Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Elég gyenge cucc, rettenetesen elavult dac csip,  8(!)db mezei icén megy keresztül a hang csatornánként, közönséges tápegység mindenütt, jitter jócskán, hát a fene se érti, miért pont ez tetszett neked
Tudom, a szubjektív véleményt nem szabad megkérdőjelezni...az szent és sérthetetlen
Szerintem meg ugyanolyan fos cd játszó, mint a többi abból az időből, meg durván annyi pénzért.

Valószínűleg elkerülte a figyelmedet, de a kérdés arra vonatkozott, melyik Onkyo CD-játszó jobb (melyiket hallottad jobbnak), mint a szokványos Onkyo színvonal.   
Természetesen neked is nyitott a lehetőség, hogy megnevezz egy konkrét típust.
longkft.hu/audioblog/

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3208

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: audioline »

Nagyobb és nehezebb mint sok társa. Akkó mán csak jobb is...
.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5306

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Onkyo DX-7911 - az egyetlen hibája, az Onkyo név.
Elég gyenge cucc, rettenetesen elavult dac csip,  8(!)db mezei icén megy keresztül a hang csatornánként, közönséges tápegység mindenütt, jitter jócskán, hát a fene se érti, miért pont ez tetszett neked
Tudom, a szubjektív véleményt nem szabad megkérdőjelezni...az szent és sérthetetlen
Szerintem meg ugyanolyan fos cd játszó, mint a többi abból az időből, meg durván annyi pénzért.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Hallgatható Onkyo cd játékosról tudunk-e? A dizájn nem enged. Összevetéseket, emlékeket, benyomásokat, történeteket várok. Eddig még csak "minek kellett ezt legyártani" darabokat sikerült hallanom, de távol álljon, hogy befolyásoljam a közönséget.
Onkyo DX-7911 - az egyetlen hibája, az Onkyo név.
longkft.hu/audioblog/

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: venomer »

Hallgatható Onkyo cd játékosról tudunk-e? A dizájn nem enged. Összevetéseket, emlékeket, benyomásokat, történeteket várok. Eddig még csak "minek kellett ezt legyártani" darabokat sikerült hallanom, de távol álljon, hogy befolyásoljam a közönséget.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 446

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Érdeklődnék, hogy a következő készülék SACD lejátszóként milyen lehet: SONY DVP - NS900V

Szóval egy 45e ft-os próbát nem ér meg?

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=2236986
.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3354

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Egy BDP 150 nekem is van, nem
tesz hozzá egy CD hangjához. Egyébként még van több Yamaha is, de azok is Bluray játszók. 

Ha gyűjtöd a lejátszókat, akkor mindenképpen. Nálam a Marantz egy picivel jobb SACD-vel mint a Pioneer. Egy ilyen különbségre nálad is van esély. Azt mondom, ha van lehetőséged, hallgasd meg saját rendszerben, utána dőnts.
De ha egy igazi SACD-játszót szeretnél, ami igazán megmutatja a formátum előnyeit/szépségeit, ahhoz sajnos (sokkal)mélyebben zsebbe kell nyúlnod.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

tesz hozzá egy CD hangjához. Egyébként még van több Yamaha is, de azok is Bluray játszók.

A bdp150-től valószínűleg jobb, a megépítése más világ, de nagy csodát ne várj tőle. Viszont korábban 30-35-körül is bele lehetett botlani. A próba egyébként mindig tanulságos. Hogy 45-öt megér e néked...?
.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

Cd játszók

Kiemelkedő hangminőséget nem várnék tőle, ezek az "öszvér" lejátszók nem éppen erre lettek kihegyezve.
Három készülékek van ami SACD-t játszik, Pioneer BDP 160, Marantz UD 5007, és Sony SCD 555 ES. A három közül, csak az utóbbi nevezhető SACD lejátszónak, a másik kettő hogy is mondjam, képes SACD lemezek lejátszására, de az előnyeit nem képesek hozni.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3354

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Tisztelt Mindenki!

Érdeklődnék, hogy a következő készülék SACD lejátszóként milyen lehet: SONY DVP - NS900V[/size] 
Van-e annyira jó, mint az audió társai? Láttam egy adok-veszekben, nem túl veszélyes áron...
Alkatrész kapható vajon ehhez?

Kiemelkedő hangminőséget nem várnék tőle, ezek az "öszvér" lejátszók nem éppen erre lettek kihegyezve.
Három készülékek van ami SACD-t játszik, Pioneer BDP 160, Marantz UD 5007, és Sony SCD 555 ES. A három közül, csak az utóbbi nevezhető SACD lejátszónak, a másik kettő hogy is mondjam, képes SACD lemezek lejátszására, de az előnyeit nem képesek hozni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

Cd játszók

Köszönöm, jogos!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6547

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Tisztelt Mindenki!

Érdeklődnék, hogy a következő készülék SACD lejátszóként milyen lehet: SONY DVP - NS900V
Van-e annyira jó, mint az audió társai? Láttam egy adok-veszekben, nem túl veszélyes áron...

Mivel a kérdésed inkább ide való mint az általános hifi topikba, így átmozgattam.Vélhetően itt több választ fogsz kapni.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

Cd játszók

Tisztelt Mindenki!

Érdeklődnék, hogy a következő készülék SACD lejátszóként milyen lehet: SONY DVP - NS900V 

monolit
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: monolit »

Cseréld le a vdh-t valami másra.
Sajnos mindkét kábellel lassú.

rozoga62
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Szia.

Ezidáig DVD lejátszókat használtam, pl. Marantz DV 6200-at illetve a régi Technics SL-PG 440 CD lejátszómat.

A kábelek: digitális Belden 89259 kábel Rean rca dugóval. Analóg kábel VDH D 102 MK III. .

Cseréld le a vdh-t valami másra.

monolit

Cd játszók

Szerintem a cd komoly átalakításával nyersz legtöbbet. Utána jöhetnek a kábelek is.
Pontosan mit értesz az átalakítás alatt?

monolit

Cd játszók

Eddig mit használtál?
Szia.

Ezidáig DVD lejátszókat használtam, pl. Marantz DV 6200-at illetve a régi Technics SL-PG 440 CD lejátszómat.

A kábelek: digitális Belden 89259 kábel Rean rca dugóval. Analóg kábel VDH D 102 MK III. .

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok!

Nemrég vettem egy Marantz CD 5005-ös lejátszót. Sajnos úgy érzem lassabbak lettek lejátszáskor a hirtelen beütések a lemezeken, lelassult a lejátszás, nem olyan dinamikus mint volt.

Szeretném tudni, ki milyen kábelt használ a fenti CD lejátszóhoz. Digitális/analóg. Kösz.
Eddig mit használtál?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1298

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Sziasztok!

Nemrég vettem egy Marantz CD 5005-ös lejátszót. Sajnos úgy érzem lassabbak lettek lejátszáskor a hirtelen beütések a lemezeken, lelassult a lejátszás, nem olyan dinamikus mint volt.

Szeretném tudni, ki milyen kábelt használ a fenti CD lejátszóhoz. Digitális/analóg. Kösz.

Szerintem a cd komoly átalakításával nyersz legtöbbet. Utána jöhetnek a kábelek is.

monolit

Cd játszók

Sziasztok!

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Indy »

Valakinek van valami ötlete, hogy jelenlegi, CD-ről leszokó világunkban mire lehet használni? 

CD írásra, esetleg grabbelésre. Volt pár ilyen külső íróm, futóműnek mind pocsék volt. Az árát meg inkább hagyjuk.  
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Barátaim!

Segítséget szeretnék kérni Tőletek. Rendrakás, tavaszváró selejtezés közepette kiesett a szekrényből egy régen elfelejtett ilyen:

https://www.cnet.com/products/yamaha-cr ... nal/specs/

Valakinek van valami ötlete, hogy jelenlegi, CD-ről leszokó világunkban mire lehet használni? 

Előre is köszönöm.

Amazonon 385 dodoóért megy elvileg használtban. Mennyi lehet az itthoni értéke, amennyiért eldobni már nem kótyavetye?

https://www.amazon.com/Yamaha-CRW-F1UX- ... B000075ARE

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4178

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: juliush »

Valójában nagyon kevés kivételtől (pl. T+A) eltekintve nincs külön digitális-analóg konverziós egység a PCM-re és a DSD-re. Manapság az esetek túlnyomó többségében (úgy 90-95%-ban) az alkalmazott DAC chipben mind a PCM, mind a DSD egy "köztes" (valójában ez nem teljesen fedi a valóságot, de szemléletes) nagy mintavételi frekvenciájú alacsony bitszámú (~ 4-5 bit) ún. delta-szigma formátumra kerül konvertálásra (legtöbbször komoly - gyakran a felhasználó által választható - digitális szűrőalgoritmusok alkalmazásával), majd abból történik az igazi  D-A konverzió.
Persze vannak megoldások, ahol egy DAC chipben külön architektúrát alakítanak ki a DSD-hez és a PCM-hez. Ha jól tudom az AKM 4490-es családja ilyen.
A "24/96" nem jelent mást, minthogy képes a bemenetén ennek a felbontásnak a feldolgozására, illetve azt hogy az átviteli csatorna transzparenciája jó esetben többé-kevésbé közelíti egy 24-bites 96 kHz-en mintavételezett PCM csatornáét.
De nem feltétlenül kell a DSD<->PCM átalakítást sem kizárni, az SACD-nél alkalmazott 2,8 MHz-es 1-bites DSD és a 96 kHz-es 24-bites PCM csatorna nagyjából hasonló transzparenciát biztosít, megfelelő szűrő/konverziós algoritmus alkalmazása esetén az emberi hallás számára gyakorlatilag veszteségmentesen kivitelezhető. Nagyon komoly eszközök élnek ezzel a megoldással, pl a TAD is.

Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1038

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tonya »

Vagy egy olyan hálózati audiólejátszóra, ami hálózaton keresztül lejátssza natívan a DSD fájlokat, nincsen DSD PCM konverzió. (Igaz ha SACD ISO-k vannak, akkor általában ki kell a DSD trackeket szedni belőlük, de így már viszi a DSD-t). Azért egy natívan lejátszott DSD track vagy egy PCM-be átkonvertált track között van különbség a natív DSD javára. Szerintem.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”