett le...........
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
hi-fi-állvány
Így nagy hirtelen ez a legpozitívabb a sok találat között. Ha lesz egy kis időm érdeklődöm náluk, hogy pl. a játszótéri szegély mennyi, talán abból lehet megfelelő méretű tömböt kifaragni
http://gumissio.com/hu/termekek
http://www.granuflex.hu/k_term_bizt_kiegeszito.html
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
hi-fi-állvány
Így nagy hirtelen ez a legpozitívabb a sok találat között. Ha lesz egy kis időm érdeklődöm náluk, hogy pl. a játszótéri szegély mennyi, talán abból lehet megfelelő méretű tömböt kifaragni
http://gumissio.com/hu/termekek
Szerintem európában ezt nem használják vasúti sinek környékén.
Idehaza több cég is foglalkozik gumi ill autógumi ill gumi feldolgozással!
Esetleg így kellene kiguglizni...
Like az állványnak és a rendszernek!
https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php? ... 5#p2807625
Megjelenítő: Lapos, Hangsugárzó: DIY, Kábel:DIY (Neotech, pure silver, Furutech), Erölködő: Luxman, DAC: Musical Fidelity, Lejátszó: Philips 620 MOD CD, Raspberry (Volumio)
Megjelenítő: Lapos, Hangsugárzó: DIY, Kábel:DIY (Neotech, pure silver, Furutech), Erölködő: Luxman, DAC: Musical Fidelity, Lejátszó: Philips 620 MOD CD, Raspberry (Volumio)
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
hi-fi-állvány
Elbeszelesek szerint vonatsinek alatti rezgescsillapitashoz hasznaljak.
El sem tom kepzelni, hol kaphato...
Szerintem európában ezt nem használják vasúti sinek környékén.
Idehaza több cég is foglalkozik gumi ill autógumi ill gumi feldolgozással!
Esetleg így kellene kiguglizni...
Like az állványnak és a rendszernek!
- dualcs5000
- Fórumlakó
hi-fi-állvány
Elbeszelesek szerint vonatsinek alatti rezgescsillapitashoz hasznaljak.
El sem tom kepzelni, hol kaphato...
hi-fi-állvány
Nagy UP és LIKE az állványnak (és a rendszernek).
A gumi távtartók beszerzése hol lehetséges?
Egy baratom ajanlasara tehettem szert erre a kis csodara. DIY, de atgondolt konstrukcio.
Gumi morzsalek tavtartok, tomor tolgy polcok.
image.jpeg
https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php? ... 5#p2807625
- dualcs5000
- Fórumlakó
hi-fi-állvány
Egy baratom ajanlasara tehettem szert erre a kis csodara. DIY, de atgondolt konstrukcio.
Gumi morzsalek tavtartok, tomor tolgy polcok.
hi-fi-állvány
Zoli, jó diy állványról tudsz leírást vagy linket küldeni?
Olcsó, egyszerű, jó, ez túl sok kívánság egyszerre
Lehet olcsó polcot szinte akármiből, amin az egyes készülékek egyedi alátámasztást kapnak lengőset vagy fixet, a legolcsóbb hatásos cucc talán a fekete fallabda, könnyű készülékhez félbevágva, nehézhez meg egészben.