Csutka írta: ↑2018.07.17., kedd 10:08
Tápkábeleket (is) készítesz és elégedett vásárlóid vannak. Nem a szépségük miatt veszik a kábeleket, ha jól gondolom.
Gondoltam az említett "PC tápkábel démon" és az istálló talán más véleményt vált ki belőled, de nekem mindegy!
Továbbra sem értem, miért vártál más reakciót. Az álláspontom sok éve ismert és nem is változott kábeles kérdésben. A hívő és nem hívő táborokként emlegetett kétpólusú világkép nem írja le megfelelően a helyzetet, hiszen sokan mindkét táborba besorolhatóak, vagy éppen egyikbe sem. Én erősen megkülönböztetem a 2e forintos gagyit, a 20e forintos becsületes és a +200e forintos High End kábelt. A középső kategóriában utazom gyártóként és felhasználóként is, illetve a vásárlóim is itt mozgolódnak, különben nem engem keresnének. Hallunk különbségeket, amiért néha hajlandóak vagyunk némi pénzt is fizetni.
Semmi bajom azzal, aki nem hajlandó kábelekre költeni és azt használja, amit talál otthon a fiók mélyén, vagy megveszi a 100 forintos boltban. Az emberek túlnyomó többsége így áll hozzá. A 200e forintos, vagy még drágább madzagokat én figyelmen kívül hagyom, mert ennyi pénzt inkább számomra hasznosabb dolgokra költök. Néha előfordul nálam egy-egy egzotikus példány, mait csak fehér kesztyűben szabad tapogatni, de eddig egyik sem igazolta számomra, hogy nélküle nem lehet élni. Minden évben felbukkan egy magasztalt márkanév, aztán ahogy jött, úgy el is tűnik. Itt az AVX fórumon is volt már vagy 8-10 ilyen kör kábeles témában. Ilyenkor a lelkesebbek bevásárolnak, a kereskedők örülnek, a csendes többség meg csóválja a fejét, esetleg pár hónappal később a csoda elmúltával átveszik a megunt példányokat féláron.
Vannak olyan hobbitársaink, akiknek nem probléma farzsebből bármikor milliókat kifizetni egy új készülékért, kábelért, vagy akár egy tápkondicionálóért, ezen sem érdemes fennakadni. Más kérdés, hogy ha ennyi pénzt lennék köteles zenehallgatásra költeni, inkább szerződtetnék egy zenekart, vagy vennék egy raklapnyi koncertbérletet.
Probléma akkor van, ha a fent emlegetett táborok elkezdik egymást győzködni a saját igazuk helyességéről. Az elvakultan fröcsögő szkeptikus számomra pont annyira ellenszenves, mint az erőszakosan hittérítő High End mániákus, egyikükkel sem beszélgetek szívesen, mert a sajátjuk mellett úgysem érdekli őket más véleménye. De ez már inkább intelligencia kérdése, nem tárgya sem a HiFi, sem a házimozi hobbinak.