Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sonido hangfalak

Vendég

Sonido hangfalak

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Véleményem szerint hátul viszont azért praktikusabb,mert sokszor kivitelezhetetlen a nagy felületű cső a túl hossza miatt,és így rákényszerülsz a kisebb felületűre,és ha hátul van,akkor nagyságrendekkel később zavar bele a hangba a "szélzaj".
Ezért kell passzív membránt használni, mert ott egyátalán nincs szélzaj

Nem inkább zártat? :taps:

21st
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Sonido hangfalak

Hozzászólás Szerző: 21st »

Véleményem szerint hátul viszont azért praktikusabb,mert sokszor kivitelezhetetlen a nagy felületű cső a túl hossza miatt,és így rákényszerülsz a kisebb felületűre,és ha hátul van,akkor nagyságrendekkel később zavar bele a hangba a "szélzaj".
Ezért kell passzív membránt használni, mert ott egyátalán nincs szélzaj :taps:
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Vendég

Sonido hangfalak

Vendég

Sonido hangfalak

Azt hiszem lemondok az előlap döntéséről.Gondolkodtam,de semmi érdemleges megoldást nem találtam rá,hogy a francba tudnám megoldani.Maradok a sima doboznál.Majd teszek a két oldalára szép Bükkfa borítást.  
Leva.Nekem megfelel a hátsó reflexnyílás,ha nem kell méterekre elhúznom a faltól.
Kb 20-30cm-re tudnám eltolni a faltól.Igaz a jobboldali az nem közvetlen fal mellett.

Ha nem tudod elhúzni jobban a falaktól,akkor tökmind1 hol a nyílás,mert a legtöbb hangsugárzó ott úgy is xarúl szól.

Vendég

Sonido hangfalak

Leva.Nekem megfelel a hátsó reflexnyílás,ha nem kell méterekre elhúznom a faltól.Kb 20-30cm-re tudnám eltolni a faltól.Igaz a jobboldali az nem közvetlen fal mellett.

Az majd akkor derül ki mennyire kell elhúzni, ha hallgatod!
Én javasolnám a >50 cm-t.

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Sonido hangfalak

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Azt hiszem lemondok az előlap döntéséről.Gondolkodtam,de semmi érdemleges megoldást nem találtam rá,hogy a francba tudnám megoldani.Maradok a sima doboznál.Majd teszek a két oldalára szép Bükkfa borítást.

Leva.Nekem megfelel a hátsó reflexnyílás,ha nem kell méterekre elhúznom a faltól.
Kb 20-30cm-re tudnám eltolni a faltól.Igaz a jobboldali az nem közvetlen fal mellett.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

Vendég

Sonido hangfalak

Ez a Radiusz hátsó reflexnyilású?
Igen, de teheted előre is.
Ha ennyire kísérletezős vagy, akkor azt ajánlom először dobj össze egy próbadobozt pozdorjából. Pár ezresed meg az időd bánja, de a végleges változathoz ill. ízlésedhez közelebb hozhat.

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

Sonido hangfalak

Eléggé barkácslelkűnek tartom magam,és persze a fő szempont a spórolás.Miérrt fizessek többet ugyanazért,vagy közel hasonlóért.Építettem már mélyládát,tv állványt,hifi állványt(igaz az fémből van),és szeretek is építeni.Igaz hogy a technikai részéhez a dolognak hülye vagyok,de azért van a fórum hogy segítsék az emberkék egymást

Vendég

Sonido hangfalak

Mielőtt nekilátsz,olvasd végig például ezt .
Érdekes olvasmány, de szerintem bele fog keveredni.

Ha ez így van,akkor kár azon görcsölnie,hogy döntögesse az előlapot,vagy sem,meg bármilyen módosításokban,mert hát azért ahhoz kéne,hogy úgy mondjam egy-két szíváson átesni,és ha nem egy építgetős beállítottság,hanem csak pusztán spórolni akar,akkor bizony mögszívja,de ha mégis barkácslelkü,akkor üdv a táborban.Igazából ennyi lett volna kezdetektől fogva is a mondanivalóm az üggyel kapcsolatban,de hát... :taps:

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

Sonido hangfalak

Ez a Radiusz hátsó reflexnyilású?

Vendég

Sonido hangfalak

Érdekes olvasmány, de szerintem bele fog keveredni.

Vendég

Sonido hangfalak

Akkor ha sikerül eladnom a hangfalakat,és nekiállok egy Radiusznak szerintem alkalmazni fogom ezt a döntés dolgot.Már csak azt kéne eldönteni   milyen szögben kéne dönteni.

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

Sonido hangfalak

Akkor ha sikerül eladnom a hangfalakat,és nekiállok egy Radiusznak szerintem alkalmazni fogom ezt a döntés dolgot.Már csak azt kéne eldönteni milyen szögben kéne dönteni.

Vendég

Sonido hangfalak

ezen kívül lehet, hogy ha a mélysugárzó tengelye nem párhuzamos/merőleges a szoba falainak, mennyezetének, padlójának síkjával, akkor kevésbé alakulhatnak ki állóhullámok

a mélysugárzó mélyfrekin gömbsugárzóként funkcionál,tehát tök mindegy hova forgatod(irány szempontjából,de ha ezzel közelebb kerül valamelyik falhoz,akkor nőhet az amplitudo).

Vendég

Sonido hangfalak

Nem tudom a nagyobb gyártók(pl. Jm-Lab)miért döntik meg az előlapon a mélysugárzót?Nem tudja valaki ennek az okát?Lehet csak dizájn dolog,vagy van mögötte valami funkcionális magyarázata is?Mert nekem tetszik ez a megoldás.

A hangszórók akusztikai síkja egy pontban(sweet point)találkoznak,és ha sikerül a hangváltót is ideálisan méretezni,akkor még talán a futásidők is közelebb kerülnek egymáshoz.Elvileg.

Vendég

Sonido hangfalak

Léva,Kacsento!

Mivel ez a hangfal ebben a felállásban nem elégítette ki az igényeimet, egyértelmű, hogy másképp csinálnék pár dolgot. Hogy ezzel nem Radius-klónnak fogják hívni? Őszintén? Ki nem sz@rja le? Nem villogni akarok vele, hanem hallgatni!

Akkor sok sikert a hangsugárzófejlesztésekhez! :taps:

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Sonido hangfalak

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Nem tudom a nagyobb gyártók(pl. Jm-Lab)miért döntik meg az előlapon a mélysugárzót?Nem tudja valaki ennek az okát?Lehet csak dizájn dolog,vagy van mögötte valami funkcionális magyarázata is?Mert nekem tetszik ez a megoldás. 

Ehhez valaki?

csak tippelek, de gondolom a közép/mély/magassugárzók fázisszögét befolyásolhatják vele
esetleg ez is egy eszköz ahhoz, hogy a hangsugárzó fázismenete laposabb legyen
a magashangok (de általában a hangok) intenzitása irányfüggő
minél mélyebb a hang, annál kevésbé az, de az

próbáld ki például hogyan változik a magas/mély egyensúly, ha a hangsugárzót a hallgatái pozició felé, vagy a fal irányába fordítod

ezen kívül lehet, hogy ha a mélysugárzó tengelye nem párhuzamos/merőleges a szoba falainak, mennyezetének, padlójának síkjával, akkor kevésbé alakulhatnak ki állóhullámok

szóval létezhet szvsz egy jó sereg ok (és azok kombinációja), hogy miért döntik meg a mélysugárzókat egyes dobozoknál
gordon314.fw.hu

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

Sonido hangfalak

Ehhez valaki?

Vendég

Sonido hangfalak

Sonido mélysugárzóval találkozott már vki?

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

Sonido hangfalak

Köszönöm a választ Leva. 
Evvel a két mondattal teljesen egyetértek.Szeretném meghallgatni a Radiuszt úgy ahogy a mester építette meg,de sajnos én ritkán és csak vasárnap szoktam pestre járni.Nyitva szokott lenni vasárnap is a műhely?

Igen érdekelne hogy te hogy építenéd meg a dobozt.

Szerintem hívd fel, és letét ellenébe hazaviheted kipróbálni. Mégiscsak úgy az igazi, mert nála botrányos az akusztika.
Akkor privi megy majd, de előbb ebéd! :taps:

Hazavitel nekem nem megoldható,mert nem tudnék biztos időt mondani neki,mikor megyek megint pestre hogy visszavigyem.Csakazért felmenni meg elég költséges dolog lenne.

Annyit azért árulj el hogy a belső kábelek benne vannak a kit árában?

Jó Éjt-vágyat

Vendég

Sonido hangfalak

Köszönöm a választ Leva. 
Evvel a két mondattal teljesen egyetértek.Szeretném meghallgatni a Radiuszt úgy ahogy a mester építette meg,de sajnos én ritkán és csak vasárnap szoktam pestre járni.Nyitva szokott lenni vasárnap is a műhely?

Szerintem hívd fel, és letét ellenébe hazaviheted kipróbálni. Mégiscsak úgy az igazi, mert nála botrányos az akusztika.
Akkor privi megy majd, de előbb ebéd!

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

Sonido hangfalak

Hogy ezzel nem Radius-klónnak fogják hívni? Őszintén? Ki nem sz@rja le? Nem villogni akarok vele, hanem hallgatni! :taps:  
Léva

Köszönöm a választ Leva.

Vendég

Sonido hangfalak

Léva 
Meg tudod mondani mennyi lenne a Radius kit a jobbfajta magassal?
Ha építenék egyet szerintem mdf lapból tenném.Ez lehet hátrány a hangzásra nézve?
Nagyobb képeket nem tudsz felrakni róla?
Milyen zenére ajánlja a mester?Én legfőképp Mike Oldfieldet hallgatok.

Másik kitben olcsóbb lenne.
A magassugárzó egy Monacor DT-25N típus lenne. Varga Úr kimérte már, és ugyanolyan freki görbéje van, mint az ő magasának. Hogy a hangja milyen, még ő sem tudja (legutóbb mióta beszéltem vele), nem volt ideje kipróbálni.
Nyugodtan csináld MDF-ből. Nincs képem, ha szeretnél róla kérd meg a mestert fényképezze le, és küldje el mail-ben.
Milyen zenére ajánlja????
Meg sem kérdeztem tőle! Minek? Ha egy zenén szerintem jól, de szerinte ahhoz nem jó, akkor is tökmind1.
Sokfélével teszteltük, de talán 1 olyan volt ami nem feküdt neki, az pedig Phil Collins.
Hogy ez nem igazán jött be neki, az megintcsak a sok magas miatt volt.
Ha érdekel priviben leírhatom én hogyan építeném meg ezt a hangfalat.

Doki:
Mivel ez a hangfal ebben a felállásban nem elégítette ki az igényeimet, egyértelmű, hogy másképp csinálnék pár dolgot. Hogy ezzel nem Radius-klónnak fogják hívni? Őszintén? Ki nem sz@rja le? Nem villogni akarok vele, hanem hallgatni! :taps:

Léva

Vendég

Sonido hangfalak

az ettől való eltérés az eredményezi,hogy nem a rádiuszt fogod megépíteni.(ettől még lehet jó,csak nem rádiusz)
Nem az a lényeg hogy rádiusz legyen,hanem hogy jó.
De egyetértek veled.

Csak azért írtam,mert azt hittem klónt akarsz,de ha inkább fejlesztel egy másikat,akkor visszaszí

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

Sonido hangfalak

az ettől való eltérés az eredményezi,hogy nem a rádiuszt fogod megépíteni.(ettől még lehet jó,csak nem rádiusz)
Nem az a lényeg hogy rádiusz legyen,hanem hogy jó.
De egyetértek veled.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”