Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Diy csöves (vagy hibrid) erősitő épités
Diy csöves erősitő épités
32 perce, dys-cus írta:
Amúgy meg parasztvakításnak tartom azt a reklámot, hogy független táp a sztereo két csatornájára. Ha a táp jó, akkor nincs áthatás. Ha rossz, akkor használjanak két tápot, ami egyébként feleslegesen drágítja a készüléket.
Független táp nagy előnye, földhurok elkerülhető, könnyű huzalozni, többi előnyét fel sem vetem..
A Festés (ha kapok) Hammerite spray. Sokkal jobb, mint az egyéb akril festékek.
Az elrendezés azért ilyen, hogy ne mindig szimmetrikus legyen. Egy régi Luxman dizájnt próbálok követni. Sokan cseszegetnek a korábbi natúr, a funkció a fontos doboz kivitelért. Azt is tudom miért. Most teszek egy kis díszítést is a dobozra. Bár az én számomra még mindig a hang a legfontosabb.
A tápellátás vegyes. A végcsövek 660uF pufferről működnek, a két csatorna együtt, közösen. A kondi energiája e=1/2xCxU2. Ha valaki kiszámolja, akkor láthatja, hogy a magas táp miatt elegendő energia áll rendelkezésre mindkét oldal táplálására. A D51-emben szintén ennyi kapacitás van, és vígan viszi az 50 Wattot. Sok más erősítő lefúlladt már mellette. Amúgy meg parasztvakításnak tartom azt a reklámot, hogy független táp a sztereo két csatornájára. Ha a táp jó, akkor nincs áthatás. Ha rossz, akkor használjanak két tápot, ami egyébként feleslegesen drágítja a készüléket. A JÓ tápkondi nem olcsó, vagy nehéz beszerezni. A kimenőre menő feszültség terhelt állapotban 440-450V A 6L6GC max tápfeszelye 500V. Mármint a GE gyártásúaké. A többire meg ráírják.
Ebből a feszből egy darab IC-vel állítok elő 400 Voltot a g2 rácsnak. A meghajtó részeknek ebből a stabil 400Voltból oldalanként osztok le feszültséget. Ennek egyszer praktikussági oka van (hely), másodsorban pedig a csatolásmentesítést fontosnak találom a zaj miatt. Erősítőim zajtalanok. Volt olyan, hogy 94dB-s hangfalon volt egy kis búgás, de az abból származott, hogy a közös módus nem volt rendesen beállítva, ami az én felelősségem volt természetesen. A többit megírtam neked PÜ-be, hogy mi történt akkor. Nyilván bizonyos "még nem csináltunk semmit, de belekötünk mindenbe" típusú hozzászólók ezt a mai napig úgy terjesztik rólam, hogy az általam készített erősítők búgnak mind a veszett fene.
Ha minden igaz ma megjönnek az alkatrészek. Hál Istennek már követőim is vannak, akik szintén megépítik ezt az erősítőt. Úgy érzem, már megérte vele dolgozni, mert velem együtt már 3-an fognak jó hangú erősítőt hallgatni közepes teljesítménnyel, viszonylag olcsón, mivel garantálom a tervek probléma mentességét. Tudom, máshogy is meglehetett volna tervezni, de én így terveztem meg. Mivel "deszka" szinten már ki van próbálva, így tudom, jó lesz az erősítő. Hogy hogy fog szólni? Jól, de biztosan másképp mint a többi erősítő. Azt viszont mindenki megtudja majd, hogy egy gyári ARC D76A-hoz képest hogy szól. Össze lesz hasonlítva.
Dys-cus, a DysCus kimenők, konstruktőre.
Trollok, guruk, és egyéb hozzá nem értők kíméljenek!
49 perce, dys-cus írta:
Hogyne, minden további nélkül, bármit.
Mivel fogod festeni, miért nem középre tetted a hál. trafót, tápfeszültség közös, vagy oldalanként külön, minden fesz. 2x ?
On 2018. 04. 30. at 6:46 PM, CHZ said:
Stabil doboz, már csak festened kell.
Kérdeznék is, ha megengeded...
Hogyne, minden további nélkül, bármit.
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 295
6 órája, dys-cus írta:
Egy kedves barátom lézerrel kireszelte az Dyeramp ARC M60 HD erősítő dobozát. A lézervágásnak sok előnye van: gyors, olcsó, szép, és a hangra nincs semmiféle hatása. Bár valamelyik jó képességű kollega szerint a stancolással való megmunkálás az igazi, talán a hang is jobb attól. A fotón jól látható mentorom, és egyben szaktanácsadóm. Sokat tanultam tőle, főleg mikor a hangfalamat políroztam. Mármint a macsekkal. A doboz anyaga lv=1,5 mm-es acéllemez, amely kellő szilárdságot ad egy ilyen erősítőnek. A doboz elemei hegesztéssel vannak a helyükön rögzítve. A második fotón a doboz alja látszik. A zárólap jól szellőztet. Mindenesetre lesz még vele dolgom. Többek közt a díszítéssel is foglalkoznom kell, mivel 1-2 "kritikus" fórumozónak nagyon nem tetszik, hogy miket készítek, pedig én nem élek kritikával az általuk soha el nem készített nemlétező építményeik irányában. Szóval valami fa, és festési díszítést fogok használni. Ha valakinek van valalmi ötlete, az igazán lerajzolhatná az ötletét. Kérdés még az, hogy legyen-e benne buzerátoros hangerőszabályzó. Ezen még gondolkodom.
Látod -látod! Már megint csak kötekedsz! Szép a doboz de a hegesztést még gyakorolni kell!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Stabil doboz, már csak festened kell.
Kérdeznék is, ha megengeded...
Egy kedves barátom lézerrel kireszelte az Dyeramp ARC M60 HD erősítő dobozát. A lézervágásnak sok előnye van: gyors, olcsó, szép, és a hangra nincs semmiféle hatása. Bár valamelyik jó képességű kollega szerint a stancolással való megmunkálás az igazi, talán a hang is jobb attól. A fotón jól látható mentorom, és egyben szaktanácsadóm. Sokat tanultam tőle, főleg mikor a hangfalamat políroztam. Mármint a macsekkal. A doboz anyaga lv=1,5 mm-es acéllemez, amely kellő szilárdságot ad egy ilyen erősítőnek. A doboz elemei hegesztéssel vannak a helyükön rögzítve. A második fotón a doboz alja látszik. A zárólap jól szellőztet. Mindenesetre lesz még vele dolgom. Többek közt a díszítéssel is foglalkoznom kell, mivel 1-2 "kritikus" fórumozónak nagyon nem tetszik, hogy miket készítek, pedig én nem élek kritikával az általuk soha el nem készített nemlétező építményeik irányában. Szóval valami fa, és festési díszítést fogok használni. Ha valakinek van valalmi ötlete, az igazán lerajzolhatná az ötletét. Kérdés még az, hogy legyen-e benne buzerátoros hangerőszabályzó. Ezen még gondolkodom.
2018. 04. 17. at 21:06, adamo3 írta:
Egy újabb gyönyörű munka Tőled!
Köszönöm!
Most tesztelem, végfok is járatás alatt van, eddig nem okozott csalódást....
Egy újabb gyönyörű munka Tőled!
“Dettó”
47 perce, CHZ írta:
Előfok is elkészült.
Előfok is elkészült.
21 minutes ago, Skorpio. said:
Nagyon szép ,ízléses munka.
Köszönöm.
Doboza amatőr megoldás, nyáklemez a váza és kapott két db faoldallapot.
Házilag, megfelelő műhely hiányában így tudtam megoldani,
Nagyon szép ,ízléses munka.
Elkészült a doboza, jöhet a tesztelése. (Mérés 20Hz és 10kHz)
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2871
- Kapcsolat:
Oks, köszi!
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
Ha egy SE kimenőtrafo jelentősen alul van gerjesztve, akkor jol gondolom, hogy abbol adodik jelentős torzulás és egyben átvitelcsökkenés a mélytartományban?
Ez jelen esetben egy Indel 3,5K/8ohm elmeletileg 20wattos kimenő 20mA-ral gerjesztve. Így most 60Hz az also, 60kHz a felso -3dB pont.
Ha alul gerjeszted, akkor az átvitellel nincs semmi gond. Ha elkezded növelni a teljesítményt, akkor szűkül valamelyest az átvitel. Lásd a HiFi Magazin méréseit: teljesítmény frekvencia diagram. Ha tovább növeled a hajtást, akkor először a mélyfrekik el kezdenek torzulni. Drasztikus mélyhang csökkenés a nem megfelelő illesztéskor jön létre. Példádban ha a 3,6k-s trafót mondjuk Ra 6k-val hajtod, akkor van mélyátviteli gond. Viszont ebben az esetben szerintem nem ez a gond. A gond maga a trafó. Ezzel a típussal nem fogsz előre jutni. Keress meg PÜ-ben.
Ha egy SE kimenőtrafo jelentősen alul van gerjesztve, akkor jol gondolom, hogy abbol adodik jelentős torzulás és egyben átvitelcsökkenés a mélytartományban?
Ez jelen esetben egy Indel 3,5K/8ohm elmeletileg 20wattos kimenő 20mA-ral gerjesztve. Így most 60Hz az also, 60kHz a felso -3dB pont.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2871
- Kapcsolat:
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Kedves Urak!Csak az utolso oldalba olvastam bele, es a hozzaszolasok fele minosithetetlen stilusu. Probaljatok kerlek kulturaltabban tarsalogni! Legkozelebb figyelmeztetes nelkul fogom osztani a pontokat erte.Koszi a segitseget!N.
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
- Camelflapping
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 31
Jól járnál vele,mivel Te hozzájutnál beszerzési áron.Szerintem ne hagyd ki!
(Látom sokan “drukkolnak “Neked,..ha elfogadod egy teljesen kivűlálló véleményét :csak azokkal kell foglalkozni és meghallgatni ,akik fülelték is a dolgaidat....)
Köszönöm a jótanácsot, így teszek. Láthatod, az a helyzet amit mondtam nektek a "jóakaró jóképességű nagytudásúakról".
Türelem, idő kérdése...
Múltkor kettőt is árultak, kilós árban vitték el őket.
Appme erősödön tevenyalogató, O Józsika! Bölcsebb maradtál volna, ha hallgatsz. Így meg mindenki tudja, hogy letelt a kitiltásod. De most komolyan? Te azért írogatsz ide, hogy állandóan kitiltsanak?
Köszönöm szépen.
Most már tényleg elkell mennem fülészetre. Veletek együtt már 4-en mondjátok azt, hogy a TC jobb mint a nagy ARC. Lassan nekem is kell vennem egy TauCeti-t.
Jól járnál vele,mivel Te hozzájutnál beszerzési áron.Szerintem ne hagyd ki!(Látom sokan “drukkolnak “Neked,..ha elfogadod egy teljesen kivűlálló véleményét :csak azokkal kell foglalkozni és meghallgatni ,akik fülelték is a dolgaidat....)
- Camelflapping
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 31
... Lassan nekem is kell vennem egy TauCeti-t.
Türelem, idő kérdése...
Múltkor kettőt is árultak, kilós árban vitték el őket.
"Annál is hihetetlenebb..."
Köszönöm szépen.
Most már tényleg elkell mennem fülészetre. Veletek együtt már 4-en mondjátok azt, hogy a TC jobb mint a nagy ARC. Lassan nekem is kell vennem egy TauCeti-t.