Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 298

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

29 perce, lehoako írta:

Azt hallja nyilvánvalóan, de ha minden kábel esetén ugyanazt az aljzatot hallja akkor a különbség a kábelek különbsége lesz, mert az aljzat minden esetben ugyanaz. Azt hiszem...

Na látod ebben nincs igazad! Ugyanis nem mindegy az sem hogy a két anyag milyen! Pl az sem mindegy hogy egy ezüst kábel réz csatival vagy réz a rézzel! Remélem érthetően fogalmaztam! Akkor ott már nem csak a kábelek közti különbséget fogod hallani!

Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

3 hours ago, béres jános said:

És mi van az aljzattal ahová beszorítod? Azt nem fogja hallani csak a kábelt?

Azt hallja nyilvánvalóan, de ha minden kábel esetén ugyanazt az aljzatot hallja akkor a különbség a kábelek különbsége lesz, mert az aljzat minden esetben ugyanaz. Azt hiszem...

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

3 hours ago, medekedem said:

Igen. Azt fogom tenni. Szerintem tuti jó lesz. Van már itthon egy van damme hifi series az is nagyon pöpec csak biamphoz már sok lenne a 2szál egy hangfal. Eddig nem gondoltam volna hogy ekkora hatással vannak a kábelek a hangra vagy inkább a hangképre. Nem "jobb" lesz szerintem hanem más. Megváltozik a zene aurája. Olyan mint ha más más dsp-t használnánk mint a házimozi vasaknál csak itt finomabb a helyzet összetevőktől függően. Pl van egy belden kábelem is és ott eltolódik a magas-közép irányába. A mély nem annyira hangsúlyos. A VD hifi series-nél meg hatalmasak a mélyek.

Igen, nehéz az állandó trollzajban információt kapni. Sokan nem tudják agyilag befogadni, hogy mit jelent különböző dolgok esetén, h különbözőek. 

Így is lehet fogalmazni, de a lényeg, h olyan kábelt találj, ami úgy működik minden zenén (a jobb felvételekkel) a rendszeredben, h eszedbe sem jut a DSP, mert jobbat úgyse tudnál kipotizni. Van ilyen kábel és van ilyen rendszer, persze sok próbálkozás mutatja meg az utat felé.

medekedem
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: medekedem »

No hát igen. Ahány kapcsolódási pont annyi féle, fajta anyag.

A felsőközépkategóriától már szereld magad csomagban kellene árulni.  Csak akkor már macerásabb a kábel csere-bere. 

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 298

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

4 órája, lehoako írta:

MIndenképpen, sőt, legelőször csak csupaszon szorítsd be, kezdetben így lesz a legjobb, meghallod a kábel hangját még dugók nélkül.

És mi van az aljzattal ahová beszorítod? Azt nem fogja hallani csak a kábelt?

Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

medekedem
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Igen. Azt fogom tenni. Szerintem tuti jó lesz. Van már itthon egy van damme hifi series az is nagyon pöpec csak biamphoz már sok lenne a 2szál egy hangfal. Eddig nem gondoltam volna hogy ekkora hatással vannak a kábelek a hangra vagy inkább a hangképre. Nem "jobb" lesz szerintem hanem más. Megváltozik a zene aurája. Olyan mint ha más más dsp-t használnánk mint a házimozi vasaknál csak itt finomabb a helyzet összetevőktől függően. Pl van egy belden kábelem is és ott eltolódik a magas-közép irányába. A mély nem annyira hangsúlyos. A VD hifi series-nél meg hatalmasak a mélyek.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

7 hours ago, medekedem said:

Hahahaha. Ez jó. Most olvastam vissza. Én veszem meg nagygabor1982 fórumtárs "agyondicsért" van damme kábelét.

Lehet várnom kellene a banándugókkal míg ki nem próbálom.

MIndenképpen, sőt, legelőször csak csupaszon szorítsd be, kezdetben így lesz a legjobb, meghallod a kábel hangját még dugók nélkül.

medekedem
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Hahahaha. Ez jó. Most olvastam vissza. Én veszem meg nagygabor1982 fórumtárs "agyondicsért" van damme kábelét.

Lehet várnom kellene a banándugókkal míg ki nem próbálom.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8980

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

32 minutes ago, medekedem said:

Ha van 16db és olcsón megszámítod akkor érdekel.

Talán, ha 8 db van. Megnézem, a többit meg tudod venni a kácsában...

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

medekedem
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Ha van 16db és olcsón megszámítod akkor érdekel.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kábelezzünk

3 minutes ago, medekedem said:

Szerintem az nem bfa vagy is nem ilyenre gondoltam hanem ilyenre. Csak az a gond hogy ez is max 4mm2. https://octogonaudio.hu/termekek/octogo ... ugorcsovel

Ilyenem van par darab valahol, ha érdekel előbányászom...

http://kacsa-audio.hu/webshop/home_audi ... 1bg.p.1300

medekedem
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Szerintem az nem bfa vagy is nem ilyenre gondoltam hanem ilyenre. Csak az a gond hogy ez is max 4mm2. https://octogonaudio.hu/termekek/octogo ... ugorcsovel

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kábelezzünk

7 minutes ago, medekedem said:

Nemtudom mennyire leszek sportszerű de legalább értelmes dologgal növelem százra a hozzászólásaimat.

A lényeg, hogy keresek biamphoz 6mm2 max bfa banándugót, 16db-t .  Csavaros rögzítés és 500ft/db max áron.

Ez szerintem teljesen jó.

http://kacsa-audio.hu/webshop/home_audi ... 238g.p.565

medekedem
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Nemtudom mennyire leszek sportszerű de legalább értelmes dologgal növelem százra a hozzászólásaimat.

A lényeg, hogy keresek biamphoz 6mm2 max bfa banándugót, 16db-t .  Csavaros rögzítés és 500ft/db max áron.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

29 perce, viri írta:

Azért érdemes mindegyik készüléknél kimérni a helyes fázist. Nekem pl. a monoblokkoknál az egyik a szabvány szerinti jobb alsó volt a fázis, a másiknál meg pont fordítva, és ez nem is ritka. 

Lehet. Nálam a monoblokk egyforma...

.

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1396

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: szigony »

Köszönöm. A második az én kötésem. Az első elméletileg gyári Supra...

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: viri »

16 perce, audioline írta:

Szerény véleményem szerint is a második kép a helyes. Egyébként tudtommal ugyanolyan alapanyag mindkét szál, tehát fordított kötés esetében is a villásdugó helyes bedugása a lényeges. Vagyis az IEC csati nyíllásait szemből nézve jobb oldalon legyen a fázis. Találkozni időnként olyan készülékkel is, ami fordítva szól jobban, de az a ritkább.  

Azért érdemes mindegyik készüléknél kimérni a helyes fázist. Nekem pl. a monoblokkoknál az egyik a szabvány szerinti jobb alsó volt a fázis, a másiknál meg pont fordítva, és ez nem is ritka. 

Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Szerény véleményem szerint is a második kép a helyes. Egyébként tudtommal ugyanolyan alapanyag mindkét szál, tehát fordított kötés esetében is a villásdugó helyes bedugása a lényeges. Vagyis az IEC csati nyíllásait szemből nézve jobb oldalon legyen a fázis. Találkozni időnként olyan készülékkel is, ami fordítva szól jobban, de az a ritkább.  
.

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Vagy barna (L) minkét oldalon és a kék (N) szintén mindkét oldalon?

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

A Supra LoRad bekötésénél melyik a helyes?

Kép 1:

nagygabor1982
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 201

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nagygabor1982 »

Sziasztok!

Úgy néz ki megvan a Van Damme utódja, Schmidt Feri újféle 75pf/m kábele személyében. Bár még csak jövő héten ér ide, de sokan ajánlották.

Nagyon kíváncsi vagyok rá, a keresztmetszet mindenképpen baráti, így nem kell banán dugóznom, szorítós alkalmazás lesz, ahogy a gyártó is ajánlotta.

Azt hallottam, elég sokan vagytok itt, akik megelégedéssel használjátok. Remélem nálam is beválik majd.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Dorian »

9 órája, nagygabor1982 írta:

Ha egy szóval kellene jellemeznem: sötét (mint az éjszaka) Eltűntek a szép csilingelő magasaim, túlzottan mélybe húz, miközben lassú, mosott 1 kicsit.

Hát nemtom, eléggé meglepő leírás. Én VDC kábelemről ezek éppen ellenkezője mondható el.Mondjuk az más típus, 268.504.000

Nekem pl. a Monitor Audio Goldokhoz is teljesen jó és elég.

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1224

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

5 órája, fapaci írta:

Most tényleg lefordítsam, értelmezzem Neked az idézett mondatot és a "meglévő" szót? Persze lehet, hasznos lenne, mert itt-ott sántít a ragozás és a karakterhasználat.

Szerintem már csinálhatsz amit akarsz, kilőtted magad az első helyről!

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

Pedig az 544-re az a jellemző,gyors és lehozza a koncert hangulatát.....volt nekem is....

Ár-érték aránya kiváló.....kicsit túlzó a tere...szerintem...

Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1524

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

4 órája, nagygabor1982 írta:

Sajnos nem lehet beleférni. 4x2,5mm2 kellene, hogy beleférjen, az pedig nem megy. 

Egyébként nem lesz hosszú életű nálam ez a kábel sajnos, mert nagyon nem tetszik.

Ha egy szóval kellene jellemeznem: sötét (mint az éjszaka)

Eltűntek a szép csilingelő magasaim, túlzottan mélybe húz, miközben lassú, mosott 1 kicsit.

Jó, javára legyen mondva a jó tér, de kb. ennyi. Nekem valamiért ez itt ebben a rendszerben nagyon nem jön be. Szóval eladó lesz valószínűleg.

Nekem 544-es kábelem van és biza belemegy az. Bár nekem WBT van a Dynókon. Ja, és az 544 minden csak nem sötét és nem lassú...  Ja, és eszem ágában sincs kidobni.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”