Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Leírhattad volna, nem hazai termék.
Csak most kapcsolok.
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Kábelezzünk
Leírhattad volna, nem hazai termék.
Csak most kapcsolok.
Jó néhányon meg van.
És egyikből se következik semmi.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7571
Kábelezzünk
Jó néhányon meg van.
És egyikből se következik semmi.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Kábelezzünk
Érdekes módon jónéhány milliós hangfalnál nincs is bi-wire/amp lehetőség
Jó néhányon meg van.
.
Kábelezzünk
Srácok, az hogy lehet, hogy a mai legtöbb hangfal kettős kábelezésre alkalmas és alig látni eladó bi-wire or bi-amp madzagot?
A bi-wire-nek szerintem semmi értelme, pont ugyanazt tudja egy jumper.
A bi-amp-nak akkor lehet értelme, ha gyenge az erősítőd, és teszel mellé mégegy gyengét. Az erejük összeadódis és ez jár némi minőség javulással.
Érdekes módon jónéhány milliós hangfalnál nincs is bi-wire/amp lehetőség
Rendes erősítőt kell hozzá venni Szerintem.
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
Kábelezzünk
Srácok, az hogy lehet, hogy a mai legtöbb hangfal kettős kábelezésre alkalmas és alig látni eladó bi-wire or bi-amp madzagot?
Úgy, hogy többnyire jumperolnak.
.
Kábelezzünk
- Elmo
- Törzsvendég
Kábelezzünk
Nem mondtam olyat, hogy az Audio Agile jó kábel, de legalább kétszer olyan drága mint a Van damme.
Kábelezzünk
...Egy Audio Agile tápkábelt viszont simán lezenélt. Ilyen ez a sport.
Az Audio Agile ugyan készített néhány egészen kiváló és sikeres tápszűrőt, de a tápkábelük "lezenélése" nem tekinthető "sportteljesítménynek" - az, legfeljebb a futottak még kategóriába tartozik.
longkft.hu/audioblog/
- Elmo
- Törzsvendég
Kábelezzünk
Az enyém is olasz, valószínűleg onnan is származik ahonnan a tied. Egy Audio Agile tápkábelt viszont simán lezenélt. Ilyen ez a sport.
H0FRN7. Honnan tudtad?
Az erősítő: Magnat MA600
Ez a H07RN-F ez egy "szabvány" kábel, amit rengetegen gyártanak. Én is vettem annó a közismert hazai forrásból és írtam, hogy én VanDamme H07RN-F-et szeretnék, erre azt a választ kaptam, hogy a VanDamme ilyet nem is gyárt , különben is ez csak egy olyan jelölés, mint az mcu1,5 és egy olasz típust kaptam. Nem tudom, kinek milyen van, de az nem volt valami jó.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7571
Kábelezzünk
H0FRN7. Honnan tudtad?
Ez a H07RN-F ez egy "szabvány" kábel, amit rengetegen gyártanak. Én is vettem annó a közismert hazai forrásból és írtam, hogy én VanDamme H07RN-F-et szeretnék, erre azt a választ kaptam, hogy a VanDamme ilyet nem is gyárt , különben is ez csak egy olyan jelölés, mint az mcu1,5 és egy olasz típust kaptam. Nem tudom, kinek milyen van, de az nem volt valami jó.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Annyit még hozzátennék, hogy ebből nem azt szűrtem le, hogy nem kell a jó tápkábel, jó a gyári is.
A többi kábelem Hidiamond és járt már nálam tápkábel is ebből a márkából. Az azért más világ, igaz magasabb áron. A Van damme ezen a rendszeren, az én füleimnek nem jött be.
- Elmo
- Törzsvendég
Kábelezzünk
Annyit még hozzátennék, hogy ebből nem azt szűrtem le, hogy nem kell a jó tápkábel, jó a gyári is.
A többi kábelem Hidiamond és járt már nálam tápkábel is ebből a márkából. Az azért más világ, igaz magasabb áron. A Van damme ezen a rendszeren, az én füleimnek nem jött be.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Kábelezzünk
H0FRN7. Honnan tudtad?
A rutin meg az évek. Leírhattad volna, nem hazai termék.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Rákérdezhetek? Van Damme HF07?
H0FRN7. Honnan tudtad?
- Elmo
- Törzsvendég
Kábelezzünk
H0FRN7. Honnan tudtad?
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Kábelezzünk
Én is megosztanék egy tapasztalatot. A rendszerem magasai néhány zenénél éles, bántó hangon szóltak, de annyira ritkán, hogy sokáig nem is foglalkoztam vele. A minap azt gondoltam ebből elég, ezt meg kell oldani. Az erősítőm tápkábele a rendszer leggyengébb láncszeme, mely agyon van ajnározva, szinte óriásölőnek van titulálva alacsony ára és jó hangja miatt.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Kábelezzünk
Privátban ment, nem akarok semmit nyilvánosan lehúzni.
Vilagos, de szerintem ez nem lehuzas, max egy velemeny. Erre is lehet mondani, hogy legfeljebb a te rendszeredbe nem felelt meg.
(johet nekem is a privat :-) )
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
- Elmo
- Törzsvendég
Kábelezzünk
Privátban ment, nem akarok semmit nyilvánosan lehúzni.
Kábelezzünk
@Elmo
Már csak a kábel nevét kell elárulnod.
Egyébként nem egyedi eset a tiéd. Nem szeretnék kábelmágusokkal hitvitába bonyolódni, de van egy régi 1,5 méteres "pc" kábelem, 0,75-ös erekkel, nem is tudom mihez adták anno, ami a mai napig megvan, előfokhoz kifejezetten jó párosítás. Semmi "hű meg haaa" hatásvadászat, egyszerűen jó hallgatni. Hogyhogy? Nem tudom a választ.
.
- fekete_bárány
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 38
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Szia igen, jó a megfogalmazás.
Mondjuk nem hiszem, hogy normál általános egyetemi fizika-, vagy mondjuk elektromágneses terek, stb órán bárhogy is szóba kerülne a kábelek hangfrekvenciás átvitelének hallható hatásai és azoknak lehetséges fizikai magyarázatai.(én legalábbis ilyesmire nem emlékszem) Sokan ebből egyébként azt szűrik le hogy "a tudomány mai állása szerint nincs tudományos magyarázat" rá, mások(mint az említett úr is) meg azt hogy ha nem tanítottak ilyet akkor nincs is ilyen, mert azt hiszi hogy "mindent megtanítottak". Egyik se biztos hogy igaz.
Üdv,
Komáromi Barnabás
Komáromi Barnabás
Kábelezzünk
hiszen ő tanult fizikát és ez teljesen nonszensz
Mondjuk nem hiszem, hogy normál általános egyetemi fizika-, vagy mondjuk elektromágneses terek, stb órán bárhogy is szóba kerülne a kábelek hangfrekvenciás átvitelének hallható hatásai és azoknak lehetséges fizikai magyarázatai.(én legalábbis ilyesmire nem emlékszem) Sokan ebből egyébként azt szűrik le hogy "a tudomány mai állása szerint nincs tudományos magyarázat" rá, mások(mint az említett úr is) meg azt hogy ha nem tanítottak ilyet akkor nincs is ilyen, mert azt hiszi hogy "mindent megtanítottak". Egyik se biztos hogy igaz.
Én is megosztanék egy tapasztalatot. A rendszerem magasai néhány zenénél éles, bántó hangon szóltak, de annyira ritkán, hogy sokáig nem is foglalkoztam vele. A minap azt gondoltam ebből elég, ezt meg kell oldani. Az erősítőm tápkábele a rendszer leggyengébb láncszeme, mely agyon van ajnározva, szinte óriásölőnek van titulálva alacsony ára és jó hangja miatt. Ezt kicseréltem az erősítő gyári kábelére, ami még nálam soha nem volt bedugva. Láss csodát, a bántó magas hangok azonnal megszűntek, más nem változott. Gondoltam ez pipa, ilyen egyszerűen sem oldottam meg még problémát. Eltelt aztán pár óra, kezdett összeszokni a régi-új páros, én meg csak hallgattam nagyokat, hogy most mi történik. Most nem írom le az összes hifis jelzőt, hogy így a mélyek, meg úgy a részletek, egyszerűen mindenben jobb lett. Ami azonban a legjobban meglepett, az a ... nem is tudom... átélő képesség? Feszültségteremtés, érzelmek meg ilyesmikre gondolok. Hát csak ennyi, a tanulság pedig...
- Elmo
- Törzsvendég
Kábelezzünk
Én is megosztanék egy tapasztalatot. A rendszerem magasai néhány zenénél éles, bántó hangon szóltak, de annyira ritkán, hogy sokáig nem is foglalkoztam vele. A minap azt gondoltam ebből elég, ezt meg kell oldani. Az erősítőm tápkábele a rendszer leggyengébb láncszeme, mely agyon van ajnározva, szinte óriásölőnek van titulálva alacsony ára és jó hangja miatt. Ezt kicseréltem az erősítő gyári kábelére, ami még nálam soha nem volt bedugva. Láss csodát, a bántó magas hangok azonnal megszűntek, más nem változott. Gondoltam ez pipa, ilyen egyszerűen sem oldottam meg még problémát. Eltelt aztán pár óra, kezdett összeszokni a régi-új páros, én meg csak hallgattam nagyokat, hogy most mi történik. Most nem írom le az összes hifis jelzőt, hogy így a mélyek, meg úgy a részletek, egyszerűen mindenben jobb lett. Ami azonban a legjobban meglepett, az a ... nem is tudom... átélő képesség? Feszültségteremtés, érzelmek meg ilyesmikre gondolok. Hát csak ennyi, a tanulság pedig...
Kábelezzünk
Hát erre nem könnyű okosat mondani, főleg, hogy ne sértsünk meg senkit. Én maradnék a no comment-nél
- fekete_bárány
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 38
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Sziasztok,
A minap egy úr nagyon mérges lett rám, amiért azt állítottam neki, hogy az ezüstözött réz hangfalkábel máshogy szól, mint a sima kábel. Legyintett (mondván ugyan már, hiszen ő tanult fizikát és ez teljesen nonszensz) és sarkon fordult anélkül, hogy elfogadta volna az ajánlatomat (hogy próbálja ki a saját fülével). Gondoltam, akkor elmegyek a témában laikus barátomhoz, aki éppenséggel rendelkezik egy teljesen hétköznapi, innen-onnan összeépített sztereóval. Megmutattam neki egy ezüstözött réz és egy sima réz kábelt, meghallgattuk, íme a teszt:
Üdv,
Komáromi Barnabás
Komáromi Barnabás
Kábelezzünk
és amikor vak hitetlen vagy a bizonytalan hívő gyengén látó olvassa a mélyen hívő beszámolóját a saját éles látásáról akkor kezdődik az értelmetlen vita abszolút különbségekről, miközben nagyságrendileg eltérő látásuk, hitük, és pénzforrásuk van )
Túl sok a párhuzam, a bizonytalanság és a konkrét ismeretlen :-).
Viszont kezdődik megint az, h ha valaki különbséget hall egy hama és egy Kondo kábel között, akkor az "feketeöves" meg" hívő" meg "placebózik" meg "süket és pszichoakusztikailag befolyásolt". Aztán önjelölt véleményvezérek fogják lehüjézni és lefogalmatlanozni a hifistákat, illetve többségüket, mert a stúdió az mennyivel jobb.
Nem kéne a fórumba megint trollokat vonzani, semmi helyük itt. Akit audiofil rendszerek kábelhasználati tapasztalatai érdekelnek, az tökjó helyen jár. Aki nem tudja, h vannak audiofil rendszerek és ezekben is magas szintű kábelek, az ne fárassza a normális fórumozókat, először tanuljon-tapasztaljon.