Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- Andreas04
- Újonc fórumos
- Értékelés: 2
Sziasztok! Valaki ismeri ezeket a hangfalakat? Canton GLE 490.2 Az alu membrán az előny vagy hátrány?
- d.janos
- Fórumlakó
- Értékelés: 202
Családi, baráti körben történő kis létszámú kerti grillezéshez keresek 2.1 hangsugárzót vagy BT hangszórót , mely a '90-es évek popzenéit szólaltatná meg. A hangerő elég, ha közepes, a szomszédokkal maradna a békesség, de jó lenne ha a basszus testes, ütős és a középtartomány részletezően szólalna meg. Mit érdemes venni a mostani kínálatból ? Keretösszeg kb.25 eFt. Ezeket néztem (Mac Audio BT FORCE 116, Logitech Z333), de nem hallottam és szívesen venném a tapasztalati tényeken alapuló véleményeket (s)
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
23 órája, Andreas04 írta:
Köszönöm a tanácsokat! Gondoltam használtra, csak kicsit tartok tőle, a garancia hiánya miatt. De nem zárom ki. Láttam itt a fórumon egy JBL Studio 190-et, ami elsőre nagyon megtetszett, aztán utánaolvastam és letettem róla. Év vége felé tervezem a vásárlást, most eléggé kiköltekeztem. Az erősítő sem volt betervezve, de annyira passzolt az elképzelésemhez hogy nem hagyhattam ki.
Egyébként most Arcus TS-15 dobozokat hallgatok, 6-éve vettem 18-ezer ft.-ért. Ár-érték arányban igen jó választás, ajánlom mindenkinek, aki kis költségvetésből akar zenét hallgatni. Nem is tervezem az eladását, el fog férni a polcon.
2018. 06. 05. at 12:51, -KP- írta:
Esetleg egy próbát megér:
https://www.streamaudio.hu/quadral-asce ... o?___SID=U
http://www.hifipiac.hu/hifi/hangsugarzo ... 70-le.html
Ez a quadral jónak tűnik. De ha tudod hallgasd meg a Tagat. Nekem volt F-120-as, nagyon szerettem. De lassan Magyarországra is megèrkezik az utód az F-120 v3. Jobb hangszorókat kapott, jobb váltót ès XLO belső kábelezèst...
- Andreas04
- Újonc fórumos
Köszönöm a tanácsokat! Gondoltam használtra, csak kicsit tartok tőle, a garancia hiánya miatt. De nem zárom ki. Láttam itt a fórumon egy JBL Studio 190-et, ami elsőre nagyon megtetszett, aztán utánaolvastam és letettem róla. Év vége felé tervezem a vásárlást, most eléggé kiköltekeztem. Az erősítő sem volt betervezve, de annyira passzolt az elképzelésemhez hogy nem hagyhattam ki.
Egyébként most Arcus TS-15 dobozokat hallgatok, 6-éve vettem 18-ezer ft.-ért. Ár-érték arányban igen jó választás, ajánlom mindenkinek, aki kis költségvetésből akar zenét hallgatni. Nem is tervezem az eladását, el fog férni a polcon.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
4 hours ago, Andreas04 said:
Üdvözletem, sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Taga hangsugárzókkal? Konkrétan a Platinum F-120 v.2-t néztem ki. 200-ezer környékén tervezek álló hangfalat venni. Tudom, meg kell hallgatni, azon leszek.
Van még egy jelöltem, a Klipsch Reference R-28F. Nem tagadom, ez a hangfal a külsejével fogott meg. Pop-rock zenéket hallgatok leggyakrabban, CD-ről vagy laptopról. Szeretem a dinamikát, és a mély hangok is kellenek. Erre a célra van ugyan egy aktív subom, de nem bánnám ha nem kellene használni. A héten vásároltam egy Advance acoustic max 250-es erősítőt egy szimpatikus fórumtárstól, ezzel hajtanám a hangfalakat.
Ha tehát van valakinek véleménye, tapasztalata az említett két hangsugárzóval kapcsolatban, kérem hogy írja meg.
Köszönöm!
Esetleg egy próbát megér:
https://www.streamaudio.hu/quadral-asce ... o?___SID=U
http://www.hifipiac.hu/hifi/hangsugarzo ... 70-le.html
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1030
51 minutes ago, Andreas04 said:
Üdvözletem, sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Taga hangsugárzókkal? Konkrétan a Platinum F-120 v.2-t néztem ki. 200-ezer környékén tervezek álló hangfalat venni. Tudom, meg kell hallgatni, azon leszek.
Van még egy jelöltem, a Klipsch Reference R-28F. Nem tagadom, ez a hangfal a külsejével fogott meg. Pop-rock zenéket hallgatok leggyakrabban, CD-ről vagy laptopról. Szeretem a dinamikát, és a mély hangok is kellenek. Erre a célra van ugyan egy aktív subom, de nem bánnám ha nem kellene használni. A héten vásároltam egy Advance acoustic max 250-es erősítőt egy szimpatikus fórumtárstól, ezzel hajtanám a hangfalakat.
Ha tehát van valakinek véleménye, tapasztalata az említett két hangsugárzóval kapcsolatban, kérem hogy írja meg.
Köszönöm!
Tagat nem hallottam, viszont szerintem a Klipsch r-28F sajnos nem annyira idealis zenehallgatasra.
Ekkora keretbol a hasznalt piacon kivalo dobozokat talalsz.
- Andreas04
- Újonc fórumos
Üdvözletem, sziasztok!
Köszönöm!
2018. 05. 23. at 10:52, Doky írta:
Az eddigi készülékek nem váltak be vagy nem valósult meg a "szatikus" rendszer?
...egyenlőre megy a "tapogatódzás"...
Ma beszéltem dragonweed fórumtárssal, mert a "kunpondos" hang még a fülemben van.
Meglátjuk.
Storm Audio ISP3D 20CH-Cavern, Christie HD6K-M, Severtson Cinema White Microperf 150" 16:9, 5xIMG STA 2000D, 2xTulun Play TIP10000q, HTPC - MadVR, DIY 9.8.6, Adamantium Audio Dark 2.0
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
49 perce, tatárlaki írta:
Üdv, "hangsugárzó berendezést" keresek, melynek a beszerzését kb. fél év múlva tervezem. A "nappali", ahová kerülni fog 5x8-as, 11 négyzetméternyi üvegfelülettel rendelkezik és egyik 8 méteres felén kapcsolódik hozzá a 37 négyzetméteres konyha/étkező. A nappali 3 méteres belmagasságú, a többi 2,6 méteres és ck/OSB-s könnyűszerkezetes építésű. Rockzene "életnagyságban" a cél. Annyiból, amennyiből ki lehet hozni. Ha ehhez kell 2M Ft, akkor annyiból... Hogy aktív, sztatikus vagy bármi, az mellékes. Digitális forrásban gondolkozom, a rendszer többi elemét a "hangsugárzó berendezés" kiválasztása után építem ki.
Szívesen veszem a segítő szándékú hozzászólásokat. Amennyiben ilyesmi holmi esetleg fórumtársnál már szolgálatban van úgy azt ellenszolgáltatás fejében meg szeretném hallgatni.
Köszönettel, tatárlaki.
Az eddigi készülékek nem váltak be vagy nem valósult meg a "szatikus" rendszer?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Üdv, "hangsugárzó berendezést" keresek, melynek a beszerzését kb. fél év múlva tervezem. A "nappali", ahová kerülni fog 5x8-as, 11 négyzetméternyi üvegfelülettel rendelkezik és egyik 8 méteres felén kapcsolódik hozzá a 37 négyzetméteres konyha/étkező. A nappali 3 méteres belmagasságú, a többi 2,6 méteres és ck/OSB-s könnyűszerkezetes építésű. Rockzene "életnagyságban" a cél. Annyiból, amennyiből ki lehet hozni. Ha ehhez kell 2M Ft, akkor annyiból... Hogy aktív, sztatikus vagy bármi, az mellékes. Digitális forrásban gondolkozom, a rendszer többi elemét a "hangsugárzó berendezés" kiválasztása után építem ki.
Szívesen veszem a segítő szándékú hozzászólásokat. Amennyiben ilyesmi holmi esetleg fórumtársnál már szolgálatban van úgy azt ellenszolgáltatás fejében meg szeretném hallgatni.
Köszönettel, tatárlaki.
Storm Audio ISP3D 20CH-Cavern, Christie HD6K-M, Severtson Cinema White Microperf 150" 16:9, 5xIMG STA 2000D, 2xTulun Play TIP10000q, HTPC - MadVR, DIY 9.8.6, Adamantium Audio Dark 2.0
A Heco ( Hennel & Co. ) A 70'-90' években 3 néven forgalmazta termékeit. Hennel, Summit, Heco márka nevekkel. Hangszóró- készletét tekintve mindegyik ITT .
Az akkori német hi-fi hangdobozok zöme ezen hangszórokkal készült, néha bérgyártásban,saját logóval. A Braunok is. A doboz , hangváltó már saját fejlesztés.
Ha Saba monitort találsz, nagyon profi dobozok.
Ezért is hangsúlyoztam a meghallgatást.
A kor japán cuccai is szóba jöhetnek, Pioneer CS sorozata, bár ezek zöme 8 Ohm- os, Yamaha NS sorozata .
Az óceánon túlról a Jbl, Jensen.
- Kellnerművek
- Fórumlakó
- Értékelés: 546
A Heco ( Hennel & Co. ) A 70'-90' években 3 néven forgalmazta termékeit. Hennel, Summit, Heco márka nevekkel. Hangszóró- készletét tekintve mindegyik ITT .
Az akkori német hi-fi hangdobozok zöme ezen hangszórokkal készült, néha bérgyártásban,saját logóval. A Braunok is. A doboz , hangváltó már saját fejlesztés.
Ha Saba monitort találsz, nagyon profi dobozok.
Ezért is hangsúlyoztam a meghallgatást.
A kor japán cuccai is szóba jöhetnek, Pioneer CS sorozata, bár ezek zöme 8 Ohm- os, Yamaha NS sorozata .
Az óceánon túlról a Jbl, Jensen.
- Kriss
- Újonc fórumos
- Értékelés: 1
Forrás: PC
Ezeket a márkákat nézegettem eddig is, de hallani még egyiket sem halottam (élőben).
Leírnám az én elképzelésem szerinti minőségi szinteket. Ha ez nem így volna akkor kérlek javíts(atok) ki.
A Telefunkent tenném az aljára.
Grundig: a Hifi Super Box 1500A -t nézegettem és bőven belefért volna a keretembe.
Wega / Dual: Dual CS 4070 nézegetem most
WHD / Canton / Arcus: ezeket nem igazán nézegettem de talán a két előző szintjére tenném.
Braun: RM 7 - a középsugárzói gyári hibásak, ezért ezt elvetettem / M90 árban megfelelő, most kelt el itt egy 30e. körül.
Hans D.: ezt a márkát nem tudom hová tenni, nagyon egyedi hangsugárzói voltak - kicsit az az érzésem, hogy csak ráerőltetik a jó minőségű "jelzőt" (túlmisztifikált).
Heco-ról (pl Precision 300 vagy Interior 330), Infinity-ről (1500, QE, QA) mi a vélemény?
2018. 05. 18. at 20:17, Kriss írta:
Sziasztok!
Milyen hangsugárzót ajánlanátok?:
Szoba kb: 12-13nm (3.5m x 3.5m)
Zene: főleg elektronikus, 80-90-es évek disco/pop
Erősítő: Uher Z140 + VG840
Összeg: 40eFt körül/ig (használt)
Zártban gondolkodom, esetleg Vintage - de mivel nincs sok tapasztalatom ezért szívesen fogadom a tanácsokat más irányban is.
Csak a forrást nem írtad le.
Ezen rendszerhez ( 50/ 100 W - 4 ohm power out 130W- max.170W ) és zenei környezethez tényleg nem kell csoda hangdoboz, bár meghálálja.
Zárt, vagy olyan bass reflexes jöhet számításba,amelynek elöl van a nyílása, ezek nem kényesek az elhelyezésre.
Szerintem, elsősorban a 70'-90' évek német dobozai között nézzél körül.
Telefunken pl.TLX 2/4 , WHD monitorai - elülső reflexes , Summit RWB sorozat,Hans Deutsch HD-305 -től felfelé, Canton, Dual, Arcus, Grundig, Wega ( Sony ), esetleg Braun, bár 40 alatt 100 W teljesítményűt nem igen találhatsz.
Lényeg, sin. 50 W felett legyen, és meghallgatni, meghallgatni , saját rendszerben !
Uher vg 821 - et használok most az egyik rendszeremben, bár Revox sugárzókkal, de az már egy következő szint.
- Kellnerművek
- Fórumlakó
- Értékelés: 546
2018. 05. 18. at 20:17, Kriss írta:
Sziasztok!
Zártban gondolkodom, esetleg Vintage - de mivel nincs sok tapasztalatom ezért szívesen fogadom a tanácsokat más irányban is.
Csak a forrást nem írtad le.
Ezen rendszerhez ( 50/ 100 W - 4 ohm power out 130W- max.170W ) és zenei környezethez tényleg nem kell csoda hangdoboz, bár meghálálja.
Zárt, vagy olyan bass reflexes jöhet számításba,amelynek elöl van a nyílása, ezek nem kényesek az elhelyezésre.
Szerintem, elsősorban a 70'-90' évek német dobozai között nézzél körül.
Telefunken pl.TLX 2/4 , WHD monitorai - elülső reflexes , Summit RWB sorozat,Hans Deutsch HD-305 -től felfelé, Canton, Dual, Arcus, Grundig, Wega ( Sony ), esetleg Braun, bár 40 alatt 100 W teljesítményűt nem igen találhatsz.
Lényeg, sin. 50 W felett legyen, és meghallgatni, meghallgatni , saját rendszerben !
Uher vg 821 - et használok most az egyik rendszeremben, bár Revox sugárzókkal, de az már egy következő szint.
- Kriss
- Újonc fórumos
- Értékelés: 1
Sziasztok!
- rozoga62
- V.I.P.
- Értékelés: 95
23 órája, BLX írta:
Meg talan az is fontos lehet, hogy az adott angol-angol cuccok korban is passzoljanak. Persze a vegen az egyuttes hangzas szamit
Hát, ezt a korban passzolást sohasem fogom tudni megemészteni. Az erősítőhöz passzoljon minél inkább szerintem, meg a hallgató füléhez, zenei ízléséhez.
- AST
- Nincs visszaút
- Értékelés: 34
9 perce, BLX írta:
Meg talan az is fontos lehet, hogy az adott angol-angol cuccok korban is passzoljanak. Persze a vegen az egyuttes hangzas szamit
Akkor régi dobozt keresek.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1030
1 hour ago, AST said:
Kezd bennem egy olyan kép kialakulni, hogy angol erősítőhöz angol doboz passzol.
- AST
- Nincs visszaút
Kezd bennem egy olyan kép kialakulni, hogy angol erősítőhöz angol doboz passzol.
- AST
- Nincs visszaút
Esetleg valaki akinek van a felsorolt Musical Fidelity hangszórókból ?
- AST
- Nincs visszaút
Éppen most, hosszu írta:
Mivel évekig hallgattam a B1-et (és még vagy 20-féle MF erősítőt), így néhány konkrét javaslat (árban is) hozzáillő hangsugárzókra:
- Bármelyik Triangle a kilencvenes évek elejéről, de leginkább az állványos Minimum és Comete, valamint az álló Scalene, Graphite
- Heybrook HB1
- Videoton Preludium B31, B32
- Musical Fidelity MC2, MC4, Reference 4
Köszönöm a választ és a tippeket.
2 hours ago, AST said:
Értem, na mindegy egy próbát megér.
Mivel évekig hallgattam a B1-et (és még vagy 20-féle MF erősítőt), így néhány konkrét javaslat (árban is) hozzáillő hangsugárzókra:
- Bármelyik Triangle a kilencvenes évek elejéről, de leginkább az állványos Minimum és Comete, valamint az álló Scalene, Graphite
- Heybrook HB1
- Videoton Preludium B31, B32
- Musical Fidelity MC2, MC4, Reference 4
longkft.hu/audioblog/
- AST
- Nincs visszaút
34 perce, hosszu írta:
A gyártó minimum 60 Wattos erősítőt ajánl hozzá - ráadásul az impedanciagörbéje is gyakran lecsúszik 4 ohm alá -, tehát a Musical Fidelity B1 nem fogja tudni meghajtani.
Értem, na mindegy egy próbát megér.
- AST
- Nincs visszaút
37 perce, hosszu írta:
Az SL600 különösen érzéketlen doboz, amihez sajnos, a B1 30 Wattja nagyon kevés. Amit hallhattál, az valójában csak a töredéke a Celestion tudásának.
A B1 csak feltételesen volt "ajánlott" a Hifi Magazinban, mert a phono-erősítője rendkívül gyenge.
Mondjuk én nem Phono hanem CD bemenetről hallgattam, és így tetszett.
2 hours ago, AST said:
A Linn Keilidh dobozok milyen kategóriába tartoznak ?
A gyártó minimum 60 Wattos erősítőt ajánl hozzá - ráadásul az impedanciagörbéje is gyakran lecsúszik 4 ohm alá -, tehát a Musical Fidelity B1 nem fogja tudni meghajtani.
longkft.hu/audioblog/
On 2018. 05. 08. at 5:59 PM, AST said:
Meghallgattam a Musical Fidelity B1 és Celestion SL600-as párost, nekem nagyon tetszett a kettő együtt, nem semmi kis doboz az SL600.
Az SL600 különösen érzéketlen doboz, amihez sajnos, a B1 30 Wattja nagyon kevés. Amit hallhattál, az valójában csak a töredéke a Celestion tudásának.
A B1 csak feltételesen volt "ajánlott" a Hifi Magazinban, mert a phono-erősítője rendkívül gyenge.
longkft.hu/audioblog/