Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Szemes kávé tesztek

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: lehoako »

22 hours ago, bajnokpityu said:

Mind a 7ből ittam minimum 1-1et. Jó ötlet volt viszonyítás végett kiirod Béla, hogy nálad melyik hogy sikerült legjobban, igy 2-3al több értékelhetőt tudunk majd inni, nem lesz fölös karika. Szerintem mindből ittam olyat, ahol a tudásának legalább 80%át kiadta.

Segíts lécci, az 5össel elakadtam. Csak presszó. Pár másodperc előáztatás használ, vagy épp itt rontom el? És hány fokon csapolod? Előre is köszi. 

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: AVX »

2 órája, bajnokpityu írta:

Mind a 7ből ittam minimum 1-1et. Jó ötlet volt viszonyítás végett kiirod Béla, hogy nálad melyik hogy sikerült legjobban, igy 2-3al több értékelhetőt tudunk majd inni, nem lesz fölös karika. Szerintem mindből ittam olyat, ahol a tudásának legalább 80%át kiadta.

Ja ja. Ahhoz túl kevés, hogy teljesen vakon próbálgassátok.

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 174

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: bajnokpityu »

mdav88
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 29

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: mdav88 »

1 órája, AVX írta:

Nem az a baj, hanem az, hogy nem fogsz tudni némely kávénál megfelelő hőmérséklelet elérni.

Most játszadozok épp egy Kenyai kávéval. Kezdtem 91 fokon és a végén 96 lett az igazi.

Nyomaskapcsolo allitasaval tudok homerseklettartomanyt is allitani.

Melosabb, de nem kivitelezhetetlen.

mdav88
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Szemes kávé tesztek

1 órája, AVX írta:

Nem az a baj, hanem az, hogy nem fogsz tudni némely kávénál megfelelő hőmérséklelet elérni.

Most játszadozok épp egy Kenyai kávéval. Kezdtem 91 fokon és a végén 96 lett az igazi.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szemes kávé tesztek

22 perce, mdav88 írta:

Nyilván a reprodukálhatóság adott a fejhőmérsékletek vagy a vízhőmérséklet mérésével minden esetben.

mdav88
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Szemes kávé tesztek

9 perce, AVX írta:

Anélkül ez nem az igazi lesz.

Nyilván a reprodukálhatóság adott a fejhőmérsékletek vagy a vízhőmérséklet mérésével minden esetben.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szemes kávé tesztek

2 perce, mdav88 írta:

NINCS Pid jelenleg... Két gépen és három eszökön próbálkozok. (pavoni pro ,brasilia hx, filter)

Anélkül ez nem az igazi lesz.

mdav88
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Szemes kávé tesztek

49 perce, AVX írta:

A 2-eshez képest ha jól emlékszem, csökkenteni kell valamennyit a PID-en

NINCS Pid jelenleg... Két gépen és három eszökön próbálkozok. (pavoni pro ,brasilia hx, filter)

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szemes kávé tesztek

1 órája, mdav88 írta:

Én is.

Bár belenyaltam a 3. ba is.

A 2-eshez képest ha jól emlékszem, csökkenteni kell valamennyit a PID-en

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szemes kávé tesztek

31 perce, earforce írta:

Pár fotó a mai hosszabban engedett dupla 20g-os 3-as kv-ról.

Hány fokon, hány gramból? 

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: earforce »

Pár fotó a mai hosszabban engedett dupla 20g-os 3-as kv-ról.

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

mdav88
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Szemes kávé tesztek

Én is.

Bár belenyaltam a 3. ba is.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

4 hours ago, GAgyiXyXy said:

Én még mindig a 2-est faggatom. Hova ez a nagy rohanás? Persze ha többen (5-en) teszteltek akkor a napi egy zacsi simán belefér.

Én is. Nem kell kapkodni.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szemes kávé tesztek

2 órája, lehoako írta:

Szép volt, Earforce, köszönöm! 

Még van pár főzésnyi az 5ösből. Majd rá kéne nézni megint többen, mert konkrétan elakadtam... 

Jó ötlet, hogy többen is kóstolgatják

GAgyiXyXy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: GAgyiXyXy »

Én még mindig a 2-est faggatom. Hova ez a nagy rohanás? Persze ha többen (5-en) teszteltek akkor a napi egy zacsi simán belefér.
Rancilo Silvia full tuning, Eureka mignon specialita

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: lehoako »

17 hours ago, earforce said:

Kaptam Lehotól a 3-asból.

Gaggia Classic/Mazzer Mini kombó. Duplát főztem 18g-ból. PID nincs, de a gépet hőstabilnak tartom 1 óra melegedést követően, így a hőfokról nincs információm. Persze minden csapolás előtt, pár mp-es "fejmosást" alkalmazok.

Erősebb tamperelés után 3-4mp-el indult meg a lefolyás, szép sűrű krém indult meg, mely úgy a 15. mp-nél már elkezdett 'hugyozgatni'. Emiatt úgy 23mp után le is állítottam a FŐZÉST  Így kaptam kb. 35ml-t. A crema kissé inhomogén, enyhén szétesős. Illatra FULL citrus, mely az őrlés pillanatában is egyértelmű volt. Szinte kiabált. Ízben is erősen ez köszönt vissza. Jó pont, hogy mivel nekem ezek a citrusfürdők nem jönnek be, ezt mégis zokszó nélkül megittam. A savassága nem volt bántó, íze hosszan csengett le. Nálam 10/7.5.

Egy másik alkalommal flat white-re húztam fel. A tejhab enyhe cukrossága kellően kompenzálta a savasságot. Meglepően jó volt így is, jobban ízlett mint önmagában. Igazán különleges, nem mindennapi íze volt így.

Nagyon kíváncsi vagyok ez milyen kv volt. Szinte biztos vagyok benne, hogy ez afrikai (kenyai) bab. (?)

Szép volt, Earforce, köszönöm! 

Még van pár főzésnyi az 5ösből. Majd rá kéne nézni megint többen, mert konkrétan elakadtam... 

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

36 minutes ago, earforce said:

Gaggia Classic/Mazzer Mini kombó. Duplát főztem 18g-ból. PID nincs, de a gépet hőstabilnak tartom 1 óra melegedést követően, így a hőfokról nincs információm. Persze minden csapolás előtt, pár mp-es "fejmosást" alkalmazok.

Erősebb tamperelés után 3-4mp-el indult meg a lefolyás, szép sűrű krém indult meg, mely úgy a 15. mp-nél már elkezdett 'hugyozgatni'. Emiatt úgy 23mp után le is állítottam a FŐZÉST  Így kaptam kb. 35ml-t. A crema kissé inhomogén, enyhén szétesős. Illatra FULL citrus, mely az őrlés pillanatában is egyértelmű volt. Szinte kiabált. Ízben is erősen ez köszönt vissza. Jó pont, hogy mivel nekem ezek a citrusfürdők nem jönnek be, ezt mégis zokszó nélkül megittam. A savassága nem volt bántó, íze hosszan csengett le. Nálam 10/7.5.

Egy másik alkalommal flat white-re húztam fel. A tejhab enyhe cukrossága kellően kompenzálta a savasságot. Meglepően jó volt így is, jobban ízlett mint önmagában. Igazán különleges, nem mindennapi íze volt így.

Nagyon kíváncsi vagyok ez milyen kv volt. Szinte biztos vagyok benne, hogy ez afrikai (kenyai) bab. (?)

Konkrétumokat  és pontot még ne írj le. Azt csak a végén, hogy ne legyen "befolyásoló körülmény".

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: earforce »

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szemes kávé tesztek

10 órája, Katoci írta:

Az elég soknak tűnik ebben az ársávban. Mégis csak Hifis gépe lesz a tuti

Ez van. 

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 60

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: Katoci »

1 hour ago, AVX said:

Ekkora csökkenést látok a telefon menűben.  A Theresia-nál is hasonló volt.

Az elég soknak tűnik ebben az ársávban. Mégis csak Hifis gépe lesz a tuti

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szemes kávé tesztek

6 perce, Asgard írta:

Jól értem, hogy egy csapolás közben 1,5 fokot hűl a víz a Mina fejben?

Ekkora csökkenést látok a telefon menűben.  A Theresia-nál is hasonló volt.

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 193

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: Asgard »

33 minutes ago, AVX said:

Az info menűben pontosan látom mennyit csökken a hőmérséklet csapolás közben a Mina-nál. Kb 1-1,5 fokot. Gondolom ez jóval több a Victoria-nál.

Jól értem, hogy egy csapolás közben 1,5 fokot hűl a víz a Mina fejben?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szemes kávé tesztek

3 órája, bluesfan írta:

Úgy tűnik, a Victoria PID-jét kb. 7-8 fokkal kell túllőni a kilépő vízhőhöz, mert eddig konzekvensen ilyen eredményeket mutatott a Béla által közölt értékekhez képest.

Az info menűben pontosan látom mennyit csökken a hőmérséklet csapolás közben a Mina-nál. Kb 1-1,5 fokot. Gondolom ez jóval több a Victoria-nál.

bluesfan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 61

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: bluesfan »

Úgy tűnik, a Victoria PID-jét kb. 7-8 fokkal kell túllőni a kilépő vízhőhöz, mert eddig konzekvensen ilyen eredményeket mutatott a Béla által közölt értékekhez képest.

Válasz küldése

Vissza: “Szemes kávék, Kávé tesztek, PID beállítás.”