Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
1 órája, lehoako írta:
Tudom, h nem lakberendezési klasszismegoldás, de a bedugott kábelt hozzágyorskötözőzöd az állvány lábához, h ne "lógjon" a levegőbe, hanem legyen valamennyire fixálva abban az ívben, nem tudom, érthető-e.
Ha hozzágyorskötözőzöd akkor nem lesz szűkebb a sztereo tér?
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will
Kábelezzünk
3 órája, asebestyen írta:
Neked nem váltak be a SF kábelek? Mert ha jól rémlik, Neked is voltak...
De beváltak,ic-ből azt használok most is.Szerintem baromi jó és őszinte drótok.Hangfalkábelem is van tőle,az most pihen a szekrényben.Na nem azért mert nem lenne jó,ha nem azért mert még nem éreztem késztetést arra hogy bepróbáljam.Azért ez is mutat valamit.Most egy Linn k 20-as van bekötve,ez a drót szinte nekem lett kitalálva,mivel évek óta ezt gyűröm,és nálam jól teszi a dolgát.Azt tudja amit egy jó kábelnek tudnia kell.Ez elmondható az SF drótokról is.
Kábelezzünk
10 órája, SoundMania írta:
De még azt sem mondhatom, hogy feltétlen a készülékeid az oka. Mert van ismerősöm aki meg hasonló rendszerben drága kábeleket használ és szintén nem érti a véleményed a kàbelekről.
Azért nem érti,mert nem hallja azt amit én.Nekem is fura volt ezt megélni és felismerni,mert bősz kábelhívő voltam én is,de a tapasztalat azt mutatja hogy az egyszerű is lehet nagyszerű,és ez jó.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11024
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
30 minutes ago, SoundMania said:
Ezekn a dolgokon is sokat filozofáltsk már. Mindenki maga dőnti el hol áll meg. De olyan emberrel még nem találkoztam akinek fontos a zenehallgatás é hosszú távon beérné a meglevő remdszerének változtatása nélkül.
Akkor engem felírhatsz a lista élére. Ha megfenyegetnél azzal, hogy életem végéig a jelenlegi rendszeremmel kell együtt élnem, nem tojnám össze magam a kétségbeeséstől.
26 minutes ago, audioline said:
Próbálj meggyőzni egy elszánt hegymászót, bőven elég az a 2000m, mi a fenének feljebb.
Csak homályos párhuzamot látok a HiFi és a hegymászás között. Valóban mindkettőből lehet sportot csinálni, de egyáltalán nem kötelező, a HiFi esetében részemről nem is ajánlott, mert csak permanens elégedetlenséget és költekezést szül.
Kábelezzünk
7 minutes ago, audioline said:
Próbálj meggyőzni egy elszánt hegymászót, bőven elég az a 2000m, mi a fenének feljebb.
Hogy kinek mi az elég, mindenki döntse el maga. Ez a hobbi a jó hangzás létrehozásáról, megtalálásáról szól. A "túra" közben ki mikor és hol táborozik le, mikor érkezik meg, változó.
es a hegymaszok hany %-a volt Everesten oxigen es sherpak nelkül ?
mindenki maga dönti el, de kevesen celozzak ezt meg es meg kevesebben valositjak meg (az nem "cel", legfeljebb abrand, ami nyilvanvaloan nem igazan megcelzott, nincs erte komoly tevés)
"Hogy kinek mi az elég, mindenki döntse el maga. Ez a hobbi a jó hangzás létrehozásáról, megtalálásáról szól. A "túra" közben ki mikor és hol táborozik le, mikor érkezik meg, változó. " evvel a megfogalmazassal egyet tudok erteni. a cel a maximum -mal nem.
Kábelezzünk
10 perce, avl2 írta:
vajon igazán cél-e a "maximum" ? ezt komolyan erdemes atgondolni. vagy egy "nekem elég jó" legyen inkabb a cel ? sok nehezsegtöl, eletben balance elvesztesetöl ov ez meg. es ha a "maximum" a cel, akkor is: 1) milyen áron ? 2) mi a követendö, logikus, celszerü sorrend ? (mert több/soklepcsös kör lehet ...söt: mint a sok hirdetes, csere mutatja, messze a maximumtol is az; mert remelem senki sem erzi, hogy "maximum"-ot elerte már)
Hogy kinek mi az elég, mindenki döntse el maga. Ez a hobbi a jó hangzás létrehozásáról, megtalálásáról szól. A "túra" közben ki mikor és hol táborozik le, mikor érkezik meg, változó.
.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
Kábelezzünk
3 perce, avl2 írta:
vajon igazán cél-e a "maximum" ? ezt komolyan erdemes atgondolni. vagy egy "nekem elég jó" legyen inkabb a cel ? sok nehezsegtöl, eletben balance elvesztesetöl ov ez meg. es ha a "maximum" a cel, akkor is: 1) milyen áron ? 2) mi a követendö, logikus, celszerü sorrend ? (mert több/soklepcsös kör lehet ...söt: mint a sok hirdetes, csere mutatja, messze a maximumtol is az; mert remelem senki sem erzi, hogy "maximum"-ot elerte már)
Ezekn a dolgokon is sokat filozofáltsk már. Mindenki maga dőnti el hol áll meg. De olyan emberrel még nem találkoztam akinek fontos a zenehallgatás é hosszú távon beérné a meglevő remdszerének változtatása nélkül.
De ez veszélyeket is rejt.
Nemrég egy ismerôs pl. Felszámolta inkább az egèsz rendszerét mert nem bírta kezelni a témát kellően. Pedig nagyon igyekezett, elég sok , de felesleges energiát fordított a fejlesztésre.
Hogy mi a jó út?
Ha olyan komponenseket keresel amiket ritkán hirdetnek, ha mégis akkor gyorsan lecsapnak rá és nem találsz róla rossz véleményt sehol. Ezek elég jó kiindulási alap. Persze ne a márkafórumokat böngészd. Ott igen nagy az elfogultság. Illetve külföldi fórumokon meg akkora az "udvariasság", hogy sokszor ki kell bogozni, hogy valóban jó e a termék vagy csak udvariasak a fórumtársak. Legtöbbször csak az utóbbi.
- nagygabor1982
- Fórumlakó
- Értékelés: 201
Kábelezzünk
1 minute ago, avl2 said:
ha nem cserelgeted, akkor nem egyszerübb (es jobb) a sima kábelvég, banan es egyeb nelkül ?
Nem cserélgetem, de az a helyzet, hogy nem egyszerűbb, mert egy szorító alá 4*2,5mm2 keresztmetszet kell, hogy beférjen, ami lehetetlen. Viszont a banánba pedig tökéletesen rögzíthető ez a keresztmetszet.
Kábelezzünk
49 minutes ago, nagygabor1982 said:
Közben megnéztem a manualt, ez a dynaudio széria nem fogad sarut, csak banánt és blankolt ereket. Hm..... érdekes.
A globális hangsugárzó manualjukban is kiemelik a sarus csatlakozásnál, hogy kivétel Emit széria.
Ez a teszt is ezt írja, bár M10-nél, de ugyan az ebből a szempontból: The rear panel of the M10 is where Dynaudio’s cost-cutting catches up with it: Below the small port is a pair of five-way binding posts that accept only banana plugs or bare wires; spades are out of the question. Still, if not being able to use my spade-terminated speaker cables is the only obstacle to getting a pair of Dynaudio speakers into my listening room for just $799, so be it.
Akkor banánnal kell megoldanom. valahogy, valahol, valamiféle tartót vagy támasztást kell eszközölnöm...
ha nem cserelgeted, akkor nem egyszerübb (es jobb) a sima kábelvég, banan es egyeb nelkül ?
Kábelezzünk
1 minute ago, avl2 said:
Nyilván a lehető legjobb a cél elméletileg, de ezt gyakorlati (anyagi pl.) szempontok árnyalják és az ember ezek alapján hozza meg a döntéseket az upgrade-ekről...
Kábelezzünk
14 hours ago, audioline said:
...Kihagyhatatlan, ha a maximum a cél. ...
- SoundMania
- V.I.P.
Kábelezzünk
11 perce, nagygabor1982 írta:
Köszi, az ötlet jó, annyi, hogy én nem annyira szeretném összecsavarozni a gyári állványom, viszont valami ilyesmi megoldással gondoltam én is, csak nem csavarral, meg persze, nézzen is ki valahogy. Ötletelek.
Vannak öntapadós megoldású kábeltartók, rögzítők is. Ha nem túl nehéz hozzá a kábel akkor nem engedi el a tagasztó
Kábelezzünk
10 minutes ago, nagygabor1982 said:
Köszi, az ötlet jó, annyi, hogy én nem annyira szeretném összecsavarozni a gyári állványom, viszont valami ilyesmi megoldással gondoltam én is, csak nem csavarral, meg persze, nézzen is ki valahogy. Ötletelek.
Tudom, h nem lakberendezési klasszismegoldás, de a bedugott kábelt hozzágyorskötözőzöd az állvány lábához, h ne "lógjon" a levegőbe, hanem legyen valamennyire fixálva abban az ívben, nem tudom, érthető-e.
- SoundMania
- V.I.P.
Kábelezzünk
27 perce, ZolaBA írta:
És amúgy tud valaki konkrétumot is mondani a hangsugárzó kábel felépítése alapján? A lapos, a kerek, a fonott, az egyenesen vezetett, stb. Melyiknek milyen hatása van vagy nincs? Nekem pl lapos egyenes van, az milyen? vagy csak a próbálgatás van meg a drága hátha jobb?
Már többször írtam, hogy teljesen eltérő anyagból és szerkezetből is készül hasonló hangú kábel. Ebből kiindulni nem érdemes.
Mit használsz most és milyen rendszerben?
- SoundMania
- V.I.P.
Kábelezzünk
57 perce, Meridián írta:
Szerintem a "jó" kábel erényei:-Nincs hangja! Nem hangolja a rendszert......
-Megmutatja a felvétel,hibáit és erényeit
-Minden információ megjelenik.
Amelyikkel minden felvétellel "jól" szól az hazudik!
Igen, ez nagyjából így van.
Annyit tennék csak hozzá , hogy sokszor nem is a teszt tárgya, hanem maga a teszt környezet vagy sokszor a tesztelő ítéltetik meg.
- SoundMania
- V.I.P.
Kábelezzünk
1 órája, kupecke írta:
Bizonyára igazad van, sokkal több és jobb kábelt használtál, mint én és itt sokan, jó ez a hobbi, más szinten vagyunk, mások a preferenciáink. Nekem viszont az a jó rendszer, ami nem a hibákat nyomja a képembe, hanem a felvétel erényeit.
Ilyen rendszer meg nincs!
legfeljebb a hibákat nem tolja eléd ( nagyon ) de az erényeket legalább annyira nem.
Csak ezt könnyebb tolerálni. Aztán a fejlesztések sok magasabb szintjén előjönnek a hibák ezért a legtöbben itt fejezik be.
De ha tovább hangolná a tendszert akkor tapasztalná meg igazàn az erényeket a hibák egyre csökkenő bezavarásával.
- nagygabor1982
- Fórumlakó
Kábelezzünk
3 minutes ago, ZolaBA said:
Nekem dyno a52-m van, ugyanúgy feszítette volna a kábel. Én azt csináltam, hogy az állvány polcára alulról rácsavaroztam egy iratcsipeszt kábelt tartja jól és onnan egy laza ívben megy a banándugóhoz, nrm feszül és jól is néz ki s kábel. Perszre ez diy állvány a tiédbe nem tudom lehet-e csavarozni és elfogadnád-e .
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Kábelezzünk
15 perce, nagygabor1982 írta:
Akkor banánnal kell megoldanom. valahogy, valahol, valamiféle tartót vagy támasztást kell eszközölnöm...
Nekem dyno a52-m van, ugyanúgy feszítette volna a kábel. Én azt csináltam, hogy az állvány polcára alulról rácsavaroztam egy iratcsipeszt kábelt tartja jól és onnan egy laza ívben megy a banándugóhoz, nrm feszül és jól is néz ki s kábel. Perszre ez diy állvány a tiédbe nem tudom lehet-e csavarozni és elfogadnád-e .
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Kábelezzünk
És amúgy tud valaki konkrétumot is mondani a hangsugárzó kábel felépítése alapján? A lapos, a kerek, a fonott, az egyenesen vezetett, stb. Melyiknek milyen hatása van vagy nincs? Nekem pl lapos egyenes van, az milyen? vagy csak a próbálgatás van meg a drága hátha jobb?
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- nagygabor1982
- Fórumlakó
Kábelezzünk
53 minutes ago, tonee73 said:
Nekem is ugyanez volt a helyzet az Audience 50-ekkel, ezért mertem javallani azt amit.
Közben megnéztem a manualt, ez a dynaudio széria nem fogad sarut, csak banánt és blankolt ereket. Hm..... érdekes.
A globális hangsugárzó manualjukban is kiemelik a sarus csatlakozásnál, hogy kivétel Emit széria.
Ez a teszt is ezt írja, bár M10-nél, de ugyan az ebből a szempontból: The rear panel of the M10 is where Dynaudio’s cost-cutting catches up with it: Below the small port is a pair of five-way binding posts that accept only banana plugs or bare wires; spades are out of the question. Still, if not being able to use my spade-terminated speaker cables is the only obstacle to getting a pair of Dynaudio speakers into my listening room for just $799, so be it.
Kábelezzünk
Szerintem a "jó" kábel erényei:-Nincs hangja! Nem hangolja a rendszert......
-Megmutatja a felvétel,hibáit és erényeit
-Minden információ megjelenik.
Amelyikkel minden felvétellel "jól" szól az hazudik!
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
Kábelezzünk
4 perce, SoundMania írta:
A jóhangú kàbel kb ugyanazt csinálja mint a jó készülék. A képedbe nyomja a tendszer hibáit. Sőt még sokkal jobban.
Ezért "szól jól" az olcsó kábel sokaknál. Mert nemhogy odatolja a hallható dolgokat , leginkább kellemetlen hibákat a rendszerből, hanem még ezen felül is jócskán elfedi a dolgokat. Sokmindent
Bizonyára igazad van, sokkal több és jobb kábelt használtál, mint én és itt sokan, jó ez a hobbi, más szinten vagyunk, mások a preferenciáink. Nekem viszont az a jó rendszer, ami nem a hibákat nyomja a képembe, hanem a felvétel erényeit.
- nagygabor1982
- Fórumlakó
Kábelezzünk
Just now, tonee73 said:
Nekem is ugyanez volt a helyzet az Audience 50-ekkel, ezért mertem javallani azt amit.
Köszönöm!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6290
Kábelezzünk
2 minutes ago, nagygabor1982 said:
Áh, igen, ez lehet, hogy egy jó ötlet, mivel ráadásul az én aljzataim sajna így állnak:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.